-
Αφου ρωτας για Ραιν-Βεστφαλεν, ας πω κι εγω τη μ@λακια μου, μιας και ειχα καποτε γκομενα στο Ααχεν και πηγα κανα 10ημερο. Το Ααχεν πολυ ωραιο, με αξιοπρεπη για Γερμανια ζωη, αστικο για Ολανδια (Μααστριχτ) και 2 ωρες απο Αμστελοδαμο. Η Κολωνια με ενθουσιασε αλλα πηγα στο καρναβαλι και οπως μου ειπαν ειναι το καλυτερο μερος στη Γερμανια που θα μπορουσα να βρισκομαι τετοια μερα. Ντυσελντορφ ουτε κλαιει ουτε γελαει. Γενικα αν πας σε μια γερμανικη πολη εχεις παει σ'ολες. Το μονο που διαφερει ειναι το ποταμι. Αν περναει μεσα απο την πολη ή η πολη ειναι στη μια οχθη του. Πολεις οπως το Ααχεν που δεν εχουν ποταμι ειναι σπανιες και υπαρχουν σκεψεις να καταργηθουν
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Το μονο που διαφερει ειναι το ποταμι. Αν περναει μεσα απο την πολη ή η πολη ειναι στη μια οχθη του. Πολεις οπως το Ααχεν που δεν εχουν ποταμι ειναι σπανιες και υπαρχουν σκεψεις να καταργηθουνπάντως, αν δεν έχεις πάει Βερολίνο, να πας σίγουρα και να μείνεις τουλάχιστον 4-5 μέρες
-
Είναι τυπικές Γερμανικές πόλεις, πλούσιες, χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο.
Πιό όμορφο το Dusseldorf, αλλά δεν ξέρω πόσο σε νοιάζει αυτό, γιατί αν ισχύει αυτο που είπαν οι προηγούμενοι η Κολωνία έχει περισσότερη ζωή.
Για 2 μήνες όπου και να πας μιά χαρά θα είναι στα σίγουρα.
Προφανώς αν μπορείς να πας Βερολίνο μη το συζητάςAachen-Amsterdam είναι 2 ώρες, καλώς εχοντων των πραγμάτων
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Πολεις οπως το Ααχεν που δεν εχουν ποταμι ειναι σπανιες και υπαρχουν σκεψεις να καταργηθουν -
Το Ααχεν είναι πράγματι ωρα πόλη, όσο ήμουν βρυξέλλες κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο πήγαινα (μονοήμερη εννοείται). Η 'παλιά' πόλη είναι πολύ ωραία (και αυτό που αξίζει κυρίως..)
-
Εχουμε και λεμε...
Βερολινο δεν παιζεται!
Κολονια και Ντυσσελντορφ ειναι πολυ ομορφες πολεις και οι δυο και δεν νομιζω να βαρεθεις.
Το Μποχουμ ειναι μικρη πολη αλλα εχει πολυ φοιτητοκοσμο. Ειδικα αν πας περιοδο με σχετικη ζεστη θα παθεις πλακα με το τι κυκλοφορει... -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πολεις οπως το Ααχεν που δεν εχουν ποταμι ειναι σπανιες και υπαρχουν σκεψεις να καταργηθουν
Με σκότωσες.
-
Ο χρήστης midnek έγραψε:
Εχουμε και λεμε...Κολονια και Ντυσσελντορφ ειναι πολυ ομορφες πολεις και οι δυο και δεν νομιζω να βαρεθεις.
Tί ακριβώς σου άρεσε στην Κολωνία
-
Καλησπέρα!!!
Μιας και ενδέχεται να περάσω μερικούς μήνες και εγώ στην Γερμανία του χρόνου, έχει κάποιος εμπειρία από Dortmund και Darmstadt? Danke!!! -
To Dortmund ειναι φυσιολογικη γερμανικη πολη (δηλαδη με ποταμι).
Για το Darmstadt αντιγραφω απο το wiki (να μη λετε οτι το λεω μονο εγω):
*
Darmstadt is a city in the Bundesland (federal state) of Hesse in Germany. It is located in the southern part of the Rhine Main Metropolitan Area.** It is also one the few cities (as opposed to smaller towns) in Germany which does not lie close to a river or coast.*** -
Καλησπέρα.
Είμαι κάτοικος Γερμανίας εδώ και 1 χρόνο και ζώ στο Monchengladbach, 30Κμ από Dusseldorf και σε ακτίνα 100Κμ είναι οι πόλεις που αναφέρεις και φυσικά έχω πάει σε όλες εκτός από το Freiburg.
To Dusseldorf είναι η ωραιότερη - και ίσως η μεγαλύτερη - από όλες αυτές που αναφέρεις και έχει πολύ ζωντανή Ελληνική παρουσία με 2-3 Bar - Cafe και 1 Club (Ελληνικά).
