-
Μεχρι να εξοφληθει νομιζω πως ειναι γραμμενο στην τραπεζα οποτε δεν μπορει να μεταβιβαστει απο τον κατοχο.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Μεχρι να εξοφληθει νομιζω πως ειναι γραμμενο στην τραπεζα οποτε δεν μπορει να μεταβιβαστει απο τον κατοχο.Όχι πάντα!
Μπορεί να έχει πάρει ο άλλος καταναλωτικό δάνειο και να μην έχει 'γράψει' η τράπεζα το αυτοκίνητο. Εάν το έχει γράψει, φαίνεται πάνω στην άδεια. -
Ο χρήστης Mihalis_ έγραψε:
Σε άλλες χώρες της Ευρώπης υπάρχει υπηρεσία που βρίσκει από τον αριθμό κυκλοφορίας αν ένα αυτοκίνητο αγοράστηκε με δάνειο και αν το δάνειο έχει εξωφληθεί ή όχι, και όταν αγοράζεις αυτοκίνητο προτείνεται να πληρώσεις σε αυτή την υπηρεσία 30-50 ευρώ να σου πουν αν το αυτοκίνητο είναι καθαρό με αυτή την έννοια. Γιατί αν δεν είναι και το αγοράσεις, το χρέος μεταφέρεται στον αγοραστή!Υπάρχει τέτοιος νόμος στην Ελλάδα, και αν ναι υπάρχει η αντίστοιχη υπηρεσία ελέγχου;
Υπάρχουν άλλοι τρόποι να την πατήσεις με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα εκτός από μηχανικά προβλήματα;
Τα μπερδέυεις λίγο.
Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο έχει αγορασθεί με δάνειο που δεν έχει εξοφληθεί πλήρως στην τράπεζα -όπως είπε και ο skous όχι καταναλωτικό αλλά δάνειο για αγορά αυτοκινήτου- πάνω στην άδεια αναγράφεται η φράση ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ. Αυτό σημαίνει πως η κυριότητα του αυτοκινήτου ανήκει ακόμα στην τράπεζα και μεταβίβαση ΔΕΝ μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Οταν γίνει η πλήρης εξόφληση του δανείου και βεβαιώσει γραπτώς η τράπεζα, εκδίδεται νέα άδεια (χωρίς την παρακράτηση πάνω) και τότε μπορεί να γίνει η μεταβίβαση.Αρα δεν χρειάζεσαι να πληρώσεις καμία εταιρεία για να σου πει αν είναι 'καθαρό' το αμάξι.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ψάχνω αυτό το σακίδιο, μια και το προηγούμενο μου το κλέψανε στον Παρνασσό . Στην Ελλάδα δεν φαίνεται να υπάρχει πια. Το Skroutz δεν το βρίσκει, το google μου δίνει αποτελέσματα από Αμερική, ενώ το e-bay δεν βγάζει αποτελέσματα αν βάλω shipping για Ελλάδα.Καμία ιδέα;
Κάνε μια δοκιμή εδω..
http://www.peiranosport.it/catalogo/ind ... Path=17_66 -
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Ξέρει κάποιος στα πόσα χλμ αλλάζουν τα yaris για πρώτη φορά ιμάντες ???αν δεν με απατά η μνήμη μου τα γιάρις έχουν καδένα ρε συ, δεν αλλάζεις τπτ
-
Ο υπερήλικας πατέρας μου πήγε να βγάλει ταυτότητα γιατί μόνο με νέα ταυτότητα σου βγάζουν νέο διαβατήριο....
Η αστυνομία του ζήτησε διάφορα πχ ληξιαρχική πράξη γέννησης κλπ και του είπανε πήγαινε στο ΚΕΠ να το πάρεις. Πήγε στο ΚΕΠ όπου του είπανε ότι η αστυνομία σαν δημόσια υπηρεσία μπορεί να το ζητήσει απευθείας χωρίς να πρέπει να πηγαινοέρχεται και να τρέχει από υπηρεσία σε υπηρεσία.
Ξαναπήγε στην αστυνομία και ακολούθησε σχετικός διάλογος στην αστυνομία όπου βασικά φαίνεται ότι επειδή αυτοί βαριούνται και έχουνε πολλή δουλειά κλπ κλπ μπορεί να το κάνουμε αλλά θα αργήσει πολύ (μπορεί και μήνα) κλπ....
Μέσω υπηρεσιών το μόνο που χρειάζεται είναι να τους το στείλουν με ένα φαξ. Απλά να πάρουν ένα τηλέφωνο γειά σας είμαι από την τάδε υπηρεσία θέλω μια γέννηση του τάδε και ο άλλος το βρίσκει και του το στέλνει με φαξ. Αντί για αυτό προτείνει στον πολίτη (είτε είναι ο γέρος πατέρας μου είτε είναι κάποιος εργαζόμενος που χάνει τη δουλειά του για να τρέχει) να πάει να το βρει τριγυρνώντας σε δρόμους και ουρές. Ενώ δεν θέλει ούτε ποδαρόδρομο ούτε χαρτόσημα, ούτε επικυρώσεις..... ένα τηλέφωνο και μια βόλτα μέχρι το φαξ!! Αυτοί είναι οι άνθρωποι που τους πληρώνουμε για να μας εξυπηρετούν... Η πλάκα είναι ότι το είχαν την άλλη μέρα!! Μάλλον δεν το είχαν ξανακάνει για να δούνε πόσο εύκολο και απλό είναι!!
Και η απορία είναι.... αν όλοι τρέχουν από υπηρεσία σε υπηρεσία για να κάνουν τις αγγαρείες αυτές ποιος τελικά θα έχει μείνει στη δουλειά του για να εξυπηρετήσει τους άλλους που τρέχουν;; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ο υπερήλικας πατέρας μου πήγε να βγάλει ταυτότητα γιατί μόνο με νέα ταυτότητα σου βγάζουν νέο διαβατήριο....
Η αστυνομία του ζήτησε διάφορα πχ ληξιαρχική πράξη γέννησης κλπ και του είπανε πήγαινε στο ΚΕΠ να το πάρεις. Πήγε στο ΚΕΠ όπου του είπανε ότι η αστυνομία σαν δημόσια υπηρεσία μπορεί να το ζητήσει απευθείας χωρίς να πρέπει να πηγαινοέρχεται και να τρέχει από υπηρεσία σε υπηρεσία.
Ξαναπήγε στην αστυνομία και ακολούθησε σχετικός διάλογος στην αστυνομία όπου βασικά φαίνεται ότι επειδή αυτοί βαριούνται και έχουνε πολλή δουλειά κλπ κλπ μπορεί να το κάνουμε αλλά θα αργήσει πολύ (μπορεί και μήνα) κλπ....
Μέσω υπηρεσιών το μόνο που χρειάζεται είναι να τους το στείλουν με ένα φαξ. Απλά να πάρουν ένα τηλέφωνο γειά σας είμαι από την τάδε υπηρεσία θέλω μια γέννηση του τάδε και ο άλλος το βρίσκει και του το στέλνει με φαξ. Αντί για αυτό προτείνει στον πολίτη (είτε είναι ο γέρος πατέρας μου είτε είναι κάποιος εργαζόμενος που χάνει τη δουλειά του για να τρέχει) να πάει να το βρει τριγυρνώντας σε δρόμους και ουρές. Ενώ δεν θέλει ούτε ποδαρόδρομο ούτε χαρτόσημα, ούτε επικυρώσεις..... ένα τηλέφωνο και μια βόλτα μέχρι το φαξ!! Αυτοί είναι οι άνθρωποι που τους πληρώνουμε για να μας εξυπηρετούν... Η πλάκα είναι ότι το είχαν την άλλη μέρα!! Μάλλον δεν το είχαν ξανακάνει για να δούνε πόσο εύκολο και απλό είναι!!
Και η απορία είναι.... αν όλοι τρέχουν από υπηρεσία σε υπηρεσία για να κάνουν τις αγγαρείες αυτές ποιος τελικά θα έχει μείνει στη δουλειά του για να εξυπηρετήσει τους άλλους που τρέχουν;;Κάτι δεν πάει καλά γιατί εγώ έβγαλα διαβατήριο για μένα και την γυναίκα μου με παλιά ταυτότητα.
Πριν ένα χρόνο όλα αυτά, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι. -
Πρεπει η ταυτοτητα να γραφει τον αριθμο δημοτολογιου επανω ή να τον ξερει ο ενδιαφερομενος
http://www.passport.gov.gr/index.php?op ... &Itemid=92
Και εγω με παλια ταυτοτητα εβγαλα πριν 3; χρονια. -
υπαρχει ταυτοτητα χωρις ΑΔ? δεν το ηξερα...
μ@λακιες του λεγανε οι ντυμενοι αστυνομικοι, εβγαλα νεο διαβατηριο με τη παλια ταυτοτητα τον ιουνιο νομιζω μεσα σε 2 μερες, αν πηγαινα λιγο πιο μετα θα το βγαζα μεσα σε μια μερα οπως μου πε ενας αστυνομικος εκει...
ωραιο τμημα πρεπει ναναι αυτο...
-
Έκανα πρόσφατα ανανέωση ταυτότητας και έβγαλα και διαβατήριο.
Για ταυτότητα πάς στο δημοτολόγιο του δήμου σου και ζητάς να σου δώσουν ένα χαρτί με τα στοιχεία σου. Δέν είναι ακριβώς πιστοποιητικό γέννησης. Μετά πας στην αστυνομία με αυτό το χαρτί, φωτογραφίες και την παλιά ταυτότητα και σου βγάζουν τη νέα την ίδια στιγμή. Επίσης αν θέλεις να αναγράφεται η ομάδα αίματος στην ταυτότητα τους πάς και χαρτί απο γιατρό.
Για το διαβατήριο θέλει παράβολα των 58 ευρώ που τα παίρνεις απο τη ΔΟΥ. Εμένα μου είχαν δώσει απο τη ΔΟΥ παράβολα των 59€ και δέν μπορούσαν να τα δεχτούν, οπότε ξαναπήγα στη ΔΟΥ και μου τα άλλαξαν
Επίσης αν έχεις διαβατήριο νέου τύπου που έχει λήξει πρέπει να τους το παραδώσεις. Αν το ληγμένο είναι απο τα παλιά που εκδίδονταν απο τη νομαρχία δέν χρειάζεται να τους το πάς.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Για ταυτότητα πάς στο δημοτολόγιο του δήμου σου και ζητάς να σου δώσουν ένα χαρτί με τα στοιχεία σου. Δέν είναι ακριβώς πιστοποιητικό γέννησης. Μετά πας στην αστυνομία με αυτό το χαρτί, φωτογραφίες και την παλιά ταυτότητα και σου βγάζουν τη νέα την ίδια στιγμή. Επίσης αν θέλεις να αναγράφεται η ομάδα αίματος στην ταυτότητα τους πάς και χαρτί απο γιατρό.
Αυτό το 'μετά' είναι μεγάλη κουβέντα, τουλάχιστον στο Α.Τ. Καλαμαριάς έπρεπε να κλείσεις ραντεβού 2 βδομάδες πριν...
-
Πιστοποιητικό γέννησης είναι και στο δίνει ο Δήμος, ούτε ΚΕΠ ούτε ΜΕΠ ουτε τπτ. Σε μια μέρα την είχα. Πλήρωσα και 3 λέπτα για την πλαστικοποίηση
Α έκλεισα ραντεβού για 3 μέρες μετά από την μέρα που πήγα στο ΑΤ. Ήταν και Αύγουστος βέβαια -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Ψάχνω αυτό το σακίδιο, μια και το προηγούμενο μου το κλέψανε στον Παρνασσό . Στην Ελλάδα δεν φαίνεται να υπάρχει πια. Το Skroutz δεν το βρίσκει, το google μου δίνει αποτελέσματα από Αμερική, ενώ το e-bay δεν βγάζει αποτελέσματα αν βάλω shipping για Ελλάδα.
Καμία ιδέα;
Κάνε μια δοκιμή εδω..
http://www.peiranosport.it/catalogo/ind ... Path=17_66Ευχαριστώ πολύ, αλλά είναι στα Ιταλικά και επιπλέον δεν φαίνεται να το έχει σε πορτοκαλί που ήταν το παλιό μου. Το κόκκινο επίσης μου αρέσει, αλλά δεν ξέρω αν θα πηγαίνει με το μπουφάν του συλλόγου .
Με τι ασχολείται κανείς όταν δεν έχει σοβαρά προβλήματα...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ψάχνω αυτό το σακίδιο, μια και το προηγούμενο μου το κλέψανε στον Παρνασσό . Στην Ελλάδα δεν φαίνεται να υπάρχει πια. Το Skroutz δεν το βρίσκει, το google μου δίνει αποτελέσματα από Αμερική, ενώ το e-bay δεν βγάζει αποτελέσματα αν βάλω shipping για Ελλάδα.
Καμία ιδέα;
Κάνε μια δοκιμή εδω..
http://www.peiranosport.it/catalogo/ind ... Path=17_66Ευχαριστώ πολύ, αλλά είναι στα Ιταλικά και επιπλέον δεν φαίνεται να το έχει σε πορτοκαλί που ήταν το παλιό μου. Το κόκκινο επίσης μου αρέσει, αλλά δεν ξέρω αν θα πηγαίνει με το μπουφάν του συλλόγου .
Με τι ασχολείται κανείς όταν δεν έχει σοβαρά προβλήματα...
Νομίζω πως εχει και την δυνατότητα μετατροπής σε αγγλικά (πάνω δεξιά αν θυμάμαι καλά),για το χρώμα όμως...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αυτό το 'μετά' είναι μεγάλη κουβέντα, τουλάχιστον στο Α.Τ. Καλαμαριάς έπρεπε να κλείσεις ραντεβού 2 βδομάδες πριν...
ταυτότητα δεν έχω βγάλει στης καλαμαριάς, όμως διαβατήριο έχω βγάλει, και μάλιστα πήγα απόγευμα, εξυπηρετήθηκα και το είχα σε 3 μέρες.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αυτό το 'μετά' είναι μεγάλη κουβέντα, τουλάχιστον στο Α.Τ. Καλαμαριάς έπρεπε να κλείσεις ραντεβού 2 βδομάδες πριν...Στο ΑΤ Κηφισιάς όταν πήγα ήμουν ο πρώτος. Πέντε λεπτά πρίν τελειώσουν με τη δική μου ταυτότητα ήρθε άλλος ένας και περίμενε. Όταν είχα πάει με την αδελφή μου πρίν μερικούς μήνες απλά ήταν άλλοι δύο πρίν απο εμάς και περιμέναμε κανα μισαωρο.
Μετά στο καπάκι πήγα για διαβατήριο οπου πάλι ήμουν μόνος μου.
Τόσο πολύ κόσμο έχει η Καλαμαριά
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ταυτότητα δεν έχω βγάλει στης καλαμαριάς, όμως διαβατήριο έχω βγάλει, και μάλιστα πήγα απόγευμα, εξυπηρετήθηκα και το είχα σε 3 μέρες.Ναί, μία μέρα της εβδομάδας αντί για 8-14 το ωράριο είναι απογευματινό, 17-20 ή κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τόσο πολύ κόσμο έχει η ΚαλαμαριάΕίναι όλοι έξω και κυνηγάνε το έγκλημα!
Πλάκα-πλάκα, αν θυμάμαι καλά στο ίδιο ΑΤ εντάσσονται και τα ανατολικά περίχωρα της πόλης και ίσως να μην επαρκεί το προσωπικό. Για διαβατήριο πάντως πήγα κατευθείαν και το είχα στα χέρια μου σε 5 μέρες.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Τόσο πολύ κόσμο έχει η Καλαμαριά
Είναι όλοι έξω και κυνηγάνε το έγκλημα!
Να προειδοποιείτε όταν είναι να πείτε τέτοια ρε!!!!!
-
είναι ιδέα μου ή όχι?
Όταν οδηγ'ω σε επαρχιακό δρόμο νύχτα, πολλά καινούργια προπορευόμενα αυτοκίνητα έχουν ΙΜΟ πολύ δυνατά πίσω φώτα και όταν πλησιάζω να τους προσπεράσω μου μειώνουν την όραση για τον έλεγχο του αντίθετου ρεύματος. Οταν δεν καποιοι φρενάρουν κιόλας χάνεται η μπάλα
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο