-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Εγώ έπαθα ατύχημα με αποτέλεσμα να μπει όλη η μούρη μέσα. Έγινε η Alfa μου Ευτυχώς δεν έφταιγα και θα με πληρώσουν. Έχουν καταστραφεί οι ζώνες παραμόρφωσης ή υπάρχει πιθανότητα να έχει πάρει και πλαίσιο; Το αμάξι είναι στο φανοποιείο της Spicar τώρα...Οχι ρε φιλε.. μαλακια μεγαλη.
Θα μπει σε καλιμπρα το αμαξι; Οταν λες ολη η μουρη εννοεις σε μηκος ή σε πλατος; -
Έχει φτάσει μέχρι τη μηχανή που δεν καταστράφηκε όμως. Αυτές οι δύο μετώπες (δεν ξέρω πως αλλιώς να τις πω)που βγαίνουν από τη μούρη έχουν στραβώσει, θα σιαχτούν μου λένε είναι καλύτερα από το να κοπούν και να μπουν νέες. 11500 ευρώ ζημιά από τα οποία πολλά είναι οι αερόσακοι (κανα 3χίλιαρο). Αχ, εγώ θέλω το αμάξι μου σαν καινούριο, τι να κάνω;;;
-
Τα ράμφη δλδ; Θα στα τραβήξουν;
-
Ναι τα ράμφη μπράβο, μπορώ εγώ να τους υποδείξω κάτι; τι μου προτείνετε; Δεν θέλω να επηρεαστεί η οδηγική συμπεριφορά, ειδικά στο όριο...
-
Η οδηγική συμπεριφορά δεν νομίζω να επηρεαστεί, εκτος αν εχει παρει και στους θολους. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο τα ράμφη θα έχουν την ίδια αντοχή σε άλλη σύγκρουση.
-
Κάτι τέτοια με εκνευρίζουν, στις πολιτισμένες χώρες σου λένε, έχει πάρει πλαίσιο; Πάει ολική.
-
Οχι ρε φιλε
-
Λυπάμαι για το ατυχές συμβάν. Το σημαντικό είναι (απ' ότι κατάλαβα) πως δεν υπήρξε τραυματισμός.
Όσον αφορά το αυτοκίνητο, 11.500 € ζημιά το θεωρώ πολύ μεγάλο ποσό για επισκευή και από ότι καταλαβαίνω ήταν και αρκετά σφοδρή σύγκρουση. Το ποσό αυτό είναι σχεδόν το 50% της αξίας του αυτοκινήτου. Εαν έχεις νομική προστασία στους όρους του ασφαλιστηριου σου, θα σου πρότεινα να το κυνηγήσεις να επιδιώξεις αντικατάσταση του αυτοκινήτου με καινούριο, καθώς και το δικό σου καινούριο ήταν και στο αχρήστευσε ο υπαίτιος του τρακαρίσματος. Και αυτό διότι, πέραν του ότι το αυτοκίνητο και να επισκευαστεί ποτέ δεν θα είναι τόσο γερό όσο πριν (που έχει να κάνει με την ασφάλεια σου και των συνεπιβατών σου), επιπλέον θα έχεις χάσει μεγάλο μέρος της μεταπωλητικής του αξίας επειδή θα φαίνεται ότι έχει φάει τρακάρισμα και έχει επισκευαστεί (μην ξεχνάς πως αυτό έχει καταγραφεί στα κομπιουτερ των ασφαλιστικών εταιριών εφόσον έγινε δήλωση).
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
θα έχεις χάσει μεγάλο μέρος της μεταπωλητικής του αξίας επειδή θα φαίνεται ότι έχει φάει τρακάρισμα και έχει επισκευαστεί (μην ξεχνάς πως αυτό έχει καταγραφεί στα κομπιουτερ των ασφαλιστικών εταιριών εφόσον έγινε δήλωση).Σωστο αυτο. Με το καλημερα, σε ενα καινουργιο αυτοκινητο εχεις χασει πολυ χωρις εσυ να εχεις ευθυνη γι'αυτο. Μακαρι να βγει ολικη αλλα γενικα πολυ δυσκολα συμβαινει
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
θα έχεις χάσει μεγάλο μέρος της μεταπωλητικής του αξίας επειδή θα φαίνεται ότι έχει φάει τρακάρισμα και έχει επισκευαστεί (μην ξεχνάς πως αυτό έχει καταγραφεί στα κομπιουτερ των ασφαλιστικών εταιριών εφόσον έγινε δήλωση).
