-
Ο χρήστης Astrahan1962 έγραψε:
Αν δεν ήξερε τίποτα και το πλήρωσε στην τιμή που έκανε και πρόπερσι π.χ., το βλέπετε σωστό;Ναι, γιατί όχι; Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα.
-
αυτο εχει συμβει κατα καιρους με celica,carisma,elantra,marea,lybra,A2 και τοσα αλλα τα οποια ουδεποτε αντικατασταθηκαν και ειχαν μια φυσιολογικη απαξιωση στο περασμα του χρονου.......
οι ιδιοκτητες τους φυσικα και δεν τα πηραν κοψωχρονια και φυσικα εξακολουθουν να τα συντηρουν και επισκευαζουν ως ειχε... -
Υποχρέωση από τον νόμο; Φυσικά και δεν έχει. Αλλά πως αναφέρθηκε ότι το Golf π.χ. θα αλλάξει; Δεν ενημέρωσε γι’ αυτό ο κατασκευαστής του; Όταν συγγενής μου πήγε να αγοράσει το Toyota Avensis του έκαναν έκπτωση γιατί ερχόταν το καινούριο. Δεν κάνανε το κορόϊδο. Αυτό εννοώ. Τέλος πάντων. Προφανώς η κουβέντα δεν βγάζει πουθενά. Ο καθένας έχει την άποψη του και δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν έχει και καμία σημασία άλλωστε. Η Mazda έκανε αυτό που έκρινε ότι τη συμφέρει και ο καθένας μας θα κάνει, προφανώς, το ίδιο.Πρώτη φορά πάντως βλέπω κάποιον να λέει ότι η εταιρεία ΟΦΕΙΛΕΙ να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες ότι διακόπτει την παραγωγή ενός μοντέλου. Το αν ενημερώνονται οι ίδιοι οι πελάτες/ιδιοκτήτες από τα νέα, από τις διάφορες εκθέσεις, από τους εξουσιοδοτημένους κ.α. είναι διαφορετικό. Εγώ πάντως δεν γνωρίζω καμία εταιρεία που να ενημερώνει τους πελάτες της ότι σταματάει/αλλάζει κάποιο μοντέλο. Ακόμα και το παράδειγμα που λες για την Toyota προϋπέθετε ότι ο συγγενής σου πήγε στην Toyota και ρώτησε σχετικά με αγορά, οπότε και τον ενημέρωσαν, πράγμα που συμβαίνει με όλες τις εταιρείες. Γιατί η Mazda ΟΦΕΙΛΕ να ΜΕ ενημερώσει (με επιστολή, mail, ανακοίνωση κλπ) για την διακοπή του μοντέλου που έχω ?
Τεςπα, το CX7 μας τελείωσε, έχει μείνει το CX9 (που απλά δεν υπάρχει Ευρώπη) και τώρα το CX5, που είναι πιο 'μέσα στους καιρούς' που ζούμε...
-
Πάλι τα ίδια. Ποιός μίλησε για e-mail, τηλέφωνο, επιστολή ή οτιδήποτε τέτοιο;
-
Πάλι τα ίδια. Ποιός μίλησε για e-mail, τηλέφωνο, επιστολή ή οτιδήποτε τέτοιο;Μα όταν λέμε για 'ενημέρωση πελατών', αυτό εννοούμε...τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγώ. Γιατί την άλλη 'γενική ενημέρωση' (δηλαδή π.χ. καταχωρήσεις στον τύπο) τις έκανε η Mazda για το CX7...ίσως όχι τόσο νωρίς όσο φαίνεται ότι θα ανέμενες εσύ (γιατί εμένα ως κάτοχο το ίδιο μου κάνει στην τελική), αλλά τις έκανε. Τώρα αν τελικά οι καταχωρήσεις στην Ελλάδα άργησαν ακόμα περισσότερο, αυτό έχει να κάνει με την ΕΛΜΑ και μόνο....άλλη πονεμένη ιστορία....
-
Εγώ προφανώς και εννοούσα την 'γενική ενημέρωση'. Το να ενημερώσει τους ήδη ιδιοκτήτες προφανώς και δεν έχει καμία σημασία για κανέναν. Όταν όμως πάω σαν υποψήφιος αγοραστής σε μία έκθεση, περιμένω να μου πουν κάτι ή να κάνουν κάποια έκπτωση. Είναι παράλογο; Για πολλούς φαίνεται ότι είναι. Τι να κάνουμε;
-
Εγώ προφανώς και εννοούσα την 'γενική ενημέρωση'. Το να ενημερώσει τους ήδη ιδιοκτήτες προφανώς και δεν έχει καμία σημασία για κανέναν. Όταν όμως πάω σαν υποψήφιος αγοραστής σε μία έκθεση, περιμένω να μου πουν κάτι ή να κάνουν κάποια έκπτωση. Είναι παράλογο; Για πολλούς φαίνεται ότι είναι. Τι να κάνουμε;Και επ'αυτού είπα ότι η Mazda αυτή την γενική ενημέρωση την έκανε, εδώ και περίπου 4 μήνες. Επειδή σταματάει το μοντέλο -και δεν έρχεται καινούριο- δεν υπάρχει έκπτωση, απλώς σου λένε ότι παρήγγειλέ το τώρα γιατί σταματάει σε χ μήνες....
Το θέμα του πότε έγινε η ενημέρωση/καταχώρηση αυτή στον ελληνικό τύπο είναι θέμα της ΕΛΜΑ, και είπαμε ότι είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.... ...όποιος είχε internet όμως ήξερε από τα διεθνή sites/fora ότι το CX7 σταματάει...
Τεςπα, συνεχίζουμε να συζητάμε για ένα θέμα που εγώ προσωπικά πρώτη φορά ακούω κάποιον να το επικρίνει...όπως είπα, και ενημέρωση είχε γίνει, και αντίστοιχες εκπτώσεις έχει προσφέρει η Mazda σε άλλα μοντέλα ενόψη facelift/αλλαγής....
-
Καλησπέρα σας,ας ξεθάψω το θέμα
Είμαι σχεδόν έτοιμος,μιας κ η γυναίκα θέλει μεγάλο αμάξι,να προβώ στην αγορά ενός cx7.Στην κατοχή μας έχουμε ένα 5ΟΟΧ πετρέλαιο,το οποίο κινώ εγώ λόγω μεγάλων αποστάσεων,κ το καμάρι μου ένα rx8 τουρμπατο,με άπειρα χρήματα πάνω του.Λόγω αλλαγής οικογενειακής κατάστασης λέω να το αντικαταστήσω ώστε να το έχει η γυναίκα μου,που γενικά θέλει ένα ασφαλές ψηλό αυτοκίνητο με χώρους.
Επειδή είμαι λίγο μαζντα φαν μπου,ενώ η γυναίκα θέλει ένα Χ3 του Ο9,ήθελα να ρωτήσω ή κατανάλωση του cx7 είναι σχετικά πιο στρωτη από ένα rx8;Κ σε σχέση με ένα Χ3 2,Ο καίει παραπάνω;
Ίσως κάποιος θα μ πει τι συγκρίσεις;διλιτρο ατμόσφαιρα με το άλλο;Ναι γιατί το διλιτρο μοτέρ δείχνει αναιμικο για τέτοιο βάρος,οπότε φαντάζομαι να έχουν πάνω κάτω την ίδια κατανάλωση.Ευχαριστώ.
-
Μετά από περίπου 5 χρόνια χρήσης RX8 και 3 χρόνια χρήσης CX7 (remaped), θα έλεγα ότι καίνε περίπου τα ίδια, τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Υπολόγιζε περίπου 15lt/100 μεικτή, μπορείς να πέσεις εύκολα στα 10-11 σε χαλαρό ρυθμό Ε.Ο. , ενώ μέσα στη πόλη το 15 είναι το minimum.
