-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
σε ολα το κομμουνιστικα καθεστωτα υπαρχει μια ελιτ, πουθενα δεν ειναι ολοι ισοιΣτην Κουβα λιγοτερο ,αλλα εκει το 99% των ανθρωπων ζει κατω απο αθλιες συνθηκες. Ολα τα σπιτια δεν εχουν αλλαξει απο τοτε που εφυγαν οι Αμερικανοι. Ουτε και τα αυτοκινητα.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
σε ολα το κομμουνιστικα καθεστωτα υπαρχει μια ελιτ, πουθενα δεν ειναι ολοι ισοι
Στην Κουβα λιγοτερο ,αλλα εκει το 99% των ανθρωπων ζει κατω απο αθλιες συνθηκες. Ολα τα σπιτια δεν εχουν αλλαξει απο τοτε που εφυγαν οι Αμερικανοι. Ουτε και τα αυτοκινητα.
εχουν απο τα καλυτερα συστηματα υγειας και σχεδον μηδενικο αναλφαβητισμο
για τα σπιτια τα αυτοκινητα και διαφορα αλλα δεινα φταιει σε μεγαλο βαθμο και το αμερικανικο εμπαργκο.
κοιτα ολα ειναι σχετικα και δεν ισχυουν για ολο το κοσμο τα ιδια πραγματα.πχ δε μπορουμε να μιλαμε για δημοκρατια και ανθρωπινα δικαιωματα σε χωρες που δεν ειχαν ποτε οπως η κινα ή η ρωσια ή δε μπορουμε να μιλαμε για καινουρια αυτοκινητα για χωρες οπως η Κουβα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
σε ολα το κομμουνιστικα καθεστωτα υπαρχει μια ελιτ, πουθενα δεν ειναι ολοι ισοι
Στην Κουβα λιγοτερο ,αλλα εκει το 99% των ανθρωπων ζει κατω απο αθλιες συνθηκες. Ολα τα σπιτια δεν εχουν αλλαξει απο τοτε που εφυγαν οι Αμερικανοι. Ουτε και τα αυτοκινητα.
εχουν απο τα καλυτερα συστηματα υγειας και σχεδον μηδενικο αναλφαβητισμο
για τα σπιτια τα αυτοκινητα και διαφορα αλλα δεινα φταιει σε μεγαλο βαθμο και το αμερικανικο εμπαργκο.
κοιτα ολα ειναι σχετικα και δεν ισχυουν για ολο το κοσμο τα ιδια πραγματα.πχ δε μπορουμε να μιλαμε για δημοκρατια και ανθρωπινα δικαιωματα σε χωρες που δεν ειχαν ποτε οπως η κινα ή η ρωσια ή δε μπορουμε να μιλαμε για καινουρια αυτοκινητα για χωρες οπως η Κουβα
Συμφωνω για το πρωτο , αλλα επισης πρεπει να ξερεις οτι σε καθε στενο υπαρχει και ενας αστυνομικος με πολιτικα. Παρακολουθουν τα παντα και αποτρεπουν πολλες φορες τους ντοπιους για να ερθουν σε επαφη με τους τουριστες.
Στην πραγματικοτητα δεν υπαρχει κομμουνισμος ,αλλα χουντα. Εχω παει διακοπες και τα εχω δει απο πρωτο χερι. Η φτωχεια ειναι απιστευτη.
-
δε διαφωνω ουτε λιγο.
παντως οπου εχει υπαρξει κομμουνισμος ειναι ουσιαστικα χουντα, ειλικρινα δε βλεπω καποια ουσιαστικη διαφορα.τουλαχιστον στις χουντες ο κοσμος μπορει να μην ειναι ελευθερος αλλα υπαρχει η δυνατοτητα (αμα το βουλωσει και κατσει στα αυγα του) να ζει καλα.η Κουβα μαλιστα πρεπει να ειναι απο τις πιο καλες περιπτωσεις κομμουνισμου γιατι υπαρχει και η βορεια κορεα
απλα σε αλλες περιοχες ο κοσμος εχει μαθει αλλιως.σε σενα και μενα για παραδειγμα μας φαινεται απανθρωπη η μεταχειριση των γυναικων στις μουσουλμανικες χωρες, στις ιδιες τις γυναικες ομως μπορει να φαινεται φυσιολογικο.
