Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 2 / 4
    Αντίλογος
    35
    72
    89
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • P
      predator last edited by

Ο χρήστης skullone έγραψε:
      😄

Και υπάρχει και πολύς κόσμος που θα έστελνε εξορία όσους θα έστελναν άλλους εξορία... Και μάλλον αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος: Να στείλει στην εξορία όσους θέλουν να στείλουν τους άλλους στην εξορία!

΄

τι έγινε ??
      είσαι και εσύ στο κυνοβούλιο που κάποιος πολύ πετυχημένα ανέφερε ??

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • S
        skullone last edited by

Αν ήμουν, θα'χα λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα!

• E
          emmanoyhl last edited by

Κωδικοποίηση σε ότι υλικό αγοράζεται από το δημόσιο έτσι ώστε ο υπάλληλος στον Έβρο και στη Γαύδο να έχουν τον ίδιο στυλό, καλαθάκι σκουπιδιών κλπ. Προμήθεια όλων μέσω διεθνών διαφανών ανοιχτών διαγωνισμών και ισχυρή υπηρεσία διαχείρισης και εποπτείας. Χαλαρά εξοικονόμηση 10% του ΑΕΠ για σωστές και ανταποδοτικές επενδύσεις σε παιδία, υγεία και κοινωνική πρόνοια. Το ζητούμενο σχεδόν πάντα είναι η κοινή λογική και η διάθεση για προσφορά και εργασία. Δεν χρειάζονται μεγάλες ιδέες , αγορές του αιώνα, καθάρσεις και Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ούπς μάλλον στα χωράφια σου μπήκα Υπουργέ των Οικονομικών. Δυστυχώς όμως όλα από εκεί ξεκινούν και καταλήγουν.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • K
            k last edited by

Ο χρήστης artech έγραψε:

Βαριά και ανελέητη φορολογία στην εκκλησία.

Αν γνωρίζεις, γιατί μάλλον δεν γνωρίζεις οι ενορίες φορολογούνται απο το κράτος όπως και οι μητροπόλεις και είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν σημαντικά ποσά στο δημόσιο ταμείο κάθε τρίμηνο -τριμηνίες-

1 Reply Last reply Reply Quote 2
            • K
              koutsan last edited by

Όντας εξαιρετικά αντιπαραγωγικός και στείρος θα περιοριστώ να σχολιάσω τα γραφόμενα του αγαπητού skullone που παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον...
              Ας μου επιτρέψεις φίλε skullone να διευκρινήσω ότι τρέφω άσβεστο μίσος για κάθε θρησκεία που έχει περάσει μέχρι σήμερα από τον κόσμο...Όσο κι αν δεν το πιστεύεις δεν νομίζω ότι μπορείς να αντιληφθείς πως ξεχειλίζω από αηδία και άθεη! (κατά το ένθεη) μανία κατά φασιστικών και εκκλησιαστικών οργανώσεων που ελάχιστα απέχουν μεταξύ τους...Γιατί αυτή η προσωπική παρατήρηση που ποσώς ενδιαφέρει το forum και πιθανότατα κι εσένα ; Μα για να πω απλά ότι αυτό :>5. Θα έκλεινα όλες τις παραεκκληcιαcτικέc οργανώσεις ('Ζωή', 'Σωτήρ' κλπ) λόγω της φασιστικής τους δράσης, καθώς επίσης και τους χρυσαυγίτες (και άλλα τέτοια καθάρματα που προσβάλλουν την Ελλάδα με το να λέει η ταυτότητά τους ότι είναι... 'Έλληνες') θα τους έχωνα στην ψειρού.

ούτε για πλάκα δεν θα το υποστήριζα...Άποψή μου είναι ότι κινδυνεύεις πολύ περισσότερο από μια παντοδύναμη κρατική εξουσία παρά από τη 'Χρυσή Αυγή' ή τη 'Ζωή'...Αν μου έλεγες ως ιδιώτης ότι θα ήθελες να καταστρέψεις ακόμα και με παράνομα μέσα αυτές τις οργανώσεις θα σιωπούσα και θα ευχόμουνα να εξαφανιστούν από προσώπου γης...Όχι όμως με κρατική παρέμβαση και φοβάμαι ότι αν ως υπουργός έκανες κάτι τέτοιο θα με έβρισκες στο πλευρό της 'Ζωής' Όταν αφήσεις το κράτος ανέλεγκτο δεν ξέρεις ποτέ που θα γυρίσει να χτυπήσει κατόπιν...

