-
Θα έπαιζα με Χίτλερ, ευτυχώς που με πρόλαβε απ τη ρόμπα ο κουτσαν
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Θα έπαιζα με Χίτλερ, ευτυχώς που με πρόλαβε απ τη ρόμπα ο κουτσανΕίναι γνωστή π@π@ρα ότι ο Μεταξάς ίδρυσε το ΙΚΑ κι έτσι και γιουβέτσι μπλα μπλα...Κυκλοφορεί ευρύτατα (ίσως και στα σχολικά εγχειρίδια να υπάρχουν ανακρίβειες), λίγοι ξέρουν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα...Αν δε πέσεις σε παρέα νοικοκυραίων κάποιας ηλικίας που ονειρεύονται τάξη και ασφάλεια θα ακούς για το ΙΚΑ και το Μεταξά μέχρι να πλαντάξεις (είμαι εξαιρετικά έμπειρος σε αυτούς τους κύκλους )
-
Tο καλύτερο είναι να το ακούς απ τα παιδιά τους
Θυμάμαι γυμνάσιο τσακωνόμουν με ένα κλαπανάρα (νταξ κι εγώ ήμουν λίγο τότε, να ομολογήσω ) και μου έλεγε και ξέρεις τί έκανε ο μεταξας και μπουρου μπούρου, οποτε μου πετάει το ΙΚΑ.
Με βούλωσε οφείλω να παραδεχτώ, μέχρι που γύρισα σπίτι και λέω στον πατέρα μου ρε πατέρα ισχύει αυτό? Και μου λέει, όσο ισχύει το ότι έφτιαξε στρατόΤΟ θέμα δεν είναι αν το ίδρυσε, το θέμα είναι τι το έκανε in any case. (που εδώ δεν υφίσταται σαν case )
-
Tο καλύτερο είναι να το ακούς απ τα παιδιά τους
Θυμάμαι γυμνάσιο τσακωνόμουν με ένα κλαπανάρα (νταξ κι εγώ ήμουν λίγο τότε, να ομολογήσω ) και μου έλεγε και ξέρεις τί έκανε ο μεταξας και μπουρου μπούρου, οποτε μου πετάει το ΙΚΑ.
Με βούλωσε οφείλω να παραδεχτώ, μέχρι που γύρισα σπίτι και λέω στον πατέρα μου ρε πατέρα ισχύει αυτό? Και μου λέει, όσο ισχύει το ότι έφτιαξε στρατόΤΟ θέμα δεν είναι αν το ίδρυσε, το θέμα είναι τι το έκανε in any case. (που εδώ δεν υφίσταται σαν case )
Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα δηλαδή. Ο άνθρωπος μπορεί να κυνήγησε όσο λίγοι τα ρεμπέτικα και να ίδρυε οραγνώσεις νέων στα πρότυπα των χιτλερικών, αλλά τόσα χρόνια είχαμε μάθει ότι αυτός σχεδίασε και πραγματοποίησε την Γραμμή Μεταξά και σίγουρα ήταν ο αρχηγος της κυβέρνησης(όπως την έφτιαξε βεβαίως) που αρνήθηκε την υποτέλεια της χώρας.
-
H oποία γραμμή μεταξά ήταν η μόνη που έπεσε απ ευθείας σχεδόν, όταν μπουκάραν οι Γερμανοί.
Καλή κι η γραμμή μεταξά, αλλά ψωμί δεν είχανε στον πόλεμο, ραπανάκια για την όρεξη τους λείπανε.Ήταν κι αυτός που έκανε γαργάρα τον τορπιλισμό της Έλλης, γιατί δεν τον βόλευε να πει ότι οι ομοϊδεάτες του μας κάνανε ντου.
εσύ παρεπιπτώντος τί περιμενες να πει ο Μεταξάς, περάστε? -
H oποία γραμμή μεταξά ήταν η μόνη που έπεσε απ ευθείας σχεδόν, όταν μπουκάραν οι Γερμανοί.
Καλή κι η γραμμή μεταξά, αλλά ψωμί δεν είχανε στον πόλεμο, ραπανάκια για την όρεξη τους λείπανε.Ήταν κι αυτός που έκανε γαργάρα τον τορπιλισμό της Έλλης, γιατί δεν τον βόλευε να πει ότι οι ομοϊδεάτες του μας κάνανε ντου.
εσύ παρεπιπτώντος τί περιμενες να πει ο Μεταξάς, περάστε?Εδώ οι Γερμανοί σάρωσαν πολύ μεγαλύτερες χώρες, ισχυρότερες στρατιωτικά σε ελάχιστο χρόνο, τι να πούμε για τις ντροπές των Ολανδών και των Βέλγων που παρέδωσαν αμαχητί τις γέφυρες τους. Εμέις αντισταθήκαμε στους Ιταλούς κα ιτα γεγονότα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Ακόμα και σήμερα εάν πας στο Ρούπελ θα δεις πόσο καλά οχυρωμένο ήταν και πόσο δυσκόλεψε τους Γερμανούς εισβολείς, οι οποίοι τελικα΄πέρασαν μόνο όταν το μέτωπο έσπασε σε δύο σημεία. Η ιστορία έγραψε ότι αυτός είπε το όχι εξ ονόματος του ελληνικού λαού. Για την Έλλη, να ιυπήρχαν ενεδέιξεις για το ποιοι κρύβονταν από πίσω, αλλά σε τέτοιες συγκυρίες φέρεσαι ανάλογα. Εκέινη την εποχή δεν είχε καν κυρηχτεί ο ΒΠΠ, δεν θα έπρεπε να εμφανιστεί η χώρα να δημιουργεί αντίποινα.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ρε 'σεις, μπας και θυμάται κανείς ποιος είχε θεσμοθετήσει την κοινωνική ασφάλιση των εργατοϋπαλλήλων (ΙΚΑ) και το 8ωρο στην Ελλάδα;
Όχι περιμένουμε με αγωνία να μας πεις εσύ
Ν. 6298/1934 ο ιδρυτικός νόμος του ΙΚΑ με πρώτο πρόεδρο 1934-35 τον Κανελλόπουλο http://www.ika.gr/gr/infopages/general/home.cfm
Το 1935 καθιερώθηκε η υποχρεωτική ασφάλιση όλων των μισθωτών στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), που αποτέλεσε το γενικό φορέα κοινωνικής ασφάλισης των μισθωτών. Η λειτουργία του ΙΚΑ άρχισε την 1.1.1937, αλλά η χορήγηση παροχών ρυθμίστηκε το 1951 με τον Αναγκαστικό Νόμο 1846/51, ο οποίος με τις διαδοχικές του τροποποιήσεις συνθέτει και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο του φορέα.
http://istoria3.blogspot.com/2007/12/4_15.html -
-
Εδώ μάλλον βρίσκεται η λύση του προβλήματος της ελληνικής οικονομιας...
Υπάρχουν συμπολίτες μας που, αντιλαμβανόμενοι ότι το ζήτημα έχει χρήματα αφορολόγητα και μαύρα, έχουν ενοικιάσει με το «κεφάλι» ακόμα και κοτέτσια σε αυτούς τους φουκαράδες. Οικήματα χωρίς στοιχειώδεις χώρους υγιεινής. «Τρώγλες ντροπής» - λέει στην «Ε» ο δήμαρχος της Ανδραβίδας Γιάννης Παπανδρέου και στη συνέχεια αποκαλύπτει κάτι το συνταρακτικό:
**
«Υπάρχουν και κάποιοι ασυνείδητοι που έχουν ενοικιάσει στους αλλοδαπούς εργάτες γης παλιά πλίνθινα σπίτια που έχουν κριθεί από τους μηχανικούς ως κατεδαφιστέα λόγω των ζημιών που υπέστησαν από τον σφοδρό σεισμό που έπληξε την περιοχή μας. Φαντάζεστε πόσα θύματα θα υπάρξουν αν τύχει και έχουμε έναν νέο σεισμό» - λέει ο δήμαρχος της Ανδραβίδας και υπογραμμίζει**: -
Εδώ μάλλον βρίσκεται η λύση του προβλήματος της ελληνικής οικονομιας...Υπάρχουν συμπολίτες μας που, αντιλαμβανόμενοι ότι το ζήτημα έχει χρήματα αφορολόγητα και μαύρα, έχουν ενοικιάσει με το «κεφάλι» ακόμα και κοτέτσια σε αυτούς τους φουκαράδες. Οικήματα χωρίς στοιχειώδεις χώρους υγιεινής. «Τρώγλες ντροπής» - λέει στην «Ε» ο δήμαρχος της Ανδραβίδας Γιάννης Παπανδρέου και στη συνέχεια αποκαλύπτει κάτι το συνταρακτικό:
**
«Υπάρχουν και κάποιοι ασυνείδητοι που έχουν ενοικιάσει στους αλλοδαπούς εργάτες γης παλιά πλίνθινα σπίτια που έχουν κριθεί από τους μηχανικούς ως κατεδαφιστέα λόγω των ζημιών που υπέστησαν από τον σφοδρό σεισμό που έπληξε την περιοχή μας. Φαντάζεστε πόσα θύματα θα υπάρξουν αν τύχει και έχουμε έναν νέο σεισμό» - λέει ο δήμαρχος της Ανδραβίδας και υπογραμμίζει**:Ο δήμαρχος έκανε κάποια κίνηση πέρα από το να αφορίζει τους ασυνείδητους; Καταγγελία/μήνυση σε εισαγγελία/πολεοδομία/κτλ; Το μπλα-μπλα είναι εύκολο.
-
Ο Δήμαρχος κάνει ό, τι κι ο κάθε καλός Έλληνας: Μετάθεση ευθυνών.
-
Εδώ μάλλον βρίσκεται η λύση του προβλήματος της ελληνικής οικονομιας...Υπάρχουν συμπολίτες μας που, αντιλαμβανόμενοι ότι το ζήτημα έχει χρήματα αφορολόγητα και μαύρα, έχουν ενοικιάσει με το «κεφάλι» ακόμα και κοτέτσια σε αυτούς τους φουκαράδες. Οικήματα χωρίς στοιχειώδεις χώρους υγιεινής. «Τρώγλες ντροπής» - λέει στην «Ε» ο δήμαρχος της Ανδραβίδας Γιάννης Παπανδρέου και στη συνέχεια αποκαλύπτει κάτι το συνταρακτικό:
**
«Υπάρχουν και κάποιοι ασυνείδητοι που έχουν ενοικιάσει στους αλλοδαπούς εργάτες γης παλιά πλίνθινα σπίτια που έχουν κριθεί από τους μηχανικούς ως κατεδαφιστέα λόγω των ζημιών που υπέστησαν από τον σφοδρό σεισμό που έπληξε την περιοχή μας. Φαντάζεστε πόσα θύματα θα υπάρξουν αν τύχει και έχουμε έναν νέο σεισμό» - λέει ο δήμαρχος της Ανδραβίδας και υπογραμμίζει**:Αυτοί είναι οι καλοί μετανάστες που πληρώνουν για να μείνουν σε πλίνθινα σπίτια και κάθονται να δουλέψουν. Αυτοί δεν μας πειράζουν [γιατί άραγε]. Με τους άλλους έχουμε πρόβλημα που είναι περαστικοί. Α ναι, και μ' αυτούς που διαμαρτύρονται επίσης.
-
Σύμφωνος με το μοντέλο της μείωσης των μισθολογικών απολαβών των εργαζομένων σε μια επιχείρηση -και αφού έχει προηγηθεί συνεννόηση μαζί τους- ως μέσο αντιμετώπισης της κρίσης, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
«Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει την κρίση μία επιχείρηση, εφόσον φυσικά υπάρχει συναίνεση από τους εργαζομένους» είπε ο κ.Δασκαλόπουλος. Και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για λύση μονόδρομο αφού το πιστόλι βρίσκεται σε αυτή την περίπτωση στον κρόταφο της επιχείρησης και όχι των εργαζομένων
Βρε, κάποιον μου θυμίζει αυτο... βρε κάποιον μου θυμίζει...
Δεν είναι ότι ο Δασκαλόπουλος θέλει να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων.
Απλώς, όταν αναφέρεται ειδικά για την κρίση, λέει πως είναι μονόδρομος να μειωθούν οι μισθοί 'εφόσον υπάρχει συναίνεση' [ ] γιατί δεν είναι σωστό να μπαίνει το πιστόλι στον κρόταφο της επιχείρησηςΜάλλον θα μπερδεύομαι όμως, deja vu φάση
-
'Ταξιδιωτική οδηγία' για αμερικανικά κεφάλαια με προορισμό την Ελλάδα
Μια νέα έκθεση 'καταπέλτης' για τη χώρα μας που έρχεται από την αμερικανική ήπειρο προβλέπει τρία χρόνια ύφεσης για την ελληνική οικονομία.
Στην έκθεση, που αποκαλύπτει το Capital.gr, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανάβει 'κόκκινο' για τη χώρα μας από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και προειδοποιεί τις αμερικανικές επιχειρήσεις ότι:
«Η ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί με ρυθμό από 0,2% έως -2% ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια, ο ρυθμός ανάπτυξης σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα θα εξαρτηθεί από τον αντίκτυπο και το χρόνο ανάκαμψης από την παγκόσμια οικονομική κρίση και την επακόλουθη οικονομική ύφεση.»
Και σαν μην έφθανε η νέα ψυχρολουσία για τη χώρα μας το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ (U.S. Commercial service) ενημερώνει τους δυνητικούς επενδυτές ότι η Ελλάδα παραμένει χώρα αφιλόξενη για επενδύσεις, με έντονο μονοπωλιακό χαρακτήρα και υψηλή γραφειοκρατία.
Ειδικά για την ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων της χώρας μας εκφράζονται αμφιβολίες για το αν τελικά θα βρεθούν επενδυτές με επαρκή ρευστότητα, την περίοδο αυτή, 'για να αγοράσουν αυτά που πουλάει η Ελλάδα'.
Ειδικότερα οι Αμερικανοί αναλυτές υπογραμμίζουν το μεγάλο βαθμό εξάρτησης της οικονομίας από το κράτος και τον υψηλό βαθμό διαφθοράς, που επηρεάζει δραστικά πολλούς τομείς της οικονομικής και εμπορικής ζωής. Αναφέρονται μάλιστα και σε εκθέση της Διεθνούς Διαφάνειας που κατατάσσει τη χώρα μας στην 28η θέση από τις 30 χώρες του ΟΟΣΑ.
Υπόλοιπο άρθρο
http://www.capital.gr/news.asp?id=711024 -
Δεν ξέρω αν έχουν ξαναμπει τα παρακάτω, κυκλοφορούν όμως πολύ με email τις τελευταίες μέρες....
http://musicheaven.gr/html/modules.php? ... opic=18089
http://www.acrobase.gr/showthread.php?p=260967
http://respentza.blogspot.com/2009/04/11-2009.html
http://www.vasilisp.com/blogs/asimonis/ ... afeteries/
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/04/11-y.html
http://forum.meteoclub.gr/viewtopic.php?f=4&t=976
http://www.miatamania.gr/forum/showthread.php?t=2262
http://blog.locus-delicti.com/archives/379
http://www.bikenet.gr/index.php?option= ... .msg271579
Αγαπητοί εσπρεσάκιδες, φραπεδάκιδες, καπουτσινάκιδες,
όπως όλοι γνωρίζετε στα καταστήματα που μας σερβίρουν τους καφέδες μας, μας πιάνουν τα οπίσθια(!!!) υπερχρεώνοντας τα ροφήματα, κερδοσκοπώντας εις βάρος των απλών καταναλωτών.
Ένα απλό προϊόν που στα σούπερ μάρκετ κοστίζει ανάμεσα στα 0,75 - 4 ευρώ η συσκευασία, στα καφέ που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και στις περιοχές αναψυχής και διασκέδασης της Αθήνας, των μεγάλων αστικών κέντρων και των τουριστικών προορισμών, οι τιμές ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ένας ελληνικός καφές ξεκινάει από 2,5 ευρώ, η τιμή εκκίνησης του γαλλικού ειναι στα 3 ευρώ, ενώ ο καπουτσίνο - ως προϊόν ιταλικής φινέτσας και μόδας - ξεκινάει στα 3,5 ευρώ.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, που στο εξωτερικό οι τιμές αυτών το υπηρεσιών, δεν ξεπερνούν ούτε κατά το ήμισυ των παραπάνω 'ελληνικών' τιμών.
Συνήθως οι τιμές του καφέ εκτινάσσονται σε περιόδους πολέμου. Τελικά, η Ελλάδα βρίσκεται σε ακήρυχτο πόλεμο με τη γενιά των 700 ευρώ - τους συνήθεις πελάτες, λόγω ηλικίας, των καφετεριών. Τα παιδιά αυτά τιμούν τον παραδοσιακό τρόπο συνεύρεσης και κοινωνικοποίησης των Ελλήνων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ζωή και οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις και στους χιλιάδες εργαζόμενους αυτών.
Καλούμε λοιπόν όλους εσάς να διεκδικήσετε δυναμικά τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον πελάτη, την τσέπη του και τη νοημοσύνη του.
Το Σάββατο 11 Απριλίου 2009 δεν θα πάμε για τον καθιερωμένο καφέ με φίλους. Ας απολαύσουμε τη βόλτα μας στα μαγαζιά και στους δρόμους και ας μαζευτούμε στα σπίτια μας για καφέ.
Αν λοιπόν αυτές οι επιχειρήσεις θέλουν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης, ας ρίξουν τις τιμές, προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους.
Σάββατο 11 Απριλίου 2009
Μποϊκοτάζ στις καφετέριεςΑλλήθεια, πόσοι πιστεύουν ότι θα αλλάξει κάτι με ένα μονοήμερο μποϊκοτάζ στις καφετέριες που χρεώνουν 5 ευρώ τον καφέ αν όλες τις άλλες μέρες συνεχίζουμε να τις 'τιμάμε'...
