-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Άρα λοιπόν τις φωτιές ποιός τις βάζει στην Ελλάδα;Αν μεν τις βάζουν οι εμπρηστές, τότε πως διάολο μπαίνουν αντίστοιχες φωτιές σε χώρες που προαναφέρθηκαν και καίνε τα πάντα για μέρες;
Αν δεν τις βάζουν οι εμπρηστές, τότε μήπως θα πρέπει να μη συνωμοσιολογούμε για το ΠΟΙΟΣ τις βάζει αλλά να επικεντρωθούμε στο πως δε θα χτιστεί τίποτα μετά;
edit: Καλά νέα αυτά Νίκο! Υποθέτω και η ύπαρξη του δρόμου σας βοήθησε, λειτουργώντας περίπου ως αντιπυρική ζώνη.
Ακριβώς. Γύρω-γύρω υπάρχει σχετικά φαρδύς δρόμος ή αλλιώς όπως είπες αντιπυρική ζώνη.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Και στην Αμερική/Αυστραλία/Γαλλία/Ισπανία/Πορτογαλία φυτρώνουν τρέντυ οικισμοί μόλις καίγονται δασικές εκτάσεις;Δεν γνωρίζω. Υποθέτω όχι, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι οι αιτίες των πυρκαγιών και το τι γίνεται μετά με τις καμένες εκτάσεις είναι δυο πράγματα όχι απαραιτήτως αλληλένδετα. Και η εμπειρία από προηγούμενες καταστροφές* μας δείχνει ότι σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην καταστροφή φέρει ο απλός πολίτης. Όσο αρνούμαστε να δούμε αυτή την απλή πραγματικότητα, τόσο θα διαιωνίζεται ο κύκλος της καταστροφής. Αν σας είναι πιο βολικό να κατηγορείτε την κυβέρνηση και τους εμπρηστές (ασφαλώς υπάρχουν και τέτοιοι) γιατί είναι πιο εύκολο στην συνείδηση σας (πως να τιμωρήσεις μια γιαγιά που έκαψε το δάσος και 20 άτομα, τι να της κάνεις; ), by all means συνεχίστε, αλλά έτσι χάνουμε το δάσος... μεταφορικά και κυριολεκτικά.
** Η φωτιά με τα πολλά θύματα πέρσι στην Ζαχάρω ξεκίνησε από την κουζίνα μιας γυναίκας, η φετινή στον Υμηττό από έναν οπλουργό που δοκίμαζε φυσίγγια, η περσινή στο βουνό απέναντι από το χωριό μου με 5 νεκρούς από ένα βοσκό που προσπαθούσε να καθαρίσει -καίγοντας- τον χώρο γύρω από την στάνη του.*
-
Ειπανε οτι βρηκανε γκαζακια στον Διονυσο σημερα..(στα καμενα)
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
http://img231.imageshack.us/img231/992/78852774.pngΠοσο νομιμα ειναι κατι τετοια σπιτια?
Γιατι δε θα με νοιαξει καθολου αν καουν αυτα?Δε νομιζω οτι μπορεις να ξερεις απο φωτογραφια αν ειναι νομιμο
Βεβαια δεν ξερω, μου φαινεται καπως να καιγεται ολη η ανατολικη αττικη και μεις να ασχολουμαστε με το αν ενα σπιτι που καιγεται ειναι αυθαιρετο ή οχι, και να τριβουμε τα χερια μας με σατανικο χαμογελο επειδη μπορει να ειναι αυθαιρετο
ειναι σα να σκοτωνει ενα τσουναμι τον μισο πληθυσμο στις Φιλιππινες και να χαιρεται καποιος επειδη μεταξυ αυτων που πεθαναν ειναι πιθανο να υπαρχουν ανδρες παιδεραστες που πηγαν εκει διακοπες για να πηδηξουν 12χρονα αγορια -
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
Ειπανε οτι βρηκανε γκαζακια στον Διονυσο σημερα..(στα καμενα)Εγώ δίπλα στα γκαζάκια είδα πιρούνια. Μήπως είχε πάει κάποιος για κάμπινγκ? Έλεος τώρα...βρήκαν κάτι γκαζάκια και έβγαλαν πόρισμα. Εντάξει, μπορεί να είναι έτσι...αλλά μη το δένουμε.