στη Γαλλια οταν τους απαγορεψαν τις μαντηλες υπηρξαν γυναικες που ξυρισαν το κεφαλι τους (γιατι και καλα το κορανι λεει οτι απαγορευεται να φαινονται τα μαλλια των γυναικων και ετσι αναγκαστηκαν να καταφυγουν σε αυτο το 'παραθυρακι' )
αλλωστε και οι περισσοτερες πρωην σοβιετικες χωρες ειδες που καταντησαν με τη δημοκρατια. η δημοκρατια δεν ειναι για ολους και εχω αρχισει να αμφιβαλλω αν ειναι καταλληλη και για μας που τη γεννησαμε
αλλα και αυτο που ονομαζουμε δημοκρατια , οπως αντιστοιχα και ο κομμουνισμος στην πραξη, δεν ειναι δημοκρατια με τον τροπο θα πρεπε ιδανικα να ειναι..πχ στη χωρα μας κυβερναει το 42% και αυτο δεν ειναι καν πλειοψηφια και αν τους βολεψει θα το κανουν και 30 και 20 και 15.
δεν υπαρχει ισονομια , δεν υπαρχει αξιοκρατια δεν υπαρχει πραγματικη ελευθερια λογου..παντα εκραζα την αμερικη για αυτο που ειναι και οσο και αν δε συμπαθω τον Ομπαμα (πιστευω οτι ειναι πυροτεχνημα) , το παραδειγμα του μου εδειξε οτι εκει μπορει ο καθενας να κυβερνησει , ακομα και αν υπαρχουν συμφερονται απο πισω και αυτος ειναι η βιτρινα.
Στο ελλαντα δε μπορεις να γινεις καν βιτρινα εχει πιαστει η θεση για τουλαχιστον 2-3 γενιες ακομα -
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Δυστυχως δεν βλεπω να εχεις βγει στον πραγματικο κοσμο. Εχεις δει ανθρωπους να ζουν κατω απο συνθηκες εξαθλιωσης ή μιλας εκ του ασφαλους?Θα σε παρακαλούσα από τη στιγμή που δε με γνωρίζεις, να μη βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα.
Προσπερνώ όμως το bold και σου απαντώ (μπορεί να ήταν ατυχής έκφραση ).
Είναι ρητορική η ερώτηση που μου κάνεις ή πρέπει να απαντήσω?Υποθέτω το 2ο (θεωρώντας ότι ρωτάς καλοπροαίρετα και όχι ειρωνικά), οπότε μετά λύπης μου σου λέω πως ναι και μάλιστα είδα ανθρώπους σε τέτοιο εξαθλίωσης που ζούσαν με ό,τι (και ΑΝ) φέρει το σήμερα και με υπό το μηδέν συνθήκες υγιεινής, ενώ για πχ τουαλέτα (που για μένα είναι από τα πράγματα πρώτης προτεραιότητας και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς 'ορθόδοξη' τουαλέτα) είχαν μία κοινόχρηστη τρύπα, η οποία όταν γέμιζε, την σκεπάζανε με χώμα και ανοίγανε νέα παρακάτω.Περιττό να πω ότι εκεί δεν πλησίαζες ούτε στα 10m.
Και όχι...δεν είναι καθόλου ευχάριστα όλα αυτά, αλλά εδώ μιλάμε για την Ελλάδα και όχι για τη χώρα στην οποία πήγα και τα είδα όλα αυτά.
Τέλοσπάντων.Δεν μιλησα να γινουμε ακριβως ολοι ιδιοι και γι'αυτο σου εδωσα το παραδειγμα της Κουβας. ΟΜΩΣ ειναι γεγονος οτι δεν υπαρχει κοινωνικη πολιτικη ειδικα στην Ελλαδα. Υπαρχει κοσμος που πειναει,κοσμος που δεν εχει σπιτι να μεινει και κοσμος που αγοραζει την δευτερη ferrari για να πηγαινει βολτα στην Γλυφαδα.
Πώς δε μίλησες να γίνουμε όλοι ίσοι που είπες ότι στην Κούβα όλοι είναι ίσοι ('Στην Κουβα ειναι ολοι ισοι παντως.... Ειναι φτωχοι ολοι και ζητιανευουν λεφτα απο τους τουριστες') και ουσιαστικά υπονοείς και με τα παραπάνω ότι ζηλεύεις την ισότητα της κούβας αφού όλοι οι πολίτες είναι ίσοι, που για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, ποιός σου είπε ότι στην κούβα είναι όλοι ίσοι?Κοιτάς κι εσύ το 'σωρό' (όπως κι εγώ για την Ελλάδα όπως μου καταλόγισες έμμεσα πριν) χωρίς να κοιτάς τη γενική εικόνα...Πεινάνε όλοι στην Κούβα?
Μην ξεχνάς το χάος που επικρατεί εκεί (και το πολίτευμα της μάλλον ή απλώς επίτηδες το παρακάμπτεις αυτό γιατί αναιρεί όσα αναφέρεις για την Κούβα που και καλά όλοι είναι ίσοι ).Το ότι φοβάσαι ότι θα κοιμηθείς με πχ παντελόνι και παπούτσια και μπορεί να ξυπνήσεις με 1 νεφρό λιγότερο και γυμνός και πεταμένος στη μέση του πουθενά δε λέει τίποτα?Το ότι φοβάσαι και να κλάσεις σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που σου έχουν υποδείξει, δε λέει κάτι?
Ο.κ. υπερβάλω λίγο, αλλά το κάνω κυρίως για να σου δείξω ότι δεν είναι και τόοοοσο ίσα τα πράματα όπως μας/μου τα περιγράφεις/παρουσιάζεις. (γιατί υπάρχουν και τα στελέχη της...χούντας που καλοπερνάνε)
Μάλλον ατυχες παράδειγμα η Κούβα...Υπαρχουν τρομακτικες ανισοτητες και απορω πως δεν εχει ξεσηκωθει το 20% που βρισκεται κατω απο το οριο της φτωχειας.
κι εμένα μου κάνει εντύπωση που τόσοι πολλοί είναι χρεωμένοι, έχουν χάλια οικονομικά κτλ κι όμως σχεδόν κανείς δεν αντιδρά (με ελάχιστες εξάρσεις - πχ μπλόκα αγροτών)
Φυσικα επειδη σε εχω ψυχολογησει θα μου πεις ''μα για να εχει ferrari ,σημαινει οτι δουλεψε ή επαιξε στο χρηματιστηριο και κερδισε τιμια τα λεφτα του''.
http://varelogiannisfoto.blogspot.com/2 ... ation.htmlΔες αυτο το βιντεακι και ισως καταλαβεις πως δημιουργουνται οι κοινωνικες ανισοτητες,ποιος ελεγχει το χρημα και ποιος θα ζει για να πληρωνει δανεια
το video δεν το σχολιάζω κάν.Τα λέει πολύ υπεραπλουστευμένα.ξεχνάει όμως ότι εγω-εσύ και όλοι μας έχουμε κάνει συνειδητά τις χ-ψ επιλογές που αναφέρει και καλά για καλύτερα.Δεν το επέβαλε κανείς αυτό.
Επιπλέον, το ότι κλέβουν 5-10-100 άτομα, δε σημαίνει ότι κλέβουν όλοι.Σε μερικούς τους βγήκε το λάδι για να αποκτήσουν αυτά που έχουν.Και για να πω και κάτι που ανέφερες στο προηγούμενο post σου: διαφωνώ κάθετα στο γεγονός που λες πως το σύστημα σήμερα είναι δομημένο έτσι που όλοι πρέπει να παίρνουμε δάνεια.
Αν θες να κάνεις μία ζωή που δεν σου αντιστοιχεί, αν θες να έχεις ένα σπίτι που δεν αντιστοιχεί στο εισόδημά σου, αν θες να έχεις ένα αμάξι που δεν αντιστοιχεί στα χρήματα που βγάζεις από μόνος σου, τότε ναι, πρέπει να πάρεις δάνειο, αλλά τότε είσαι και άξιος της μοίρας σου και όταν η εκάστοτε τράπεζα θα στα πάρει όλα και θα μείνεις στο δρόμο, πραγματικά εμένα δε μου καίγεται καφράκι.ΠΡΕΠΕΙ να δεχτεί μόνος του ο καθένας μας ότι οι δυνατότητες των χρημάτων του φτάνουν ως εκεί καλώς ή κακώς και αν θέλει κάτι καλύτερο, πρέπει να βάλει τον κ@λο κάτω να δουλέψει.Μόνος του πρέπει ο καθένας να βάζει τους φραγμούς του.
Αν ξεκινάει βέβαια από το σκαλί Νο1 σίγουρα δε μπορεί να φτάσει στο Νο 1.000 που είναι ο χ πλούσιος, αλλά μπορεί να φτάσει στο σκαλί 10 ή και στο 100 αν είναι τυχερός στη ζωή του και να κάνει την αντίστοιχη ζωή και το παιδί του μετά ξεκινώντας από το 100 μπορεί να φτάσει στο 500 ή και στο 1000 σκαλί (με τις κατάλληλες συγκυρίες πάντα).
Δεν γίνεται πχ να έχεις την οικονομική δυνατότητα με τα χ € που βγάζεις να αγοράζει 1 μπλούζα το μήνα και εσύ (όχι εσύ προσωπικά) να αγοράζεις 10 μπλούζες μέσα σε 2 μήνες.Ε...Τα θέλει ο κ@λος σου τότε.
Όχι επειδή κάποιοι τα κάνουν και τα ζηλεύουμε, πάση θυσία πρέπει να τα κάνεις κι εσύ/εγω για να μην νιώθουμε μειονεκτικά.Δεν είμαι ούτε πλούσιος ούτε φτωχός.Μέση τάξη θα με χαρακτήριζα που απλά γνωρίζω πολύ καλά μέχρι που φτάνουν τα χέρια μου και που πατάνε τα πόδια μου και ξέρω και αντιλαμβάνομαι πως δεν πρόκειται ποτέ να γίνω πχ ωνάσης ή λάτσης ή βαρδινογιάννης (σε περιουσία) και ποτέ δε θα έχω στο γκαράζ μου ferrari ή porsche, εκτός κι αν είμαι τυχερός και η ζωή μου φερθεί απλόχερα και γενναιόδωρα δίνοντας καρπούς στον κόπο μου, αφού διάβαζα πολλές ώρες θυσιάζοντας χρόνια ανέμελα που δε θα έρθουν ποτέ πίσω, σπούδασα σε μία απαιτητική σχολή θυσιάζοντας πολλά πράγματα που θα μπορούσα να είχα κάνει στα 25 μου (τα καλύτερα χρόνια μας λένε ότι είναι).Και να αποκτήσω ferrari λοιπόν στα 35-40+ μου, ουσιαστικά είναι κάτι που το έχτιζα από τα 12-13 μου χρόνια και δεν ξύπνησα μια μέρα και 'έβρεξε' ferrari και βγήκα με τον κουβά και μάζεψα 2-3 για να χω και καβατζα.
Γενικά για να αποκτήσεις κάτι, πρέπει να θυσιάσεις κάτι άλλο.Το να βλέπουμε μόνο το αποτέλεσμα, δεν σε βοηθάει πουθενά, ενώ σίγουρα αδικείς και τον άλλο που κρίνεις.Το ότι υπάρχουν και λαμόγια που ρισκάρουν (τα πάντα που έχουν να χάσουν) και δεν τους πιάνει κανείς και κάνουν την κομπίνα τους, δε σημαίνει ότι όλοι πρέπει να γίνουμε σαν κι αυτούς αλλά να τους περιθωριοποιήσουμε ώστε να εκλείψουν.
Διαφωνώ κι αυτό που λες για τα αφεντικά που δίνουν μισθούς πείνας.Να ξέρεις ότι κανείς δε θέλει τους υπαλλήλους του δυσαρεστημένους.Κοστίζει πολύ σε μία εταιρία ένας νέος υπάλληλος γιατί δεν είναι παραγωγικός, οπότε συμφέρει να κρατάει τους παλιούς που έχουν τη χ εμπειρία πάνω στη δουλειά, οπότε τη συμφέρει να κρατάει τους παλιούς υπαλλήλους ευχαριστημένους για να μη φύγουν.
Επιπλέον, αν γίνεις για ένα 6μηνο διευθυντής μιας εταιρίας (δεν ξέρω και τι δουλειά κάνεις βέβαια) θα δεις ότι και πολλά άτομα σε μία επιχείρησή αποδίδουν λιγότερα χρήματα από αυτά που παίρνουν, χωρίς τουλάχιστον να βγάζουν το μισθό/έξοδό τους.Για να συμφέρεις να σε έχει κάποιος ως υπάλληλο, θα πρέπει αν παίρνεις 1000€, να φέρνεις στην εταιρία 2000€ συνολικά ως έσοδα.Αν βάλεις και τα Ικα-μίκα-σίκα 'σου', στην εταιρία μένουν 600-700€ για τα οποία πρέπει να καλύψει και μέρος των παγίων εξόδων της, οπότε και λίγα βγάζεις για την εταιρία.Δεν μπορείς πχ σε έναν εξωτερικό υπάλληλο να δίνεις 400€ το μήνα γιατί τόσο οριακά μπορείς να του δίνεις χωρίς να σε 'βάζει μέσα'.Αυτά τα 'σπασμένα' πρέπει να στα βγάλει κάποιος άλλος υπάλληλος καλώς ή κακώς. Δεν μπορείς λοιπόν να είσαι με όλους large.Και στην τελική αν κλείσει η εταιρία, ο υπάλληλος δεν θα κυνηγιέται από τις τράπεζες, τους χρεώστες κτλ...πιάνει αλλού δουλειά (αν βρει βέβαια...οκ δεκτό αλλά αν είναι άξιος θα βρει.-) και σε 2-3-6-10 μήνες το έχει ξεχάσει.Ο άλλος που έχει την εταιρία βάζει και το ρίσκο και ρισκάρει τα πάντα που έχει γύρω του (αμάξι, σπίτι, εξοχικό, ό,τι κληρονόμησε από γονείς κτλ-κτλ) και καλώς ή κακώς αυτό δεν ξεπληρώνεται με τίποτα και είτε μας αρέσει είτε όχι. Πρέπει να ανταμοιφθει γι'αυτό γιατί αυτός ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ρισκάρει όλη του τη ζωή και ό,τι έχει αποκτήσει ως τώρα, ενώ εσύ απλά ρισκάρεις το αύριο που δε θα έχεις δουλειά (μέχρι να βρεις την επόμενη φυσικά).
Σίγουρα βέβαια υπάρχουν κι αυτοί που σου δίνουν χρήματα που τα βλέπεις και γελάς, όταν εσύ σίγουρα του έχεις προσφέρει τα 1000πλα, αλλά παντού υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες.Δεν ξέρω καν αν αυτή είναι μία συζήτηση που μπορεί να γίνει μέσα από forum.
Τέλοσπάντων.είμαστε και εκτός θέματος -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αφου δεν δέχεσαι λοιπον την λογική της ίσης ευκαιρίας, της δίκαιης μοιρασιάς , δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δέχεσαι και την λογική της λαμογιάς. Γιατί δλδ να μην επιδιώκει κάποιος την 'άνιση' μοιρασιά αφου όπως λες είναι φυσικός κανόνας;
Απ την άλλη δες μια μυρμηγκοφωλιά που είναι κοινωνία. Παρατηρείς ανισότητες όπως τις περιέγραψες πριν με το δένδρο;Στη μυρμηγκοφωλια να δεις ανισοτητες...
Εργατες που ολη μερα κουβαλανε, στρατιωτες που φυλανε τη φωλια, βασιλισσα που γενναει αυγα...
Οι μεν πρωτοι ξεπατωνονται οι δε υπολοιποι κααααθονται.
Τελος παντων το θεμα μας δεν ειναι η φυσικη ιστορια.Το λαμογιο ειναι αλλο πραγμα.Εκμεταλλευεται τη θεση του (οχι τις ικανοτητες του) για να κλεψει πραγματα που ανηκουν σε ολους τους υπολοιπους.Δεν εχει να κανει με κοινωνικο ή πολιτικο συστημα.Γιαυτο και τα λαμογια υπαρχουν παντου και παντα.
Το προβλημα με εμας εδω στην Ελλαδα ειναι οτι δεχομαστε τη λαμογια και τα λαμογια σαν κατι το φυσιολογικο.Ειδικα αν μας βολευει εμας προσωπικα ακομα καλυτερα.Και αντι το λαμογιο να στιγματιζεται και να εχει τη μεγιστη κοινωνικη κατακραυγη συμβαινει ακριβως το αντιθετο.Ειναι κοινωνικα αποδεκτο και αποτελει και παραδειγμα προς μιμηση.
Εχουμε μπει σε ενα φαυλο κυκλο:
Βριζουμε τα λαμογια, τα λαδωνουμε για να κανουμε τη δουλεια μας, αλλα ζηλευουμε τη μεζονετα στα ΒΠ το ακριβο τους αμαξι και το προκλητικο τους τροπο ζωης, προσδοκωντας και ευχομενοι παραλληλα να τους μοιασουμε. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Επιπλέον, αν γίνεις για ένα 6μηνο διευθυντής μιας εταιρίας (δεν ξέρω και τι δουλειά κάνεις βέβαια) θα δεις ότι και πολλά άτομα σε μία επιχείρησή αποδίδουν λιγότερα χρήματα από αυτά που παίρνουν, χωρίς τουλάχιστον να βγάζουν το μισθό/έξοδό τους.Για να συμφέρεις να σε έχει κάποιος ως υπάλληλο, θα πρέπει αν παίρνεις 1000€, να φέρνεις στην εταιρία 2000€ συνολικά ως έσοδα.Αν βάλεις και τα Ικα-μίκα-σίκα 'σου', στην εταιρία μένουν 600-700€ για τα οποία πρέπει να καλύψει και μέρος των παγίων εξόδων της, οπότε και λίγα βγάζεις για την εταιρία.Δεν μπορείς πχ σε έναν εξωτερικό υπάλληλο να δίνεις 400€ το μήνα γιατί τόσο οριακά μπορείς να του δίνεις χωρίς να σε 'βάζει μέσα'.Αυτά τα 'σπασμένα' πρέπει να στα βγάλει κάποιος άλλος υπάλληλος καλώς ή κακώς. Δεν μπορείς λοιπόν να είσαι με όλους large.Και στην τελική αν κλείσει η εταιρία, ο υπάλληλος δεν θα κυνηγιέται από τις τράπεζες, τους χρεώστες κτλ...πιάνει αλλού δουλειά (αν βρει βέβαια...οκ δεκτό αλλά αν είναι άξιος θα βρει.-) και σε 2-3-6-10 μήνες το έχει ξεχάσει.Ο άλλος που έχει την εταιρία βάζει και το ρίσκο και ρισκάρει τα πάντα που έχει γύρω του (αμάξι, σπίτι, εξοχικό, ό,τι κληρονόμησε από γονείς κτλ-κτλ) και καλώς ή κακώς αυτό δεν ξεπληρώνεται με τίποτα και είτε μας αρέσει είτε όχι. Πρέπει να ανταμοιφθει γι'αυτό γιατί αυτός ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ρισκάρει όλη του τη ζωή και ό,τι έχει αποκτήσει ως τώρα, ενώ εσύ απλά ρισκάρεις το αύριο που δε θα έχεις δουλειά (μέχρι να βρεις την επόμενη φυσικά).
Σίγουρα βέβαια υπάρχουν κι αυτοί που σου δίνουν χρήματα που τα βλέπεις και γελάς, όταν εσύ σίγουρα του έχεις προσφέρει τα 1000πλα, αλλά παντού υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες.τον καημενο τον διεθυντουλη
τελικα η εργατικη ταξη θα επρεπε να αποτελειται απο διευθυντες,επιχειρηματιες,αφεντικα
αυτο θα πει ανατροπη του συστηματος -
Πολύ θεωρία έπεσε . Τα πράγματα είναι απλά . Οι εργαζόμενοι κάνουν ότι δουλεύουν και οι εργοδότες κάνουν ότι τους πληρώνουν . Το δε κράτος κάνει ότι υπάρχει . Γι' αυτό δεν κινδυνεύουμε από κρίσεις , αφού δεν παράγουμε τίποτα τότε από τι να κινδυνεύσουμε . Ωραία η Κούβα έχει και φθηνό σεξ , και η Ταυλάνδη ακόμη φτηνότερο , αρκεί να είσαι τουρίστας , γιατί αν είσαι δωδεκάχρονος η δωδεκάχρονη τα πράγματα είναι ζόρικα και πονάει πραγματικά . Βαρέθηκα πια με τα εγγόνια του Στάλιν και του Χίτλερ .
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Το λαμογιο ειναι αλλο πραγμα.Εκμεταλλευεται τη θεση του (οχι τις ικανοτητες του) για να κλεψει πραγματα που ανηκουν σε ολους τους υπολοιπους.Δεν εχει να κανει με κοινωνικο ή πολιτικο συστημα.Γιαυτο και τα λαμογια υπαρχουν παντου και παντα.
Το προβλημα με εμας εδω στην Ελλαδα ειναι οτι δεχομαστε τη λαμογια και τα λαμογια σαν κατι το φυσιολογικο.Ειδικα αν μας βολευει εμας προσωπικα ακομα καλυτερα.Και αντι το λαμογιο να στιγματιζεται και να εχει τη μεγιστη κοινωνικη κατακραυγη συμβαινει ακριβως το αντιθετο.Ειναι κοινωνικα αποδεκτο και αποτελει και παραδειγμα προς μιμηση.
Αυτό που περιγράφεις ακριβώς κατω απο την δική μου οπτική γωνία κάνει ο κεφαλαιοκράτης. Κλέβει πράγματα που ανήκουν σε άλλους. Νόμιμα επειδή τον νομιμοποιεί το σύστημα η παράνομα επειδή είναι λαμόγιο. Αλλα κάνει το ίδιο πράγμα επαναλαμβάνω κάτω απο την δική μου οπτική γωνία. Κλέβει.
Συνεπώς για μένα σημασία δεν έχει η εκμετάλλευση να περιορισθεί στα νόμιμα επίπεδα(μιας και τα νόμιμα επίπεδα ξέρουν να τεντώνουν εις βάρος του εκμεταλλευόμενου) αλλά να πάψει να υπάρχει γενικά.Πραγματικά πιστεύεις πως το κάθε πλούσιο γκαγκά που γνωρίζεις είναι πλούσιο λόγω των ..ικανοτήτων του ;
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
τον καημενο τον διεθυντουλη
τελικα η εργατικη ταξη θα επρεπε να αποτελειται απο διευθυντες,επιχειρηματιες,αφεντικα
αυτο θα πει ανατροπη του συστηματοςΣου είπα εγώ να τον λυπηθείς?
Απλά περιγράφω πώς έχει μία γενικότερη κατάσταση σε μία εταιρία.
Είτε σου αρέσει είτε όχι ένας επιχειρηματίας ρισκάρει.Ο υπάλληλος όχι.Αυτό λέω παραπάνω.Δε νομίζω ότι με το σχόλιό σου προάγεις το διάλογο.Εκτός του ότι με ειρωνεύεσαι (ασχολίαστο) και μου λες έμμεσα ότι διαφωνείς, λες κάτι άλλο μέ το post σου και δεν το ξέρω?
Τέλοσπάντων.Σταματάω εδώ γιατί είμαστε τελείως εκτός θέματος από τις 'εκλογές'
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Το λαμογιο ειναι αλλο πραγμα.Εκμεταλλευεται τη θεση του (οχι τις ικανοτητες του) για να κλεψει πραγματα που ανηκουν σε ολους τους υπολοιπους.Δεν εχει να κανει με κοινωνικο ή πολιτικο συστημα.Γιαυτο και τα λαμογια υπαρχουν παντου και παντα.
Αυτό που περιγράφεις ακριβώς κατω απο την δική μου οπτική γωνία κάνει ο κεφαλαιοκράτης. Κλέβει πράγματα που ανήκουν σε άλλους. Νόμιμα επειδή τον νομιμοποιεί το σύστημα η παράνομα επειδή είναι λαμόγιο. Αλλα κάνει το ίδιο πράγμα επαναλαμβάνω κάτω απο την δική μου οπτική γωνία. Κλέβει.
Συνεπώς για μένα σημασία δεν έχει η εκμετάλλευση να περιορισθεί στα νόμιμα επίπεδα(μιας και τα νόμιμα επίπεδα ξέρουν να τεντώνουν εις βάρος του εκμεταλλευόμενου) αλλά να πάψει να υπάρχει γενικά.Πραγματικά πιστεύεις πως το κάθε πλούσιο γκαγκά που γνωρίζεις είναι πλούσιο λόγω των ..ικανοτήτων του ;
Δεν είναι απαραίτητο να κλέβει - αν και είναι ο κανόνας.
Πάντως δεν υπάρχει άλλο σύστημα που να δουλεύει.Είτε σου αρέσει είτε όχι ένας επιχειρηματίας ρισκάρει.Ο υπάλληλος όχι.Αυτό λέω παραπάνω.
Ο υπάλληλος δεν ρισκάρει γι αυτό παίρνει ένα σταθερό μισθό, αυτός που ρισκάρει ΜΠΟΡΕΙ όμως να βγάλει πολλά. Όποιος φοβάται ας πάει υπάλληλος.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
τον καημενο τον διεθυντουλη
αυτο θα πει ανατροπη του συστηματοςΣου είπα εγώ να τον λυπηθείς?
Απλά περιγράφω πώς έχει μία γενικότερη κατάσταση σε μία εταιρία.
Είτε σου αρέσει είτε όχι ένας επιχειρηματίας ρισκάρει.Ο υπάλληλος όχι.Αυτό λέω παραπάνω.Δε νομίζω ότι με το σχόλιό σου προάγεις το διάλογο.Εκτός του ότι με ειρωνεύεσαι (ασχολίαστο) και μου λες έμμεσα ότι διαφωνείς, λες κάτι άλλο μέ το post σου και δεν το ξέρω?
Τέλοσπάντων.Σταματάω εδώ γιατί είμαστε τελείως εκτός θέματος από τις 'εκλογές'
Ε και ο υπάλληλος κάτι ρισκάρει. Δεν είναι ρίσκο να ζεις με 700-800 ευρώ; Ρισκάρει να πεθάνει απο πείνα
Ενα κόκκινο φαναρι να περάσει με το παπί τελείωσε. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πάντως δεν υπάρχει άλλο σύστημα που να δουλεύει.Εκτός από την εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα να κλέβει το πιθανότερο επίσης είναι να φέρει 'εφόδια' που άλλοι δεν είχαν (περιουσία - γνωριμίες - θέση εξουσίας οικογένειας κλπ κλπ )...
Οι 100 % αυτοδημιούργητοι Πλούσιοι (μην πεταχτεί εδώ κανένας που βγάζει κάνα 100ρι-200ρι χιλιάδες το χρόνο και μας πει εγώ από το μηδέν έγινα γιατί δε μιλάμε για ψίχουλα ) είναι (εκτός από κλέφτες) σαν τους τυχερούς του lotto τζόκερ κλπ : τους δείχνει ο καπιταλισμός ως παραδείγματα για να κοροϊδεύει τους ψωριάρηδες μικροαστούς να δουλεύουν σα σκύλοι γιατί νομίζουν ότι είναι εφικτό να γίνουν κι αυτοί πάμπλουτοι. Για κάθε έναν από αυτούς που κερδίζει το λαχείο άλλοι 500.000 παίζουν μια ζωή και παίρνουν τα @@ τους. Ε όσο βλάκες είναι αυτοί που παίζουν τζόγο ελπίζοντας να κερδίσουν το λαχείο τόσο βλάκες είναι και αυτοί που δουλεύουν νυχθημερόν για να γίνουν πλούσιοι, πλουσιότεροι, πλουσιότατοι. Τζάμπα κουράζεστε κύριοι και εδώ είναι σαν τον κρατικό τζόγο : το λαχείο μοιράζει μόλις το 50 %, το 40 %, το 30% των εσόδων του, ο υπερτυχερός κάθε φορά είναι ΕΝΑΣ και οι άλλοι παίρνουν ψίχουλα, ε το ίδο κάνει και το σύστημα που συμμετέχετε.
Παίζετε ένα παιχνίδι με τις πιθανότητες συντριπτικά εναντίον σας. Έχετε τη συμπάθειά μου -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εκτός από την εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα να κλέβει το πιθανότερο επίσης είναι να φέρει 'εφόδια' που άλλοι δεν είχαν (περιουσία - γνωριμίες - θέση εξουσίας οικογένειας κλπ κλπ )...
και λοιπά προιόντα κλοπής
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Πάντως δεν υπάρχει άλλο σύστημα που να δουλεύει.Εκτός από την εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα να κλέβει το πιθανότερο επίσης είναι να φέρει 'εφόδια' που άλλοι δεν είχαν (περιουσία - γνωριμίες - θέση εξουσίας οικογένειας κλπ κλπ )...
Οι 100 % αυτοδημιούργητοι Πλούσιοι (μην πεταχτεί εδώ κανένας που βγάζει κάνα 100ρι-200ρι χιλιάδες το χρόνο και μας πει εγώ από το μηδέν έγινα γιατί δε μιλάμε για ψίχουλα ) είναι (εκτός από κλέφτες) σαν τους τυχερούς του lotto τζόκερ κλπ : τους δείχνει ο καπιταλισμός ως παραδείγματα για να κοροϊδεύει τους ψωριάρηδες μικροαστούς να δουλεύουν σα σκύλοι γιατί νομίζουν ότι είναι εφικτό να γίνουν κι αυτοί πάμπλουτοι. Για κάθε έναν από αυτούς που κερδίζει το λαχείο άλλοι 500.000 παίζουν μια ζωή και παίρνουν τα @@ τους. Ε όσο βλάκες είναι αυτοί που παίζουν τζόγο ελπίζοντας να κερδίσουν το λαχείο τόσο βλάκες είναι και αυτοί που δουλεύουν νυχθημερόν για να γίνουν πλούσιοι, πλουσιότεροι, πλουσιότατοι. Τζάμπα κουράζεστε κύριοι και εδώ είναι σαν τον κρατικό τζόγο : το λαχείο μοιράζει μόλις το 50 %, το 40 %, το 30% των εσόδων του, ο υπερτυχερός κάθε φορά είναι ΕΝΑΣ και οι άλλοι παίρνουν ψίχουλα, ε το ίδο κάνει και το σύστημα που συμμετέχετε.
Παίζετε ένα παιχνίδι με τις πιθανότητες συντριπτικά εναντίον σας. Έχετε τη συμπάθειά μουπαίξτε joker, είναι σαν να δουλεύετε.
-
Το ιδανικό είναι να βρεθεί κόμμα που να υποσχεθεί ελάχιστη δουλειά (που να συμπίπτει μάλιστα με τα χόμπυ του καθενός), υψηλότατο εισόδημα για όλους και γενικώς ζωή χαρισάμενη. Σαν τον παράδεισο των μουσουλμάνων, με τις γκόμενες, τα πιλάφια και την αιώνια ξάπλα.
Διαβάζω με απόλαυση ορισμένες κοινωνικοοικονομικές αναλύσεις. Δεν πειράζει που αναφέρονται σε κάποιο άλλο είδος που ίσως ζει 300 δις έτη φωτός μακριά από τη γη, η επιστημονική φαντασία προσφέρει μια ευχάριστη αποστασιοποίηση από την πραγματικότητα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Διαβάζω με απόλαυση ορισμένες κοινωνικοοικονομικές αναλύσεις. Δεν πειράζει που αναφέρονται σε κάποιο άλλο είδος που ίσως ζει 300 δις έτη φωτός μακριά από τη γη, η επιστημονική φαντασία προσφέρει μια ευχάριστη αποστασιοποίηση από την πραγματικότητα.
join the club of 4tf reading nights
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
....Καλά εσένα αν αρχίσω να βάζω, πραγματικά, στοιχήματα με καλά φράγκα για το πότε θα μιλήσεις και τι θα πεις θα βγάλω περισσότερα από το τζόκερ, γράφοντας 2-3 'σωστά' posts
-
Εν κατακλειδι, μετα τον Κωστα η την νουδου αν το προτιμας ετσι, το χαος,
Μην ξεχνας οτι εχεις δηλωσει αριστερος -
ποιός τρελός μπούκης θα σε παίξει
μόνος σου θα τα βάλεις, άντε με καμια στέλα
Εκλογές 2009