Ότι άλλο θέλεις στείλε pm να σου πώ και φυσικά να βρεθούμε εδώ όταν έρθεις
-
Με την ευκαιρία μιας προσφοράς της Aegean κλείσαμε εισιτήρια για Μύνχεν με σκοπό να σουλατσάρουμε λίγο εκεί γύρω και να πεταχτούμε μια βόλτα και στο Σαλτσμπουργκ. Το ερώτημα είναι να ενοικιάσουμε αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις μας ή να τη βγάλουμε με αστική συγκοινωνία και τρένα; Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά περισσότερο πρακτικό. Την παλεύει ένας άσχετος με το Μοναχο από άποψη κίνησης και παρκαρίσματος; Υπάρχουν πράγματα που αξίζει να δεις και για τα οποία δεν υπάρχει επαρκής σύνδεση με τα ΜΜΜ;
-
Σε λίγες μέρες θα πάω στο Βερολίνο μόνιμα για δουλειά.
Υπάρχει κάποιος να μου δώσει πληροφορίες για την πόλη?Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι πληροφορίες για την ενοικίαση σπιτιού,
π.χ., ποιες περιοχές είναι καλές, πώς/πού μπορώ να βρω επιπλωμένο σπίτι (χωρίς μεσίτη),
πού περίπου κυμαίνονται οι τιμές.Επίσης, έχει κάνει κάποιος το Βενετία-Βερολίνο οδικώς?
-
Ο χρήστης savvas έγραψε:
Υπάρχει κάποιος να μου δώσει πληροφορίες για την πόλη?Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι πληροφορίες για την ενοικίαση σπιτιού,
π.χ., ποιες περιοχές είναι καλές, πώς/πού μπορώ να βρω επιπλωμένο σπίτι (χωρίς μεσίτη),
πού περίπου κυμαίνονται οι τιμές.Επίσης, έχει κάνει κάποιος το Βενετία-Βερολίνο οδικώς?
Καλησπέρα,
δυστυχώς δεν είναι κοντά σε εμένα, είναι 600ΚΜ περίπου και δεν ξέρω από εκεί τίποτα.....για τη διαδρομή, δες στο Google Maps, είναι καλό.....
Γενικώς ο φίλος σου ο Γούγλης θα σε βοηθήσει αρκετά....
-
-
Πας σε μία πόλη απ τις φθηνότερες της ευρώπης και σε στέγαση και σε κόστος ζωής εν γένει
η επιλογή των φοιτητών είναι το ανατολικό πάνω απ το ποτάμι.
Μία απ τις αγαπημένες μου πόλεις, σε ζηλεύωΗ διαδρομή δεν έχει κάτι το ξεχωριστό, μόνο ίσως κάποια μποτιλιαρισματα πέριξ του Μονάχου, αν και νομίζω ότι την ώρα που θα φτάνεις δεν θα τα πετύχεις.
Καλή αρχή
-
Koλωνία έχω βρει αρκετές φορές για δουλειά. Πάντα φιλική και σχεδόν πάντα ασφαλής, εκτός λιγάκι από την περιοχή του Hauptbanhof (κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού) που τα βράδυα ρεμαλιάζουν κάποιοι περίεργοι γερμανοί. Κόστος ζωής σαφως φθηνότερο από την Αθήνα. Π.χ. πληρώνεις parking στο κέντρο 3-4 ευρώ, η μπύρα (τέλεια) έχει δύο ευρώ το ποτήρι, ταξί ακριβότερα αλλά άψογα και άφθονα, ξενοδοχεία καλύτερα από τα δικά μας σε φθηνότερες τιμές εκτός αν έχει έκθεση ορισμένες μέρες. (Koln Messe)
-
Ο χρήστης savvas έγραψε:
Υπάρχει κάποιος να μου δώσει πληροφορίες για την πόλη?Πήγα Βερολίνο πέρυσι για 4 μέρες και ήταν πολύ ωραία, είναι πολύ ιστορική πόλη, έχει πολλά μνημεία και μουσεία (ειδικά το νησί των μουσείων είναι must) και γενικά μου άρεσε πολύ. Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν ότι μύριζε το αποχετευτικό σύστημα και γενικά δεν ήταν και η πιό καθαρή πόλη (παράξενο για Γερμανία)
-
Ο χρήστης savvas έγραψε:
Υπάρχει κάποιος να μου δώσει πληροφορίες για την πόλη?Τρελό ρισπέκτ φίλε . Αυτή η πόλη είναι πολύ μπροστά. Θα περάσεις μούρλια αν δεν είσαι κλασικός ελληναράς μπουζουκόβιος κλπ
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Υπάρχει κάποιος να μου δώσει πληροφορίες για την πόλη?Πήγα Βερολίνο πέρυσι για 4 μέρες και ήταν πολύ ωραία, είναι πολύ ιστορική πόλη, έχει πολλά μνημεία και μουσεία (ειδικά το νησί των μουσείων είναι must) και γενικά μου άρεσε πολύ. Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν ότι μύριζε το αποχετευτικό σύστημα και γενικά δεν ήταν και η πιό καθαρή πόλη (παράξενο για Γερμανία)
γενικά είναι η πιο 'αναρχική' πόλη στη γερμανία
Εμπειρίες από πόλεις στη Γερμανία...