-
φιλε steavers στα bmw ,mercedes για παραδειγμα εχουν μπροστα πισω αισ8ητηρες με 1 η 2 ο8ονες και χωρις διακοπτη μπροστα..και ας χτυπαει οταν σε πλησιαζει η πλησιαζεις κατι...τι πειραζει?
οσο για δυσκολια στους αισ8ητηρες και υποδοχες εσενα εισαι σιγουρος στους εβαλαν σε υποδοχες απο μεσα( μεταλλο προφυλακτηρα)? συνη8ως τρυπανε μονο το πλαστικο αν τους παιρνει και καθυποδειξη του ιδιοκτητη.
οσο για την ο8ονη δεν ειναι κα8ολου δυσκολο να μπει αφτερ μαρκετ.. ειναι μικρες και μπορεισ να βρεις διακριτικο σημειο. οι περισσοτεροι τους βαζουν στο πανω μεροσ του κα8ρεπτη οδηγου κολλητους.
πατακια λαστιχενια η πλαστικα μηπως ειναι παραταιρα με την υπολοιπη χλιδα του cx-7?
εγω αγορασα εκτοσ του δωρου και τα γνησια δικα του σε καλη ποιοτητα αλα ρε γαμοτο ειναι και αυτα μικρα και δεν πιανουν αρκετο δαπεδο και λερωνεις πολυ ευκολα γυρω γυρω και το απολυτο μαυρο δειχνει πολυ τις πατημασιες.κανω διαφορες μαιμουδιες με το να βαζω απο κατω τσοντες αλα μοκετακια αλα δεν ειναι και τοσο καλο το αποτελεσμα.Για το δερμα εχει καταληξει κανεις σε καποιο προιον συντηρησης? σκεφτομαι να παρω καποιο αλα μονο συντηρησης..οχι και κα8αρισμου που τα περισσοτερα ετσι ειναι.Το ιδιο και για το χρωμα σε καποιο κερι(μονο κερι και οχι κα8αριστικες-τριβιδικες ουσιες).αν εχει αποψη καποιος για καποιο συγκεκριμενο προιον ας πει. -
steavers αν ενοουσες μεγαλη ο8ονη για navigation, dvd , tv κλπ. μπορει να μπει. δες καλογεροπουλο που εχει κανει καποια projects cx-7 ,με ειδικη υποδοχη που εισαγει, σαν εργοστασιακο.
-
Ο χρήστης agiosg έγραψε:
φιλε wannabe αν περεις τηλεφωνο σε οποιoν δηποτε αντιπροσωπο στα λεει ολα αμεσως ... να μην σου λεω και μας bγει σαν σπασμενο τηλεφωνο.2.τι σημαίνει να λήξει η έγκριση τύπου? δηλ πότε έχουν κατασκευαστεί?
ποιο πολύ αυτό με προβληματίζει και δεν νομίζω να μου το απαντήσει αυτό, κανείς που θέλει να παραμείνει έμπορος οποιασδήποτε μάρκας βέβαια, όχι μόνο για Mazda.