Και είσαι τυχερός επειδή τυχαίνει να γνωρίζω μέσες καταναλώσεις Χ3 3.0 που είχε για περίπου 1,5 χρόνο ο κουμπάρος μου, και οι οποίες ήταν σαφέστατα χαμηλότερες από του CX7.
-
Σε ευχαριστώ πολύ ace.
Έχω δει ένα τριλιτρο Χ3 απλά εδώ ξεφεύγω αρκετά φορολογικά.
Χμμ,κ ο μηχανικός μου για το ρχ δεν είναι κ τόσο θετικός για το cx.Απλά θέλω πιο πολύ αξιοπιστία,κ έστω ότι γλιτώσω από την κατανάλωση του βανκελ κακό είναι,γιατί έχει θέμα με το ρχ πλέον.Ειδωμεν -
To CX7 έχει δύο βασικά θέματα: μπροστινά φρένα και τουρμπίνα. Αφήνω στην άκρη τα του άμεσου ψεκασμού, γιατί αυτά είναι εγγενή και θέλουν απλά προσοχή (ένα καθαρισμό που και που). Αν λοιπόν η τουρμπίνα είναι ΟΚ, και είσαι διατεθιμένος να δώσεις το κάτιτις για να φτιάξεις τα φρένα, τότε δεν θα έχεις κανένα άλλο πρόβλημα. Βάζεις και ένα δαχτυλάκι που και που για να τσεκάρεις την τάση της καδένας, και είσαι κομπλέ.
Για την γυναίκα είναι ? Θα πάει από 500Χ σε CX7 ? Σημαντική διαφορά σε διαστάσεις και αίσθηση, κάντε ένα test-drive πρώτα...
-
Το φιατ το έχω γω λόγω δουλειάς κ μετακινήσεων.Απλά θέλει κάτι suvηδες κ σκέφτηκα cx7 κ εκείνη Χ3.Τώρα μετά τα 25κ που δόθηκαν για το φιατ δεν υπάρχει μεγάλη ευελιξία στο χρηματικό ποσό που μπορεί να διατεθεί.Βάλε ότι βγαίνω από rebuild στο μαζντα..
Δεν έχω θέμα να καλύψω τα εξτρά που ενδεχομένως να ζητηθούν,άλλωστε μτχ είναι.Anyway θα το δω το θέμα.Και Γερμανία έχει κάτι ωραία diesel facelift cx7 λουκούμι..Αλλά πόσο θα θέλουν αυτά για ταξινομησηβεδω.. -
Εκτός από το θέμα με την τουρμπίνα (μπούκωνε το σωληνάκι λαδιού;) είχε και ένα θέμα με τον τεντωτηρα καδένας από ότι είχα διαβάσει. Είχα ψηθεί τρελά μια εποχή να το πάρω.
-
Έχει κάνει κανείς σας αλλαγή ελαστικών των εργοστασιακών Bridgestone Dueler H/P Sport 235 / 60 R18 103V στο Μazda CX-7; Τί ελαστικά βάλατε και τι διαφορά είδατε; Εγώ είμαι ανάμεσα στα Continental ContiSportContact 5 [C B 71db], Pirelli Scorpion Verde [C B 71db], Dunlop SP QuattroMaxx 235/60 R18 107W [C A 68db] και Michelin Latitude Sport 3 [C A 70db]. Έχει κανένας φορέσει κάποιο από αυτά;
-
Έχει φορέσει γνωστός τα Scorpion σε Q5 και είναι πολύ ευχαριστημένος.
-
Είχα φορέσει τα QuatroMaxx σε 255/55/18, τόσο για να πατάει καλύτερα κάτω (ένεκα του remap) αλλά και λόγω σκληρότερων πλαϊνών (λόγω ενισχύσεων kevlar) για να μειώσω το μαγούλιασμα. Καλύτερα των Dueler σε κάθε περίπτωση, αλλά είναι σχεδόν 100% street ελαστικά, οπότε πρέπει να ξέρεις τι να περιμένεις....
Mazda CX-7