-
Πρόκειται η γυναίκα μου να αγοράσει μικρό οικογενειακό -2ο αυτοκίνητο οικογένειας. Μετά από μεγάλη έρευνα αγοράς καταλήξαμε σ' αυτά τα 2. Καμιά ιδέα για το ποιο από τα δύο να προτιμήσω?
POLO +1: Φθηνότερο στην πλούσια έκδοση comfortline (κοντά 14.100 Ε) με το κλειδι στο χερι (+ μεταλλικό) και πλήρες τέλος ταξινόμησης από την έκδοση luna ή dynamic tου yaris με extra esp, το οποίο στο Polo ειναι stantar (14.760 Ε στην έκδοση luna -2η από την αρχή έκδοση- με μειωμένο τέλος ταξινόμησης, ημερομηνία προσφοράς 1/8, με το κλειδι στο χερι+ μεταλλικό χρώμα).Σημειώνω όμως ότι το extra esp του yaris έρχεται με δισκόφρενα πίσω - και το polo έχει ταμπούρα.
POLO +2 (κριτήριο ανδρικό): Εμφάνιση Polo (εξωτερική) πιο macho με τα φουσκωμένα πλαινά και νεύρο από μπροστά έως πίσω στο πλάι.
POLO +3: Μάλλον πιο όμορφο εσωτερικό στην πλούσια έκδοση καθώς έχει και χρωμιωμένους αεραγωγούς και γύρω από κιβώτιο ταχυτήτων και στα χερούλια πόρτας. Φοβερό αφρώδες πλαστικό έναντι μετρίου πλαστικού του yaris μπροστά από τιμόνι (βέβαια εκεί υπάρχει πρακτική θήκη). Από την άλλη, έχω την εντύπωση (συγχωρήστε με εάν κάνω λάθος) ότι εάν δεν πάρεις δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι στο polo (+285 ε στα 14.100= περίπου 14.400 ευρώ) δεν έχεις χειριστήρια στο τιμόνι.
---------------------------
YARIS+1: Πολύ πιο πρακτικό με θήκες παντού, το μισό πίσω κάθισμα έρχεται τελείως εμπρός.
YARIS +2: 6% επιτόκιο έναντι 9% του polo (συμπεριλαμβανομένης και στα 2 της εισφοράς 0,6%).
YARIS+3: Πιο φθηνά ανταλλακτικά (χωρίς να έχω παράδειγμα, μιλάω λόγω γενικών γνώσεων)Ακόμα: Το Yaris eύκολο στην οδήγηση, σπιρτόζικο, με πολύ καλό κινητήρα, που όμως κανει αρκετό θόρυβο στην καμπίνα. Ο κινητήρας yaris μεγαλύτερος (1.3 απέναντι στα 1.2 του polo), αρκετά ροπάτος . Δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα polo για test drive ακόμα (31/7), πλην όμως, στη θεωρία, ροπή yaris 132/4000 και ροπή polo 112/3000 (με λίγα λόγια στις 3000 στροφές περίπου ίδια ροπή? - χωρίς να υπολογίζονται παράμετροι κυβικών και κιβωτίου, εξατάχυτο το yaris-), αλλά φαντάζομαι ότι το polo παίρνει κεφάλι με το τουρμπίσιο κινητήρα (έλευση αρχές 2010).
---------------Εσεις τι λέτε (από αυτά τα 2 πάντα)?.και ελπίζω να μη με γράψει κανονικά (στο όνομα της θα είναι αυτό το αυτοκίνητο) και πάρει το fiat 500 μετά από τέτοια ανάλυση
-
Πρόκειται η γυναίκα μου να αγοράσει μικρό οικογενειακό -2ο αυτοκίνητο οικογένειας. Μετά από μεγάλη έρευνα αγοράς καταλήξαμε σ' αυτά τα 2. Καμιά ιδέα για το ποιο από τα δύο να προτιμήσω?
POLO +1: Φθηνότερο στην πλούσια έκδοση comfortline (κοντά 14.100 Ε) με το κλειδι στο χερι (+ μεταλλικό) και πλήρες τέλος ταξινόμησης από την έκδοση luna ή dynamic tου yaris με extra esp, το οποίο στο Polo ειναι stantar (14.760 Ε στην έκδοση luna -2η από την αρχή έκδοση- με μειωμένο τέλος ταξινόμησης, ημερομηνία προσφοράς 1/8, με το κλειδι στο χερι+ μεταλλικό χρώμα).Σημειώνω όμως ότι το extra esp του yaris έρχεται με δισκόφρενα πίσω - και το polo έχει ταμπούρα.