-
agiosg η mercedes c-class που ειχα ενα διάστημα είχε κουμπι απενεργοποίησης και ενσωματωμένη οθόνη με λεντάκια σε χρωματισμούς στο κέντρο του ταμπλώ. Ωστόσο στο Mazda τώρα καλό θα ήταν να βάζαμε μια διακριτική και χρήσιμη οθόνη για τους αισθητήρες. Στο πάνω μέρος του καθρέπτη δεν ξέρω αν θα είναι χρήσιμες καθώς όταν παρκάρεις δεν κοιτάς ψηλά, ωστόσο πρακτικά είναι καλό το σημείο αυτό. Αυτό που αναφέρεις είναι το πρόβλημα και ψάχνω και εγώ μεγαλύτερα πατάκια ώστε να αποφύγω τυχόν λέρωμα από λάσπες το χειμώνα ή άμμο το καλοκαίρι. Ψάχνω για πατάκια που να καλύπτoυν όλο το χώρο και έχω εντοπίσει ένα κατάστημα που πουλάει πατάκια για όλα τα αυτοκίνητα και ακόμη στα προσαρμόζουν (τα φτιάχνουν) ειδικά για το αυτοκίνητό σου και σε όποια ποιότητα θέλεις. Για το δέρμα και τα πλαστικά αγοράζω από μεγάλο κατάστημα προϊόντων αυτοκινήτου και θα κάνω ότι έκανα και στα προηγούμενα αυτοκίνητα. Καθαριότητα σε τακτικά χρονικά διαστήματα στο εσωτερικό (1-2 φορές το μήνα) ανάλογα τη χρήση και την εποχή. Τα αυτοκίνητά μας είναι ολοκαίνουργια οπότε για την ώρα πάρε συντήρησης όχι πλήρους καθαρισμού. Το αυτοκίνητο ακόμη μυρίζει δέρμα – καινούργιο –. Για το χρώμα έξω συμφωνώ στην επάλειψη κερί ή και κάποιο συντηρητικό χρωμίου όπως αναφέρει και το βιβλίο στη σελίδα 8-51. Αν τυχόν μετά από κάποιο ταξίδι έχεις βρομιές τρίψε να φύγουν με καθαριστικό ή κερί. Εκεί που μαζεύει βρομιά είναι πάντα στο παρμπρίζ και στο μπροστικό μέρος και στην πινακίδα μετά από ένα μεγάλο ταξίδι και θέλει πιο συχνό καθαρισμό.
-
agiosg ναι το έχω δει αυτό το Kenwood όπως και κάποια άλλα καλά άλλων εταιριών. Αν φυσικά πας σε μια τέτοια κίνηση δε θέλεις ούτε οθόνη για αισθητήρες ούτε τίποτα. Βάζεις κάμερα οπισθοπορείας, έχεις DVD, TV, πλοήγηση (αν και πάλι θα προτιμούσα τις εξωτερικές), σκληρό δίσκο και πολλά άλλα καλούδια. Για άλλους είναι καλά για άλλους περιττά. Προσωπικά προτιμώ την ωραία εμφανιση που ήδη έχει το αυτοκίνητο με το ηχοσύστημα, παρά να έχω μια οθόνη στη μέση. Άλλωστε σε τελική ανάλυση απολαμβάνουμε την οδήγηση και δε θα κοιτάμε την οθόνη και το Mazda μας έχει όλα τα χειριστήρια στη σωστή θέση. Κανένα πρόβλημα. Είναι too much ή οθόνη του kenwood ή οποιουδήποτε άλλου.
-
Wannabe σύμφωνα με το κοινοτικό σύστημα συνολικής έγκρισης τύπου οχημάτων (WVTA -Whole Vehicle Type-Approval), οι κατασκευαστές αυτοκινήτων υποβάλλουν έναν τύπο οχήματος στις αρχές ενός κράτους μέλους για να εξασφαλίσουν συνολική έγκριση, με την οποία πιστοποιείται η συμμόρφωσή του προς τις κοινοτικές τεχνικές απαιτήσεις, και δύνανται στη συνέχεια να διαθέσουν τα οχήματα του τύπου αυτού στην αγορά στο σύνολο της ΕΕ με βάση μόνο το πιστοποιητικό συμμόρφωσής τους.
-
Με τις μπροστινες μεμβρανες UV99, ειμαι πολυ ευχαριστημενος, καλο αποτελεσμα και αισθητικα καλυτερο, καθως εχει λιγο μειωθει η διαφορα αναμεσα στα πισω και τα μπροστα τζαμια.
