-
Αν γίνουν διόδια λογικά θα είναι με χιλιομετροχρέωση για όλους. Αν σκεφτεί κανείς ότι εύκολα θα εφοδιαστούν με e-pass όλοι οι μόνιμοι, και οι περισσότεροι τουρίστες λογικά έχουν ήδη e-pass εύκολα γίνεται. Κάποιος χωριανός μου που κάνει τη διαδρομή Πάνορμο Μυλοποτάμου - Ρέθυμνο κάθε μέρα θα έχει ένα κόστος περίπου 2 ευρώ/μέρα, με ανταπόδοση την ταχύτητα-οικονομία καυσίμου-ασφάλεια.
Φυσικά σίγουρα θα διατηρηθουν και τμήματα του υπάρχοντος δικτύου για όσους δεν θέλουν να πληρώνουν.
Όσο για το φορτηγό, το να επιβαρύνεις me 30 ευρώ (π.χ) ένα φορτηγό για να πάει από τα Χανιά στο Ηράκλειο, δε συνιστά τρομερή επιβάρυνση στην αξία των προϊόντων, αν σκεφτείς πόσο κερδίζει σε οικονομία, αποφεύγει τα 'καροτσάκια' πίσω του, κλπ, κλπ
Όσο για τα κρατικά έργα, είμαι 100% σύμφωνος ότι έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα. Όσο για το Παγκρήτιο, Πανθεσσαλικό, Παμπελοπονησιακό και δε συμμαζεύεται, είναι πραγματικά άχρηστα λεφτα....
-
Φίλε 'cosygatos', μπορεί οι επιχειρήσεις τουρισμού να βγάζουν περισσότερα στην Κρήτη, αλλά ο εργαζόμενος τον ίδιο μισθό παίρνει.
Και αν είναι να συζητάμε για 'μοιρασιά',προφανώς δεν έρχονται πίσω όσα αντιστοιχούν στη συνεισφορά της Κρήτης στο δημόσιο ταμείο. -
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Φίλε 'cosygatos', μπορεί οι επιχειρήσεις τουρισμού να βγάζουν περισσότερα στην Κρήτη, αλλά ο εργαζόμενος τον ίδιο μισθό παίρνει.
Και αν είναι να συζητάμε για 'μοιρασιά',προφανώς δεν έρχονται πίσω όσα αντιστοιχούν στη συνεισφορά της Κρήτης στο δημόσιο ταμείο.Ρε συ Adriver, και η κουτσή Μαρία κάτω έχει rooms to let, ξεροχώραφα που δεν τα καλλιεργούσε κανένας χρυσοπουλιούνται για οικόπεδα, υπάρχουν 100 τεχνικά γραφεία σε κάθε πόλη σας επειδή δουλεύει η κτηματαγορά αβέρτα λόγω αγορών εξοχικών από βορειοευρωπαίους κ.ο.κ.. Όταν το χρήμα κινείται όλοι τσιμπάνε από κάτι, άλλοι πολλά και άλλοι λίγα φυσικά. Εντάξει, προφανώς δεν είναι πλούσιοι όλοι οι κρητικοί, αλλά είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο το βιωτικό σας επίπεδο από ότι στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Και το ότι συνεισφέρει η Κρήτη στον κρατικό κορβανά είναι αδιαμφισβήτητο, αλλά σίγουρα όχι τόσο όσο νομίζεις, αφού είναι προφανές το ύψος της φοροδιαφυγής στον τομέα του τουρισμού και της διασκέδαση.
Τώρα που συζητάμε, λιγούρεψα σκαλτσούνια... -
Καλτσούνια
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Εγώ από την άλλη θέλω να κραξω του φωστήρες που αποφάσισαν να διαμορφώσουν το δρόμο στο κόμβο του Γιοφύρου και εκεί που με τις ράμπες είχε λυθεί το πρόβλημα της κίνησης, ξαναδημιουργήθηκε!!!
Μιλάμε για υπέρτατα ηλίθιους!!!!!!!
