-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πολύ χάρηκα με το πάθημα του γελοίου αυτού τύπου...
Λυπάμαι μόνο για τις ταλαιπωρίες που ίσως να περάσεις μέχρι να δικαιωθείς.Να εισαι σιγουρος μετα οτι δεν προκειται να ξανακανει κατι τετοιο..
Αυτό δυστυχώς δεν το ξέρεις....Μπορεί να είναι σοβαρά διαταραγμένος και τώρα που θα τον καταλάβει και ο φόβος του ρεζιλέματος της απώλειας της υπόληψής του του δημόσιου χλευασμού και περιφρόνησης να φορτώσει και να σου σπάσει το αυτοκίνητο ή να πάει στο σπίτι σου και να σου σφάξει νταντά και παιδιά......
Δεν ξέρεις ποτέ με τι έχεις να κάνεις... μπορεί, που λέει ο λόγος, να είναι μυστικός αρχηγός της μαφίας....χρειάζεται πάντα μεγάλη προσοχή!- Πρόκειται για θρασύδειλους τύπους, είδες πως άλλαξε διάθεση όταν του είπε ότι τον έχει γραμμένο σε βίντεο?
- Ο μυστικός αρχηγός της μαφίας ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Εκεί προέχει το how not to blow the cover.
- Στο μέλλον, ο τύπος μάλλον θα σου φυλάει τα αυτοκίνητα, cmarin.
-
Έχω γείτονα που κρατά χώρο στο δρόμο για είσοδο σε 'parking'. Ο χώρος αυτός δεν χρησιμοποιείται σαν parking τα τελευταία 10 χρόνια και αυτό γιατί έχει ρόλο αποθήκης και αυλής. Δεν αναφέρεται κάποιος αρ. αδείας στο απαγορευτικό στάθμευσης που υπάρχει και κατά 99% πιστεύω πως δεν έχει άδεια. Το εξωφρενικό είναι πως από τα 3 αυτοκίνητα του ιδιοκτήτη πάρα πολύ συχνά και τα 3 είναι παρκαρισμένα αλλού και κανένα στο parking ούτε στο δρόμο μπροστά από αυτό.
Πώς μπορώ να μάθω αν είναι νόμιμο ή όχι? Τυχόν κυρώσεις?
-
Kώστα είσαι ΑΨΟΓΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πάτα τον κάτω και μη φοβάσαι τίποτα! Συνήθως τετοιοι τύποι είναι θρασύδειλοι! Θα φοβηθεί να κάνει οτιδήποτε άλλο για να μην μπλέξει χειρότερα! Αν θέλεις μπορούμε να περάσουμε την κασσέτα σε divx στον υπολογιστή.
Ξέρεις ποιος είναι το γελοίο? Οτι μπορεί να το κάνει γιατί π.χ. παρκάρουν και του κλείνουν την είσοδο.
Αν ποτέ χρειαστείς δουλειά μπορείς να στήσεις μία τετοια επιχείρηση!!!! θα έχεις άπειρη δουλειά!
-
Ο χρήστης thanos_astra έγραψε:
Έχω γείτονα που κρατά χώρο στο δρόμο για είσοδο σε 'parking'. Ο χώρος αυτός δεν χρησιμοποιείται σαν parking τα τελευταία 10 χρόνια και αυτό γιατί έχει ρόλο αποθήκης και αυλής. Δεν αναφέρεται κάποιος αρ. αδείας στο απαγορευτικό στάθμευσης που υπάρχει και κατά 99% πιστεύω πως δεν έχει άδεια. Το εξωφρενικό είναι πως από τα 3 αυτοκίνητα του ιδιοκτήτη πάρα πολύ συχνά και τα 3 είναι παρκαρισμένα αλλού και κανένα στο parking ούτε στο δρόμο μπροστά από αυτό.Πώς μπορώ να μάθω αν είναι νόμιμο ή όχι? Τυχόν κυρώσεις?
