-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Το προβλημα είναι οι μαλάκες οι χρήστες που συνεχίζουν να απαιτούν interoperability ενώ χρησιμοποιούν κλειστα formatκαι μετά φταίει το open office που δεν ανοίγει τα κωλοαρχεία της MS
επίσης να το σκεφτείτε αυτό την επομενη φορά που θα κάνετε rip cd σε wma, aac ή mp3 την επομενη φορά που θα σωσεται το video σας wmv ή mov κλπ
και επίσης να το σκεφτείτε την επόμενη φορά που θα δώσετε τα λεφτά σας σε κωλοεταιρίες που σας κλειδώνουν στις proprietary τεχνολογίες τους (ναι αυτό είναι μπηχτή για τους πιθήκους που αγοράσανε τα oh so cool iPhone, iTouch και iMasturbate)
Γιατι, νομίζεις πως ξέρει κανεις τι σημαίνει format αρχείου ρε όργιο;
ΥΓ. Εντάξει, υπερβολή, κάποιοι καταλαβαίνουν -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Γιατι, νομίζεις πως ξέρει κανεις τι σημαίνει format αρχείου ρε όργιο;να απαιτούν ξέρουν όμως
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Το προβλημα είναι οι μαλάκες οι χρήστες που συνεχίζουν να απαιτούν interoperability ενώ χρησιμοποιούν κλειστα formatκαι μετά φταίει το open office που δεν ανοίγει τα κωλοαρχεία της MS
επίσης να το σκεφτείτε αυτό την επομενη φορά που θα κάνετε rip cd σε wma, aac ή mp3 την επομενη φορά που θα σωσεται το video σας wmv ή mov κλπ
και επίσης να το σκεφτείτε την επόμενη φορά που θα δώσετε τα λεφτά σας σε κωλοεταιρίες που σας κλειδώνουν στις proprietary τεχνολογίες τους (ναι αυτό είναι μπηχτή** για τους πιθήκους που αγοράσανε τα oh so cool iPhone, iTouch και iMasturbate**)
rough day, pal?
-
δεν ήξερα που να το γράψω, και μιας και αφορά τη νέα τεχνολογία, το γράφω εδώ και ας το μεταφέριε κάποιος.
έχω έναν φορτιστή sony για nimh μπαταριες επαναφορτιζόμενες. βάζω να φορτίσω τις μπαταριες και μετα απο 1-2 λεπτά σβήνει το λαμπάκι, που σημαίνει ότι σταμάτησε η φόρτιση. η μπαταρίες είναι τελείως αποφορτισμένες. ξέρει κανείς για ποιο λόγο γίνεται αυτό?
μήπως επειδή είναι τελείως αποφορτισμένες, έχουν λιγώσει? -
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Μπορεί να μου προτείνει κάποιος μια κάρτα γραφικών γύρω στα 100€ η οποία θα χρησιμοποιηθεί κατα κύριο λόγο σε γραφιστικά προγράμματα?Ευχαριστώ
Sapphire Radeon HD 4770
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510706 -
Πάντως εμένα το openoffice μου φαίνεται μια χαρά, δεν υπάρχει κάτι που θέλω να κάνω και δεν το κάνω με αυτό... (ok μόνο για επεξεργασία κειμένου & λογιστικά φύλλα το έχω χρησιμοποιήσει αλλά δε νομίζω να συναντούσα πρόβλημα σε τίποτα άλλο)...
_
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
και επίσης να το σκεφτείτε την επόμενη φορά που θα δώσετε τα λεφτά σας σε κωλοεταιρίες που σας κλειδώνουν στις proprietary τεχνολογίες τους (ναι αυτό είναι μπηχτή για τους πιθήκους που αγοράσανε τα oh so cool iPhone, iTouch και iMasturbate)
Εμένα με νοιάζει με μια εφαρμογή να κάνω τη δουλειά μου. Το πώς και το γιατί απασχολεί τους επαγγελματίες και τους αργόσχολους.
-
Καλησπέρα,
Μια ερώτηση για το σύστημα που έχω και πόσο λέτε να πιάσει εάν αποφασίσω να το δώσω κομπλέ:
CPU: AMD Athlon 64 X2 4800+ (Socket 939)
M/B: Asus A8N-VM CSM
VGA: Nvidia GeForce 6150 (ενσωματωμένη)
Mνήμη: 4GB DDR2Έλεγα για αναβάθμιση και δεν ξέρω πόσο κάνουν να τα δώσω όλα μαζί......
Επόμενη ερώτηση: Εάν αλλάξω M/B και τα λοιπά, τα Windows Vista που έχω (γνήσια) μπορώ να ξαναεγκαταστήσω με ενεργοποιήσεις κτλ??
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
αφού λοιπόν θες να κάνεις τη δουλειά σου πλήρωνε τη MS και την κάθε MS -
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Το προβλημα είναι οι μαλάκες οι χρήστες που συνεχίζουν να απαιτούν interoperability ενώ χρησιμοποιούν κλειστα format
και μετά φταίει το open office που δεν ανοίγει τα κωλοαρχεία της MS
Εμένα με νοιάζει με μια εφαρμογή να κάνω τη δουλειά μου. Το πώς και το γιατί απασχολεί τους επαγγελματίες και τους αργόσχολους.
Το πως και το γιατί ενδιαφέρει αυτούς που θέλουν να γνωρίζουν το πως και το γιατί
-
πλιζ, πλιζ...
ας κάνει ο καθένας το κουμάντο του στο τι τον βολεύει και έχει διάθεση να χρησιμοποιήσει...
ας μην το κάνουμε operating system wars, office suite wars κλπ κλπ καλά που δεν καταλήγουν σχεδόν ποτέ πουθενά...
_
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Μια ερώτηση για το σύστημα που έχω και πόσο λέτε να πιάσει εάν αποφασίσω να το δώσω κομπλέ:
Mνήμη: 4GB DDR2Έλεγα για αναβάθμιση και δεν ξέρω πόσο κάνουν να τα δώσω όλα μαζί......
Επόμενη ερώτηση: Εάν αλλάξω M/B και τα λοιπά, τα Windows Vista που έχω (γνήσια) μπορώ να ξαναεγκαταστήσω με ενεργοποιήσεις κτλ??
Τη RAM μπορείς να την κρατήσεις για την αναβάθμιση....η DDR 2 έχει περίπου 11 € το GB στην Ελλάδα, οπότε μπορείς να τη δώσεις γύρω στα 30 € 'μεταχειρισμένη'...εκτός βέβαια αν προτίθεσαι να κάνεις 'χοντρή' αναβάθμιση και πας σε μνήμη DDR3.
Σημ: Είχα την αίσθηση ότι οι s939 M/B είχαν μνήμη DDR1 αλλά μάλλον κάνω λάθος.
Για τα υπόλοιπα, υπάρχουν δύο εκδοχές. Επειδή οι MB και ιδίως οι CPU για socket 939 είναι εξαιρετικά σπάνιες, μπορεί να τύχεις κάποιον που θέλει απεγνωσμένα ιδίως τη CPU και να τη δώσεις, μόνο αυτή, κανένα 50 €...Αν δεις και στο ebay, οι τιμές για s939 είναι ακριβές, λόγω της μικρής προσφοράς.
Επειδή, όμως, ο κόσμος σκέφτεται και καταλαβαίνει ότι με όχι πολλά περισσότερα χρήματα (γύρω στα 100 € παραπάνω), κάποιος που έχει MB s939 μπορεί εύκολα να πάει σε sAM2+ με νέα CPU και DDR2 μνήμη, είναι πιθανόν τα s939 πραγματάκια να σου μείνουν στα αζήτητα...οπότε η μόνη λύση είναι μια χαμηλή τιμή και ελπίζεις...
Εγώ θα σου έλεγα 90 € για MB+CPU μαζί.
Για τη δεύτερη ερώτηση δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Μόνη παρατήρηση, κάποιες φορές η Microsoft επιτρέπει μόνο έναν ορισμένο αριθμό ενεργοποιήσεων ανά κλειδί. Αν τον υπερβείς σου ζητάει νέο κλειδί...τουλάχιστον στα XP έτσι ήταν....Για όλα όμως υπάρχει λύση
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Καλησπέρα,
Μια ερώτηση για το σύστημα που έχω και πόσο λέτε να πιάσει εάν αποφασίσω να το δώσω κομπλέ:
Τη RAM μπορείς να την κρατήσεις για την αναβάθμιση....η DDR 2 έχει περίπου 11 € το GB στην Ελλάδα, οπότε μπορείς να τη δώσεις γύρω στα 30 € 'μεταχειρισμένη'...εκτός βέβαια αν προτίθεσαι να κάνεις 'χοντρή' αναβάθμιση και πας σε μνήμη DDR3.
Σημ: Είχα την αίσθηση ότι οι s939 M/B είχαν μνήμη DDR1 αλλά μάλλον κάνω λάθος.
Για τα υπόλοιπα, υπάρχουν δύο εκδοχές. Επειδή οι MB και ιδίως οι CPU για socket 939 είναι εξαιρετικά σπάνιες, μπορεί να τύχεις κάποιον που θέλει απεγνωσμένα ιδίως τη CPU και να τη δώσεις, μόνο αυτή, κανένα 50 €...Αν δεις και στο ebay, οι τιμές για s939 είναι ακριβές, λόγω της μικρής προσφοράς.
Επειδή, όμως, ο κόσμος σκέφτεται και καταλαβαίνει ότι με όχι πολλά περισσότερα χρήματα (γύρω στα 100 € παραπάνω), κάποιος που έχει MB s939 μπορεί εύκολα να πάει σε sAM2+ με νέα CPU και DDR2 μνήμη, είναι πιθανόν τα s939 πραγματάκια να σου μείνουν στα αζήτητα...οπότε η μόνη λύση είναι μια χαμηλή τιμή και ελπίζεις...
Εγώ θα σου έλεγα 90 € για MB+CPU μαζί.
Για τη δεύτερη ερώτηση δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Μόνη παρατήρηση, κάποιες φορές η Microsoft επιτρέπει μόνο έναν ορισμένο αριθμό ενεργοποιήσεων ανά κλειδί. Αν τον υπερβείς σου ζητάει νέο κλειδί...τουλάχιστον στα XP έτσι ήταν....Για όλα όμως υπάρχει λύση
Καλημέρα,
Ευχαριστώ για την απάντηση, είχες δίκιο τελικά κι εγώ έκανα λάθος με τη μνήμη, είναι PC3200 DDR400 RAM και όχι DDR2.
Οπότε να πούμε 20€ για τη μνήμη είναι καλά λες?? Άρα πακέτο να δοθούν 110€ δηλαδή...
Για τα Windows, ήταν η 1η εγκατάσταση που τα είχα κάνει στο υπάρχον σύστημα, οπότε τώρα θα γίνει 2η φορά, νομίζω πως θα γίνεται....
-
Το να γνωρίζεις ότι η MS χρησιμοποιεί κλειστά πρότυπα στο Office και σε προγράμματα ανάπτυξης ιστοσελίδων μπορεί να σε κάνει πιο σχετικό με το γίγνεσθαι, αλλά δεν σε εξυπηρετεί όταν κάνεις τη δουλειά σου. Άμα σου στείλουν πελάτες παραγγελία γραμμένη σε Word 2007 και εσύ δεις λέξεις ατάκτως ερριμμένες στην οθόνη, προφανώς δεν θα γουστάρεις.
Η μοναδική λύση είναι να φτιαχτεί εναλλακτικό προϊόν τουλάχιστον εφάμιλλο ή καλύτερο από το ΜS Office, όπως ακριβώς έγινε με τον Firefox, ώστε να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν ΠΟΛΛΟΙ. Τα υπόλοιπα είναι για να γεμίζουν σελίδες στα φόρα διάφορα τεχνοφρίκουλα (έχω περάσει και από αυτή τη φάση, καλή είναι αλλά τη βαριέσαι άμα μπεις στο νόημα ). -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το να γνωρίζεις ότι η MS χρησιμοποιεί κλειστά πρότυπα στο Office και σε προγράμματα ανάπτυξης ιστοσελίδων μπορεί να σε κάνει πιο σχετικό με το γίγνεσθαι, αλλά δεν σε εξυπηρετεί όταν κάνεις τη δουλειά σου. Άμα σου στείλουν πελάτες παραγγελία γραμμένη σε Word 2007 και εσύ δεις λέξεις ατάκτως ερριμμένες στην οθόνη, προφανώς δεν θα γουστάρεις.
Η μοναδική λύση είναι να φτιαχτεί εναλλακτικό προϊόν τουλάχιστον εφάμιλλο ή καλύτερο από το ΜS Office, όπως ακριβώς έγινε με τον Firefox, ώστε να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν ΠΟΛΛΟΙ. Τα υπόλοιπα είναι για να γεμίζουν σελίδες στα φόρα διάφορα τεχνοφρίκουλα (έχω περάσει και από αυτή τη φάση, καλή είναι αλλά τη βαριέσαι άμα μπεις στο νόημα ).Το openoffice είναι εφάμιλλο ή καλύτερο από το ΜS Office. Απλά δεν παίζει πάντα όλα τα αρχεία ΜS Office σωστά, κι αυτό γιατι μπλα μπλα μπλα μπλα.
Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως όσο space και σουπερ ουάου να γίνει το openoffice δεν θα παίζει ποτέ σωστά αρχεία ΜS Office γιατι μπλα μπλα μπλα μπλα. -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλημέρα,Ευχαριστώ για την απάντηση, είχες δίκιο τελικά κι εγώ έκανα λάθος με τη μνήμη, είναι PC3200 DDR400 RAM και όχι DDR2.
Οπότε να πούμε 20€ για τη μνήμη είναι καλά λες?? Άρα πακέτο να δοθούν 110€ δηλαδή...
Για τα Windows, ήταν η 1η εγκατάσταση που τα είχα κάνει στο υπάρχον σύστημα, οπότε τώρα θα γίνει 2η φορά, νομίζω πως θα γίνεται....
Καλημέρα,
Για τη DDR1 RAM ισχύει το ίδιο που σου είπα και για τα λοιπά s939 πραγματάκια. Επειδή σπανίζει, καινούρια είναι πολύ ακριβότερη από τη DDR2. Ενδεικτικά εδώ μπορείς να δεις ότι την πωλούν καινούρια 26 € το GB (!), ενώ τα στικάκια των 2 GB κοστίζουν 60 € και βάλε έκαστο.
Κατά συνέπεια τα 4 GB DDR PC3200 καινούρια κοστίζουν κατ' ελάχιστον 100 €...οπότε 50-60 € μεταχειρισμένα θα ήταν καλή τιμή. Επειδή όμως ο αγοραστής θα συγκρίνει με το κόστος αγοράς budget συστήματος AM2 ή AM2+ (ενδεικτικά: 80 € motherboard, 80 € επεξεργαστής και 25 € RAM=185 €), θα πρέπει να ρίξεις την τιμή λίγο ακόμη. Νομίζω γύρω στα 30-40 € γι' αυτή τη RAM είναι καλά (άρα γύρω στα 120-130 € το πακέτο), και από εκεί και πέρα βλέπεις, αν χρειαστεί τη μειώνεις..
-
Μπορεί να μου προτείνει κάποιος μια κάρτα γραφικών γύρω στα 100€ η οποία θα χρησιμοποιηθεί κατα κύριο λόγο σε γραφιστικά προγράμματα?
Ευχαριστώ
Sapphire Radeon HD 4770
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510706Ευχαριστώ φίλε μου για την απάντησή σου...μια απορία... η οθόνη δεν έχει DVI έξοδο...μονο VGA και η κάρτα έχει μονο HDMI και DVI
Παμε και για αλλαγή οθόνης?
-
Όχι, υπάρχουν αντάπτορες που κάνουν το κλασικό VGA καλώδιο να μπαίνει σε DVI έξοδο κάρτας γραφικών. Ένας τέτοιος συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο της κάρτας γραφικών, αλλά και να μην συμπεριλαμβανόταν, είναι πολύ φθηνός.
Δες εδώ στην τελευταία (κάτω δεξιά) φωτογραφία, είναι ο αντάπτορας στα δεξιά. Επίσης αν θες διαβάζεις και όλο το review της 4770, είναι φοβερή value-for-money κάρτα με σχετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και επίσης μικρή παραγωγή θερμότητας. Προσοχή όμως, είναι dual-slot που σημαίνει ότι λόγω μεγάλης ψύκτρας, στο PCI slot αμέσως κάτω από αυτό της κάρτας γραφικών δεν μπορείς να έχεις κάτι άλλο.
Για τη δουλειά που τη θες πάντως (γραφιστικά προγράμματα), ενδεχομένως να βολεύεσαι και με μια φθηνότερη λύση, όπως αυτή ή αυτή, με παθητική ψύξη.
Γενικότερα πάντως θα σου συνιστούσα αλλαγή οθόνης στο μέλλον αν υπάρξει η δυνατότητα. Απ' ό,τι καταλαβαίνω έχεις παλιά οθόνη με καθοδικό σωλήνα (CRT), οι οποίες είναι ενεργοβόρες και πολύ πιο κουραστικές για τα μάτια. Με 100 € μπορείς να βρεις μια LCD 19 ιντσών και είσαι εντάξει. Αν δουλεύεις πολλές ώρες σε Η/Υ τα μάτια σου θα εκτιμήσουν πολύ την αλλαγή, και μάλιστα αμέσως. Σε βάθος χρόνου, θα την εκτιμήσει και η τσέπη σου λόγω μικρότερης κατανάλωσης ρεύματος (ενδεικτικά, μια CRT 17 ιντσών μπορεί να απαιτεί ισχύ 100+ Watt - μια παλιά, για τα σημερινά δεδομένα, LCD 17 ιντσών βολεύεται με μόλις 40 W).
-
Καλημέρα,
Ευχαριστώ για την απάντηση, είχες δίκιο τελικά κι εγώ έκανα λάθος με τη μνήμη, είναι PC3200 DDR400 RAM και όχι DDR2.
Καλημέρα,
Για τη DDR1 RAM ισχύει το ίδιο που σου είπα και για τα λοιπά s939 πραγματάκια. Επειδή σπανίζει, καινούρια είναι πολύ ακριβότερη από τη DDR2. Ενδεικτικά εδώ μπορείς να δεις ότι την πωλούν καινούρια 26 € το GB (!), ενώ τα στικάκια των 2 GB κοστίζουν 60 € και βάλε έκαστο.
Κατά συνέπεια τα 4 GB DDR PC3200 καινούρια κοστίζουν κατ' ελάχιστον 100 €...οπότε 50-60 € μεταχειρισμένα θα ήταν καλή τιμή. Επειδή όμως ο αγοραστής θα συγκρίνει με το κόστος αγοράς budget συστήματος AM2 ή AM2+ (ενδεικτικά: 80 € motherboard, 80 € επεξεργαστής και 25 € RAM=185 €), θα πρέπει να ρίξεις την τιμή λίγο ακόμη. Νομίζω γύρω στα 30-40 € γι' αυτή τη RAM είναι καλά (άρα γύρω στα 120-130 € το πακέτο), και από εκεί και πέρα βλέπεις, αν χρειαστεί τη μειώνεις..
Thanks a lot.....κατατοπιστικότατος.
-
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]