Η μεγάλη πλειοψηφία των όσων υποστηρίζεις (ακόμα και μέσα από τον παραμορφωτικό φακό του προσωπικού σου στυλ, που στηρίζεται ιδιαιτέρως στην υπερβολή και την πρόκληση) συνάδουν με τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ μου ορισμό της προόδου...Έμεινα ενεός όμως όταν είδα αυτό :

1. Θα επανεισήγαγα το πολυτονικό και τα αρχαία.

Χωρίς να θέλω να ξεκινήσω μια ατέρμονα συζήτηση που μπορεί να ξεκινήσει από τα 'Ευαγγελικά' και να φτάσει μέχρι τις μέρες μας, απλά θέλω να ρωτήσω : Πιστεύεις ειλικρινά ότι η επανεισαγωγή του πολυτονικού έχει κάτι να προσφέρει στην Ελλάδα του 2004 ;...Μου είναι αδύνατον να πιστέψω κάτι τέτοιο ακόμα και αν με βασανίσεις

1. Θα καταργούσα τη διδασκαλία του ανιστόρητου και επικίνδυνου ινδοευρωπαϊσμού.

Αυτό, χωρίς παρεξήγηση, μυρίζει πολύ Πλεύρη...Περιττό να σου πω ότι διαφωνώ μεχρι μυελού οστέων και δεν περιμένω φυσικά να το λύσουμε στα πλαίσια του forum...Όσο βέβαια για την κατάργηση διδασκαλίας μιας επιστημονικής θεωρίας τα κόκκαλα του Γαλιλέου πρέπει να τρίζουν εκεί που βρίσκονται....

1. Θα καταργούσα τη διδασκαλία του 'ελληνορθόδοξου' μυθεύματος.
              1. Θα άνοιγα ξανά τις φιλοσοφικές σχολές.

Κάτι σε Ιουλιανό τον Παραβάτη μου φέρνεις ...Με το 30 συμφωνώ (όχι φυσικά με την κατάργηση της διδασκαλίας, αλλά με την ορθότητα του 'χαρακτηρισμού')αλλά υποψιάζομαι ότι εκκινούμεθα από τελείως διαφορετικές αφετηρίες...

• S
                skullone last edited by

Ο χρήστης koutsan έγραψε:
                Χωρίς να θέλω να ξεκινήσω μια ατέρμονα συζήτηση που μπορεί να ξεκινήσει από τα 'Ευαγγελικά' και να φτάσει μέχρι τις μέρες μας, απλά θέλω να ρωτήσω : Πιστεύεις ειλικρινά ότι η επανεισαγωγή του πολυτονικού έχει κάτι να προσφέρει στην Ελλάδα του 2004 ;...Μου είναι αδύνατον να πιστέψω κάτι τέτοιο ακόμα και αν με βασανίσεις

Οι λόγοι είναι καθαρά πρακτικοί. Πρώτον, το πολυτονικό είναι ένα έξοχα ανεπτυγμένο βοήθημα προφοράς και τονισμού. Δεύτερον, πιο καλά είναι κάθε τι να το διαβάζεις από το πρωτότυπο παρά να ψάχνεσαι με μεταφράσεις, που μπορεί να είναι και ανακριβείς.

Αυτό, χωρίς παρεξήγηση, μυρίζει πολύ Πλεύρη...Περιττό να σου πω ότι διαφωνώ μεχρι μυελού οστέων και δεν περιμένω φυσικά να το λύσουμε στα πλαίσια του forum...Όσο βέβαια για την κατάργηση διδασκαλίας μιας επιστημονικής θεωρίας τα κόκκαλα του Γαλιλέου πρέπει να τρίζουν εκεί που βρίσκονται....

Ο ινδοευρωπαϊσμός έχει ήδη καταρριφθεί και μόνον κάποιοι εδώ στην Ελλάδα και κύκλοι του VMRO τον υποστηρίζουν. Δες στο θέμα του ντοκυμαντέρ πόση συζήτηση έχει γίνει και πόσα στοιχεία υπάρχουν που τον καταρρίπτουν, ενώ οι υποστηρικτές του δεν έχουν να μας δώσουν ΚΑΜΙΑ απόδειξη για την ισχύ του. Ο Πλεύρης τώρα... Έχει μεν γνώσεις, πάρα πολλές γνώσεις, αλλά είναι φασίστας και ρατσιστής.

• P
                  panoscorfu last edited by

skullone δυστηχως θα σε μαβρισω στις εκλογες του φορουμ
                  Η προγραματικη σου δηλωση οτι θα επαναφερεις το πολυτονικο συστημα με χτυπησε σε ασχημο σημειο εγω ξεχναω τους τονους τωρα που εχουμε το μονοτονικο(νωμιζω ετσι λεγεται ) που να τα καταφερω σε πολυτονικο ασε που κανω και πολλα ορθογραφικα λαθη (φενεται αυτο )
                  Τωρα ωσο για τα θρησκευτικα στα σχολεια δεν διαφονουμε αφω εγω πρωσοπικα πιστευω οτι ειναι πολυ σημαντικο μαθημα αλλα γινεται εντελως λαθος αφου θα επρεπε να υπαρχει απο την 3 γυμνασιου και μετα και να δυδασκονται σε αυτο ολες η υπαρχουσες θρησκιες και οχι κατα βαση μονο ο χριστιανισμος ωστε ενας ανθρωπως να γνωριζει τι λενε και οι αλλοι και να μην εχει μονοδιαστατη αποψη επι του θεματος

• K
                    koutsan last edited by

Οι λόγοι είναι καθαρά πρακτικοί. Πρώτον, το πολυτονικό είναι ένα έξοχα ανεπτυγμένο βοήθημα προφοράς και τονισμού. Δεύτερον, πιο καλά είναι κάθε τι να το διαβάζεις από το πρωτότυπο παρά να ψάχνεσαι με μεταφράσεις, που μπορεί να είναι και ανακριβείς.

Ο ινδοευρωπαϊσμός έχει ήδη καταρριφθεί και μόνον κάποιοι εδώ στην Ελλάδα και κύκλοι του VMRO τον υποστηρίζουν. Δες στο θέμα του ντοκυμαντέρ πόση συζήτηση έχει γίνει και πόσα στοιχεία υπάρχουν που τον καταρρίπτουν, ενώ οι υποστηρικτές του δεν έχουν να μας δώσουν ΚΑΜΙΑ απόδειξη για την ισχύ του. Ο Πλεύρης τώρα... Έχει μεν γνώσεις, πάρα πολλές γνώσεις, αλλά είναι φασίστας και ρατσιστής.

Ετοιμάστηκα να απαντήσω, αν και δεν κατάλαβα σε ποιο ντοκυμαντέρ αναφέρεσαι!!Μετά κατάλαβα ότι αναφερόσουν στο topic και του έριξα μια γοργή ματιά...(ούτε καν το είχα ανοίξει μέχρι σήμερα)...Ακόμα προσπαθώ να συνέλθω...Φυσικά δεν έχει νόημα καμία απάντηση εκ μέρους μου...Απλώς μου λύθηκαν κάποιες απορίες...

• S
                      skullone last edited by

Και να σκεφτείς ότι αυτό το θέμα είναι ακόμα στα σπάργανα. Δεν έχει παρατεθεί ούτε το 1/1000 των όσων θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθει ο κόσμος. Και οι πληροφορίες δεν είναι... 'κρυφές' ή 'μυστικές'. Είναι μια χαρά διαθέσιμες, απλώς είτε αποσιωπούνται είτε εθελοτυφλούμε.

• M
                        markvag last edited by

Συμφωνώ με το κομάτι για τις μεταφράσεις, (αν και δεν νομίζω ότι πρέπει να είμαι υποχρεωμένος να γνωρίζω λατινικά για να διαβάσω Βιργίλιο... για να μην μιλήσω για την τέχνη του πολέμου του Σουν-Τζου που είναι στα αρχαία Κινέζικα... ), αλλά με το πολυτονικό είμαι ΚΑΘΕΤΑ αντίθετος!
                        Είναι ένα σύστημα που 'εμφυτεύθηκε' στην Ελληνική γλώσσα στους ελληνιστικούς χρόνους για να βοηθήσει τους ξένους να μάθουν Ελληνικά. Δεν έχει καμία σχέση με τις ρίζες της Ελληνικής και στην σύγχρονη εποχή το μόνο που θα μπορέσει να κάνει είναι να δημιουργήσει σύγχηση και προβλήματα... Το μονοτονικό είναι μια χαρά (και σαφώς πιο πρακτικό... ). Εξάλλου, δείτε ότι οι περισσότερες άλλες γλώσσες δεν έχουν καν τόνους... εκτός από κάποιες, λίγες, λέξεις...

• S
                          skullone last edited by

Μπορεί να το αναπτύξαμε το πολυτονικό για να βοηθήσουμε τους ξένους να μάθουν τη γλώσσα μας, αλλά βοήθησε κι εμάς. Οι Γάλλοι γιατί δεν αφαιρούν το τονικό σύστημα απ'τη γλώσσα τους; Εμείς αντίθετα, αμέσως να αφαιρέσουμε τους τόνους και πήγε κι ο πανάσχετος ο Μπανανιώτης κι έφτιαξε νέες... 'ερμηνείες' ('αβγό', 'αφτί') και τις επέβαλε!

