Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
απο τιμες ανταλλακτικων πως παμε?
και απο πλευρα αξιοπιστιας στα ηλεκτρολογικα?
Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου από το δικό μου S40 1,8 (1,5 χρόνο το έχω) αλλά και σε σχέση με το Ford Focus 1,6 που είχα για 5 χρόνια έχω να σου πω τα εξής:
1ο Μια χαρά στα έγραψε ο Volvo Zeus
2o Και τα δυο αυτοκίνητα τα πήγαινα / πηγαίνω για σέρβις στο ίδιο συνεργείο, στην αντιπροσωπεία από όπου τα αγόρασα και διαφορές μεγάλες στις τιμές δεν είδα και φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα ανταλλακτικά. Γενικά η σχέση Ford και Volvo έχει βοηθήσει αμφότερους, κρατώντας και το κόστος χρήσης σε λογικά επίπεδα (πάντα σε σχέση με τον ανταγωνισμό). Άλλωστε η Volvo είναι η πιο προσιτή Primium επιλογή.
3ο Ο κινητήρας 1,6 είναι μεν παλιός και οριακός για το αυτοκίνητο (όπως συνήθως συμβαίνει με τον μικρότερο κινητήρα κάθε μοντέλου) αλλά από την εμπειρία μου (στο Focus) πρόκειται για ένα εξαιρετικά αξιόπιστο μοτέρ με μεγάλη ελαστικότητα και καλή απόδοση σε όλο το φάσμα των στροφών. Βέβαια κάτι η νέα μόδα με το υπερβολικά (και κατά την γνώμη μου για τον μέσο οδηγό αχρείαστα) άλογα κάτι το αυξημένο βάρος του S40 .... οπότε αν σε παίρνει πάρε τον 1,8.
4ο Η αξιοπιστία είναι επίσης από δυνατά σημεία της Volvo και η φήμη τους είναι καλή σε αυτόν τον τομέα (επειδή η αξιοπιστία ήταν και δική μου προτεραιότητα, το έψαξα όσο μπορούσα)
dgrgtc καλορίζικο και καλοτάξιδο, καλωσήρθες και στο forum