Mε ένα τηλεφωνάκι στην πολεοδομία...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Δεν ξέρω αν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον για κάτι ανοικτά μέχρι να αποδειχτεί σε δικαστήριο ότι έχεις δίκιο. koutsan?**Αρθ. 362. Δυσφήμιση
Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψη του τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή με χρηματική ποινή. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή της φυλάκισης.Αρθ. 363. Συκοφαντική δυσφήμιση.
Αν στην περίπτωση του άρθρου 362, το γεγονός είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών• μαζί με τη φυλάκιση μπορεί να επιβληθεί και χρηματική ποινή. Μπορεί επίσης να επιβληθεί και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων κατά το άρθρο 63.**
Άρα συκοφαντική δυσφήμηση υπάρχει ΜΟΝΟ αν :
α)Το γεγονός είναι ψευδές
β)Ο δράστης γνωριζε ότι το γεγονός που ισχυρίσθηκε ή διέδωσε είναι ψευδές...
Άρα δεν έχουμε εδώ συκοφαντική δυσφήμηση και δεν χρειάζεται δικαστική απόφαση για την απόδειξη του γεγονότοςΑντίθετα με ότι συμβαίνει στη συκοφαντική δυσφήμηση η απλή υπάρχει ανεξάρτητα αν το γεγονός που περιέχεται στην ανακοίνωση είναι αληθινό ή όχι! ΠΚ 362
ΑΛΛΑ
το άρθρο 366 ΠΚ προβλέπει ότι 'Αν το γεγονός του άρθρου 362 (απλή δυσφήμηση) είναι αληθινό, η πράξη μένει ατιμώρητη' (αυτό νομικά λέγεται αρνητικός εξωτερικός όρος του αξιοποίνου). Δηλ αν τελικά στο δικαστήριο αποδειχθεί ότι το γεγονός που ισχυρίσθηκε ο δράστης σε βάρος του θύματος είναι αληθινό τότε δεν τιμωρείται.
Το δικαστήριο δεν θα εξετάσει από μόνο του αν το γεγονός είναι αληθινό. Ο κατηγορούμενος που θέλει να αποδείξει την αλήθεια οφείλει να το δηλώσει εγγράφως στον εγκαλούντα και στον εισαγγελέα και να γνωστοποιήσει συγχρόνως και τους μάρτυρες που πρόκειται να εξετάσει.(άρθρο 326§3 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας)ΠΡΟΣΟΧΗ λεπτομέρεια (καλή για ερώτηση σε εξετάσεις )
Η γνωστή αρχή του ποινικού δικαίου εν αμφιβολία υπέρ του κατηγορουμένου (in dubio pro reo) ανατρέπεται (in dubio contra reum)
Δηλ αν κατά την κρίση του δικαστηρίου (σημειωτέον είναι ανέλεγκτη από τον Άρειο Πάγο) δεν αποδειχθεί η αλήθεια του ισχυριζόμενου γεγονότος αλλά το δικαστήριο διατηρεί αμφιβολίες θα πρέπει να καταδικάσει τον κατηγορούμενο!! για απλή δυσφήμηση...
Δύσκολο να μην πείσεις πλήρως το δικαστήριο με video και μάρτυρεςΕπίσης Αρθ. 366. Γενικές διατάξεις
2**. Αν στις περιπτώσεις των άρθρων 362, 363, 364 και 365 το γεγονός που ισχυρίστηκε ή διέδωσε ο υπαίτιος είναι πράξη αξιόποινη για την οποία ασκήθηκε δικαστική δίωξη αναστέλλεται η δίκη για τη δυσφήμηση έως το τέλος της ποινικής δίωξης· θεωρείται αποδεδειγμένο ότι το γεγονός που αφορά η δυσφήμηση είναι αληθινό αν η απόφαση είναι καταδικαστική και ψευδές αν η απόφαση είναι αθωωτική και στηρίζεται στο ότι δεν αποδείχτηκε ότι το πρόσωπο που έχει δυσφημισθεί τέλεσε την αξιόποινη πράξη.**
Η περίπτωσή μας, μόλις βγει η απόφαση υπέρ του φίλου μας , αν θεωρήσουμε ότι ο άλλος είχε κανει μήνυση για δυσφήμηση, θα έχει ανασταλλεί η δίκη και μετά λόγω της πρώτης απόφασης θα θεωρείται αποδεδειγμένο το γεγονός...Αυτά τα γράφω επίσης γιατί έχω δει πολλές φορές στο forum να λένε δεν μπορώ να γράψω πχ το όνομα του εμπόρου γιατί φοβάμαι etc Αυτά ως επί το πλείστον είναι λανθασμένα...Μη βρίζετε βέβαια, μη λέτε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και τέτοια (κλέφτες, απατεώνες) αλλά το να πεις ο τάδε μάστορας κάνει κακή δουλειά ή στην τάδε αντιπροσωπεία μου φέρθηκαν χάλια δεν είναι δυσφήμηση
**Αρθ. 367.- Δεν αποτελούν άδικη πράξη: α) οι δυσμενείς κρίσεις για επιστημονικές, καλλιτεχνικές ή επαγγελματικές εργασίες β) οι δυσμενείς εκφράσεις που περιέχονται σε έγγραφο δημόσιας αρχής για αντικείμενα που ανάγονται στον κύκλο της υπηρεσίας της, καθώς και γ) οι εκδηλώσεις που γίνονται για την εκτέλεση νόμιμων καθηκόντων, την άσκηση νόμιμης εξουσίας ή για την διαφύλαξη (προστασία) δικαιώματος ή από άλλο δικαιολογημένο ενδιαφέρον ή δ) σε ανάλογες περιπτώσεις.
- Η προηγούμενη διάταξη δεν εφαρμόζεται: α) όταν οι παραπάνω κρίσεις και εκδηλώσεις περιέχουν τα συστατικά στοιχεία της πράξης του άρθρου 363, καθώς και β) όταν από τον τρόπο της εκδήλωσης ή από τις περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκε η πράξη, προκύπτει σκοπός εξύβρισης**.
Εμείς είμαστε υπό (δ) ' σε ανάλογες περιπτώσεις'. Η θεωρία του ποινικού δικαίου αναφέρει ως παράδειγμα κρίσεις που γίνονται για εμπορικές εργασίες...
Ελπίζω να διαφώτισα
-
θερμά ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ και από εμένα. Όταν όλα τελειώσουν με το καλό, μιας και είναι Πολιτικός Μηχανικός, τράβα του και μια αναφορά στο ΤΕΕ να τον αποτελειώσεις...
Σπύρος
-
Καλα τον εκανες, απορω πως κρατηθηκες και δεν τον εκανες αχρηστο στο ξυλο!
Επισης προτεινω να στειλεις την κασετα στα καναλια για να την προβαλουν και να γινει εντελως ρομπα! Δεν τιθεται θεμα δυσφημισης απο οτι διαβασα
Παρε του οσα λεφτα περισσοτερα μπορεις, και με το ποινικο μερος αμα μεινει και καμποσο καιρο μεσα θα ειναι ακομη καλυτερα!
-
Μπράβο, χίλια μπράβο! Τράβηξέ τον τον κομπλεξάρα στα δικαστήρια, ενημέρωσε και τους συναδέλφους του στο Τεχνικό Επιμελητήριο και άστον μετά να κουρεύεται! Το καταφχαριστήθηκε η ψυχή μου αυτό που του'κανες!
-
επραξες πολυ σωστα.
κινηθηκες στα ορια της προσφυσης παρακαμπτοντας την στιγμιαια υπερεκτιμηση ικανοτητων οδηγου-αυτοκινητου....
με καταλαβαινεις φανταζομαι
-
Ο χρήστης Dimitris_ έγραψε:
Εγω θα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο ξεκαρφωτο Οι ασφαλιστηκες οταν παιρνουν φωτογραφιες τις κρατουν σε αρχειο?? και αν σε ατυχημα παθει το αυτοκινητο μουκατι με αλλο αυτοκινητο η ασφαλιστικη του αλλου ιδιοκτητη εχει δικαιωμα να βγαλει και το δικο μου αυτοκινητο φωτογραφιες...??Αν τις κρατούν σε αρχείο δεν ξέρω...TakisB?
Αλλά κι αν τηρούν αρχείο τί έγινε δηλ;Εδώ μπορούν οι φωτογράφοι να κρατούν αρχείο με τα αρνητικά με τη φάτσα μου, το αυτοκίνητό μου θα με πειράξει; Βέβαια εδώ η φωτογραφία θεωρείται πρωτότυπη δηλ. είναι αποτέλεσμα της προσωπικής πνευματικής εργασίας του δημιουργού κι έτσι προστατεύονται ως πνευματικά έργα...Αλλά το λέω για να μη διυλίζουμε και τον κώνωπα ...Ίσως μόνο αν τα διατηρούν για πολύ μεγάλο διάστημα να τίθεται κάποιο πρόβλημα, αλλά και πάλι θα ήμουν μάλλον διστακτικός να θεωρήσω ότι παραβιάζεται ο νόμος 2472/1997 περί “Προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα”...
Ποιος μπορεί να εμποδίσει τον οιoνδήποτε να πάρει φωτογραφία και το αυτοκίνητό σου και το σπίτι σου;Δεν αντιλαμάβανομια ποιο ατομικό σου δικαίωμα προσβάλλεται... -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Δεν ειναι περιεργο που δεν εχει αυτοκίνητο.
Αυτός ειναι και ο λόγος που το κανει, ο φθόνος.Δεν είναι πάντα θέμα φθόνου..
Μερικές φορές είναι κομπλεξική νοοτροπία 'εκδίκησης',
επειδή τους πιάσανε τη θέση ή παρκάρανε έξω από το σπίτι τους
(και ίσως δεν επιτρέπουν να παρκάρει δικό τους αμάξι)..
Άλλες φορές είναι γελοίο 'παιχνίδι' από κακομαθημένους ανήλικους.
Δεν ξέρω τι να πω..και αυτοί άνθρωποι είναι,αλλά παλιάνθρωποι..ερώτηση: Φωτογραφίες και κασετόφωνα θεωρούνται αποδεικτικά
στοιχεία σε δικαστήρια;
Εξετάζεται η γνησιότητά τους πρώτα; -
Φυσικά το επόμενο βήμα (αφού λήξει η υπόθεση) είναι να δώσεις το video στο internet
Το βλέπω να κυκλοφορεί στα mails μας σύντομα μαζί με τα ανάλογα αστεία που κυκλοφορούν!!!
Πληρώνω για να το δω πάντως!
-
Ο χρήστης Dimitris_ έγραψε:
Εγω θα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο ξεκαρφωτο Οι ασφαλιστηκες οταν παιρνουν φωτογραφιες τις κρατουν σε αρχειο?? και αν σε ατυχημα παθει το αυτοκινητο μουκατι με αλλο αυτοκινητο η ασφαλιστικη του αλλου ιδιοκτητη εχει δικαιωμα να βγαλει και το δικο μου αυτοκινητο φωτογραφιες...??Να παραθέσω ακόμα και απόσπασμα από την απόφαση αρ. 147 / 2001 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα :
'...Δηλαδή επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η συλλογή και επεξεργασία μη ευαίσθητων δεδομένων, για την αναγνώριση, άσκηση ή υπεράσπιση δικαιώματος ενώπιον δικαστηρίου. Ο εκάστοτε υπεύθυνος επεξεργασίας είναι αρμόδιος να κρίνει αν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου και ειδικότερα αν τα δεδομένα ζητούνται για χρήση ενώπιον του δικαστηρίου και αν βρίσκονται σε σχέση συνάφειας με την επίδικη διαφορά.'Φυσικά η φωτογραφία του αυτοκινήτου σου είναι μη ευαίσθητο δεδομένο και οι φωτογραφίες παίρνονται προφανώς για να χρησιμοποιηθούν ενώπιον δικαστηρίων, ως αποδεικτικό μεσο...
