-
*Πέντε ασφαλιστικές εταιρίες υπό εξέταση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εποπτείας *
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1055542
Δεν μας λενε και ποιες ειναι οι 5 ασφαλιστικες?
-
Την ασφαλιστική 'Proton' τη γνωρίζουμε? Έχει κεφάλαια ή μόνο κανά οικόπεδο στο κορωπί?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Την ασφαλιστική 'Proton' τη γνωρίζουμε? Έχει κεφάλαια ή μόνο κανά οικόπεδο στο κορωπί?Proton εχω. Μου λενε απο το πρακτορειο οτι ειναι καλη...
βεβαια εκρεμει μια επιταγη που εχω να παρω (κανα 3μηνο), αλλα επεσα στο καλοκαιρι, σε καποια φαση (ξανα)ζητησαν τα τιμολογια, αλλαξαν μηχανογραφηση (μετακομιση) ή κατι τετοιο τελος παντων...Θα δω τι θα γινει (η αληθεια ειναι οτι δεν τους πηρα και κανα τηλεφωνο ) γιατι εχει φτηνη μικτη την οποια με ενα μικρο επασφαλιστρο μπορεις να την επεκτεινεις και σε ταξιδια στο εξωτερικο...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Την ασφαλιστική 'Proton' τη γνωρίζουμε? Έχει κεφάλαια ή μόνο κανά οικόπεδο στο κορωπί?
Proton εχω. Μου λενε απο το πρακτορειο οτι ειναι καλη...
βεβαια εκρεμει μια επιταγη που εχω να παρω (κανα 3μηνο), αλλα επεσα στο καλοκαιρι, σε καποια φαση (ξανα)ζητησαν τα τιμολογια, αλλαξαν μηχανογραφηση (μετακομιση) ή κατι τετοιο τελος παντων...Θα δω τι θα γινει (η αληθεια ειναι οτι δεν τους πηρα και κανα τηλεφωνο ) γιατι εχει φτηνη μικτη την οποια με ενα μικρο επασφαλιστρο μπορεις να την επεκτεινεις και σε ταξιδια στο εξωτερικο...
Ενδιαφέρομαι να ρωτήσω, αλλά δεν πρέπει να την έχει ο ασφαλιστής μου. Είσαι από Αθήνα να μου δινες ένα τηλ.?
-
Βόμβα έσκασε στην ασφαλιστική αγορά, καθώς πριν από λίγο η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης ανακάλεσε τις άδειες πέντε εταιρειών, οι ασφαλισμένοι των οποίων βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα. Πρόκειται για τις ασφαλιστικές εταιρείες Ασπίς Πρόνοια τόσο στον κλάδο γενικών ασφαλειών όσο και στον κλάδο ζωής του ομίλου Ψωμιάδη, καθώς επίσης για τις εταιρείες Γενική Ένωση, Γενική Πίστη και Σκούρτης.
Η αιτία ανάκλησης των αδειών των ανωτέρω εταιρειών είναι ότι δεν κατάφεραν να ανταποκρίθηκαν εντός της προθεσμίας που είχε τεθεί για την κάλυψη των ιδίων κεφαλαίων τους τα οποία υπολείπονται αυτών που προβλέπει ο νόμος. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη στην ασφαλιστική αγορά, καθώς μόνο στον κλάδο ζωής (συνταξιοδοτικά νοσοκομειακά), τα συμβόλαια τα οποία έχουν οι εταιρείες Ασπίς Πρόνοια του Ομίλου Ψωμιάδη ξεπερνούν τα 220.000.ʼγνωστο είναι εάν τα χρήματα τα οποία μέχρι σήμερα έχουν επενδύσει οι πελάτες των παραπάνω εταιρειών για το σχηματισμό της επιθυμητής σύνταξης στη λήψη των συμβολαίων θα μπορέσουν να τα εισπράξουν εφόσον ζητήσουν να τα ρευστοποιήσουν.
Στον αέρα επίσης βρίσκονται πάνω από 800.000 κάτοχοι οχημάτων, οι οποίοι μέχρι και τις 30/6 εμφανίζονταν να είναι ασφαλισμένοι στις εταιρείες που κλείνουν. Από αυτή τη στιγμή, οι παραπάνω πελάτες θα πρέπει να αναζητήσουν άλλη ασφαλιστική εταιρεία.
Σημειώνεται πάντως για ένα μήνα από την ανακοίνωση της απόφασης, καλύπτονται για τυχόν ατυχήματα που θα προκαλέσουν από το Επικουρικό Κεφάλαιο.
ΠΡΟΣΟΧΗ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ
-
Ανακλήθηκαν οι άδειες πέντε ασφαλιστικών εταιριών
Η απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης αφορά στις ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟIΑ ΑΕΑΖ, ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΕΕΓΑ, ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΓΑ και Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΕΕΓΑΤις άδειες πέντε ασφαλιστικών εταιριών ανακάλεσε σήμερα η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης. Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν λίγο αναφέρεται:
'Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης συνεδρίασε σήμερα και μετά από εισήγηση του Γενικού Διευθυντή της αποφάσισε ομόφωνα την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟIΑ ΑΕΑΖ, ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΕΕΓΑ (General Union), ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΓΑ (General Trust) και Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΕΕΓΑ, διότι οι εν λόγω εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους προκειμένου να καλύψουν τα απαιτούμενα περιθώρια φερεγγυότητας, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Επισημαίνεται, ότι η ΕΠ.Ε.Ι.Α. από μακρού χρόνου, εξάντλησε όλα τα περιθώρια επίλυσης του προβλήματος δίνοντας επανειλημμένα την ευκαιρία να καλυφθούν τα απαραίτητα περιθώρια φερεγγυότητας. Παρά ταύτα, οι εν λόγω εταιρείες παρουσίαζαν αδυναμία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι των ασφαλισμένων τους, αλλά και των εργαζομένων τους.
Αντί να κατατεθούν τα οφειλόμενα ποσά στους συγκεκριμένους λογαριασμούς, στις 16 και στις 18 Σεπτεμβρίου 2009 εμφανίστηκε στην ΕΠΕΙΑ ο κ. Παύλος Ψωμιάδης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ) και προς κάλυψη των απαιτούμενων ποσών των τεσσάρων πρώτων εκ των προαναφερόμενων εταιρειών κατέθεσε εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ της τράπεζας HSBC, η οποία μετά από έλεγχο της Τραπέζης της Ελλάδος αποδείχθηκε ότι δεν είναι γνήσια. Το γεγονός αυτό μας γνωστοποίησε η ΤτΕ με σχετικό έγγραφό της (αρ.πρ: ΙΔ/27 της 18/09/09) υποδεικνύοντας ταυτόχρονα και την άμεση ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών, ενημέρωση στην οποία η ΕΠ.Ε.Ι.Α. έχει ήδη προβεί από 18/09/09.
Με βάση το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο η ΕΠ.Ε.Ι.Α. ορίζει επόπτες ασφαλιστικής εκκαθάρισης και ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να ορίσει Επόπτη Χαρτοφυλακίων Ζωής. Σημειώνεται ότι:
1.Για τον Κλάδο Αυτοκινήτων κάλυψη θα παρέχει το επικουρικό κεφάλαιο για 30 ημέρες, έτσι όπως προβλέπεται από το νόμο.
2.Για τον Κλάδο Ζωής, με βάση πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, ορίζεται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής, ο οποίος αναλαμβάνει τη λειτουργία της εταιρείας μέχρι να μεταβιβαστούν τα χαρτοφυλάκια ζωής σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, καταβάλλοντας αποζημιώσεις σε ασφαλισμένους και δικαιούχους, καθώς και τους μισθούς στους εργαζόμενους.
Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται ότι όλοι οι ασφαλισμένοι στον Κλάδο Ζωής, δε θα χάσουν τα δικαιώματά τους και τα χρήματα που έχουν αποταμιεύσει.
Οι εργαζόμενοι στον Κλάδο Ζωής θα συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι να μεταβιβαστούν τα χαρτοφυλάκια σε άλλες εταιρείες, στις οποίες αναμένεται να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων.
Οι σχετικές αποφάσεις έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΠΕΙΑ, www.pisc.gr».