• T
                            techadmin admin last edited by

Οι Γάλλοι γιατί δεν αφαιρούν το τονικό σύστημα απ'τη γλώσσα τους;

Το σύστημα των Γάλλων όντως βοηθά στο να καταλάβεις πώς προφέρεται μια λέξη. Π.χ. στο όνομα Helene (βαριέμαι να προσθέσω γαλλικό πληκτρολόγιο για να βάλω τους τόνους), το πρώτο e που έχει οξεία προφέρεται αλλιώς από το δεύτερο που έχει βαρεία. Στα ελληνικά δεν υπάρχει θέμα διαφορετικής προφοράς των φωνηέντων.

Εμείς αντίθετα, αμέσως να αφαιρέσουμε τους τόνους και πήγε κι ο πανάσχετος ο Μπανανιώτης κι έφτιαξε νέες... 'ερμηνείες' ('αβγό', 'αφτί') και τις επέβαλε!

Συμφωνώ για τις λέξεις 'αβγό' και 'αφτί' (όπως και την κατάργηση των διπλών σύμφωνων σσ, ττ κτλ.) και συνεχίζω να τις γράφω με τη σωστή ορθογραφία. Όμως η κακή 'απλοποίηση' της ορθογραφίας δε νομίζω ότι έχει σχέση με την κατάργηση/επαναφορά του πολυτονικού, που όντως δε χρησιμεύει πουθενά πια.

• S
                              skullone last edited by

Εγώ πάντως Κώστα μετανιώνω που μετά το Λύκειο δεν ξαναδιάβασα αρχαία ούτε ξαναχρησιμοποίησα πολυτονικό.

• T

Εγώ πάλι καθόλου. Δεν τα χρειάστηκα ποτέ τα αρχαία και έχω πάψει προ πολλού να γράφω με στυλό, μόνο με πληκτρολόγιο πια!

• ?
                                  A Former User last edited by

Ο χρήστης kyan έγραψε:
                                  ... Στα ελληνικά δεν υπάρχει θέμα διαφορετικής προφοράς των φωνηέντων.

Ποιός το διδάσκει αυτό?!!! Φυσικά και είναι μέγα λάθος.
                                  Προς το παρόν επιλέγω να παραθέσω ένα γνωστό κείμενο του Δ. Σαββόπουλου.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
                                  Τα ελληνικά είναι τραγούδι

