-
ΜΙP-8640 clio 4/5/09
και μια ερωτηση στους γνώστες των λεωφορείων, που εχουμε αρκετους εδω.. κατασκευαζονται λεωφορεια mercedes στην Τουρκία..??
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πωπω ξεραϊλα μόνο ένα ΧΝΧ 796* Λεωφορείο του ΚΤΕΛΑρ. παρμπρίζ και μάρκα είδαμε;
ΜΙP-8640 clio 4/5/09
μάντης είσαι;
...και μια ερωτηση στους γνώστες των λεωφορείων, που εχουμε αρκετους εδω.. κατασκευαζονται λεωφορεια mercedes στην Τουρκία..??
Εδώ και πολλά χρόνια, δες σχετικά εδώ:
http://www.busexplorer.com/WorldBus/Mercedes-Text.html
Νομίζω μάλιστα πως πούλμαν η Μερσεντές δε φτιάχνει πια στη Γερμανία, τα Tourismo και Travego
φτιάχνονται (το Tourismo ανέκαθεν, το Travego εδώ και 1-2 χρόνια) μόνο στη γείτονα... -
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Πωπω ξεραϊλα μόνο ένα ΧΝΧ 796* Λεωφορείο του ΚΤΕΛ
Αρ. παρμπρίζ και μάρκα είδαμε;
ΜΙP-8640 clio 4/5/09
μάντης είσαι;
...και μια ερωτηση στους γνώστες των λεωφορείων, που εχουμε αρκετους εδω.. κατασκευαζονται λεωφορεια mercedes στην Τουρκία..??
Νομίζω μάλιστα πως πούλμαν η Μερσεντές δε φτιάχνει πια στη Γερμανία, τα Tourismo και Travego
φτιάχνονται (το Tourismo ανέκαθεν, το Travego εδώ και 1-2 χρόνια) μόνο στη γείτονα...ωραία λοιπόν 5/4
είδα στα Χανιά με χαρτί ΧΝΧ-814*αντι για πινακ'ιδα στα ΚΤΕΛ πουλμαν mercedes που ειχε αυτοκόλλητα μπροστα που γραφανε yunanistan και κατι αλλα ακαταλαβιστικα, οταν ξαναγυρίσω χανια θα το κοιταξω προσεκτικότερα -
-
HAN 1080 σε μεταχειρισμένη mercedes
-
Ρε παιδιά απίστευτη ξεραΐλα, λέτε να έχει σχέση με αυτό που ειπώθηκε σε άλλο thread ότι δηλαδή
έχουν παγώσει οι ταξινομήσεις λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει πάει η εγκύκλιος του υπουργείου στα τελωνεία?Κατά τα άλλα τραγικό αυτό που θα πώ αλλά το είδα ΧΑΑ 9601
-
IMZ-7161 megane III ετοιμο για παραδοση 14/4
-
Πωπω ξεραϊλα μόνο ένα ΧΝΧ 796* Λεωφορείο του ΚΤΕΛ
Αρ. παρμπρίζ και μάρκα είδαμε;
ΜΙP-8640 clio 4/5/09
μάντης είσαι;
φτιάχνονται (το Tourismo ανέκαθεν, το Travego εδώ και 1-2 χρόνια) μόνο στη γείτονα...Μαλλον αυτο το tourismo ηταν το νεο λεωφορειο στα Χανιά , γιατί το travego το ξερω σαν μοντέλο ενω αυτό που είδα δεν το ειχα ξαναπροσέξει, πάντως μου έκανε εντύπωση οτι ήταν καινούριο και οχι καποιο μεταχειρισμένο όπως συνήθως.. Για να το παραδώσουν στα Χανιά από Τουρκία πως το φερνουνε..??
