-
sprsk ο τροπος που απευ8ην8ηκες στον eyedoc ειναι τουλαχιστον απροκλητα απρεπης.
-
Kαι για το CX-7 μαλώνετε ρε σεις; Δεν το περίμενα αυτό... Λοιπόν, τα προσωπικά σχόλια κλπ με πμ παρακαλώ, επιστροφή στο θέμα. Από δω και μπρος θα σβήνονται οι δημοσιεύσεις.
-
νομίζω λοιπόν εφόσον το αμάξι βγήκε από τη λίστα του φίλου γιατί με τα δικά του κριτήρια δεν τον καλύπτει, όπως έγραψε, και καλόπιστα σκεπτόμενος προτείνω να σταματήσουμε την περαιτέρω συζήτηση του ιδίου θέματος γιατί έχει καταντήσει ανούσιο και οουραστικό να το ανακυκλώνουμε
-
Καλημέρα...μερικές ερωτήσεις
Κόστος service?
Στο νέο cx7, κάπου διάβασα για τροποποίηση χαρτογράφησης κινητήρα. Δεν μπόρεσα να επιβεβαιώσω. Ξέρει κανένας? Επίσης το νέο(FL), θα έχει υποστεί δίαιτα? Τo συνηθήζει η Mazda στα νέα μοντέλα-mz2, 6 .
Ειναι ανθεκτικός ο δίσκος? -
Α ξέχασα. Στο Αμερικάνικο Forum γράφουν για χρήση απλής αμόλυβδης στο νέο FL.
-
το καταπληκτικο cx-7 GT και GT/SR ξεπουλησε. Εψαχνα με ενα φιλο μου που το θελει και δεν υπαρχει ουτε ενα κομματι και σε κανενα χρωμα.Οσα και να ειχαν , μου ειπε ο αντιπροσωπος που πηρα το δικο μου, θα τα ειχαν πουλησει τωρα.Μονο απο καμια ακυρωση και δυσκολο.
-
και εγω τα ίδια έμαθα, αλλά φαντάζομαι ( δεν ρώτησα ) θα έρθουν καινούργια μέχρι 7/Αυγούστου.
-
Δεν προλαβαινουν απο Ιαπωνια κανονικα....προσπα8ουν να μαζεψουν απο αλλες χωρες της ευρωπης που πι8ανον εχουν στοκ.Παντως εχουν απλα turing για GT ομως δεν παιρνουν ουτε παραγελια..ουτε ειδικη τπτ.
-
Λογικο ειναι να εχουν μεινει τα Touring. 2.000 ευρω διαφορα μονο, με τετοια τεραστα διαφορα εξοπλισμου, ειναι κριμα να τη χασει καποιος. Οταν το παρηγγειλα εγω,πριν 1 μηνα, υπηρχε στοκ στα παντα! Μολις ειχαν ανακοινωθει ποι νεες τιμες!
Φανταζομαι τωρα, ακομα και να φερουν αλλα, πιθανοτατα να μην υπαρχει και η ιδια εκπτωση απο τη MAZDA, που ειδικα για το Grand Touring ήταν αρκετα σημαντικη (4.000 ευρω).
Κατα τα αλλα, η συμβιωση με το CX-7 εξελισεται ολο και καλυτερα, αφου μεσα σε 2 βδομαδες εκανα 1000 σχετικα προσεκτικα χιλιομετρα, τωρα το ανοιγω περισσοτερο και το χαιρομαι περισσοτερο.
Αυριο εχω προγραμματισει και την πρωτη εκδρομη στο Ναυπλιο.
Το μονο τριξιμο που ακουω, προερχεται απο το παιδικο καθισμα, και μαλλον με ενοχλει αρκετα.. Βλεπω να αλλαζω καθισμα!
Εβαλα και μεμβρανες στα μπροστινα τζαμια, νομιμες με 73% φωτοδιαπερατοτητα. Πολυ καλο αποτελεσμα, δεδομενου οτι μειωθηκε λιγο, αλλα αισθητα, η διαφορα μεταξυ μπροστα και πισω σκουρων φιμε τζαμιων, αλλα κυριως ελλατωθηκε πολυ η αντηλια και η θερμοτητα, ενω βαση προδιαγραφων εχουν και απορροφηση 99% της UV ακτινοβολιας. -
Ο χρήστης eyedoc έγραψε:
Λογικο ειναι να εχουν μεινει τα Touring. 2.000 ευρω διαφορα μονο, με τετοια τεραστα διαφορα εξοπλισμου, ειναι κριμα να τη χασει καποιος. Οταν το παρηγγειλα εγω,πριν 1 μηνα, υπηρχε στοκ στα παντα! Μολις ειχαν ανακοινωθει ποι νεες τιμες!
Φανταζομαι τωρα, ακομα και να φερουν αλλα, πιθανοτατα να μην υπαρχει και η ιδια εκπτωση απο τη MAZDA, που ειδικα για το Grand Touring ήταν αρκετα σημαντικη (4.000 ευρω).
Κατα τα αλλα, η συμβιωση με το CX-7 εξελισεται ολο και καλυτερα, αφου μεσα σε 2 βδομαδες εκανα 1000 σχετικα προσεκτικα χιλιομετρα, τωρα το ανοιγω περισσοτερο και το χαιρομαι περισσοτερο.
Το μονο τριξιμο που ακουω, προερχεται απο το παιδικο καθισμα, και μαλλον με ενοχλει αρκετα.. Βλεπω να αλλαζω καθισμα!
Εβαλα και μεμβρανες στα μπροστινα τζαμια, νομιμες με 73% φωτοδιαπερατοτητα. Πολυ καλο αποτελεσμα, δεδομενου οτι μειωθηκε λιγο, αλλα αισθητα, η διαφορα μεταξυ μπροστα και πισω σκουρων φιμε τζαμιων, αλλα κυριως ελλατωθηκε πολυ η αντηλια και η θερμοτητα, ενω βαση προδιαγραφων εχουν και απορροφηση 99% της UV ακτινοβολιας.Καλημερα απο εμενα, τι μεβρανες εβαλες?
-
Καλημερα!
Llumar, UV99.
Πισω εχει εργοστασιακα, σκουρα φιμε τζαμια. -
νομιζω ομως (ας με διορθωσει καποιος) οτι τα φιμε συγκρατουν απλά το φως, δεν εχουν απορροφηση της υπεριώδους ακτινοβολιας.
οπότε μπορεις να βαλεις και πισω διαφανε ςμεμβρανες, γιατι οντως κανουν δουλεια -
Ενδιαφερουσα ερωτηση. Δεν γνωριζω σιγουρα, αλλα νομιζω οτι ενα φιμε τζαμι απορροφα σιγουρα απο μονο του ενα μεγαλο μερος της υπεριωδους ακτινοβολιας. Δεν ειναι το 99% οπως μια μεμβρανη ,αλλα σιγουρα ειναι υψηλο, ανω του 80%, οποτε νομιζω οτι δεν αξιζει. Ειδικα στο CX-7 ειναι αρκετα σκουρα, που σημαινει ακομα μεγαλυτερη απορροφηση. Η σκουροτητα συνδεεται παντως με την απορροφηση της UV ακτινοβολιας, γιαυτο και ενα γυαλι ηλιου φτηνο, οταν ειναι σκουρο αρκετα, προσφερει μεγαλη απορροφηση UV, απλα λιγοτερη απο ενα με προσθετα φιλτρα
-
Η σκουρότητα εχει σχεση με την απορροφηση φωτός, οχι υπεριώδους ακτινοβολιας.
υπαρχουν μεμβρανες εντεώς διαφανες που ομως απορροφουν κανονικα το 99% της υπρ, ακτινοβολίαςΟπως και τα γυαλια μαιμου παλια, που ήταν σκουρο το κρυσταλο και δεν απορροφούσε τπτ
-
Ο χρήστης eyedoc έγραψε:
Εβαλα και μεμβρανες στα μπροστινα τζαμια, νομιμες με 73% φωτοδιαπερατοτητα. Πολυ καλο αποτελεσμα, δεδομενου οτι μειωθηκε λιγο, αλλα αισθητα, η διαφορα μεταξυ μπροστα και πισω σκουρων φιμε τζαμιων, αλλα κυριως ελλατωθηκε πολυ η αντηλια και η θερμοτητα, ενω βαση προδιαγραφων εχουν και απορροφηση 99% της UV ακτινοβολιας.Μπροστά έβαλες;Λόγω μεγάλης επιφάνειας το καλοκαίρι ζόρικα. Υπάρχει διαφανής ζελατίνα με μεγάλη προστασία κ είσαι κ νόμιμος! τά πίσω σκούρα δε προσφέρουν κ πολύ προστασία!
-
Ο χρήστης verbas έγραψε:
Εβαλα και μεμβρανες στα μπροστινα τζαμια, νομιμες με 73% φωτοδιαπερατοτητα. Πολυ καλο αποτελεσμα, δεδομενου οτι μειωθηκε λιγο, αλλα αισθητα, η διαφορα μεταξυ μπροστα και πισω σκουρων φιμε τζαμιων, αλλα κυριως ελλατωθηκε πολυ η αντηλια και η θερμοτητα, ενω βαση προδιαγραφων εχουν και απορροφηση 99% της UV ακτινοβολιας.Μπροστά έβαλες;Λόγω μεγάλης επιφάνειας το καλοκαίρι ζόρικα. Υπάρχει διαφανής ζελατίνα με μεγάλη προστασία κ είσαι κ νόμιμος! τά πίσω σκούρα δε προσφέρουν κ πολύ προστασία!