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Φυσικά το επόμενο βήμα (αφού λήξει η υπόθεση) είναι να δώσεις το video στο internetΤο βλέπω να κυκλοφορεί στα mails μας σύντομα μαζί με τα ανάλογα αστεία που κυκλοφορούν!!!
Πληρώνω για να το δω πάντως!
Πιστεύω ότι ολο και καποιος κακός hacker θα υποκλέψει το video απο το pc του Κωστα παρα την θέληση του και τις προσπάθειες του να μη συμβει κατι τετοιο,και μετά όλως τυχαίως θα πέσει και στα χέρια μας γιατί να δωθεί οικειοθελώς τέτοιο video δεν το συζητάμε φυσικά.
-
Ο χρήστης thanos_astra έγραψε:
Έχω γείτονα που κρατά χώρο στο δρόμο για είσοδο σε 'parking'. Ο χώρος αυτός δεν χρησιμοποιείται σαν parking τα τελευταία 10 χρόνια και αυτό γιατί έχει ρόλο αποθήκης και αυλής. Δεν αναφέρεται κάποιος αρ. αδείας στο απαγορευτικό στάθμευσης που υπάρχει και κατά 99% πιστεύω πως δεν έχει άδεια. Το εξωφρενικό είναι πως από τα 3 αυτοκίνητα του ιδιοκτήτη πάρα πολύ συχνά και τα 3 είναι παρκαρισμένα αλλού και κανένα στο parking ούτε στο δρόμο μπροστά από αυτό.Πώς μπορώ να μάθω αν είναι νόμιμο ή όχι? Τυχόν κυρώσεις?
Μπορείς να πας αυτοπροσώπως (ή να βάλεις κάποιον μηχανικό, προτιμότερο) στην πολεοδομία που υπάγεται η περιοχή και να δείτε τα σχέδια του κτίσματος. Σε κάθε πρίπτωση την έχει πατήσει...
α) αν όντως έχει άδεια για γκαραζ ο χώρος πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για γκαραζ και όχι σαν αποθήκη...
β) αν δεν υπάρχει άδεια για γκαραζ είναι παράνομο να κρατάς χώρο από το δρόμο με σηματάκι No parking...Όταν λες κρατάει χώρο στο δρόμο τι εννοείς? διότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να έχεις πράγματα στο δρόμο που να απαγορεύουν την πρόσβαση αυτοκινήτων. πχ η χρήση κάγκελων με no parking σήμα, κιβωτίων, καρεκλών και λοιπών εφευρέσεων δεν επιτρέπεται υπάρχει δεν υπάρχει θέση στάθμευσης...
Υγ. Κώστα πιες του το αίμα!
-
εσυ δεν μπορεις και δεν πρέπει να τον δείρεις... εγώ όμως θά θελα τα στοιχεία του για να πάω να τον σπάσω στο ξύλο. Δεν είμαι κανένας τραμπούκος, αλλα ρε παιδιά, πολύ θάθελα να δείρω έναν από αυτούς που χαράζουν τ αυτοκινητάκια μας... Κι αν όχι να τον δείρω (είναι και μεγάλος ρε γμτ., να βρω κάποιον τρόπο να τον ενοχλήσω.
η γρατζουνιά είναι το χειρότερο πράγμα. ένα τρακάρισμα το φτιάχνεις και μετά από λίγο καιρό το ξεχνάς. η γρατζουνιά όμως μένει εκεί, τη βλέπεις κάθε μέρα, σου στερεί τη χαρά να δεις το αυτοκινητάκι σου φρεσκοπλυμένο και καθαρό.
