Ο χρήστης Coyot έγραψε:
@Professeur: Το μπλοκέ τώρα προσφέρεται και με το χειροκίνητο κιβώτιο στην Καϋμάν, απ' ότι είδα.
Το τρίλιτρο προηγούμενο Ζ4 κουπέ ήταν συνολικά καλύτερο, ως ομοιογενέστερο και πιο ισορροπημένο αυτοκίνητο από την Ζ4Μ. Η τελευταία δεν ήταν ιδιαιτέρως οδηγήσιμη - σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων επαγγελματιών, που γνωρίζω και εμπιστεύομαι.
Προφανώς ο S54 ΔΕΝ ήταν γι' αυτό το 'σασί' (συνολικώς νοούμενο, συμπεριλαμβανομένης γεωμετρίας, μεταξονίου/μετατροχίων κλπ)
Είναι 'ομιχλώδες' το τοπίο με το μπλοκέ στη χειροκίνητη έκδοση (νομίζω ηθελημένα από την Πόρσε). Στην αρχή είχα διαβάσει ότι θα προσφέρεται και στη χειροκίνητη. Όμως σε δύο διαφορετικά τεστ σε αγγλικά έγκυρα περιοδικά είδα ΩΣ ΜΕΙΟΝ να αναφέρεται ότι τελικά ΔΕΝ θα προσφέρεται στη χειροκίνητη το μπλοκέ. Το οποίο φυσικά αν ισχύει (που μάλλον ισχύει) όπως έγραψα και πριν είναι μέγιστο καραγκιοζιλίκι (στην προηγούμενη λέγανε ότι δεν 'συνεργαζόταν' με το τιπτρονικ και δεν το έιχαν εξελίξει. Τώρα να δούμε τι μ@λακία θα σκεφτούν να πούνε! )
Η τρίλιτρη Ζ4 μπορεί να ήταν πιο 'ομοιογενής' αλλά ταυτόχρονα δεν ήταν και 'σκληροπυρηνική'. Δεν ήταν δηλαδή η 'τρομοκρατία' που ήταν η Μ αδελφή. Μπορεί να ήταν too much ο S54 για αυτό το αυτοκίνητο(όπως γράφεις) και να ήταν πιο 'απότομο' ή πιο 'άγαρμπο' από μια Μ3 αλλά για μένα αυτό του έδινε επιπλέον γοητεία. Ήταν (στα μάτια μου) ένα γνήσιο muscle car, ευρωπαϊκό και πολυτελές ταυτόχρονα. Το οποίο για μένα ήταν ένας πολύ καλός συνδυασμός. Επίσης το τρίλιτρο μπορεί να ήταν 25 χιλιάρικα φθηνότερο, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούσε να σταθεί δίπλα σε μια Ες (ίσως στην απλή Καίμαν). Ήταν βαρύτερο και αρκετά πιο αδύναμο. Δεν έχω οδηγήσει κάποιο από τα δύο αλλά έχω διαβάσει (σχεδόν) ότι έχει γραφεί και νομίζω ότι ήταν και στημένο για πιο 'cruising' καταστάσεις σε σχέση με την Ζ4Μ και την Ες.
Κλείνοντας, να συνοψίσω ότι η αυτοκινητική τρομοκρατία που ασκούσε η Ζ4Μ (σε οδηγό και παρατηρητές) είναι κάτι που με γοήτευε(ι) πολύ. Ασε που είναι και ανασοκόφτρα από εμφάνιση!
Και επειδή μου αρέσει και πολύ (όπως όλοι καταλάβαμε νομίζω! ) ας ξαναβάλω μια φωτό με τη μαμά της, που είναι και αυτή 'γυναικάρα' :