Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΟ.......
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΟ.......
    • 1
    • 2
    • 2 / 2
    Περί αυτοκίνησης
    30
    37
    130
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      salome last edited by

Δεν πιστεύω πως **η γυφτιά **έχει να κάνει με τα χρήματα. Προσωπικά δεν καπνίζω αλλά δεν έχω πετάξει ποτέ κάτι κάτω ή έξω από το παράθυρο. Το θεωρώ απαράδεκτο. Ακόμη και τα διαφημιστικά που μου αφήνουν στο παρμπριζ του αυτοκινήτου τα κουβαλάω μαζί μου μεχρι να βρω τον πλησιέστερο κάδο. Αυτό ισχύει είτε είμαι με το αμάξι ή πεζή.

Οσο για τις γόπες και τα τασάκια κατι αρκετά βολικό στα ταξίδια είναι να έχετε ενα μικρό μπουκαλάκι με λίγο νερό. Οποτε θέλετε να σβήσετε το τσιγάρο σας και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το τασάκι, αντι να το πετάξετε έξω, το βάζετε μεσα στο μπουκαλάκι. Στο τέλος μπορεί να έχετε ενα αηδιαστικό μπουκαλι αλλά ξέρετε που είναι τα τσιγάρα σας. Το μόνο bug που έχει το σύστημα, είναι ότι πρεπει να έχετε συνοδηγό για να σας δίνει το μπουκάλι!

1 Reply Last reply Reply Quote 3
      • K
        krusenstern last edited by

Ο χρήστης xtkz έγραψε:

Το χειρότερο δεν είναι το να πετάξεις μια γόπα από τσιγάρο μέσα στην πόλη. Άλλωστε κ πεζός να ήσουν πάλι κάτω θα το πετούσες. Υποδομή δεν ύπαρχει, αυτό είναι γνωστό. Τί γίνεται όμως όταν το πετάξεις σε μία επαρχιακή διαδρομή, όταν τριγύρω υπάρχουν ξεραμένα φύτα; Αυτό είναι που με εκνευρίζει περισσότερο απο κάθε άλλο! Εκτός από ένδειξη ανυπαρξίας παιδίας είναι κ επικίνδυνο! Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αξιοποιήσουμε το τασάκι. Άλλωστε κ αυτό έχει ένα λόγο ύπαρξης.... Έτσι δεν είναι;

Ωραιο ποστ Δημητρη! Ως καπνιστης, καλως η κακως, αλλα κ ως σκεπτομενος αν8ρωπος, με εκφραζει κ με καλυπτει απολυτα η απαντηση σου.

Το τασακι παντως τις περισσοτερες φορες παιζει ρολο απο8ηκευσης ψιλων..

το δικό μου πάντως είναι φίσκα γεμάτο συνεχώς, το πίσω κάθισμα στρωμένο με άδεια πακέτα και οι περισσότεροι χώροι για μικροαντικείμενα του Γιάρις (και είναι ΠΟΛΛΟΙ) όλο και κανένα σκουπίδι θα έχουν μέσα....θεωρώ αδιανόητο να πετάξω οτιδήποτε στο δρόμο, απλώς κάθε 10-15 μέρες πρέπει να σπαταλήσω μια ώρα και μια μεγάλη σακούλα για ν'αδειάσω το....σκουπιδαριό μου όπως το αποκαλεί και η μάνα μου

(εδώ κολλάει και το δικό σου ποστ φίλε cmarin)

Σπύρος

1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • T
          tsoukas77 last edited by

Ξεκαθαρα προκειται για ζητημα παιδειας και νοοτροπιας που εχει αποκτησει καποιος.Δεν σχετιζεται αμεσα με το οικονομικο επιπεδο,αν και πολλες φορες χρειαζεται η οικονομικη δυνατοτητα για να αποκτησεις καποια γενικοτερη 'μορφωση'.
          Οσον αφορα το αν αλλαζει καποιος συμπεριφορα στο εξωτερικο,δεν σημαινει τιποτα.Απλα,επειδη εκει οι νομοι ειναι πιο αυστηροι,συμμορφωνεται.Ομως,αυτο δεν σημαινει τιποτα.Το ζητουμενο ειναι καποιος να εχει την ενδεδειγμενη συμπεριφορα απο μονος του και οχι κατω απο απειλη...