-
ναι θα πεσουν εξω τα μαγαζια αμα δε πανε μια μερα για καφε...
με αυτα τα μυαλα, θα αλλαξουν πολλα...
-
Nα μην ξεχασουμε ομως την Κυριακη 12 να πιουμε δύο καφεδες εκαστος...
-
Να πάνε να χτυπήσουν φραπεδάκια έξω από τις καφετέριες και να μην ξαναπατήσουν αν δεν πέσει η τιμή.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Nα μην ξεχασουμε ομως την Κυριακη 12 να πιουμε δύο καφεδες εκαστος...και πάνω απ\όλα μην ξεχάσουμε να φοράμε και λευκό γυαλί ηλίου
τί μόδα και αυτή -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εδώ μάλλον βρίσκεται η λύση του προβλήματος της ελληνικής οικονομιας...
Υπάρχουν συμπολίτες μας που, αντιλαμβανόμενοι ότι το ζήτημα έχει χρήματα αφορολόγητα και μαύρα, έχουν ενοικιάσει με το «κεφάλι» ακόμα και κοτέτσια σε αυτούς τους φουκαράδες. Οικήματα χωρίς στοιχειώδεις χώρους υγιεινής. «Τρώγλες ντροπής» - λέει στην «Ε» ο δήμαρχος της Ανδραβίδας Γιάννης Παπανδρέου και στη συνέχεια αποκαλύπτει κάτι το συνταρακτικό:
**
«Υπάρχουν και κάποιοι ασυνείδητοι που έχουν ενοικιάσει στους αλλοδαπούς εργάτες γης παλιά πλίνθινα σπίτια που έχουν κριθεί από τους μηχανικούς ως κατεδαφιστέα λόγω των ζημιών που υπέστησαν από τον σφοδρό σεισμό που έπληξε την περιοχή μας. Φαντάζεστε πόσα θύματα θα υπάρξουν αν τύχει και έχουμε έναν νέο σεισμό» - λέει ο δήμαρχος της Ανδραβίδας και υπογραμμίζει**:Αυτοί είναι οι καλοί μετανάστες που πληρώνουν για να μείνουν σε πλίνθινα σπίτια και κάθονται να δουλέψουν. Αυτοί δεν μας πειράζουν [γιατί άραγε]. Με τους άλλους έχουμε πρόβλημα που είναι περαστικοί. Α ναι, και μ' αυτούς που διαμαρτύρονται επίσης.
Μια χαρα μας πειραζουν και αυτοι και οι αλλοι και οι διαμαρτυρομενοι.
Και αφου δεν εχουν λεφτα που θέλεις να μεινουν, στον Αστερα Βουλιαγμενης ? Ολοι εσεις που διαμαρτυρεστε για τις συνθηκες διαβιωσης των λαθρομεταναστων πως και δεν εχετε δωσει κανα δευτερο σπιτι σας που θα το νοικιαζατε ? Γιατι δεν δινετε το χειμωνα το εξοχικο σας που δεν το χρησιμοποιητε.? Γιατι δεν τους φιλοξενειτε στο σπιτι σας αφου τους θέλετε τόσο και τους συμπονατε ? Στα λογια κ στην κριτικη εισαστε πρωτοι αλλα στην πραξη εισαστε αφαντοι.
Τόσους πονόψυχους εχω ακουσει να κλαιγονται για τις συνθηκες διαβιωσης των λαθρομεταναστων. Κανενας απο αυτους δεν ειναι πλουσιος ωστε να μπορει να διαθεσει καποια πολλά χρηματα απο τα χρηματα του ωστε να τους βοηθησει ? Εγω δεν εχω ακουσει κανεναν παντως .... οπότε .... οι εισαστε μονο λογια αλλα θέλετε εργα με τα λεφτα των αλλων (κρατος και αυτο απο μας τους φορολογουμενους) ή ολοι οι πονοψυχαρηδες ειναι στο τσιμα τσιμα και δεν εχει κανεις περιουσια μεγαλη ουτε καν δευτερο σπιτι εστω και παραγκα για να το διαθεσει δωρεαν ....? Τι ατυχια και αυτη ... ολοι οσοι θέλουν να βοηθησουν ειναι μπατίρια
Παντως αυτοι που νοικιαζαν το παλιο λεωφορειο και τα ετοιμοροπα κτηρια μια χαρα υπερ των μεταναστων ειναι .... δεν μας ειπες τιποτα καινουριο. Το χω πει και παλιοτερα οτι οι πρωτοι που ειναι υπερ των λαθρομεταναστων ειναι αυτοι που τους εκμεταλευονται ....
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;