TI ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η ASPIS
Πρίν λίγο βγήκε και η επίσημη αντίδραση από την πλευρά της Αspis. Τι υποστηρίζει η εταιρία;
«Η σημερινή απόφαση της ΕΠΕΙΑ για ανάκληση της αδείας λειτουργίας των εταιρειών του ομίλου Ασπίς Πρόνοια α) Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, β) Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, γ) Γενική Ένωση ΑΕΓΑ και δ) Γενική Πίστη ΑΕΓΑ εξεδόθη παρά το γεγονός ότι για την ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου και την εντεύθεν κεφαλαιακή ενίσχυση των εταιρειών είχε ζητηθεί ολιγοήμερη παράταση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Ούτε η παράταση αυτή δόθηκε ούτε και οι απόψεις των εταιρειών για τον τρόπο προσδιορισμού της κεφαλαιακής τους επάρκειας εισακούστηκαν
Οι εταιρείες του ομίλου Ασπίς Πρόνοια θα στραφούν αμέσως με κάθε νόμιμο μέσο κατά της αποφάσεως αυτής, η οποία αποτελεί πλήγμα για τον όμιλο αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που περιέβαλαν πάντοτε τις εταιρείες του ομίλου Ασπίς Πρόνοια με την αμέριστη εμπιστοσύνη τους».
Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 009_298603
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Αντί να κατατεθούν τα οφειλόμενα ποσά στους συγκεκριμένους λογαριασμούς, στις 16 και στις 18 Σεπτεμβρίου 2009 εμφανίστηκε στην ΕΠΕΙΑ ο κ. Παύλος Ψωμιάδης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ) και προς κάλυψη των απαιτούμενων ποσών των τεσσάρων πρώτων εκ των προαναφερόμενων εταιρειών κατέθεσε εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ της τράπεζας HSBC, η οποία μετά από έλεγχο της Τραπέζης της Ελλάδος** αποδείχθηκε ότι δεν είναι γνήσια**. Το γεγονός αυτό μας γνωστοποίησε η ΤτΕ με σχετικό έγγραφό της (αρ.πρ: ΙΔ/27 της 18/09/09) υποδεικνύοντας ταυτόχρονα και την άμεση ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών, ενημέρωση στην οποία η ΕΠ.Ε.Ι.Α. έχει ήδη προβεί από 18/09/09.
ενταξει ο τυπος ειναι απιστευτος.
θα το εχει το ονομα απο οτι φαινεται.
παλι καλα που πηρε αναβολη το δικαστηριο μου εναντια στην general union Και θα πληρωθω απο το επικουρικο -
Προ διμήνου έκανα ασφάλιση στον Σκούρτη... Φοβάμαι ότι τα χάσαμε τα λεφτά πατριώτη...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προ διμήνου έκανα ασφάλιση στον Σκούρτη... Φοβάμαι ότι τα χάσαμε τα λεφτά πατριώτη...οχιιιιιιιιιι ποσα εδωσες real?
-
Πολλά γιατί ήταν για 4 αυτοκίνητα... 700 κοντά. Αλλά ήταν σε τρίμηνη επιταγή οπότε ίσως μπορέσω να την μπλοκάρω.
-
οχι ρε γμτ αυριο κιόλας να τους παρεις τηλ
-
Στείλε εξώδικο προς την ασφαλιστική εταιρεία, εξασφάλισε πως ο λογαριασμός σου στην τράπεζα έχει διαθέσιμο το ποσό που αναγράφει η επιταγή και επικοινώνησε με την τράπεζά σου δίνοντας τους εντολή για ανάκληση επιταγής εξηγώντας τους το λόγο.
-
Για την proton βρήκα αυτό:
Ολοκληρώθηκε στις 7 Μαΐου η εξαγορά ποσοστού 92,71% της Proton Ασφαλιστική Α.Ε. από την Aspis Holdings Public Company PLC. Το προαναφερόμενο ποσοστό μετοχών αποτελούσε τη συνολική συμμετοχή της Proton Bank στη θυγατρική της Proton Ασφαλιστική.
πάει και αυτή με το βαπόρι?
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
οχι ρε γμτ αυριο κιόλας να τους παρεις τηλNα δω ποιος θα το σηκώσει και τι θα του πει!
Για 30 μέρες είστε οκ στα αυτοκίνητα ... μετά αλλάζεις ασφαλιστική.. λεφτα είναι απίθανο να πάρεις πίσω! -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Για την proton βρήκα αυτό:Ολοκληρώθηκε στις 7 Μαΐου η εξαγορά ποσοστού 92,71% της Proton Ασφαλιστική Α.Ε. από την Aspis Holdings Public Company PLC. Το προαναφερόμενο ποσοστό μετοχών αποτελούσε τη συνολική συμμετοχή της Proton Bank στη θυγατρική της Proton Ασφαλιστική.
Αν την έχει αποροφήσει μάλλον πάει και αυτή αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Για την proton βρήκα αυτό:
Ολοκληρώθηκε στις 7 Μαΐου η εξαγορά ποσοστού 92,71% της Proton Ασφαλιστική Α.Ε. από την Aspis Holdings Public Company PLC. Το προαναφερόμενο ποσοστό μετοχών αποτελούσε τη συνολική συμμετοχή της Proton Bank στη θυγατρική της Proton Ασφαλιστική.
Αν την έχει αποροφήσει μάλλον πάει και αυτή αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος
μου ειπαν απο το πρακτορείο οτι η Aspis Holdings Public Company PLC ειναι κυπριακων συμφεροντων, κατι τετοιο.
Εχουν σχεση με την ασπιδα, αλλα 'μικρη'.Εοισης μου ζητησαν κατι εξουσιοδοτησεις για να παρω την επιταγη (επιτελους )
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
οχι ρε γμτ αυριο κιόλας να τους παρεις τηλ
Nα δω ποιος θα το σηκώσει και τι θα του πει!
Για 30 μέρες είστε οκ στα αυτοκίνητα ... μετά αλλάζεις ασφαλιστική.. λεφτα είναι απίθανο να πάρεις πίσω!Στις περισσοτερες περιπτωσεις αναλαμβανει ο ασφαλιστης την μεταφορα σε αλλη εταιρεια με μηδεν κοστος.
-
Έχω ακούσει ότι υπάρχουν και άλλες ασφάλειες που πάνε να βαρέσουν κανόνι. Π.χ. Μινεττα. Ισχύει;
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Έχω ακούσει ότι υπάρχουν και άλλες ασφάλειες που πάνε να βαρέσουν κανόνι. Π.χ. Μινεττα. Ισχύει;Nαι, παιζει το φαινομενο ντομινο.Επιτελους θα γινει ξεκαθαρισμα στην αγορα.
Οι ασφαλισμενοι ισως θα ταλαιπωρηθουν αλλα γενικα δεν θα εχουν κοστος. -
Το ωραιο ειναι οτι και παλι τα σκατοκαναλα κανουν το θαυμα τους. Ισχυει υποτιθεται η μη δημοσιευση ονοματων ανθρωπων, εταιριων που εχουν ποινικα θεματα αλλα σε extreme περιπτωσεις (πχ σκανδαλο siemens, δολοφονια Γρηγοροπουλου) μια χαρα μαθαμε τα ονοματα των εμπλεκομενων, διχως να παρουμε εφημεριδες. Και αυτες τα ιδια με τη σειρα τους. Μονο ο 'αδεσμευτος' ειχε στην πρωτη σελιδα τα ονοματα, για να μην παμε στο 'γενικη ενωση'. General Union γραφει πανω ρε καραγκιοζηδες! Ενας 50αρης που δεν ξερει αγγλικα σιγα μη παρει χαμπαρι. Τωρα, τι στο διαολο λενε απλα, '5 ασφαλιστικες κλεινουν' και αναφερουν μονο την ΑΣΠΙΣ επειδη οι εργαζομενοι της εκλεισαν την Κηφισιας και γενικως ειναι οι πιο πολλοι; Οι αλλες εταιριες γιατι δεν αναφερονται; Μετα απο τις εκλογες που θα...ανασυγκροτηθει το κρατος και βγει η τροχαια και πιασει μερικες χιλιαδες ανασφαλιστα απο μη ενημερωση θα ειναι καλα; Αλλα βεβαια, καλοδεχουμενα τα 500αρικα...
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