Mar 6, 2004, 12:08 AM

Ο χρήστης anemar έγραψε:
Μαλλον δεν διαβασες καλα αυτα που εγραψα.Να ξεκαθαρισω οτι τα μετεφερα αυτουσια απο τους 4τροχους οποτε ειναι κρισεις ειδικων δημοσιογραφων του χωρου και οχι δικες μου 'αυθαιρετες'.......

Καταρχήν τα διάβασα καλά μην ανησυχείς..Δεύτερον αν και είμαι σε forum των 4Τ δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση το συγκεκριμένο περιοδικό εξιδικευμένο σε θέματα off-roading και από πλευράς μου μπορώ να ψάξω και να σου βρω πολλά παραδείγματα από διεθνείς αξιολογήσεις που υποστηρίζουν και τεκμηριώνουν το αντίθετο από αυτά που υποστηρίζουν οι 4Τ. Με δύο λόγια δεν θεωρώ τους 4Τ ως Βίβλο ή κάτι παρόμοιο για να παίρνουμε τις θέσεις τους ως απαραβίαστες ή απολύτως δεδομένες.

Αν λοιπον διαβαζες καλα θα εβλεπες οτι το ESP+ στην περιπτωση του X-Trail υποτιθεται οτι παιζει το ρολο του κεντρικου μπλοκε διαφορικου που διαθετουν τα μοντελα Forester,RAV4,Outlander ενω αυτο ΟΧΙ.Και γραφουν, οι ειδικοι παντα,οτι σε ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν μπορει το ηλεκτρονικο ESP να συγκριθει με το μηχανικο μπλοκε διαφορικο και να παιξει τον ιδιο ρολο.Προφανως βαρεθηκες να διαβασεις ολοκληρη τη δημοσιευση.Επισης αναφερουν οτι:Τα μοντελα με πραγματικη τετρακινηση(3 διαφορικα)ειναι σε αλλη κατηγορια.Να μην γραψω αυτα που διαβασα?Σε ενοχλησαν?'

Καταρχήν οι 'ειδικοί' που αναφέρεις είναι οι αξιολογητές των 4Τ, επομένως συγκεκριμενοποιησέ το για να μην δίνονται λανθασμένες εντυπώσεις πως μιλάμε για όλους του ειδικούς. Πλην των 4Τ υπάρχουν παραδείγματα που να υποστηρίζουν ότι το ESP+ δεν δίνει δυνατότητες στο Χ-Trail εφάμιλλες των 3 διαφορικών (για να μην πω καλύτερες); Τώρα συγκεκριμένα αν το RAV 4, επειδή απλά έχει 3 διαφορικά, είναι σε άλλη κλάση σε σχέση με το Χ-Trail καλύτερα ας μείνει ασχολίαστο...Αυτά που διάβασες γράψτα, τα προσωπικά όμως σχόλια περί ESP ή για απόρριψη μοντέλων δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστα...

Και εγω συμφωνω οτι το ESP ειναι καλο και βοηθαει στον περιορισμο της ολισθησης των τροχων.Αλλα μη συγκρινουμε ανομοια πραγματα.Φυσικα και θα ηθελα να εχω και ESP αλλα πρωτα απο ολα με ενδιαφερει να εχω πραγματικη τετρακινηση.

Πολύ ωραία, διευκρίνησε λοιπόν ότι τα συμπεράσματά που προανέφερες βασίστηκαν κυρίως στην προσωπική σου επιθυμία για μόνιμη τετρακίνηση με τρία διαφορικά ΧΩΡΙΣ φυσικά αυτό να σημαίνει ότι στην πραγματικότητα τα μοντέλα αυτά έχουν τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία...

Ως πραγματικη τετρακινηση θεωρειται απο τους ειδικους του χωρου αυτη που αποτελειται απο 3 διαφορικα.Τετοια διαθετουν επαναλαμβανω τα Forester,Outlander,RAV4.Και τα 3 εχουν μπλοκε το μεσαιο ενω οπως εγραψα τα RAV και Forester εχουν και το πισω.Τα χει γραψει και ο φιλος boxer2003 που φαινεται γνωστης.Το ESP+ δεν μπορει εκ θαυματος να το βαφτισουμε ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΠΛΟΚΕ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ.

Και πάλι υπενθυμίζω να μην γενικεύονται απόψεις που αναφέρονται από συγκεκριμένο τεστ ως απόψεις όλων των 'ειδικών'. Τώρα για τον φίλο boxer2003, χωρίς να έχω μαζί του τίποτα, θέλω να ρωτήσω: τόσες απόψεις διατυπώθηκαν, δηλαδή μόνο όσοι πλησιάσουν ή ταυτίζονται με αυτά που εσύ υποστηρίζεις (έστω και μέσω της συγκεκριμένης αξιολόγησης των 4Τ) είναι οι γνώστες και οι υπόλοιποι οι αδαείς;

Σε καμια περιπτωση δεν θεωρω την δικη μου επιλογη ως την ενδεδειγμενη για αλλους.Εγραψα οτι ανεφερα το σκεπτικο της επιλογης μου ωστε να βοηθησω μελλοντικους αγοραστες,γιατι θεωρω οτι εψαξα καλα την αγορα.

Και εγώ το ίδιο θέλω, να βοηθησω μελλοντικούς αγοραστες. Ωστόσο, επειδή και εγώ αλλά και πολλοί άλλοι φίλοι κάναμε μελέτη έρευνα αγοράς μηνών, δεν θα μπορούσαν να μην σχολιάζονται σημεία που 'χρωματίζουν' τις δυνατότητες κάποιων μοντέλων ή που απορρίπτουν άλλα με βάση υποκειμενικά κριτήρια.

Και αυτο φαινεται απο το γεγονος οτι θεωρω ως καλυτερο το Forester.Αφου ειναι τι να κανω?Να μην το πω?Να μην πω σε εναν φιλο που ενδιαφερεται για το X-Trail οτι δεν εχει τις ρεπριζ που εχουν τα RAV,Outlander,Forester και εχει διαφορες που φτανουν και τα 5 δευτερολεπτα????Να μην πω για τις εκτος δρομου δυνατοτητες που οι ειδικοι λενε οτι τα αυτοκινητα με 3 διαφορικα ειναι σε αλλη κατηγορια?
Οπως βλεπεις λοιπον η αλεπου δε χρειαζεται να προσπαθησει να φτασει καπου......

Εδώ λοιπόν βρίσκεται η κεντρική ιδέα και η 'αντικειμενικότητα' της αξιολόγησης των μοντέλων που παράθεσες. Παίρνεις λοιπόν ως δεδομένα κάποια σημεία που εσύ θέλεις, τα γενικεύεις ως απόψεις ειδικών και μετα βάζεις το 'κερασάκι' με το Forester Χ για το οποίο έχει προηγηθεί τόσος διάλογος...Δεν νομίζω με αυτό τον τρόπο να πείθεις ή να μειώνεις την ανωτερότητα κάποιων μοντέλων που σχεδόν άκριτα απορρίπτεις...Επομένως ισχύει το 'όσα δεν φτάνει η αλεπού...'