Ευτυχώς που μόνο με το ποδήλατο περνάω πλέον από εκεί...Προσπαθούσα να καταλάβω τι εννοούσες, αφού δύο φορές που πέρασα από κει πρόσφατα ευχαριστήθηκα επιτέλους τον κόμβο Γιοφύρου (ούτε ένα βρισίδι δεν χρειάστηκε να ρίξω... ).
Έ σήμερα λοιπόν τ' απόγευμα θυμήθηκα τα γραφόμενά σου, μιας και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ να βγω από την Εθνική εκεί...(νομίζω ότι δεν άφησα βωμολοχία για βωμολοχία που να κατείχα..ΚΑΙ σε διάφορες γλώσσες ).
Βρε παιδιά: μου φαίνεται εμένα μόνο, ή πραγματικά οι ουρές τελευταία σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου έχουν πάρει διαστάσεις Αθήνας (από τότε που έγιναν οι δήθεν 'ελαφρύνσεις' της κυκλοφορίας χάρη στις ράμπες, πήρε ο διάολος αρκετά άλλα σημεία της πόλης);
-
Εγώ για αυτόυς τους δρόμους διόδια ΔΕΝ πληρώνω!
Άν κι εφόσον μετατρέψουν τον ΒΟΑΚ σε Αττική Οδό ΠΟΛΥ ευχαρίστως.
Όμως μέχρι τότε δε νομίζω να είναι κανείς τόσο ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΣ ώστε να έρθει να στήσει διόδια για αυτό το χάλι.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Καλτσούνια -
ΚαλτσούνιαΓιατί τα αναφέρατε τώρα
-
-
ΜΙΑΜ!
-
Αυτά στο Ρέθυμνο τα λέμε λυχναράκια
-
Αυτά στο Ρέθυμνο τα λέμε λυχναράκιαΚαι στο Ηράκλειο έτσι τα λένε. Καλιτσούνια λυχναράκια...
-
Ουσιαστικά καλιτσούνια είναι όλων των ειδών γα τυροπιτάκια. Από εκεί και μετά το καθένα έχει το όνομα του, ανεβατά, λυχναράκια κλπ.
-
Ααααακριβώς!
Όπως υπάρχουν και τα τυροπιτάκια με μαλάκα, δηλαδή 'μαλακοπιτάκια'. Έχω ακούσει και το απίστευτο 'γροθοπιτάκια'
Πάντως από τους δρόμους το γυρίσαμε
-
http://www.patris.gr/articles/154013
http://www.patris.gr/articles/154036
Ο γερανός έχει γίνει σήριαλ τόσο καιρό. Αγοράστηκε πριν μερικούς μήνες αλλά δεν μπορούσαν να φτιάξουν τα χαρτιά του, δεν μπορούσαν να βγάλουν πινακίδες, χαμός. Επιτέλους θα τον δούμε. Πολύ θέλω να δώ το γερανο να παίρνει καποιο 4Χ4 ενός μαυροπουκαμισά. Θα γίνει τρλό πανηγύρι!!!!
-
Εκδρομούλα στα Χανιά.
Αυτο το κυκλικό που έφτιαξαν 3-4 χιλιόμετρα πριν το αεροδρόμιο είναι για να κάνει τη ζωή των αυτοκινητων ευκολότερη ή δυσκολότερη? Απο αεροδρόμιο προς Σούδα είναι κάπως περίεργη η μανούβρα που πρέπει να κάνεις? Ειδικά για τα μεγάλα λεωφορεία θα πρέπει να είναι σκέτη κόλαση. Παραείναι μικρό είναι η άποψή μου.
Προκαλεί εντύπωση επίσης ότι όσο απομακρύνεται κανείς απο το Ηράκλειο οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί, έχουν...ξε-τοποθετηθεί. Είδικά μεταξυ Ρεθύμνου και Χανιών έχουν ρίξει παραπάνω απο τις μισές. Καλά αυτοι οι Ηρακλειώτες κοιμούνται όρθιοι ρε παιδί μου? -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εκδρομούλα στα Χανιά.
Αυτο το κυκλικό που έφτιαξαν 3-4 χιλιόμετρα πριν το αεροδρόμιο είναι για να κάνει τη ζωή των αυτοκινητων ευκολότερη ή δυσκολότερη? Απο αεροδρόμιο προς Σούδα είναι κάπως περίεργη η μανούβρα που πρέπει να κάνεις? Ειδικά για τα μεγάλα λεωφορεία θα πρέπει να είναι σκέτη κόλαση. Παραείναι μικρό είναι η άποψή μου.Ευρώπη παιδί μου, γεμίσαμε round about....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Εκδρομούλα στα Χανιά.
Αυτο το κυκλικό που έφτιαξαν 3-4 χιλιόμετρα πριν το αεροδρόμιο είναι για να κάνει τη ζωή των αυτοκινητων ευκολότερη ή δυσκολότερη? Απο αεροδρόμιο προς Σούδα είναι κάπως περίεργη η μανούβρα που πρέπει να κάνεις? Ειδικά για τα μεγάλα λεωφορεία θα πρέπει να είναι σκέτη κόλαση. Παραείναι μικρό είναι η άποψή μου.Ευρώπη παιδί μου, γεμίσαμε round about....
Και εδω στο Καταρ ειναι γεματο απο κυκλικα.... με μεγαλη διαμετρο μαλιστα ακομα και σε διασταυρωσεις αρτηριων με τρεις λωριδες η καθε μια!!! αλλα σε μερικες περιπτωσεις εβαλαν και φαναρια....... Εδω θα επρεπε να δειτε τι θα γινοτανε με μερικους Ελληναρες οδηγους.....
-
Το συγκεκριμένο χρειαζόταν. Πολύ επικίνδυνο σημείο ιδίως για αυτούς που από Βλητέ πήγαιναν προς ακρωτήρι ή Χανιά (στροφή δηλαδή αριστερά). Έχουν γίνει εκεί πολλά τροχαία, ιδίως τις νυχτερινές ώρες. Όσοι έρχονται από Χανιά με κατεύθυνση το αεροδρόμιο συχνά περνούν από εκεί με πολλά και είναι και κατηφόρα με πρόσφυση άστα να πάνε. Δυο φορές έχω γλιτώσει σε εκείνο το σημείο στο παρά ένα. Και τις δυο ερχόμουν από Χανιά. Τη μία βράδυ μετά τη στροφή και όπως ισιώνω πριν τη διασταύρωση βλέπω τρία ζευγάρια φώτα να με κοιτούν. Αμάξι προσπερνούσε φορτηγάκι και ταρίφας το αμάξι!!! Τη δεύτερη φορτηγό φορτωμένο όσο δεν έπαιρνε έστριβε από Σούδα προς Χανιά πολύ μα πάρα πολύ αργά έχοντας κλείσει όλο το δρόμο!!!
-
Βρε Ηρακλειωτάκια μπορεί κανείς να μου πει τι θα κάνουν οι φωστήρες του ΒΟΑΚ στο Γιόφυρο; Τον τρώω στη μάπα πάρα πολλά χρόνια καθε μέρα. Μου χουνε τσακίσει τα νεύρα. Μεταξύ μας πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιο άχρηστη υπηρεσία απο το ΒΟΑΚ σε όλη την επικράτεια. Εκείνες τις νέες πινακίδες πριν νεα τη ράμπα πρός Παγκρήτιο τις έχετε προσέξει. Πρέπει να τις έχει φτιάξει ηλίθιος και να τις τοποθέτησε πανηλίθιος. Είδατε και τις διορθώσεις; Οταν έρθουν οι τουρίστες θα θέλουνε να πάνε στη Φαιστό και θα πηγαίνουνε στην Ελευθερνα. Δεν ντρέπονται καθόλου; Μιλάμε για τους
Οδικο δικτυο Κρητης, κυκλοφοριακα κλπ!!!