Πατακια μου εκαναν δωρο μοκετακια, χοντρα σχετικα, με λογοτυπο CX-7, πολυ ωραια ειναι αλλα οντως αφηνουν αρκετα ακαλυπτα μερη. Και η μοκετα του αυτοκινητου ομως αν λερωθει καθαριζεται ευκολα με ειδικο αφρο. Τωρα αν πατε πολυ σε λασπες.. ισως χρειαζεστε κατι παραπανω!
Εγω επειδη υποθετω οτι το αυτοκινητο εφαγε κανα 5 μηνο σε κανα χωραφι της Αττικης, το περασα ολο με ενα υγρο γυαλισματος που περιεχει και κερι, για λιγη περισσοτερη προστασια. Το εχω και σε μαυρο, και νομιζω οτι μια τετοια επαλειψη ανα 3 μηνο βοηθαει. Στα δερματα ειναι νωρις ακομα, αν το αφηνετε πολυ στον ηλιο, μια αλοιφη συντηρησης καλο κανει αλλα μετα το καλοκαιρι.
Εχετε παρατηρησει οτι το αυτοκινητο εχει εντυπωσιακοτερο τραβηγμα με 5η ή και με 6η ακομα, απο οτι με μικροτερες ταχυτητες?..
Α, μεση καταναλωση, τωρα που το οδηγω κανονικα, εχω εντος Αττικης 13,5 (κινουμαι ομως πολυ σε Αττικη οδο, Ραφηνα, Λ.Μαραθωνος). Στο Ναυπλιο που πηγα ειχα περιπου 12,5, με ολη την οικογενεια μεσα και κινουμενος με υψηλες ταχυτητες. -
Ο χρήστης verbas έγραψε:
Για να μην βρεθούν οι ευτυχείς κάτοχοι προ εκπλήξεων στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος το 2010 θα ήθελα να επισημάνω ότι η ετήσια τεκμαρτή δαπάνη για τους 16 φορολογήσιμους ίππους ειναι 33600€
Αυτό που ισχύει προς το παρόν είναι τεκμήριο για 50000 e εργοστασιακή αξία.
υπαρχει θεμα που εχει συζητηθει εκτενώς το παραπανω...
περιληπτικά να σας πω οτι δεν φορολογεισαι για 33600€, αλλα δεν μπορεις να δειχνεις χρηματα για επόμενη μεγαλη αγορα (πχ σπιτι)
το ιδιο γινεται και στο Outlander (2400κ.εκ) και εκει συζητηθηκε πολυ.να μη μιλησω για τα Jeep
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Για να μην βρεθούν οι ευτυχείς κάτοχοι προ εκπλήξεων στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος το 2010 θα ήθελα να επισημάνω ότι η ετήσια τεκμαρτή δαπάνη για τους 16 φορολογήσιμους ίππους ειναι 33600€
Αυτό που ισχύει προς το παρόν είναι τεκμήριο για 50000 e εργοστασιακή αξία.
υπαρχει θεμα που εχει συζητηθει εκτενώς το παραπανω...
περιληπτικά να σας πω οτι δεν φορολογεισαι για 33600€, αλλα δεν μπορεις να δειχνεις χρηματα για επόμενη μεγαλη αγορα (πχ σπιτι)
το ιδιο γινεται και στο Outlander (2400κ.εκ) και εκει συζητηθηκε πολυ.να μη μιλησω για τα Jeep
Eμφανίζονται πολλοί κ λένε διάφορα. ΕΊΝΑΙ το ίδιο να κάνεις αγορά 40000 ε μια κ έξω η με μερική αποπληρωμή; Αυτό δεν λαμβάνεται υπ όψιν στήν εφορία;Επίσης δε λαμβάνεται υπ 'οψιν η αγοραστική σου κίνηση μιάς πενταετίας τουλ/στον;Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης verbas έγραψε:
Eμφανίζονται πολλοί κ λένε διάφορα. ΕΊΝΑΙ το ίδιο να κάνεις αγορά 40000 ε μια κ έξω η με μερική αποπληρωμή; Αυτό δεν λαμβάνεται υπ όψιν στήν εφορία;Επίσης δε λαμβάνεται υπ 'οψιν η αγοραστική σου κίνηση μιάς πενταετίας τουλ/στον;Ευχαριστώ.