Πρέπει να σας πω ότι δεν ήμουν πάντοτε υπέρ των τόνων. Τούς θεωρούσα διακοσμητικά στολίδια, κατάλοιπα άλλων εποχών, που δεν χρειάζονται πια. Και καθώς δεν ήμουν ποτέ καλός στην ορθογραφία, το μονοτονικό με διευκόλυνε. Βέβαια, η γλώσσα χωρίς τόνους φάνταζε στα μάτια μου σαν σεληνιακό τοπίο, αλλά νόμιζα ότι αυτό ήταν μια προσωπική μου εντύπωση, θέμα συνήθειας. Ώσπου συνέβη το εξής: Είχα βρεθεί για ένα διάστημα ν' ακούω συστηματικά, καινούργια ανέκδοτα τραγούδια, επωνύμων και ανωνύμων, για λογαριασμό τής δισκογραφικής εταιρείας 'Λύρα', προκειμένου αυτή να τα ηχογραφήσει ή να τα επιστρέψει στους συνθέτες. Είναι δύσκολο ν' απορρίπτεις και ακόμα δυσκολότερο να εξηγείς το γιατί. Όταν βέβαια το τραγούδι είναι τετριμμένο ή άτεχνο, η εξήγηση είναι εύκολη. Μού συνέβη όμως να δω τραγούδια όπου οι στίχοι δεν ήταν άσχημοι και η μουσική δεν ήταν τυχαία, επιπλέον ταίριαζε θεματικά και με τους στίχους. Κι όμως, το τραγούδι συνολικά δεν 'κύλαγε' όπως λέμε( οπότε το επιστρέφαμε στον ενδιαφερόμενο με διάφορες ασάφειες και υπεκφυγές. Το πράγμα με απησχόλησε. Έφερνα στο μυαλό μου μεγάλες ωραίες επιτυχίες, παλιά τραγούδια (...) και τα συνέκρινα μ' αυτά που απέρριπτα, ώσπου μετά από μήνες διεπίστωσα κάτι πολύ απλό: Όταν μια μουσική μετατρέπει συστηματικά τις μακρές συλλαβές σε βραχείες ή όταν ανεβάζει την φωνή εκεί όπου υπάρχει απλώς μια περισπωμένη, ενώ την κατεβάζει συστηματικά εκεί που υπάρχει ψιλή οξεία, όταν δηλαδή η μουσική κινείται αντίθετα -προσέξτε, αντίθετα όχι στο ρυθμό τού ποιήματος, αλλά αντίθετα στις αναλογίες τονισμού και αντίθετα στην ορθογραφία του- τότε όσο έξυπνη και να 'ναι, κάνει το τραγούδι δυσκίνητο και ασθματικό. Στα πετυχημένα τραγούδια δεν συμβαίνει αυτό. Βέβαια, όταν γράφει κανείς πάνω σ' ένα ρυθμό ή σ' ένα μουσικό δρόμο, πρέπει να ακολουθήσει τα καλούπια τους, οπότε θα υπάρχουν σημεία όπου αυτή η πείρα που περιέγραψα, δεν τηρείται. Αυτό όμως θα συμβεί μόνον όταν δεν γίνεται αλλιώς. Και πάντα η βιασμένη λέξη θα τοποθετείται έτσι ώστε να προηγούνται και να έπονται επιτυχείς στιγμές, ώστε να μειώνεται η εντύπωση τής ατασθαλίας, η οποία έτσι συνδυασμένη ωφελεί, διότι το τραγούδι αλλιώς θα ήταν μηχανικό. Κάτι τέτοιο δεν το είχα προσέξει. Και ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ότι οι τόνοι και τα πνεύματα ίσως να μην ήταν διακοσμήσεις, ίσως να είχαν λόγο. (...)
                                  Μέσα στο στούντιο είχα και δύο εκπλήξεις. Να η πρώτη: Προσπαθώντας να ακούσω την διαφορά οξείας και περισπωμένης, διάβασα την φράση: 'Λυγά πάντα η γυναίκα'. Το 'πάντα' ακούγεται ψηλότερα από το 'λυγά' που παίρνει περισπωμένη. 'Λυγά πάντα η γυναίκα' ακούγεται όμως περιέργως ψηλότερα κι από το 'γυναίκα', που όμως παίρνει οξεία. Γιατί άραγε; Τηλεφώνησα σ' έναν φίλο και έμαθα ότι η 'γυναίκα' οφείλει να παίρνει παρισπωμένη, διότι είναι τής τρίτης κλίσεως, η οποία όμως καταργήθηκε, γι' αυτό πήρε οξεία η 'γυναίκα'. Να λοιπόν, που από άλλο σημείο ορμώμενος, αναγκάστηκα να συμφωνήσω ότι κακώς καταργήθηκε η τρίτη κλίση αφού στην φωνή μας εξακολουθεί να υπάρχει 'Λυγά πάντα η γυναίκα' λοιπόν και παίρνει και περισπωμένη. Η δεύτερη έκπληξη: Έδωσα σ' έναν ανύποπτο νέο, που παρευρισκόταν στο στούντιο, να διαβάσει λίγες φράσεις. Εκεί μέσα είχα βάλει σκοπίμως την ίδια λέξη ως επίθετο και ως επίρρημα, διότι είχα πάντα την περιέργεια να διαπιστώσω αν προφέρουμε διαφορετικά το ωμέγα από το όμικρον. Ακούστε τις φράσεις:
                                  Είν' ακριβός αυτός ο αναπτήρας. Ας μην είν' ωραίος, έχει την αξία του. Ναι, ακριβώς αυτό ήθελα να πω'.
                                  Ακουστικώς δεν παρατήρησα διαφορά. Έκοψα τις δύο λέξεις και τις κόλλησα την μία κατόπιν της άλλης. Ακούστε το!
                                  'Ακριβός... ακριβώς'.
                                  Ελάχιστη διαφορά στο αυτί ο ηχολήπτης μόνον επέμενε ότι το δεύτερο είναι κάπως πιο φαρδύ. Ας το ξανακούσουμε:
                                  'Ακριβός... ακριβώς'.
                                  Ασήμαντη διαφορά. Συνδέσαμε τότε τον παλμογράφο. Να το διάγραμμα του επιθέτου ακριβός, όπως προέκυψε, και να το πολύ πλουσιότερο τού επιρρήματος. Δεν είναι καταπληκτικό; Όταν το είδα, τα μηχανήματα του στούντιο μού φάνηκαν σαν όργανα του παραμυθιού. Ο παλμογράφος μού φάνηκε σαν μια σκαπάνη που, κάτω από το έδαφος της καθημερινής ομιλίας, ανακαλύπτει αυτό που δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει, έστω μέσα σε χειμερία νάρκη, αυτό που συνειδητοποίησαν και προσπάθησαν να μνημειώσουν οι Αλεξανδρινοί δύο χιλιάδες χρόνια πριν. Τίποτε δεν χάθηκε. Όλα υπάρχουν. Αρκεί να προσέξουμε αυτό το τραγούδι της καθημερινής ομιλίας που πηγαινοέρχεται συνεχώς ανάμεσά μας. Ακούστε πώς ηχούν οι τονισμοί. Ακούστε τα μακρά. Ακούστε την λαϊκή τραγουδίστρια πώς αποδίδει το ωμέγα ή την ψιλή οξεία (...).
                                  Τέλος, ακούστε την θεία φωνή του Ανδρέα Εμπειρίκου, την παράξενη απαγγελία που κυνηγά την λάμψη της οξείας, τον πλούτο της διφθόγγου, τους τόνους και την ορθογραφία, σαν μουσικά σύμβολα μιάς φωνής που προϋπάρχει αδιάκοπα και οδηγεί το ποίημα. (...)
                                  Δεν περιφρόνησα καμμιά άποψη και δεν κολάκευσα καμιά. Προσπάθησα να πω τρείς φορές τρείς αλήθειες.
                                  Πρώτον: **Τα ελληνικά είναι τραγούδι. Κανείς δεν σκέφτηκε ποτέ να απλοποιήσει ένα τραγούδι ή να το δει πρακτικά. Γιατί να δούμε λοιπόν τα ελληνικά, πρακτικά;**Δεύτερον: Όποιος σταθεί αλαζονικά απέναντι στα ρεφρέν που τον ψυχαγώγησαν διά βίου, στρέφεται εναντίον της προσωπικής του ιστορίας και πίστης. Τα ίδια μπορεί να πάθει ένας λαός με την γλώσσα. Ιδίως αν η γλώσσα του είναι τα ελληνικά.
                                  Τρίτον: Τα ελληνικά ως τραγούδι είναι ανυπόφορα δύσκολα. Κανείς δεν τα βγάζει πέρα με τα ελληνικά. Απέναντι στα ελληνικά θα είμαστε πάντα φάλτσοι και αγράμματοι. Αλλά τί να γίνει; Σημασία έχει η συνείδηση ότι τα μιλάμε, όχι για να γίνουμε δεξιοτέχνες, αλλά για να γίνουμε άνθρωποι. Ευχαριστώ.