Επίσης, από χθες διαβάζω ότι δε θα νοιάξει κάποιους αν καεί κάποιο αυθαίρετο. Συγνώμη, αλλά δε μπορώ να συμφωνήσω σε τέτοιο παραλογισμό. Το δάσος κάηκε...το οξυγόνο τελείωσε (και τελειώνει) η φωτιά θα κάψει μέχρι το Σχοινιά και ασχολούμαστε για κάποιου το σπίτι???? Δηλαδή αυτό μας απασχολεί? Η βίλα του? Αυτός δε ξόδεψε χρήματα στη τελική? Δε τα στερήθηκε?
Έχουμε νομίζω σοβαρότερα προβλήματα από το ασχολούμαστε για το αν θα νοιάξει ή όχι το σπίτι που κάηκε ή θα καεί αν είναι ή όχι αυθαίρετο!
Κοιτάξτε το χάρτη της Αττικής και τι κάηκε και τα ξαναλέμε...αφήστε τις μικρότητες παρακαλώ.
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
Ειπανε οτι βρηκανε γκαζακια στον Διονυσο σημερα..(στα καμενα)Αν λεμε τα ιδια γκαζακια ηταν ολοκληρα,αν ειχαν εκραγει δεν θα ηταν κομματια;
-
Κάποια χρονιά δεν είχαν βρει τα κανάλια εμπρηστικό μηχανισμό που τελικά ήταν μοτεράκι υαλοκαθαριστήρων; 'Ναι κυρίες και κύριοι, η Bosch και η Valeo μας καταστρέφουν τα δάση'
-
Aν αυτος που παει και χτιζει σε πρωην δάσος που καηκε πριν μερικα χρόνια χάσει το σπίτι του, δεν θα στεναχωρηθω γιατι....πολυ απλα αυτος δινει κινητρο στους εμπρηστες, αν κανεις δεν εχτιζε εκει πολυ απλα δεν θα υπηρχε λογος για τους εμπρησμους απο αυτην την σκοπια.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Aν αυτος που παει και χτιζει σε πρωην δάσος που καηκε πριν μερικα χρόνια χάσει το σπίτι του, δεν θα στεναχωρηθω γιατι....πολυ απλα αυτος δινει κινητρο στους εμπρηστες, αν κανεις δεν εχτιζε εκει πολυ απλα δεν θα υπηρχε λογος για τους εμπρησμους απο αυτην την σκοπια.- 1
αλλο τα ατυχηματα
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Εγώ δίπλα στα γκαζάκια είδα πιρούνια. Μήπως είχε πάει κάποιος για κάμπινγκ? Έλεος τώρα...βρήκαν κάτι γκαζάκια και έβγαλαν πόρισμα. Εντάξει, μπορεί να είναι έτσι...αλλά μη το δένουμε.
Επίσης, από χθες διαβάζω ότι δε θα νοιάξει κάποιους αν καεί κάποιο αυθαίρετο. Συγνώμη, αλλά δε μπορώ να συμφωνήσω σε τέτοιο παραλογισμό. Το δάσος κάηκε...το οξυγόνο τελείωσε (και τελειώνει) η φωτιά θα κάψει μέχρι το Σχοινιά και ασχολούμαστε για κάποιου το σπίτι???? Δηλαδή αυτό μας απασχολεί? Η βίλα του? Αυτός δε ξόδεψε χρήματα στη τελική? Δε τα στερήθηκε?
Έχουμε νομίζω σοβαρότερα προβλήματα από το ασχολούμαστε για το αν θα νοιάξει ή όχι το σπίτι που κάηκε ή θα καεί αν είναι ή όχι αυθαίρετο!
Κοιτάξτε το χάρτη της Αττικής και τι κάηκε και τα ξαναλέμε...αφήστε τις μικρότητες παρακαλώ.
Τί λες ρε φίλε, είσαι καλά; Δηλαδή επείδη ο ΜΑΓΚΑΣ με το αυθαίρετο ξόδεψε χρήματα και τα 'στερήθηκε' πρέπει εγώ να τον λυπυθώ;
Και ΤΕΛΕΙΑ ΔΑΣΗ θέλω αλλά και να καταστραφούν αυτά τα σπίτια, με κάποιο τρόπο που να μην καταστρέφεται και το δάσος όμως.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Και στην Αμερική/Αυστραλία/Γαλλία/Ισπανία/Πορτογαλία φυτρώνουν τρέντυ οικισμοί μόλις καίγονται δασικές εκτάσεις;
Δεν γνωρίζω. Υποθέτω όχι, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι οι αιτίες των πυρκαγιών και το τι γίνεται μετά με τις καμένες εκτάσεις είναι δυο πράγματα όχι απαραιτήτως αλληλένδετα. Και η εμπειρία από προηγούμενες καταστροφές* μας δείχνει ότι σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην καταστροφή φέρει ο απλός πολίτης. Όσο αρνούμαστε να δούμε αυτή την απλή πραγματικότητα, τόσο θα διαιωνίζεται ο κύκλος της καταστροφής. Αν σας είναι πιο βολικό να κατηγορείτε την κυβέρνηση και τους εμπρηστές (ασφαλώς υπάρχουν και τέτοιοι) γιατί είναι πιο εύκολο στην συνείδηση σας (πως να τιμωρήσεις μια γιαγιά που έκαψε το δάσος και 20 άτομα, τι να της κάνεις; ), by all means συνεχίστε, αλλά έτσι χάνουμε το δάσος... μεταφορικά και κυριολεκτικά.