-
ΙΚΥ 4326
ΝΜΟ 466
ΧΥΑ 734Επίσης ΒΙΜ 6758, ΧΙΕ 6788, ΖΧΙ 3895 σε επαγγελματικό, ΚΧΧ 5430, και ΟΒΖ 780
-
@D1FF: έτσι πρέπει να'ναι, κι εγώ περίμενα κάτι να'χει πάρει εμπρός αλλά προς το παρόν τίποτα. Κρίμα,
ήμουν κουρδισμένος για ωραίες μεγαλοβδομαδιάτικες παρατηρήσεις όπως κάθε χρόνο, φέτος όμως το
πάρτι θα αργήσει και εγώ δε θα είμαι πια στην Αθήνα...Ο χρήστης rafi έγραψε:
Μαλλον αυτο το tourismo ηταν το νεο λεωφορειο στα Χανιά , γιατί το travego το ξερω σαν μοντέλο ενω αυτό που είδα δεν το ειχα ξαναπροσέξει, πάντως μου έκανε εντύπωση οτι ήταν καινούριο και οχι καποιο μεταχειρισμένο όπως συνήθως.. Για να το παραδώσουν στα Χανιά από Τουρκία πως το φερνουνε..??Δεν ξέρω ποιο Travego έχεις υπόψη σου, πάντως έχει αλλάξει και το καινούργιο δε μοιάζει τόσο με το παλιό.
Μάλιστα από μπροστά πιο πολύ μοιάζει στο παλιό το νέο Tourismo παρά το νέο Travego. Λεπτομέρειες...
Το Tourismo είναι κατά την ταπεινή μου άποψη πιο ενδεδειγμένο για υπεραστική συγκοινωνία από το
ακριβότερο και πολυτελέστερο Travego, αλλά όταν κυκλοφορούν τόσα Setra S415HD και νέα Neoplan Cityliner
τίποτα δεν είναι υπερβολή... Σε ηπειρωτικά ΚΤΕΛ υπάρχουν ήδη νέα Tourismo και Travego (σε Αχαΐα και
Σέρρες αντίστοιχα, τουλάχιστον) και φαίνεται πως θα δούμε πλέον ακόμα πιο πολλά, αυτό δείχνει και η
παρατήρησή σου. Για κάποιο λόγο η Mercedes άργησε να φέρει λεωφορεία αλλά τώρα ίσως πάρει το πάνω
χέρι στις ταξινομήσεις σε σχέση με τη Neoplan που ως τώρα είχε αλώσει την αγορά.Πως έφτασε αυτό που είδες; Προφανώς όπως και ο,τιδήποτε άλλο κινείται στην Κρήτη, με καράβι.
Λογικά θα έκανε πρώτα μία στάση στα κεντρικά της Evobus (Mercedes-Setra) Ελλάδας που, αν δεν έχουν
αλλάξει πρόσφατα, βρίσκονται στην Κάντζα στα Μεσόγεια της Αττικής. Τα λεωφορεία στην Ελλάδα
έρχονται σχεδόν πάντα οδικώς απ' όπου και αν προέρχονται. Δεν έχω ακούσει/δει να έρχονται με τραίνο,
έτσι κι αλλιώς τρίτος τρόπος δεν υπάρχει.@pjathan: δε φαντάζομαι όταν έλεγες πως τράβηξες μία O302 να εννοείς αυτή την αηδία. Μόλις
έμαθες πως απεχθάνομαι (εδώ και τριάντα τουλάχιστον χρόνια) τις Ο303... -
@thaliarque : Δυστυχώς και επειδή από σήμερα μπαίνουμε σε 'ύποπτες' μέρες όπου
λογικά οι υπάλληλοι στις κατά τόπους διευθύνσεις μεταφορών θα τον ..... ζήσε Μάη μου!Έχει βέβαια και τα καλά η υπόθεση γιατί όταν ομαλοποιηθούν τα πράγματα θα υπάρξει 'κύμα' νέων παρατήρήσεων
-
HKT 160* Wrangler
και
ΧΝΧ 808* Setra πρώτης γενιάς -
AZB 8600 Παρά 1
-
Κάαααατι αρχίζει να κινείται αλλά καμμία σχέση με ό,τι αναμενόταν:
ΙΜΖ-7539, ΙΚΖ-7479 έτοιμα να παραδοθούν και για πρώτη φορά προσπερνά η Αγία Παρασκευή το Χολαργό.
Ξέχασα και ένα προχθεσινό (που είδα, όχι ταξινόμηση) ΖΧΙ-551*.Ιστορική μέρα για τους πινακιδόφιλους στη Γαλλία: το υπέροχο σύστημα όπου αναφέρεται στο τέλος ο
νομός (département) τους τελείωσε χθες και από σήμερα άρχισαν να δίνονται νούμερα με το νέο σύστημα
ενιαίας αριθμοδότησης για όλη τη γαλλική επικράτεια. Περισσότερα (για όσους γνωρίζουν τη γαλλική)
εδώ:
http://sfpi2.free.fr/forum/viewtopic.php?t=1695
Προ ολίγων ωρών δόθηκε το ΑΑ-001-ΑΑ, στον προαναφερθέντα σύνδεσμο θα δείτε και φωτογραφία. Ήδη
έφτασαν στο ΑΑ-794-ΑΒ.Λυπάμαι που αλλάζει το σύστημα στη Γαλλία, όμως η ιδέα ενός τέτοιου συστήματος για την Ελλάδα μου
αρέσει για να γλυτώσουμε από διάφορες παρενέργειες του τωρινού συστήματος, βλ. ειδική μεταχείριση
από τροχαία, ανακατανομές κλπ.Ο χρήστης D1FF έγραψε:
@thaliarque : Δυστυχώς και επειδή από σήμερα μπαίνουμε σε 'ύποπτες' μέρες όπου
λογικά οι υπάλληλοι στις κατά τόπους διευθύνσεις μεταφορών θα τον ..... ζήσε Μάη μου!Έχει βέβαια και τα καλά η υπόθεση γιατί όταν ομαλοποιηθούν τα πράγματα θα υπάρξει 'κύμα' νέων παρατήρήσεων
Μέχρι και αύριο οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά, αν υπήρχε ανάγκη για νέες ταξινομήσεις να είσαι
βέβαιος πως αυτές θα γίνονταν κανονικά και θα βλέπαμε τα νούμερα να προχωρούν γρήγορα όπως κάθε
χρόνο τέτοιες μέρες. Φέτος δε θα γίνει αυτό αλλά όπως λες μόλις αρχίσουν οι ταξινομήσεις με το μειωμένο
τέλος θα έχουμε πολλές φρέσκες παρατηρήσεις και τα νούμερα θα 'ξεκολλήσουν'. Πότε θα γίνει αυτό; Δεν
ξέρω, ίσως αρχίσει μετά του Θωμά, το Μάιο, μπορεί όμως και από Τρίτη/Τετάρτη του Πάσχα...HKT 160* Wrangler
και
ΧΝΧ 808* Setra πρώτης γενιάς...σε ΚΤΕΛ;
-
Να ποστάρω και εγώ κάτι λίγα που είδα σήμερα στην ''καρμανιόλα'' Πατρών-Πύργου:
ΗΑΜ 3945,ξέχασα σε τι όμως.
ΗΑΝ 1093 σε BMW (ναι μεταχειρισμένη και αυτή).
ΥΡΥ 9617 σε νταλίκα,μάλλον Scania ήταν.
ΑΖΒ 8027 σε Mercedes φορτηγό.
ΑΖΒ 859* σε Daihatsu Terios.
ΚΧΥ 8729 σε Skoda Octavia.@ thaliarque
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Σταν αν μπορείς να θυμηθείς χρονιά και μήνα θα βοηθήσεις πολύ. Ναι ασχολούμαι πιο πολύ με τους μήνες και τις χρονιές των παλιών παρά με των καινούργιων.Φίλε www2000 υπάρχει λόγος που το ζητάω από δωΦίλε μου χίλια συγνώμη! Δεν είχα δεί την ερώτησή σου! Ήταν ένα Opel Kadett του 1978. Τώρα μήνα που το είχαμε πάρει...δεν ξέρω... θα σε γελάσω... θα ρωτήσω και θα σου πώ! Εγώ ήμουν 4 χρονών τότε!
-
Πάμε πολύυυ αργά...
ΙΗΧ 9095 και ΙΚΖ 7701 σήμερα. -
HKT 160* Wrangler
και
ΧΝΧ 808* Setra πρώτης γενιάς...σε ΚΤΕΛ;
Όχι φυσικά, τουριστικό ήταν και μάλιστα ήταν ΧΝΧ 809* έκανα λάθος.
-
NIK-700*(x),HMX-500* μάλλον εντός σειράς και ΗΜΧ-5555 σε Γ.Πούντο εκτός σειράς.
-
HAN 1100 καινούριο HYUNDAI SANTA FE
Πινακίδες κυκλοφορίας 2009