... Όμως η κακή 'απλοποίηση' της ορθογραφίας δε νομίζω ότι έχει σχέση με την κατάργηση/επαναφορά του πολυτονικού, που όντως δε χρησιμεύει πουθενά πια.

Χμμμ. Εντάξει λοιπόν, πιό κάτω γράφω τρεις φράσεις, μπορείς να μου αποδώσεις το ακριβές νόημα κάθε μίας?

...Ωραία η θέα...
                                  ...Τι ωραία...
                                  ...Νίκη πρόβαλε μοιραία μπροστά του...

• S
                                    skullone last edited by

Δηλαδή εν τέλει, Σωτήρη, ο Μπανανιώτης αποδεικνύεται και άμουσος και άτεχνος!

• ?

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ
                                      http://antibaro.gr/dialogos/xolebas_glwssa.htm

Για να διαβάσετε το παραπάνω άρθρο πρέπει να εγκαταστήσετε στον Η/Υ σας πολυτονική γραμματοσειρά
                                      (στο πάνω μέρος της σελίδας υπάρχει σχετικό link)

• T

Τότε ας γράφουν με πολυτονικό οι γλωσσολόγοι, οι συνθέτες και οι χομπίστες σαν και σένα Σωτήριε. Οι απαιτήσεις που έχει ο κόσμος από εμένα όσον αφορά τη γλώσσα δεν δικαιολογούν στο ελάχιστο να ξέρω επακριβώς αυτά τα πράγματα που αναφέρεις. Είναι σα να απαιτείς από τους άγγλους να γράφουν τις λέξεις με phonetics, για να αποδίδεται επακριβώς η προφορά: υπερβολή.

Τα ελληνικά είναι τραγούδι. Κανείς δεν σκέφτηκε ποτέ να απλοποιήσει ένα τραγούδι ή να το δει πρακτικά. Γιατί να δούμε λοιπόν τα ελληνικά, πρακτικά;

Αυτό είναι δική σου άποψη! Η δική μου είναι ότι έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να μαθαίνω τους περίπλοκους κανόνες του πολυτονικού, εφ'όσον δεν τους χρειάζομαι στη ζωή μου και εφ'όσον έχει καταργηθεί. Όσο για τις φράσεις που παραθέτεις, ξέρεις πολύ καλά ότι το νόημά τους αποδίδεται επακριβώς όταν αυτές είναι 'in context' και όχι ξερές, όπως τις παρέθεσες.

• ?

Ο χρήστης kyan έγραψε:
                                          ... Όσο για τις φράσεις που παραθέτεις, ξέρεις πολύ καλά ότι το νόημά τους αποδίδεται επακριβώς όταν αυτές είναι 'in context' και όχι ξερές, όπως τις παρέθεσες.

Και οι τρεις φράσεις μπορούν να θεωρηθούν ολοκληρωμένες και όχι 'ξερές', ειδικά η τρίτη 'η Νίκη πρόβαλε μοιραία μπροστά του' στέκεται από μόνη της μια χαρά νοηματικά. Αλλά και με την δική σου οπτική αν τις εξετάσουμε (ως ξερές), χρησιμοποιώντας το πολυτονικό καταλαβαίνουμε αμέσως αν πρόκειται για επίθετα ή επιρρήματα. Αντιθέτως με το μονοτονικό πρέπει να το καταλάβουμε από τα συμφραζόμενα και χωρίς αυτό να μας παρέχει απόλυτη σιγουριά.
                                          Ας πάρουμε όμως κι εντελώς πρακτικά την γλώσσα και ας την δούμε ως εργαλείο, το λογικό δεν θα ήταν να πάρουμε το πιό εξελιγμένο εργαλείο για καλύτερη απόδοση και ας είχε φαινομενικά πιό απότομη καμπύλη εκμάθησης?

• F
                                            fiestapower last edited by

Συμφωνώ με τον artech σε ό,τι αφορά την εκκληcια, διαφωνώ για τους πεζοδρόμους, γιατί πολλοί άξιζε που μετετράπησαν - θα τους πέρναγα όμως από κόσκινο.

Επίσης:

1. Θα απάλλασσα τον Ελληνικό λαό από την υποχρέωση να πληρώνει φόρους για να πληρώνονται οι παπάδες από το κράτος.
                                            2. Θα εφήρμοζα όλες τις συμβάσεις και συνθήκες περί ανεξιθρησκείας.
                                            3. Θα έκοβα από την εκκληcία το δικαίωμα να ασκεί βέτο στο τι ναός και ευκτήριος οίκος θα ανοίξει και πού.
                                            4. Θα γκρέμιζα όλα τα αυθαίρετα εκκληcάκια που φυτρώνουν σε αρχαιολογικούς χώρους.
                                            5. Θα έκλεινα όλες τις παραεκκληcιαcτικέc οργανώσεις ('Ζωή', 'Σωτήρ' κλπ) λόγω της φασιστικής τους δράσης, καθώς επίσης και τους χρυσαυγίτες (και άλλα τέτοια καθάρματα που προσβάλλουν την Ελλάδα με το να λέει η ταυτότητά τους ότι είναι... 'Έλληνες') θα τους έχωνα στην ψειρού.
                                            6. Θα έκοβα τη φρούρηση, αστυνόμευση κλπ των γηπέδων (θέλετε να μη γίνονται επεισόδια; Διώξτε τα πρεζόνια των 'συνδέσμων' σας) και θα έκλεινα τις περισσότερες ΠΑΕ και ΚΑΕ για οφειλές προς παίκτες, πιστωτές, δημόσιο και άλλες παραβάσεις του εργασιακού δικαίου.
                                            7. Θα καταργούσα ένα σωρό βλακώδεις και οπισθοδρομικούς-πουριτανικούς νόμους.
                                            8. Θα τίναζα στον αέρα ΟΛΑ τα αυθαίρετα. Εν ανάγκη, μαζί με τους ιδιοκτήτες τους.
                                            9. Θα έχωνα φυλακή όλα τα λαμόγια που έχουν φάει τα λεφτά του Ελληνικού λαού, αρχίζοντας από τους εργολάβους δημοσίων έργων και τους αντιπροσώπους οπλικών συστημάτων.
                                            10. Θα ανεδείκνυα ΟΛΕΣ τις αρχαιότητες.
                                            11. Θα καταργούσα το άβατον του Άθω.
                                            12. Θα επιτάχυνα τις διαδικασίες για τη δημιουργία αυτοκινητοδρομίων.
                                            13. Θα ενθάρρυνα τους νέους να ασχοληθούν με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.
                                            14. Θα επανεισήγαγα το πολυτονικό και τα αρχαία.
                                            15. Θα εξέδιδα ΟΛΑ τα διασωθέντα αρχαία Ελληνικά συγγράμματα (ό,τι γλίτωσε δηλαδή απ'την... 'ιερή' μανία της εκκληcίας).
                                            16. Θα καταργούσα τη διδασκαλία του ανιστόρητου και επικίνδυνου ινδοευρωπαϊσμού.
                                            17. Θα ξεκινούσα μια επιθετική οικονομική πολιτική για ενθάρρυνση των επενδύσεων στη χώρα μας.
                                            18. Θα απαγόρευα τα μεταλλαγμένα.
                                            19. Θα στήριζα τη βιολογική καλλιέργεια και θα αποθάρρυνα τις μονοκαλλιέργειες (όλο προβλήματα είναι έτσι κι αλλιώς).
                                            20. Θα έκοβα το βήχα στους ταρίφες.
                                            21. Θα προχωρούσα σε αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να τελειώνει ο καταστρεπτικός για τον Ελληνισμό εναγκαλισμός εκκληcίας-κράτους.
                                            22. Θα καταργούσα τα θρησκευτικά από τα σχολεία.
                                            23. Θα άνοιγα ξανά ΟΛΕΣ τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης - ιδίως ανηλίκων - από ιερωμένους, ανεξαρτήτως θρησκείας και δόγματος και μαύρο φίδι που τους έφαγε (δείτε http://www.pokrov.org)
                                            24. Θα σταματούσα να σπαταλάω λεφτά του Ελληνικού λαού σε ειδωλολατρικές φιέστες (τιμές αρχηγού κράτους στο... 'άγιο φως' και σε διάφορες τάχαμου θαυματουργές εικόνες).
                                            25. Θα καθιέρωνα το θεσμό της πολιτικής ταφής.
                                            26. Θα θεσμοθετούσα την ευθανασία ως μορφή αξιοπρεπούς θανάτου σε ανίατες περιπτώσεις.
                                            27. Θα θεσμοθετούσα την πολιτική ονοματοδοσία.
                                            28. Θα επέτρεπα την αποτέφρωση.
                                            29. Θα καταργούσα τη διδασκαλία του 'ελληνορθόδοξου' μυθεύματος.
                                            30. Θα επανεξέταζα ΟΛΑ τα διπλώματα οδήγησης.
                                            31. Θα πέρναγα σκούπα από τα σώματα 'ασφαλείας'.
                                            32. Θα έκλεινα ΟΛΟΥΣ τους απατεωνίστικους 'τηλεοπτικούς σταθμούς' με τα ροζ τηλέφωνα, τα 'παιχνίδια' τύπου 'βρείτε τη διαφορά'.
                                            33. Θα έδινα μόρφωση στο λαό, ώστε να αδιαφορεί για βισσοβανδήδες και ρουβοψινάκηδες και άλλες τέτοιες ψωνάρες.
                                            34. Θα άνοιγα ξανά τις φιλοσοφικές σχολές.
                                            35. Θα έκλεινα μέσα ως απατεώνες ΟΛΑ τα μέντιουμ, καφετζούδες, αστρολόγους κλπ.
                                            36. Θα ενίσχυα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
                                            37. Θα πέρναγα από τεχνικό έλεγχο ΟΛΕΣ τις πολυκατοικίες για τα λεβητοστάσιά τους.
                                            38. Θα προωθούσα τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
                                            39. ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.
                                            40. Θα έκλεινα στη φυλακή όλους τους μεσίτες που βάζουν διάφορους βλαμμένους να καίνε δάση για να τα κάνουν οικόπεδα. ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ ΙΣΟΒΙΑ στον καθένα.

File skull eisai apisteytos.

8a symplhrwsw oti 8a 8espiza ** basanisthria ** h / kai 8anatikh poinh gia opoiondhpote basanise h 8anatwne ZWA, spania h ypo eksafanish h agria (opws arkoudes, lykous, aetous) enw shmantikes xrhmatikes h mh eksagorasimes poines fylakishs gia tous zwofilous pou afhnoun adespota sto dromo ta skylia h gatia tous molis ta barethoun.
                                            Of8almon anti of8almou blepeis, afou h fysh den mporei na mas ekdikh8ei (akoma), 8a ekdikh8w egw gia ayth (ha - ha)

Symfwnw apolyta me osa grafeis peri EKKLHSIAS, EY8ANASIAS, kai alla pou eipes.

Diafwnw:

1. Θα έκλεινα μέσα ως απατεώνες ΟΛΑ τα μέντιουμ, καφετζούδες, αστρολόγους κλπ.

2. Θα έκλεινα ΟΛΟΥΣ τους απατεωνίστικους 'τηλεοπτικούς σταθμούς' με τα ροζ τηλέφωνα, τα 'παιχνίδια' τύπου 'βρείτε τη διαφορά'.

Sta parapanw antifaskeis, afoy ginesai fasistikos, enw parapanw o idios proteineis th lysh:

1. Θα έδινα μόρφωση στο λαό, ώστε να αδιαφορεί για βισσοβανδήδες και ρουβοψινάκηδες και άλλες τέτοιες ψωνάρες.

O idios morfwmenos laos den 8a pesei sthn emporikh apath twn medium klp.

Eksallou apates san kai aytes kykloforoun pantou, mono oplo h morfwsh, oxi h apagoreysh.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 2 / 4
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