Σωστο αυτο. Με το καλημερα, σε ενα καινουργιο αυτοκινητο εχεις χασει πολυ χωρις εσυ να εχεις ευθυνη γι'αυτο. Μακαρι να βγει ολικη αλλα γενικα πολυ δυσκολα συμβαινει
εχουν απολυτο δικιο ο vasgti kai o skye...
να ζητησεις αντικατασταση -
Καταρχάς ευτυχώς που είσαι εσύ καλά και βγήκες σώος από μια τέτοια (όπως κατάλαβα) δυνατή σύγκρουση αφού έπαθες τόση ζημιά.
Ευτυχώς που υπάρχουν οι ασφαλιστικές για αυτά τα πράγματα.
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Λυπάμαι για το ατυχές συμβάν. Το σημαντικό είναι (απ' ότι κατάλαβα) πως δεν υπήρξε τραυματισμός.Όσον αφορά το αυτοκίνητο, 11.500 € ζημιά το θεωρώ πολύ μεγάλο ποσό για επισκευή και από ότι καταλαβαίνω ήταν και αρκετά σφοδρή σύγκρουση. Το ποσό αυτό είναι σχεδόν το 50% της αξίας του αυτοκινήτου. Εαν έχεις νομική προστασία στους όρους του ασφαλιστηριου σου, θα σου πρότεινα να το κυνηγήσεις να επιδιώξεις αντικατάσταση του αυτοκινήτου με καινούριο, καθώς και το δικό σου καινούριο ήταν και στο αχρήστευσε ο υπαίτιος του τρακαρίσματος. Και αυτό διότι, πέραν του ότι το αυτοκίνητο και να επισκευαστεί ποτέ δεν θα είναι τόσο γερό όσο πριν (που έχει να κάνει με την ασφάλεια σου και των συνεπιβατών σου), επιπλέον θα έχεις χάσει μεγάλο μέρος της μεταπωλητικής του αξίας επειδή θα φαίνεται ότι έχει φάει τρακάρισμα και έχει επισκευαστεί (μην ξεχνάς πως αυτό έχει καταγραφεί στα κομπιουτερ των ασφαλιστικών εταιριών εφόσον έγινε δήλωση).
Ακριβώς έτσι είναι, όπως τα λέει ο vas. Ζήτα καινούριο αυτοκίνητο.
-
Τα ράμφη αφού στράβωσαν ΠΡΕΠΕΙ να αντικατασταθούν (αν γίνεται) και όχι να ισιώσουν!
Αν στα ισιώσουν δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να έχουν την αντοχή που είχαν πριν.
Ελπίζω να μπορούν να αντικατασταθούν. -
ΕΙστε σιγουροι οτι πρεπει να αντικατασταθουν τα ραμφη και οχι να επισκευαστουν σωστα;
-
αν στραβωσουν τα ραμφη πετας το αμαξι
-
φιλος μου τρακαρε το ιμπιζα, και ειχαν στραβωσει τα ραμφη. Τα εκοψαν και εβαλαν καινουρια. Δυστυχως το αμαξι δεν εγινε ποτε οπως ηταν πριν. Το πουλησε 1 μηνα μετα.
-
Μην δεχτεις επισκευη,ζητα καινουργιο αμαξι. Πιθανοτατα να αναγκαστεις να ξεκινησεις δικαστικη διαμαχη,αλλα εφοσον καταλαβουν οτι το τραβας θα σου ζητησουν συμβιβασμο που αν τον δεχτεις βλεπω να χανεις κανα 2χιλιαρικα...ομως θα εχεις παλι καινουργιο!
-
Αν γίνει επισκευή στα ράμφη πρέπει να περάσει το αμάξι από το μηχανολογικό στη δ/νση συγκοινωνιών (και να γίνει μελέτη μηχανολόγου). Αυτό το χαρτί θα συνοδεύει το αμάξι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που θα περνάει ΚΤΕΟ.
Προφανώς υπάρχει μείωση αξίας του αυτοκινήτου εκτός από την δαπάνη επισκευής.
-
Ο χρήστης tragas έγραψε:
αν στραβωσουν τα ραμφη πετας το αμαξιΚαλο..
-
- ποιος θα τα κοψει και πως;
- ποιος θα τα κολησει και με τι τροπο;
- θα ερθει σωστα ;
- θα γινεται μετα ευθυγραμμιση και αν ναι τι συμπεριφορα θα εχει στο δρομο;
-
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας παιδιά, όποιος γνωρίζει το κάτι παραπάνω σχετικά με επισκευή ραμφών ας το ποστάρει εδώ...
Alfa Romeo Mi.Τo 2008