• G
            gmak last edited by

κι εγώ είμαι της άποψης πως δεν σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό η οικονομική κατάσταση με την νοοτροπία στη καθαριότητα. Βλέπω και τα 2 άκρα συχνότατα. Έχω εκπλαγεί εκατέρωθεν θετικά και αρνητικά και ω μα πόσο απογοητευτικό είναι άνθρωποι που σου φαίνονται προσεκτικοί και εκλεπτυσμένοι να είναι βρωμύλοι, γιατί το σκουπίδι πάει 'έξω' κι όχι στο δωμάτιό τους που εάν πέσει τρίχα παθαίνουν νευρικό κλονισμό... μπλιάχ

1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • A
              andreasp last edited by

Ο χρήστης markvag έγραψε:
              Στην Γερμανία, που ήμουν πρόσφατα (τέλη Μαρτίου), οι κάδοι ήταν πολύ λιγότεροι, αλλά δεν είδα κόσμο (ΚΑΝΕΝΑΣ!) να πετάει χαρτάκια, τσιγάρα κτλ κάτω...

Εγώ μάλλον σε άλλη Γερμανία είχα πάει... γιατί είχα δεί αρκετό σκουπίδι... πάει χαλάσανε και οι Γερμανοί!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 3
              • A
                apostolis last edited by

Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
                Το ξέρω ότι τα θέμα των σκουπιδιών που πετάμε στους δρόμους το έχουμε συζητήσει ξανά αλλά αυτό που είδα σήμερα μου έκανε εντύπωση. Κινούμενος στην παραλιακή έχω μπροστά μου ένα Peugeot 607 του οποίου ο οδηγός ανοίγει το παράθυρο και πετάει έξω ένα άδειο πακέτο τσιγάρα. Δεν ξέρω αν είμαι ρατσιστής και αν θα αντιδρούσα το ίδιο αν ήταν Lada ειλικρινά. Περιμένεις όμως τουλάχιστον από ανθρώπου που έχουν μια όποια οικονομική επιφάνεια να μην έχουν τόσο κακές συνήθειες.
                Η αλήθεια είναι ότι από όποιον κι αν γίνεται κάτι τέτοιο σε εξοργίζει αφάνταστα. Ο Δήμαρχος μας έχει ξεκινήσει υποτίθεται εκστρατεία για την εξάλειψη του φαινομένου απόρριψης σκουπιδιών στους δρόμους με επιβολή ακόμα και προστίμων ώστε να καθαρίσει η πόλη ιδίως τώρα που πλησιάζουν οι αγώνες. Τι μπορεί να καταφέρει ειλικρινά δεν ξέρω όταν βλέπω ότι κάφροι υπάρχουν σε κάθε βαθμίδα (οικονομική και κοινωνική) του τόπου μας.

Μανώλη,
                δεν ξέρω απο πού να ξεκινήσω !!!
                Ξέρω όμως πού θα καταλήξω

Απο τον Κουροπητό , στην Ψυτάλεια και απο τον Σχιστό στην Δουρούτη
                και τις ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ σκουπιδότοπους , πού
                'κοσμούν' την Χώρα μας , μέχρι την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και την ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
                ΤΩΝ ΣΠΟΥΠΙΔΙΩΝ σαν ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ,

μας χωρίζουν ΕΤΗ φωτός

Όπως , μας χωρίζουν έτη φωτός , ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , αλλά όλους τους κατοίκους αυτού του πλανήτη,
                **απο την ευκολία της απόρριψης μιάς πλαστικής σακκούλας ΜΕΧΡΙ την πλήρη εξαφάνισή της **

Αποστόλης.

• M
                  markvag last edited by

Ο χρήστης andreasp έγραψε:

Στην Γερμανία, που ήμουν πρόσφατα (τέλη Μαρτίου), οι κάδοι ήταν πολύ λιγότεροι, αλλά δεν είδα κόσμο (ΚΑΝΕΝΑΣ!) να πετάει χαρτάκια, τσιγάρα κτλ κάτω...

Εγώ μάλλον σε άλλη Γερμανία είχα πάει... γιατί είχα δεί αρκετό σκουπίδι... πάει χαλάσανε και οι Γερμανοί!!!

Εγώ φίλε μου ήμουν Στουτγάρδη, Μόναχο, Νυρεμβέργη Ουλμ και Άαλεν (μία μέρα σε κάθε πόλη και μέναμε Άαλεν).

Με την εξαίρεση του σταθμού (μόνο του σταθμού) στο Μόναχο που πραγματικά είχε το χάλι του το μαύρο και λίγα σκουπιδάκια (βασικά αποτσίγαρα) στο μετρό της Στουτγάρδης και του Μονάχου, δεν είδα σκουπίδια...
                  Και όλες τις πόλεις τις περπάτησα αρκετά (στο κέντρο τους...)

Δεν είμαι κανένας που θαυμάζει άκριτα τους ξένους, αλλά ήταν πεντακάθαρα!