αν εχεις υπομονη διαβασε εδω, τα έχει ολα...
viewtopic.php?f=5&t=17262&hilit=%CF%84%CE%B5%CE%BA%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AE+%CE%B4%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B7
-
CX7 δεν έχω και δεν θα αποκτήσω καθώς είμαι των σπορ αυτοκινήτων αλλά Puntolord ειλικρινά τι σε νοιάζει; Εσύ τα πληρώνεις; Είναι ένα μεγάλο, βαρύ και πολύ δυνατό SUV και λογικό είναι ότι καίει. Από 11-12 σε πολύ χαλαρή οδήγηση μέχρι 18-20 σε ξέσκισμα. Τι πάει να πει αυτό; Ότι δεν είναι καλό αυτοκίνητο; Κάτι Ferrari και Lamborghini να δεις... 30αρια στα 100 για πλάκα... Για πέταμα είναι ε;
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
CX7 δεν έχω και δεν θα αποκτήσω καθώς είμαι των σπορ αυτοκινήτων αλλά Puntolord ειλικρινά τι σε νοιάζει; Εσύ τα πληρώνεις; Είναι ένα μεγάλο, βαρύ και πολύ δυνατό SUV και λογικό είναι ότι καίει. Από 11-12 σε πολύ χαλαρή οδήγηση μέχρι 18-20 σε ξέσκισμα. Τι πάει να πει αυτό; Ότι δεν είναι καλό αυτοκίνητο; Κάτι Ferrari και Lamborghini να δεις... 30αρια στα 100 για πλάκα... Για πέταμα είναι ε;
Έχεις διαβάσει από τη αρχή όλα τα posts?? Αυτό κατάλαβες από τα λεγόμενά μου?? Νομίζω πως χειρίζομαι καλά την Ελληνική γλώσσα, για ξαναδιάβασε τα δικά μου τουλάχιστον......
....άσε μην κουράζεσαι, σύνοψη και συμπέρασμα με αυτή τη δήλωσή μου: 'διότι δεν είναι δυνατόν να βλέπω ορισμένους να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα αναφέροντας:........'
Δηλαδή σου φαίνεται περίεργο να έχει 12 λίτρα στα 100 μέση με χαλαρή οδήγηση; Αυτό είπαν τα παιδιά... ότι στο στρώσιμο τόσο τους έκαψε. Γιατί να τους αμφισβητήσουμε φίλτατε συνομιλητή;
-
Μπηκα στον 6ο μηνα συμβιωσης με το CX7 μου, και στα 11.000 χλμ.
Αριστες εντυπωσεις, πολυ ευχαριστημενος και χωρισ κανενα προβλημα.
Η καταναλωση για την οποια πολυ λογος εγινε, σταθερα στα 13,3 , με οδηγηση κανονικη, σχετικα γρηγορη, με επιταχυνσεις και χωρισ το μυαλο να βρισκεται ποτε στην οικονομια.
Εξαιρετικη συμπεριφορα του αυτοκινητου σε καθε δυνθηκη δρομου και οδηγησης, ποτε δεν με προβληματισε, δεν με αγχωσε, δεν ενιωσα ανασφαλεια.
Τριγμοι ελαχιστοτατοι, ποτε ενοχλητικοι.
Αποκριση του γκαζιου αριστη, χωρισ να εχω νιωσει κομπιασματα ή αδυναμια να ανεβασει ευκολα και γρηγορα στροφες και κυριως ΔΥΝΑΜΗ.
Δυναμη πολλη, οση θες και οποτε τη θες. -
Παιδια τι διασταση ελαστικων φοραει? μπαινουν 16-αρες ζαντες? φανταζομαι πως δεν θα χωραει τα φρενα του! σε 17-αρα τι offset και τι καρε ειναι το σωστο? το εχει ενας φιλος και θελει χιονολαστιχα η κατι προς το 50-50 και στις 18-αρες ειναι λιγο δυσκολο. αν εχετε κανει καποια τετοια αλλαγη ενημερωστε με γιατι δεν θελει να δωσει 1000ευρω για 3-4 μηνες!
Ευχαριστω
-
γεια σου φιλαρακο με το subi σου!!
πες στον φιλο σου οτι τον περιμενουμε στην παρεα μας στο www.mazdaspeedclub.gr οπου εκει θα δει τα παντα για το cx 7 του!
σχετικα με τα χιονολαστιχα μην παρει με τιποτα με ενα 1000ρικο τα χιονολαστιχα απο δω. -
Ο χρήστης petroskforester έγραψε:
Παιδια τι διασταση ελαστικων φοραει?235/60/18
-
ola kala mono pou exeis ena suv pou den exei kamia dinatotita ektos dromou se sxesi me ola ta proigoumena pou aneferes(touareg,ktlp.)Opote katagoume kalitera na epernes ena rx8...pio boliko.
-
Ο χρήστης alex2003 έγραψε:
ola kala mono pou exeis ena suv pou den exei kamia dinatotita ektos dromou se sxesi me ola ta proigoumena pou aneferes(touareg,ktlp.)Opote katagoume kalitera na epernes ena rx8...pio boliko.Καλως ηλθες στο φορουμ αλλα γραφε με ελληνικους χαρακτηρες και οχι με greeklish[mod]
-
εχει δυνατοτητες φιλε μου εκτος δρομου,αλλα οχι για σκληροπυρηνικο offroading.εκει θελεις αργα τουλαχιστον!παντως απο οσα εχουμε δει μια χαρα τα πηγαινει!!!
-
xerete paidia eime katoxos toy cx-7 edo kai 2 xronia sas diabebeono lipon oti me to rezerboyar elazista katio apo to miso h full ekdosi zhgizi 1700 kila paei ayto meta, oso afora tis katanaloseis me trip com na poyme edo oti sties perisoteres periptoseis einai paraplanitikes giati o ypologisths koitaei ola ta xronika kai vgazei meso oro aytvn to kaleitero einai vazeis ena rezervoyar posa litra kanei kai vlepeis. Ego exo kanei me 120 stathera 10.6 sinithos den einai ayto to noymero omos giati edo exoyme anhfores katifora shnexeia opote genika se taksidi 1000 xilimetron o mesos oros me 130 einai 11.5 me 12.5
.Oso afora thn symperifora ston dromo einai aristh den koynaei oyte xtipaei frape oyte gernei se strofes kai an ksereis na to valeis kai ligo exei mikri diafora apo GT aristo lipon gia thn elladitsa mas KINITIRAS : exei alhthia mikro lag xamila alla ayta ta amaksia den ta stineis sto fanari na pezeis meta ta 60xlm sto dromo ekei ektelei mexri kai to lexus to 400hp EKTOS DROMΟΥ: sthn ammo to exo dokimasei (psili xrisi ammo agiooi apostoloi lakonia neapoli boion) den eimai apolita eyxaristimenos opos eimai sto dromo ekei th sinadisa logo toy tsc poy den epenergopoioite pliros an mpeis kai den striveis to timoni para poli na nomizei o egefalos oti olistenei kai na soy kopsi to gazi ola an omos mpeis stamatiseis kai pas na giriseis meta exoyme asximo syndiasmo (lag xamila-tcs-esp-kopsimo gazioy) tote mia lisei yparxei na ksipnisoyn ta 260 hp vgazeis thn asfaleia toy tcs kai orgoneis thn paraleia MHN KSEXNAME OMOS MHLAME GIA SUV KAI OXI GIA JEEP.
Mazda CX-7