** Η φωτιά με τα πολλά θύματα πέρσι στην Ζαχάρω ξεκίνησε από την κουζίνα μιας γυναίκας, η φετινή στον Υμηττό από έναν οπλουργό που δοκίμαζε φυσίγγια, η περσινή στο βουνό απέναντι από το χωριό μου με 5 νεκρούς από ένα βοσκό που προσπαθούσε να καθαρίσει -καίγοντας- τον χώρο γύρω από την στάνη του.*
Να με συμπαθάς, νομίζω πως τουλάχιστον η δική μου ενασχόληση με το θέμα είχε να κάνει με το τι γίνεται μετά την φωτιά και όχι με το ποιός τις βάζει, έστω και αν χρησιμοποίησα την φράση 'τα καίνε'. Παρ αυτα τις φωτιές εκτος απο απρόσεκτοι τις βάζουν ΚΑΙ εμπρηστές και αυτό είναι αποδεδειγμένο απο άπειρα ευρήματα και καθόλου συνωμοσιολογία. Στην προηγούμενη εμπρηστικότατη γιούργια στην ανατολική αττική πχ βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί καί άλλα αποδεικτικά στοιχεία που συνηστούν οργανωμένους εμπρησμούς.
-
Ευτυχώς άρχισαν δειλά - δειλά τα ΜΜΕκάναλα να κράζουν τους 'αγανακτισμένους πολίτες' και τίς μυξοπαρθένες που παριστάνουν τους δημάρχους και κοινοτάρχες . Τους πρώτους γιά το γεγονός ότι χτίζουν μέσα στα πεύκα τις βιλάρες των 1.500.000 - 2.000.000 € με τις πισινάρες των 150-200 τμ αλλά να δώσουν 10000-20000 € να κάνουν ένα αυτόνομο σύστημα πυρόσβεσης , το θεωρούν περιττό έξοδο και θέλουν μιά πυροσβεστική έξω από το σπίτι τους να το φυλάει . Οσο αφορά τους δεύτερους θα ήταν απλά θλιβεροί και γραφικοί , αν δεν ήταν επικίνδυνοι με τις π@π@ριές που λένε προκειμένου να μην θίξουνε την ανευθυνότητα και την κομπίνα του ψηφοφόρου τους .
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
http://img231.imageshack.us/img231/992/78852774.png
Ποσο νομιμα ειναι κατι τετοια σπιτια?
Γιατι δε θα με νοιαξει καθολου αν καουν αυτα?Δε νομιζω οτι μπορεις να ξερεις απο φωτογραφια αν ειναι νομιμο
Βεβαια δεν ξερω, μου φαινεται καπως να καιγεται ολη η ανατολικη αττικη και μεις να ασχολουμαστε με το αν ενα σπιτι που καιγεται ειναι αυθαιρετο ή οχι, και να τριβουμε τα χερια μας με σατανικο χαμογελο επειδη μπορει να ειναι αυθαιρετο
ειναι σα να σκοτωνει ενα τσουναμι τον μισο πληθυσμο στις Φιλιππινες και να χαιρεται καποιος επειδη μεταξυ αυτων που πεθαναν ειναι πιθανο να υπαρχουν ανδρες παιδεραστες που πηγαν εκει διακοπες για να πηδηξουν 12χρονα αγοριαΩραια λογικη, βρηκες το ακριβες αναλογο της σκεψης μου.
Για αυτο χρησιμοποιω πλυθηντικο, σαν παραδειγμα.
Προφανως καηκαν αρκετα σαν αυτο.
Και δεν ειπα καν οτι το συγκεκριμενο ειναι παρανομο.
Απλως σκεφτομαι οτι τα παρανομα τετοιου τυπου, θα εχουν απαιτησεις απο τη πυροσβεστικη και θα φωναζουν που ειναι το κρατος κλπ κλπ...
Αν σου φαινεται καπως, μην ασχολεισαι. -
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Εγώ δίπλα στα γκαζάκια είδα πιρούνια. Μήπως είχε πάει κάποιος για κάμπινγκ? Έλεος τώρα...βρήκαν κάτι γκαζάκια και έβγαλαν πόρισμα. Εντάξει, μπορεί να είναι έτσι...αλλά μη το δένουμε.
Τί λες ρε φίλε, είσαι καλά; Δηλαδή επείδη ο ΜΑΓΚΑΣ με το αυθαίρετο ξόδεψε χρήματα και τα 'στερήθηκε' πρέπει εγώ να τον λυπυθώ;
Και ΤΕΛΕΙΑ ΔΑΣΗ θέλω αλλά και να καταστραφούν αυτά τα σπίτια, με κάποιο τρόπο που να μην καταστρέφεται και το δάσος όμως.
Ναι αλλα στην προκειμενη περιπτωση εχουμε φωτια που καιγονται δασοι,ζωα ,σπιτια αυθαιρετα και μη οποτε οποιος λεει την συγκεκριμενη στιγμη οτι καλα εκαναν και καηκαν τα αυθαιρετα πολυ απλα δεν ξερει τι λεει .......αυτο ειναι ενα αλλο θεμα που πρεπει να συζητηθει αλλου οχι εδω και αν εχετε προβλημα με τα αυθαιρετα πολυ απλα μπορειτε να πειτε να γκρεμιστουν οχι να καουν γιατι με τα χλωρα καιγονται και τα ξερα.......
-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Ρε παίχτη...αν ήθελε η κυβέρνηση και το κράτος ας του το κατεδάφιζε! Αυτός σε πείραξε? Άποψή σου να νιώθεις όπως θέλεις...το πρόβλημα μας όμως είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό από αυτό.
Και εν πάση περιπτώσει δε ζήτησα λύπηση...είπα ότι το πρόβλημά μας είναι άλλο, είναι διαφορετικό από αυτό που συζητάμε. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Να μην ασχολούμαστε δηλαδή με το σπιτάκι του καθένα...νομίζω δεν έχει νόημα.
Έχει καεί η μισή Αττική...αυτό πρέπει να καταλάβουμε! Έλεος πια με το πως έχει κάνει ο καθένας τι...
-
Και επειδη εχει καει η μιση Αττικη δεν πρεπει να δινουμε σημασια?
Ενα και δυο ειναι απο αυτα που καηκαν?
Γιατι μη νομιζεις οτι δε θα παει να ζητησει αποζημιωση για τα καμμενα.
Ολοι μας τη πληρωνουμε.
Καθολου δε μας αφορα αν ο αυθαιρετος τα στερηθηκε αλλα πολυ περισσοτερο λυπαμαι τον νομιμο.
Τουλαχιστον εγω πηρα την ευκαιρια απο ενα καναλι που εδειχνε επιμονα ενα σπιτι, τιποτα παραπανω. -
Το να ασχολούμαστε με τα αυθαίρετα δεν είναι μικρότητα... είναι ο κατεξοχήν λόγος για τους εμπρησμούς.
Οι οικοπεδοφάγοι και τα μεγάλα δόντια τους που καταφέρνουν με χοντρά λαδώματα να αποχαρακτηρίζουν τέτοιες περιοχές και να τελικά να τις νομιμοποιούν.
Τα μισά από αυτά είναι εντελώς αυθαίρετα και τα άλλα μισά νόμιμα δια της πλάγιας οδού...
από πότε τα σχέδια πόλεως φτάνουν πάνω στα βουνά και μέσα στα δάση?Πολλοί από αυτούς αν όχι οι περισσότεροι είναι αυτοί που δείχνουν τα κανάλια να τραβάνε τα μαλλιά τους και να κατεβάζουν θεούς και δαίμονες φωνάζοντας καιγόμαστε. Όλοι αυτοί απασχολούνε πυροσβεστική δύναμη για να σωθούνε παράνομες κατοικημένες περιοχές από το να σώνουνε τα δάση... το κράτος δεν μπορεί να διαθέτει από ένα πυροσβεστικό για κάθε αυθαίρετο που φυτρώνει μέσα στο δάσος.
Είναι σαν να πηγαίνω να χτίζω πάνω σε έναν όρμο που μπορεί με μια φουσκοθαλασσιά να πλημυρίσει το σπίτι μου και μετά να καταριέμαι το κράτος. Να το καταριέμαι ναι...γιατί δεν μου το γκρέμισε όταν έπρεπε και μου το άφησε εκεί....όχι γιατί έκανε κακό καιρό και μου πλημμύρησε το σπίτι και δεν είχε και έξω από το σπίτι μου ένα πυροσβεστικό όχημα να κάνει απαντληση για να μην πλημμυρίσω. Αλλά τι λέω... αυτά τα βλέπουμε τον χειμώνα με τα αυθαίρετα μέσα στα μπαζωμένα ρέματα που πλημυρίζουνε με την παραμικρή βροχή και παίρνουνε μπάλα και τις γύρω περιοχές.
Όσο υπεύθυνο είναι το κράτος άλλο τόσο και ακόμα περισσότερο είμαστε εμείς οι ίδιοι.
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Και επειδη εχει καει η μιση Αττικη δεν πρεπει να δινουμε σημασια?
Ενα και δυο ειναι απο αυτα που καηκαν?
Γιατι μη νομιζεις οτι δε θα παει να ζητησει αποζημιωση για τα καμμενα.
Ολοι μας τη πληρωνουμε.
Καθολου δε μας αφορα αν ο αυθαιρετος τα στερηθηκε αλλα πολυ περισσοτερο λυπαμαι τον νομιμο.
Τουλαχιστον εγω πηρα την ευκαιρια απο ενα καναλι που εδειχνε επιμονα ενα σπιτι, τιποτα παραπανω.Μα αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε...να δώσουμε σημασία αφενός για το πως ξεκίνησε αλλά και γιατί συνεχίστηκε! Η πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης δηλαδή! Αυτό φταίει.
Το να ασχολούμαστε με τα αυθαίρετα δεν είναι μικρότητα... είναι ο κατεξοχήν λόγος για τους εμπρησμούς.
Οι οικοπεδοφάγοι και τα μεγάλα δόντια τους που καταφέρνουν με χοντρά λαδώματα να αποχαρακτηρίζουν τέτοιες περιοχές και να τελικά να τις νομιμοποιούν.
Τα μισά από αυτά είναι εντελώς αυθαίρετα και τα άλλα μισά νόμιμα δια της πλάγιας οδού...
από πότε τα σχέδια πόλεως φτάνουν πάνω στα βουνά και μέσα στα δάση?Πολλοί από αυτούς αν όχι οι περισσότεροι είναι αυτοί που δείχνουν τα κανάλια να τραβάνε τα μαλλιά τους και να κατεβάζουν θεούς και δαίμονες φωνάζοντας καιγόμαστε. Όλοι αυτοί απασχολούνε πυροσβεστική δύναμη για να σωθούνε παράνομες κατοικημένες περιοχές από το να σώνουνε τα δάση... το κράτος δεν μπορεί να διαθέτει από ένα πυροσβεστικό για κάθε αυθαίρετο που φυτρώνει μέσα στο δάσος.
Είναι σαν να πηγαίνω να χτίζω πάνω σε έναν όρμο που μπορεί με μια φουσκοθαλασσιά να πλημυρίσει το σπίτι μου και μετά να καταριέμαι το κράτος. Να το καταριέμαι ναι...γιατί δεν μου το γκρέμισε όταν έπρεπε και μου το άφησε εκεί....όχι γιατί έκανε κακό καιρό και μου πλημμύρησε το σπίτι και δεν είχε και έξω από το σπίτι μου ένα πυροσβεστικό όχημα να κάνει απαντληση για να μην πλημμυρίσω. Αλλά τι λέω... αυτά τα βλέπουμε τον χειμώνα με τα αυθαίρετα μέσα στα μπαζωμένα ρέματα που πλημυρίζουνε με την παραμικρή βροχή και παίρνουνε μπάλα και τις γύρω περιοχές.
Όσο υπεύθυνο είναι το κράτος άλλο τόσο και ακόμα περισσότερο είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Να κατηγορείς το κράτος, όχι τον αυθαίρετο. Να κατηγορήσεις αυτό γιατί αν ήθελε θα του το κατεδάφιζε.
Και εν πάση περιπτώσει δεν έχει καμιά ουσία να ασχολούμαστε με τους άλλους με το γιατί και πως το έκαναν. Έγινε και κάποιος το επέτρεψε! Ποιός είναι αυτός? Ο ίδιος κρατικός μηχανισμός που 48 ώρες δεν έχει καταφέρει να σβήσει μια φωτιά ΣΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...τι άλλο να πω δηλαδή...
-
Ο χρήστης ozzy1948 έγραψε:
Οσον αφορα τις αντιπυρικες ζωνες, τα προληπτικα μετρα κλπ κλπ θα ανατριχιασετε αν ακουσετε τα ποσα που πηραν οι Νομαρχιες και οι Δημοι για το σκοπο αυτο....
Τα ποσα τα πηρανε, τα μετρα που ειναι?
Αν η ερωτηση απευθυνεται σε εμενα μαλλον λαοθος ανθρωπος ρωτας γιατι κι εγω την ιδια απορια εχω.
Ας μας που οι Δημαρχοι και οι Κοινοταρχες που σκουζουν για το κακο, το πειξο και το δειξο κρατος...Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη χρημάτων αλλά η έλλειψη οργάνωσης-διαφάνειας για τη διάθεση αυτών.
Άλλωστε και από τα 200 εκ € που μαζεύτηκαν ύστερα από τις φωτιές του 2007 μόλις 70 εκ € έχουν διατεθεί... τα άλλα 130 εκ € τοκίζονται και περιμένουν την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος
http://www.etaea.gr/anakoinwseis/eisfor ... 1_7_09.pdfΑδιαφανεια γιατι??
Αμφισβητεις τα στοιχεια που εχουν δημοσιευτει στην παραπανω ιστοσελιδα??Γιατι συμφωνα με τον Προεδρο του ΕΤΕΑ
....
Περίπου 92.000 δωρητές έχουν προσφέρει στο Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών 196.152.267 ευρώ.
Χάρη στη γενναιοδωρία αυτή της κοινωνίας, σήμερα κτίζονται ή επισκευάζονται 397 σπίτια στις πυρόπληκτες περιοχές με δωρεάν χρηματοδότηση από το Ταμείο. Και είναι η πρώτη φορά που αυτό γίνεται όχι με δάνεια, αλλά δωρεάν.
Το σύνολο των σπιτιών που κατεστράφησαν ολικώς ή μερικώς είναι 1.488. Μέχρι προ δύο μηνών δεν είχαν υποβάλει αίτηση για χρηματοδότησή τους ούτε οι μισοί ιδιοκτήτες αυτών των σπιτιών. Και αυτό δεν οφείλεται στη γραφειοκρατία αλλά στο ότι οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν μετοικίσει πριν από πολλά χρόνια.Μαλιστα ο ανθρωπος παρακαλαει και τους υπολοιπους να πανε να καταθεσουν την αιτηση τους:
Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους του ιδιοκτήτες των καμένων σπιτιών να προσέλθουν στα αρμόδια γραφεία του ΥΠΕΧΩΔΕ στις πρωτεύουσες των πυρόπληκτων νομών και να υποβάλλουν αίτηση για τη δωρεάν χρηματοδότησή τους.
Στη διάθεσή τους υπάρχουν άλλωστε και 15 σχέδια προτύπων κατοικιών που βραβεύτηκαν σε διαγωνισμό που έκανε το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών με το Σύνδεσμο Ελληνικών Γραφείων Μελετών. Οποιος επιλέξει τα σχέδια αυτά θα έχει δωρεάν και την αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρολογική μελέτη.Aν εχεις διαφορετικη πληροφορηση για αδιαφανεια κλπ με πολυ ενδιαφερον θα ηθελα να την δω/διαβασω, γιατι εχω την αισθηση οτι το ΕΤΕΑ ειναι ισως το μονο ΝΠΔΔ που λειτουργει με πληρη διαφανεια στη διαχειρηση των οικονομικων του...
Ευτυχώς άρχισαν δειλά - δειλά τα ΜΜΕκάναλα να κράζουν τους 'αγανακτισμένους πολίτες' και τίς μυξοπαρθένες που παριστάνουν τους δημάρχους και κοινοτάρχες .
Aν εγινε κατι τετοιο ειναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ειδηση της ημερας!!!!
-
Το εξοργιστικο ειναι οτι (δεδομενου οτι το κρατος δεν εχει μηχανισμους για να κατεδαφισει τα αυθαιρετα, η απο το πολυ λαδι...κολλανε) ειναι οτι μετα απαιτουν κι ολας, το κρατος να πραξει τα ''νομιμα'' για τη προστασια τους...
Anywayz...Το κυριο μετωπο ειναι του Μαραθωνα τωρα?
Καιγόμαστε (άλλοτε 2008, 2009)νυν 2010 .