Θα ηθελα πολυ να βαλω και μπροστα αλλα.. αφενος ειναι παρανομες, ασχετως σκουροτητας, αφετερου νομιζω οτι δεν βαζουν λογω του οτι δεν φερνουν τοσο μακρια ρολα μεμβρανης οσο το παρμπριζ
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
υπαρχουν μεμβρανες εντεώς διαφανες που ομως απορροφουν κανονικα το 99% της υπρ, ακτινοβολίαςΟπως και τα γυαλια μαιμου παλια, που ήταν σκουρο το κρυσταλο και δεν απορροφούσε τπτ
Οντως υπαρχουν διαφανεις, σχεδον, μεμβρανες, που απορροφουν την υπεριωδη ακτινοβολια. Ομως τα φιμε, σκουρα τζαμια, οπως και τα σκουρα, ακομα και μαιμου γυαλια, απορροφουν επισης το μεγαλυτερο μερος της υπεριωδους ακτινοβολιας!
-
Ο χρήστης eyedoc έγραψε:
Οντως υπαρχουν διαφανεις, σχεδον, μεμβρανες, που απορροφουν την υπεριωδη ακτινοβολια. Ομως τα φιμε, σκουρα τζαμια, οπως και τα σκουρα, ακομα και μαιμου γυαλια, απορροφουν επισης το μεγαλυτερο μερος της υπεριωδους ακτινοβολιας!
Πάντως εγώ έβαλα μπροστά κ συνδιαζοντάς το μένα σκούρο φιλμ πάνω είδα διαφορά.Κάτι άλλο! Τ αγόρασες μετρητοίς κ αν όχι τι επιτόκιο βάζει στο συγκεκριμένο μοντέλο;
-
Φίλε Eyedoc έφτασες ήδη τα 1.000 χλμ και έφτασες στο τέλος του στρωσίματος. Εγώ παρέλαβα κατόπιν πίεσης στη Mazda – με καθυστέρηση – εξαιτίας κωλυσιεργιών και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς του αντιπροσώπου το αυτοκίνητο τελικά χτες – μετά από ένα μήνα και όχι εντός 15 ημερών – παρόλο που βρισκόταν στην αντιπροσωπεία από την περασμένη εβδομάδα αλλά ο απαράδεκτος αντιπρόσωπος ενεργούσε σε ρυθμούς χελώνας, τόσο στο θέμα των πινακίδων που τις έβγαλε μετά από μια βδομάδα όσο και στο θέμα των αξεσουάρ, και στο τέλος ζητούσε και περισσότερα λεφτά από τα συμφωνηθέντα (κοινώς «γύφτουλας» για να του αποδόσω ένα μικρό χαρακτηρισμό). Το αυτοκίνητο είναι καταπληκτικό, εξαιρετικό, απίστευτη ποιότητα κύλισης αν και το έχω μόνο δύο μέρες τώρα και είναι σε διαδικασία στρωσίματος. Oταν πατάς το γκάζι αισθάνεσαι οτι απογειώνεσαι και διαθέτει εκπληκτική σταθερότητα και στιβαρότητα. Από τη θέση οδήγησης αισθάνεσαι αρχοντικά και η θέα είναι εξαιρετική. Έβαλα πάνω και το navigon 8110 και το πιλοτάρισμα άρχισε. Θα επανέλθω όταν φτάσω και εγώ ένα αριθμό χιλιομέτρων καθώς τώρα βρίσκομαι ακόμη στα 100 χλμ. περίπου. Επίσης το αυτοκίνητο αυξήθηκε κατά 1.180 ευρώ τις τελευταίες μέρες και κοστίζει πλέον 37.700,00 € χωρίς την έκπτωση. Φίλε Eyedoc το πήραμε στην καλύτερη εποχή. Μπήκα και εγώ στο club των ιδιοκτητών του CX-7.
-
Eyedoc είσαι ικανοποιημένος από τις μεμβράνες και πως τις αισθάνεσαι στην πράξη ως αποτέλεσμα; Που τις έβαλες αυτές (Llumar, UV99), στην αντιπροσωπεία ή σε κάποιο κατάστημα αξεσουάρ αυτοκινήτων; Πόσο κόστισαν; Συμφωνώ με Bebes πως υπάρχουν διάφανες μεμβράνες που απορροφούν εξαιρετικά τις υπεριώδεις ακτινοβολίες αλλά υπάρχει και το ερώτημα το κατά πόσο πρακτικά και λειτουργικά είναι χρήσιμες και ωφέλιμες στο αυτοκίνητο.
Mazda CX-7