απορώ που μόνω εγώ το γράφω αυτό, αλλά σε παρακαλώ στείλε μου τα στοιχεία του. θέλω να του κάνω τη ζωή κόλαση!
-
Συνονόματε, δεν έχω ζηλέψει περισσότερο στη ζωή μου άλλον
άνθρωπο από όσο ζήλεψα εσένα. Εννοώ πως είσουν απίστευτα
τυχερός που τον έπιασες στα πράσα ... Εγώ ούτε κάμερα δεν έχωΣκίστον όσο περισσότερο μπορείς γιατί υπάρχει και ένα όριο στη
μα..κία και εδώ στο Ελλαδιστάν το έχουμε ξεπεράσει προ πολλού.Αν γίνει δίκη θέλω να είμαι και εγώ εκεί. Σε πληρώνω κι' όλας αμα
λάχει για να μου πείς που και πότε. Το να παρακολουθήσω μια
τέτοια δίκη θα μου προσθέσει τουλάχιστον 5 χρόνια ζωής -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν ξέρω αν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον για κάτι ανοικτά μέχρι να αποδειχτεί σε δικαστήριο ότι έχεις δίκιο. koutsan?
**Αρθ. 362. Δυσφήμιση
**
Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις. Ήταν πολύ διαφωτιστικές, ειδικά αν σκεφτείς πόσο εύκολα απειλούν πολλοί για μήνυση για 'συκοφαντική δυσφήμιση'. Τώρα ξέρουμε τι μας γίνεται.
Αν το γεγονός του άρθρου 362 (απλή δυσφήμηση) είναι αληθινό, η πράξη μένει ατιμώρητη'
Το φανταζόμουν αυτό αλλά ήθελα να βεβαιωθώ.
αν κατά την κρίση του δικαστηρίου (σημειωτέον είναι ανέλεγκτη από τον Άρειο Πάγο) δεν αποδειχθεί η αλήθεια του ισχυριζόμενου γεγονότος αλλά το δικαστήριο διατηρεί αμφιβολίες θα πρέπει να καταδικάσει τον κατηγορούμενο!! για απλή δυσφήμηση...
Και αυτό πολύ ενδιαφέρον.
Αυτά τα γράφω επίσης γιατί έχω δει πολλές φορές στο forum να λένε δεν μπορώ να γράψω πχ το όνομα του εμπόρου γιατί φοβάμαι etc Αυτά ως επί το πλείστον είναι λανθασμένα...Μη βρίζετε βέβαια, μη λέτε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και τέτοια (κλέφτες, απατεώνες) αλλά το να πεις ο τάδε μάστορας κάνει κακή δουλειά ή στην τάδε αντιπροσωπεία μου φέρθηκαν χάλια δεν είναι δυσφήμηση
Αυτό ειδικά ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για όλο το φόρουμ.
Ευχαριστούμε koutsan.
-
θα ηθελα και εγω να ειμαι στη δικη.
βλέπω παγκοσμια πρωτοτυπια σε αυτη τη δικη.
βλεπω και ρεπορταζ του εγκυρου και σε πολλα ζηλευτο καναλι star...
ψυχοπαθης χαρακωνε αυτοκινητα.....
τον πληθυντικο προσεξτε...χαρακωνε...
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
θα ηθελα και εγω να ειμαι στη δικη.
ψυχοπαθης χαρακωνε αυτοκινητα.....
τον πληθυντικο προσεξτε...χαρακωνε...Ο πληθυντικός είναι στα αυτοκίνητα, το χαράκωνε είναι παρατατικός. Επειδή δεν είμαι εξοικειωμένος με την ελληνική 'δημοσιογραφία' θα ήθελες να εξηγήσεις το νόημα?
Καλό θα ήταν όταν έρθει η ώρα της δίκης να δημοσιευτεί στο forum μια πρόσκληση...μπορεί να περάσουμε πολύ ωραία! Να κλείσουμε και κανένα τραπεζάκι για μετά......
O ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΦΑΚΑ...