Aug 23, 2009, 6:03 PM

Ο χρήστης g47 έγραψε:
Και επειδη εχει καει η μιση Αττικη δεν πρεπει να δινουμε σημασια?
Ενα και δυο ειναι απο αυτα που καηκαν?
Γιατι μη νομιζεις οτι δε θα παει να ζητησει αποζημιωση για τα καμμενα.
Ολοι μας τη πληρωνουμε.
Καθολου δε μας αφορα αν ο αυθαιρετος τα στερηθηκε αλλα πολυ περισσοτερο λυπαμαι τον νομιμο.
Τουλαχιστον εγω πηρα την ευκαιρια απο ενα καναλι που εδειχνε επιμονα ενα σπιτι, τιποτα παραπανω.

Μα αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε...να δώσουμε σημασία αφενός για το πως ξεκίνησε αλλά και γιατί συνεχίστηκε! Η πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης δηλαδή! Αυτό φταίει.

Το να ασχολούμαστε με τα αυθαίρετα δεν είναι μικρότητα... είναι ο κατεξοχήν λόγος για τους εμπρησμούς.
Οι οικοπεδοφάγοι και τα μεγάλα δόντια τους που καταφέρνουν με χοντρά λαδώματα να αποχαρακτηρίζουν τέτοιες περιοχές και να τελικά να τις νομιμοποιούν.
Τα μισά από αυτά είναι εντελώς αυθαίρετα και τα άλλα μισά νόμιμα δια της πλάγιας οδού...
από πότε τα σχέδια πόλεως φτάνουν πάνω στα βουνά και μέσα στα δάση?

Πολλοί από αυτούς αν όχι οι περισσότεροι είναι αυτοί που δείχνουν τα κανάλια να τραβάνε τα μαλλιά τους και να κατεβάζουν θεούς και δαίμονες φωνάζοντας καιγόμαστε. Όλοι αυτοί απασχολούνε πυροσβεστική δύναμη για να σωθούνε παράνομες κατοικημένες περιοχές από το να σώνουνε τα δάση... το κράτος δεν μπορεί να διαθέτει από ένα πυροσβεστικό για κάθε αυθαίρετο που φυτρώνει μέσα στο δάσος.

Είναι σαν να πηγαίνω να χτίζω πάνω σε έναν όρμο που μπορεί με μια φουσκοθαλασσιά να πλημυρίσει το σπίτι μου και μετά να καταριέμαι το κράτος. Να το καταριέμαι ναι...γιατί δεν μου το γκρέμισε όταν έπρεπε και μου το άφησε εκεί....όχι γιατί έκανε κακό καιρό και μου πλημμύρησε το σπίτι και δεν είχε και έξω από το σπίτι μου ένα πυροσβεστικό όχημα να κάνει απαντληση για να μην πλημμυρίσω. Αλλά τι λέω... αυτά τα βλέπουμε τον χειμώνα με τα αυθαίρετα μέσα στα μπαζωμένα ρέματα που πλημυρίζουνε με την παραμικρή βροχή και παίρνουνε μπάλα και τις γύρω περιοχές.

Όσο υπεύθυνο είναι το κράτος άλλο τόσο και ακόμα περισσότερο είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Να κατηγορείς το κράτος, όχι τον αυθαίρετο. Να κατηγορήσεις αυτό γιατί αν ήθελε θα του το κατεδάφιζε.

Και εν πάση περιπτώσει δεν έχει καμιά ουσία να ασχολούμαστε με τους άλλους με το γιατί και πως το έκαναν. Έγινε και κάποιος το επέτρεψε! Ποιός είναι αυτός? Ο ίδιος κρατικός μηχανισμός που 48 ώρες δεν έχει καταφέρει να σβήσει μια φωτιά ΣΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...τι άλλο να πω δηλαδή...