POLO +2 (κριτήριο ανδρικό): Εμφάνιση Polo (εξωτερική) πιο macho με τα φουσκωμένα πλαινά και νεύρο από μπροστά έως πίσω στο πλάι.
POLO +3: Μάλλον πιο όμορφο εσωτερικό στην πλούσια έκδοση καθώς έχει και χρωμιωμένους αεραγωγούς και γύρω από κιβώτιο ταχυτήτων και στα χερούλια πόρτας. Φοβερό αφρώδες πλαστικό έναντι μετρίου πλαστικού του yaris μπροστά από τιμόνι (βέβαια εκεί υπάρχει πρακτική θήκη). Από την άλλη, έχω την εντύπωση (συγχωρήστε με εάν κάνω λάθος) ότι εάν δεν πάρεις δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι στο polo (+285 ε στα 14.100= περίπου 14.400 ευρώ) δεν έχεις χειριστήρια στο τιμόνι.
YARIS+1: Πολύ πιο πρακτικό με θήκες παντού, το μισό πίσω κάθισμα έρχεται τελείως εμπρός.
YARIS +2: 6% επιτόκιο έναντι 9% του polo (συμπεριλαμβανομένης και στα 2 της εισφοράς 0,6%).
YARIS+3: Πιο φθηνά ανταλλακτικά (χωρίς να έχω παράδειγμα, μιλάω λόγω γενικών γνώσεων)Ακόμα: Το Yaris eύκολο στην οδήγηση, σπιρτόζικο, με πολύ καλό κινητήρα, που όμως κανει αρκετό θόρυβο στην καμπίνα. Ο κινητήρας yaris μεγαλύτερος (1.3 απέναντι στα 1.2 του polo), αρκετά ροπάτος . Δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα polo για test drive ακόμα (31/7), πλην όμως, στη θεωρία, ροπή yaris 132/4000 και ροπή polo 112/3000 (με λίγα λόγια στις 3000 στροφές περίπου ίδια ροπή? - χωρίς να υπολογίζονται παράμετροι κυβικών και κιβωτίου, εξατάχυτο το yaris-), αλλά φαντάζομαι ότι το polo παίρνει κεφάλι με το τουρμπίσιο κινητήρα (έλευση αρχές 2010).
---------------Εσεις τι λέτε (από αυτά τα 2 πάντα)?.και ελπίζω να μη με γράψει κανονικά (στο όνομα της θα είναι αυτό το αυτοκίνητο) και πάρει το fiat 500 μετά από τέτοια ανάλυση
-
-
fiesta,clio,mazda 2,207 απορρίφθηκαν όλα...????
-
Ο χρήστης panosdr έγραψε:
Εσεις τι λέτε (από αυτά τα 2 πάντα)?.και ελπίζω να μη με γράψει κανονικά (στο όνομα της θα είναι αυτό το αυτοκίνητο) και πάρει το fiat 500 μετά από τέτοια ανάλυση
Μετα απο αυτα τα 2 που ανελυσες... πιστεψε μας... ολοι ελπιζουμε να σε γραψει κανονικα και να παρει το 500
-
Υaris. Το Polo θα αξίζει με τον 1,2 turbo και το DSG7 (αυτόματα).
Πόσο θα κάνει άραγε με αυτά όμως... -
Yaris 1.33 καλύτερα.
Τουλάχιστον,για οποιοδήποτε λόγο, σε μια εξόρμηση it won't let u down.
Για τα πλαστικά μην ανησυχείς,ακόμα και τριγμούς δύσκολα θα αντιμετωπίσεις.
Επειδή όμως άλλος θα τα οδηγεί,ας πάει για ενα test drive (όταν έρθει).
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εσεις τι λέτε (από αυτά τα 2 πάντα)?.και ελπίζω να μη με γράψει κανονικά (στο όνομα της θα είναι αυτό το αυτοκίνητο) και πάρει το fiat 500 μετά από τέτοια ανάλυση
Μετα απο αυτα τα 2 που ανελυσες... πιστεψε μας... ολοι ελπιζουμε να σε γραψει κανονικα και να παρει το 500
+500
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Μετρια ποιοτητα κακα τα ψεμματα.
-
μετά από τέτοια ανάλυση εμάς τι μας θες? ....πάντως στα + του yaris η εγγύηση, λίγο καλύτερη μεταπώληση, καλύερη εξυπηρέτηση (σε όλα τα επίπεδα)
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
+500
+500 Χ2
Αφου δικό της ειναι αστήν να το πάρει. Γιατί με το ζόρι διλλημα αναμεσα στα 2 πιο βαρετά οχήματα της κατηγορίας ?
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
fiesta,clio,mazda 2,207 απορρίφθηκαν όλα...????Φίλε rafi, αυτά που αναφέρεις (και πολύ σωστά, όλα είναι αξιόλογα) απορρίφθηκαν για τους εξής λόγους : 1. Fiesta: Έπαθε πλάκα (αρνητικά το λέω) με τη διαστημική κονσόλα (εμένα μου αρέσει-περί ορέξεως...), δεν ζητήσαμε καν προσφορά (κρίμα γιατί έχει καλό χρηματοδοτικό)
2. clio: Το έχει η κουνιάδα της (αδελφή μου, η οποία παρεπιμπόντως είναι πολύ ευχαριστημένη με τον τουρμπίσιο κινητήρα). Καταλαβαίνετε...
3. mazda: Απορρίφθηκε από την εικόνα της κονσόλας σε περιοδικό, ανδροφέρνουν οι ενδείξεις σε ταχύμετρο, στροφόμετρο κλπ με το άσπρο εσωτερικό (εμένα μου αρέσουν πολύ) και της μοιάζει με πράσινο (το χρώμα της διαφήμισης του αυτοκινήτου) βάτραχο (εμένα το λαχανί στο mazda 2 μου αρέσει πολύ):hmmm:
4. το 207 (καλό χρηματοδοτικό επίσης) κάνει facelift, έρχεται σεπτέμβρη στην Ελλάδα, μάλλον η αγορά θα γίνει πιο πριν.
Επίσης, συμφωνώ με τα + του yaris που έδωσε ο φίλος surudos.
Πάντως το αποτέλεσμα μέχρι τώρα είναι yaris 2 - fiat 500 (!!!!):3 - polo: 0. Ψηφίστε πατριώτες γιατί χανόμαστε... Αν δεν αποφασιστεί έγκαιρα έχω κρεβατομουρμούρα και χωρίς κοκό ... -
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Έτερον εκάτερον.
Η συναρμογή τους είναι άριστη και δύσκολα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. -
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Έτερον εκάτερον.
Η συναρμογή τους είναι άριστη και δύσκολα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.Η ποιοτητα των πλαστικων ειναι μετρια,αυτο. Δεν αναφερθηκα στο αν θα αντιμετωπισει προβλημα απλα το εσωτερικο του yaris κινειται στην μετριοτητα.
-
Για δευτερο αυτοκινητο δεν το θελετε ? yAris πολυ ανετα ,αξιοπιστεια , κινητηρας , μεταπωληση , after sales , κ αν ειναι κ μετριο ποιοτικα μεσα (so what??) που δεν ειναι...
-
Είδα χθες το νέο Polo από κοντά. Σε ποιότητα πολύ απλά έχει ξεφύγει από τον ανταγωνισμό και είναι στην κορυφή της κατηγορίας. Στα χρήματά του δεν βρίσκεις κανένα άλλο σε αυτό το επίπεδο ποιοτικών υλικών και συνολικής εικόνας.
Με το τωρινό μοτέρ πάντως των 1.2 κυβικών μάλλον δεν αξίζει. Οπότε ή περιμένεις το 1.2 tsi με dsg ή αν επείγει η αγορά επέλεξε το Yaris 1.3 .
-
Αυτό που μου έκανε εντύπωση πρόσφατα ήταν μπαίνοντας σε Yaris 3ετίας γνωστού μου που δεν έτριζε ΤΙΠΟΤΑ. Στο δικό μου αμάξι σε λακούβες όλο και κάποιος ήχος θα ακουστεί, το Yaris δεν είχε κανένα μα κανένα τριγμό.
-
Γιατί όχι 500
-
because a)είναι άσκημο b) πανάκριβο
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
because a)είναι άσκημο b) πανάκριβοa)υποκειμενικότατο
b)υποκειμενικότατο
νέο polo 1.2 5θ ή νέο yaris 1.3 5Θ?