• G
                    gtz last edited by

Πιστεύω οτι το πέταγμα των σκουπιδιών δεν σχετίζεται ιδιαίτερα με την οικονομική κατάσταση τόσο,όσο με την παιδεία που έχει λάβει ο καθένας μας απο την μικρή του ηλικία.
                    Εχω δεί κατόχους ακριβών αυτοκινήτων που βρίσκονται μπροστά μου να πετούν σκουπίδια έξω με απίστευτη ευκολία και μάλιστα κάθε 1-2 λεπτά με συνέπεια να κάνω σλάλομ για να αποφύγω τη σαβούρα τους μη μου την κολλήσουν χαλκομανία στο παρμπρίζ.Το ίδιο έχει γίνει και πίσω απο διάφορα Opel Kadett 1.0 του 1977 που βγάζουν μπλέ καπνό απο την εξάτμιση και αγκομαχάνε να πάνε εκδρομή την ευτραφή οικογένεια που βρίσκεται εντός.Και στις δυό περιπτώσεις η έλειψη παιδείας είναι εμφανής.Ομως δεν διανοήθηκα να τους καρφώσω στην τροχαία (όπως θα έκανε π.χ. Γερμανός πολίτης στη χώρα του),διότι οι ίδιοι οι τροχονόμοι θα με περνούσαν για τρελλό και μπορεί ακόμη και να με βγάζανε και στην τηλεόραση ως εξωγήινο είδος εντός Ελλάδος.
                    Θυμάμαι οταν είχα πάει στην Αυστρία ταξίδι του μέλιτος (κάπνιζα τότε),έψαχνα να βρώ μέρος να πετάξω τις γόπες απο τα τσιγάρα που με πολλή διστακτικότητα κάπνιζα στους δρόμους της Βιέννης πεζός.
                    Κάτι τέτοιο στην Πανεπιστημίου νομίζω,θα μπορούσε να αποτελέσει περίπτωση μελέτης ψυχιατρικού περιστατικού... .
                    Ολα λοιπόν είναι θέμα παιδείας καθενός μας ξεχωριστά αλλά και του ίδιου του κράτους και των λειτουργών του...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • M
                      meco last edited by

Ο χρήστης Petros έγραψε:
                      Κοινωνιολογικό-ανθρωπολογικό case study:

Γιατί ο ίδιος Έλληνας που πετάει από γόπα έως και σακούλα σκουπιδιών στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, την αυλή του γείτονα κ.λπ. όταν βγει από τα σύνορα της χώρας του μετατρέπεται σε καθαρό, προσεκτικό και ευσυνείδητο πολίτη; Με ποιο τρόπο συμμεταβάλλονται οι παράγοντες 'βρώμικη πόλη', 'βρώμικοι άνθρωποι';;;

Προφανώς για τον ίδιο/αντίστοιχο λόγο, που κάνει τους Άγγλους υπήκοους (και όχι μόνο) όταν έρχονται στην Ελλάδα, να μετατρέπονται σε άγριες αγέλες κάφρων.

• T
                        tiger last edited by

Οταν το ίδιο το κράτος (δεν εχει σημασια ποιο κόμμα) απαγόρευσε σε ομάδα δήμων της Αττικής να αγοράσουν με δικά τους κονδύλια σύστημα εξελιγμένης διαχείρισης σκουπιδιών(και όχι τις μαμημένες χωματερές),μετά τι να λέμε,ειναι η νοοτροπία λάθος απο την βάση μέχρι την κορυφή.

• N
                          n_olympios last edited by

Ο χρήστης ililias έγραψε:
                          Νομίζω ότι η επανάσταση αρχίζει από τον καθένα μας ξεχωριστά. Μου αρέσει ο τύπος που μαζεύει από κάτω το πακέτο του κάφρου και του το επιστρέφει λέγοντας 'Κύριε, σας έπεσε αυτό'.

Ο δικός μου τύπος.

• N

Kάνουν πρόβες για το καλοκαίρι οπότε θα επισκεφτούν την Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς.

• C
                              cmarin last edited by

Ο χρήστης n_olympios έγραψε:

Νομίζω ότι η επανάσταση αρχίζει από τον καθένα μας ξεχωριστά. Μου αρέσει ο τύπος που μαζεύει από κάτω το πακέτο του κάφρου και του το επιστρέφει λέγοντας 'Κύριε, σας έπεσε αυτό'.

Ο δικός μου τύπος.

...και του το πετάς μέσα στο αυτοκίνητο, ακόμη και είναι αναμμένο τσιγάρο....

• N

Ο χρήστης cmarin έγραψε:

Ο δικός μου τύπος.

...και του το πετάς μέσα στο αυτοκίνητο, ακόμη και είναι αναμμένο τσιγάρο....

