-
Ο χρήστης dkit42001 έγραψε:
Mε την εισβολη των μακεδονων στην ελλαδα τελειωσε ο ελληνικος πολιτισμος , λαμπρες πολεις π.χ. θηβα αθηνα ισοπεδωθηκαν . Μικρη χωρα η ελλαδα , πολλες εσωτερικες διαμαχες , αγωνες εναντιον βαρβαρων τελικα δεν αντεξε στην εισβολη των βορειων . ΚΡΙΜΑ οι Μακεδονες να υπερηφανευονται για τον σφαχτη τον Αλεξανδρο και σε μας που ειχαμε παντα πολιτισμο να θελουν να μας επιβαλλουν αυτον τον σφαγεα για ελληνα. ποιος αλλος ελληνας εσφαξε τοσους λαους? τοσες αποικιες υπηρχαν αλλα γενοκτονιες σαν αυτον δεν εκανε κανειςεχει δικιο ο dkit42001 .
Τα πάντα όλα χ2.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Έχετε δίκιο, η συμπεριφορά μου ήταν απαράδεκτη...
Όσων αφορά τα επιχειρήματα, όλοι μας τα γνωρίζουμε απλά κάποιοι εθελοτυφλούν επικίνδυνα αγνοώντας τα επιδεικτικά…
Υ.Γ. Εξάλλου υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο αυτά που διδαχθήκαμε και έχουμε κατά καιρούς μελετήσει από προσωπικό ενδιαφέρον να είναι προϊόν προπαγάνδας του κράτους, με σκοπό την εξιδανίκευση του Μ. Αλεξάνδρου και των Μακεδόνων κατ’ επέκταση. Με την ίδια λογική οι Σπαρτιάτες μπορεί να ήταν φλώροι κ.ο.κ … Δε βγάζεις άκρη......
Δε σου έχει περάσει απ το μυαλό ότι ειδικά στην ιστορία στο σχολείο υπάρχει μια ελάχιστη πιθανότητα να έχεις διδαχτεί εθνικιστικές μπούρδες?
Πες μερικές σχετικές με το θέμα.
-
Συνεχεια του ελληνικού έθνους, κρυφό σχολειό, ρόλος της εκκλησίας στην επανάσταση του 21 είναι 3 που μου έρχονται άμεσα.
-
Συνεχεια του ελληνικού έθνους, κρυφό σχολειό, ρόλος της εκκλησίας στην επανάσταση του 21 είναι 3 που μου έρχονται άμεσα.Αφενώς μεν σου ζήτησα σχετικές με το θέμα , αφετέρου δεν βλέπω γιατί η συνέχεια του Ελληνικού έθνους είναι μπαρούφα για εσένα. Εδώ μιλάνε για έθνος οι Αμερικανοί και οι Εβραίοι , δεν αποδέχεσαι τη συνέχεια του Ελληνικού έθνους ;
-
Αλλο το εθνος και αλλο η συνεχεια του.
Τωρα οσον αφορά το μακεδονικο ζητημα, πιστευω οτι οι περισσοτερες πτυχες του μακεδονικου αγωνα ειναι ειπωμενες απο εθνικιστικη σκοπιά.
Κρητικοι και πελοποννησιοι αξιωματικοι πολεμουσαν για τη Μακεδονια. Σλαβοφωνοι πατριαρχικοι καπετανιοι υπερασπιζονταν σλαβοφωνο πατριαρχικο πληθυσμο και οχι καποια ελληνικοτητα.Πολλα γενικως, αλλα ψευδη, αλλα σκοπιμως αποκρυφθεντα και αλλα ομιχλωδη περιλαμβανει η εθνικη μας παιδεια.
-
Συνεχεια του ελληνικού έθνους, κρυφό σχολειό, ρόλος της εκκλησίας στην επανάσταση του 21 είναι 3 που μου έρχονται άμεσα.-
Πως αποδεικνύεις την ασυνέχεια των Ελλήνων;
-
Ο ρόλος της Εκκλησίας δεν ήταν ξεκάθαρος, δεν υπήρξε ενιαία σταση. Αλλη στάση κράτησαν οι λαικοί κληρικοί και άλλη οι ανώτεροι δεσποτάδες και γενικά το Πατριαρχείο.
-
Και για το κρυφό σχολείο τα πράγματα ήταν DEMI. Εξαρτάται σε ποιές περιόδους και για ποιές περιοχές της Ελλάδας γιατί οι κατα τόπους άρχοντες(πασάδες/βεζύρηδες κλπ) δεν εφάρμοζαν ενιαία πολιτική. Και εδώ η κατάσταση ήταν μπερδεμένη. Πιο πολύ ενδιαφέρον έχει να μάθουμε τι είδους εκπαίδευση παρείχαν οι συγκεκριμένες εκπαιδευτικές κοινότητες όπου υπήρξαν.
-
-
Στη νεότερη ελληνική ιστορία θα βρεις πολλά ψεγάδια και πιστεύω ότι δεν έχει περάσει ο απαιτούμενος χρόνος για να την κρίνουμε με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια….
Το θέμα της διαφωνίας μας ήταν οι αρχαίοι Μακεδόνες και το ποιόν τους, όχι η εκκλησία, οι κλέφτες, οι αμαρτωλοί και οι μακεδονομάχοι ….
Πάντα εξιδανικεύουμε το ένδοξο παρελθόν, αλλά η ολοκληρωτική ισοπέδωση του είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
-
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
Συνεχεια του ελληνικού έθνους, κρυφό σχολειό, ρόλος της εκκλησίας στην επανάσταση του 21 είναι 3 που μου έρχονται άμεσα.
-
Πως αποδεικνύεις την ασυνέχεια των Ελλήνων;
-
Ο ρόλος της Εκκλησίας δεν ήταν ξεκάθαρος, δεν υπήρξε ενιαία σταση. Αλλη στάση κράτησαν οι λαικοί κληρικοί και άλλη οι ανώτεροι δεσποτάδες και γενικά το Πατριαρχείο.
-
Και για το κρυφό σχολείο τα πράγματα ήταν DEMI. Εξαρτάται σε ποιές περιόδους και για ποιές περιοχές της Ελλάδας γιατί οι κατα τόπους άρχοντες(πασάδες/βεζύρηδες κλπ) δεν εφάρμοζαν ενιαία πολιτική. Και εδώ η κατάσταση ήταν μπερδεμένη. Πιο πολύ ενδιαφέρον έχει να μάθουμε τι είδους εκπαίδευση παρείχαν οι συγκεκριμένες εκπαιδευτικές κοινότητες όπου υπήρξαν.
Το σχόλιο μου ήταν γενικό, όσον αφορά τις αλήθειες που γράφονται στα εκάστοτε βιβλία ιστορίας οποιουδήποτε κράτους.
Περι συνέχειας ελλήνων, είμαστε ΟΤ αλλά τί εννοείς εσύ ως συνέχεια? Ο χώρος του ελληνικού κράτους εποικήθηκε από σλάβους αρβανίτες, τούρκους κλπ κλπ. Θεωρείς ότι έχουμε μεγαλη σχέση με τους αρχαίους έλληνες?
-
-
εσύ θεωρείς ότι δεν έχουμε καμία ; Ότι έχουμε σχέση κατά 50% πχ ; Ότι κάποιος άλλος έχει μεγαλύτερη σχέση ; Πώς την ορίζεις τη συνέχεια του έθνους ; Γονιδιακά ; Με βάση τα έθιμα , τα ήθη και τη γλώσσα ;
-
Aκομα και οι εμπνευστες της νεοελληνικης εθνικης ταυτοτητας αποκαλουσαν το εγχειρημα τους 'Εθνικη παλιγεννεσια' δηλαδη να το κανουμε λιγο λιανά η εκ νεου γεννεση του εθνους. Και μονο λοιπον ο παραπανω όρος αποκλειει τη συνεχιση του εθνους
-
Οι εμπνευστές της Εθνικής ταυτότητας δεν έλεγαν για εθνική παλιγεννεσία. Αυτό το διάβασες στα βιβλία. Για επανάσταση και αφύπνιση μιλούσαν.
Δεν μπορείς να δέχεσαι τα μισά απ' όσα διαβάζεις από τις ίδιες πηγές.
-
Σε λιγο θα μας πεις οτι το 'εθνικη παλιγγενεσία' χρησιμοποιηθηκε απο τον ανθελληνικο ξενο δαχτυλο. Τι σημαινει ξερουμε; ειναι αντιφατικος σε σχεση με την εθνικη συνεχεια; Πως το δικαιολογουν αυτοι που χρησιμοποιουν ΚΑΙ τους 2 ορους; Ελληνικα ξερουνε οι συνεχομενοι ελληνες;
-
Δεν θα σου πω τίποτα από αυτά που λές. Θα σου πώ όμως ότι ο όρος χρησιμοποιήθηκε από εκείνους που υποστήριξαν τα περί κρυφών σχολειών κτλ.
Για τις λοιπές ερωτήσεις τους υποθέτω δεν τις απευθύνεις σε εμένα μια που εγώ δεν είμαι υπεύθυνος να απαντήσω για τον κάθε ένα εδώ μέσα ή αλλού.
-
Ποιος θελει την 'συνεχεια' με ενα λαο που κατακτηθηκε για 400 χρονια απο μογγολους και ο μονος λογος που ανεξαρτητοποιηθηκε ειναι επειδη βολευε τη Ρωσια;
Fυck that shit man, I owe em nuthin. Στα @@ μου αν εχουμε το αιμα του Σωκρατη στις φλεβες μας ή το αιμα του Τζενγκις Χαν, εγω ξερω οτι most greeks fail at life -
Σύμφωνα με τους Βυζαντινούς τα Σλαβικά φύλα ερχόντουσαν από το 600 μέχρι το 900 μ.χ. Άρα κατοικούν στην Μακεδονία για 1100 με 1400 χρόνια.
Πόσο πιο Μακεδόνας μπορεί να γινει κανείς;
(βάλε και τις επιμιξίες μέσα)Όμως δεν ομιλούν την γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων, την Ελληνικήν.
-
Οι Μακεδονες ηταν ελληνικο φυλο. Το ονομα τους ειναι ελληνικο [ΜΑΚΕΔΝΟΣ= ΨΗΛΟΣ / ΜΑΚΡΥΣ ]. Μιλουσαν ελληνικά [ιδιωμα μεν αλλα ελληνικα], πιστευαν στους θεους των Ελληνων και φυσικα και οι ιδιοι θεωρουσαν τους εαυτους τους Ελληνες. Τοσο απλα. Οι σλαβοι που ηρθαν στην περιοχη της Μακεδονιας δεν μπορουν να εχουν την αποκλειστικοτητα [μετριοπαθης σταση] σε ενα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ονομα και να οικοιοποιουνται ΞΕΝΗ προς αυτους ιστορια και πολιτισμο. Ολα τα αλλα ειναι 'σε δουλεια να βρισκομαστε' κουβεντες.
υγ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Οι Μακεδονες ηταν ελληνικο φυλο. Το ονομα τους ειναι ελληνικο [ΜΑΚΕΔΝΟΣ= ΨΗΛΟΣ / ΜΑΚΡΥΣ ]. Μιλουσαν ελληνικά [ιδιωμα μεν αλλα ελληνικα], πιστευαν στους θεους των Ελληνων και φυσικα και οι ιδιοι θεωρουσαν τους εαυτους τους Ελληνες. Τοσο απλα. Οι σλαβοι που ηρθαν στην περιοχη της Μακεδονιας δεν μπορουν να εχουν την αποκλειστικοτητα [μετριοπαθης σταση] σε ενα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ονομα και να οικοιοποιουνται ΞΕΝΗ προς αυτους ιστορια και πολιτισμο. Ολα τα αλλα ειναι 'σε δουλεια να βρισκομαστε' κουβεντες.υγ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!
+1000
Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι το γεγονός ότι κάποιοι Έλληνες (??) εκδηλώνουν μια ανεξήγητη δυσπιστία για στοιχεία ακράδαντα σαν αυτά που αναφέρεις παραπάνω!
Τα 400 (και βάλε) χρόνια έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια επάνω μας. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Όπως αναμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι οι Μακεδόνες ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
Εξάλλου το πρόβλημα με τους γείτονες δεν είναι ότι τους άρεσε το όνομα (πχ Γιάννης Πάριος) και βάφτισαν το παιδί τους με το ίδιο όνομα, αλλά το γεγονός ότι χρησιμοποιούν το όνομα για να οικειοποιηθούν την ίδια του την ζωή και τα επιτεύγματα του.
Αν αυτό συνέβαινε σε σας πως θα το διαχειριζόσασταν?
-
βαριες κληρονομιες σε αδυναμες πλατες...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
βαριες κληρονομιες σε αδυναμες πλατες...και έστω οτι οι Makedonjes δεν παίρνουν το όνομα κλπ
τι θα αλλάξει στη ζωή του κάθε ελληνέζου
- θα γαμάει πιο πολύ??
- θα μεγαλώσει το πουλί του?
- θα αυξηθεί ο μισθός του?
- θα βγάλει πιο ομορφη γκόμενα?
- θα γίνει πιο εξυπνος?
- ολα τα παραπάνω?
-
και έστω οτι οι Τούρκοι παίρνουν όλα τα ακατοίκητα νησιά του Αιγαίου κλπ
τι θα αλλάξει στη ζωή του κάθε ελληνέζου
- θα γαμάει πιο πολύ??
- θα μεγαλώσει το πουλί του?
- θα αυξηθεί ο μισθός του?
- θα βγάλει πιο όμορφη γκόμενα?
- θα γίνει πιο έξυπνος?
- όλα τα παραπάνω?
Μόνο σαν αστείο μπορώ να εκλάβω τέτοιο σκεπτικό.
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας