Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,
Μια ερώτηση για το σύστημα που έχω και πόσο λέτε να πιάσει εάν αποφασίσω να το δώσω κομπλέ:
CPU: AMD Athlon 64 X2 4800+ (Socket 939)
M/B: Asus A8N-VM CSM
VGA: Nvidia GeForce 6150 (ενσωματωμένη)
Mνήμη: 4GB DDR2
Έλεγα για αναβάθμιση και δεν ξέρω πόσο κάνουν να τα δώσω όλα μαζί......
Επόμενη ερώτηση: Εάν αλλάξω M/B και τα λοιπά, τα Windows Vista που έχω (γνήσια) μπορώ να ξαναεγκαταστήσω με ενεργοποιήσεις κτλ??
Τη RAM μπορείς να την κρατήσεις για την αναβάθμιση....η DDR 2 έχει περίπου 11 € το GB στην Ελλάδα, οπότε μπορείς να τη δώσεις γύρω στα 30 € 'μεταχειρισμένη'...εκτός βέβαια αν προτίθεσαι να κάνεις 'χοντρή' αναβάθμιση και πας σε μνήμη DDR3.
Σημ: Είχα την αίσθηση ότι οι s939 M/B είχαν μνήμη DDR1 αλλά μάλλον κάνω λάθος.
Για τα υπόλοιπα, υπάρχουν δύο εκδοχές. Επειδή οι MB και ιδίως οι CPU για socket 939 είναι εξαιρετικά σπάνιες, μπορεί να τύχεις κάποιον που θέλει απεγνωσμένα ιδίως τη CPU και να τη δώσεις, μόνο αυτή, κανένα 50 €...Αν δεις και στο ebay, οι τιμές για s939 είναι ακριβές, λόγω της μικρής προσφοράς.
Επειδή, όμως, ο κόσμος σκέφτεται και καταλαβαίνει ότι με όχι πολλά περισσότερα χρήματα (γύρω στα 100 € παραπάνω), κάποιος που έχει MB s939 μπορεί εύκολα να πάει σε sAM2+ με νέα CPU και DDR2 μνήμη, είναι πιθανόν τα s939 πραγματάκια να σου μείνουν στα αζήτητα...οπότε η μόνη λύση είναι μια χαμηλή τιμή και ελπίζεις...
Εγώ θα σου έλεγα 90 € για MB+CPU μαζί.
Για τη δεύτερη ερώτηση δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Μόνη παρατήρηση, κάποιες φορές η Microsoft επιτρέπει μόνο έναν ορισμένο αριθμό ενεργοποιήσεων ανά κλειδί. Αν τον υπερβείς σου ζητάει νέο κλειδί...τουλάχιστον στα XP έτσι ήταν....Για όλα όμως υπάρχει λύση