Xαχαχαχα... Καλή ιδέα, Κώστα, δεν το είχα σκεφτεί... Μου αρέσουν οι δραστικές λύσεις!

• S
                                  servmx last edited by

Κινούμενος στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας με 140 km/h έχω δεχτεί 'φραπόγαλο' στο παρμπριζ του αυτοκινήτου μου από προπορευόμενο μαύρο BMW.
                                  Είχε ζεσταθεί ο καφές και θέλησε βλέπετε να το ξεφορτωθεί. Το περιεχόμενο γέμισε το τζάμι και τα νεύρα χτύπησαν 'κόκκινο'.
                                  Η πιθανότητα ατυχήματος ήταν σοβαρή, οπότε τι να λέμε για την περιβαλλοντική ευαισθησία του ανθρωποειδούς. (και άλλων ομοιών του)

• S
                                    stavrosg last edited by

Χαρτάκια, διάφορα σκουπίδια κτλ. ούτε εγώ είδα να πετάνε κάτω τις 3 φορές που έχω βρεθεί σε Ντύσελντορφ , Κολονία & περίχωρα, αλλά από γόπες γινότανε χαμός (σε πλατείες ειδικά) Την ίδια συμπεριφορά υιοθέτησα κι εγώ λοιπόν (σκουπίδια στο backsack και γόπες χύμα...)

• X
                                      xristaras last edited by

einai efkolo panta oi plousioi na trwne tin katakraygi tou kosmaki...kalsiki istoria me to perasma twn xronwn...na thimithoume polles palies ellinikes tainies pou o plousios panta itan o skliros kai o adistaktos kai o ftwxos itan panta o kalos...tha prepei na xerete oti exoun allaxei oi epoxes...einai adiko o plousios alla akoma kai o neoploutos na einai standard o anaisthitos...sinithws elleipsi paideias mias kai to anefere enas filos exoun ta pio ftwxa koinwnika strwmata logw tou oti alloi einai ergates,anthrwpoi talaipwrimenoi tis piatsas kai loipa...anthrwpoi pou apla den eixan tis dinatotitesna kanoun kati kalitero sti zwi tous...eite etsi epelexan oi idioi...tespa gia na min makrigoroume elleipsi paideias iparxei kai se leftades alla de leei tipota...iparxoun kai leftades zwa,alla kai ftwxoi zwa...apla isws stous leftades na xegelaei ena akrivo aytokinito kai fisika i prokatalipsi tou oti opoios odigei mercedes kai loipa prepei ipoxrewtika sto mialo kapoiwn na einai kai snobaria...den paei etsi...o pateras mou erxetai apo patera ergati kai exei kanei oles tis kolodouleies mexri na teleiwsei to panepistimio tou...mexri kai stin oikodomi me to vivlio...twra exontas anesi agorazei akrivo aytokinito kai spiti...den xexnaei apo pou arxise kai keinos...kai den einai snob...kai stin teliki stamatiste se ayto to forum na vrizete tous anthrwpous pou exoun oikonomiki anesi akoma kai tis kopeles pou kikloforoun me kala aytokinita...den ta eklepsan oi anthrwpoi...o kathenas sti thesi tous kalo kai grigoro aytokinito tha epairne akoma kai an pigaine mono me 50 oli mera...apla ena proswpiko parapono itan giati polles fores exoun katigorithei se polla topics anthrwpoi pou exoun tin anesi na odigoun kati kalo akoma kias min tous noiazoun ta patilikia i oi kontres i fovountai na apenergopoiisoun to esp gia na min tous figei i beba...

• E
                                        emmanoyhl last edited by

Μάλλον ανάποδα κατάλαβες φίλε μου. Η αρχική δημοσίευση μου έχει ακριβός το αντίθετο σκεπτικό. Περιμένεις αν και λανθασμένα τελικά από τους ανθρώπους που έχουν την οικονομική επιφάνεια για να αποκτήσουν ένα ακριβό αυτοκίνητο να έχουν και μεγαλύτερη ευαισθησία και καλύτερη συμπεριφορά.
                                        Ίσως εσύ είσαι περισσότερο επηρεασμένος από τις παλιές ασπρόμαυρες Ελληνικές ταινίες.

Και προς θεού γράφετε Ελληνικά. Είναι ποιο καλαίσθητο, διαβάζονται ποιο εύκολα και τα απαιτεί και ο κανονισμός λειτουργίας του Forum μας.

• First post
                                          Last post
                                        • 1
                                        • 2
                                        • 2 / 2
                                        • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                          • ΕΛΛΑΔΑ
                                          • ΚΟΣΜΟΣ
                                          • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                          • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                          • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