-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πάντως αυτό που υπήρχε ως φήμη ότι οι μετατάξεις καταργούνται αυστηρά ΙΣΧΥΕΙ. Η Αεροπορία έβαλε μόλις 560 άτομα στην Τρίπολη αυτή την εβδομάδα...
Άρα αν ισχύει το αυτό μέχρι το τέλος του έτους θα αρχίσουν να ακούγονται και τα πρώτα κλάμματα από τους καραβανάδες.εγώ σας το είπα, και δε με πιστεύατε...
πάει οριστικά για κατάργηση της θητείας σε ΠΑ και ΠΝ φέτος...
και το άτομο που μου τα είπε, είναι αντιστράτηγος στο ΓΕΣ... Δεν είναι να χαμε να λέγαμε...επίσης τα πολύ καλά και βισματικά στρατόπεδα ΠΑ, με φαντάρους γιους επιχειρηματιών, παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, μπουζουκόβιων, έχουν κλείσει. Στη θεσνικη υπήρχε μια καλή σκοπιά για κάτι καύσιμα... έκλεισε και αυτή πλέον...
-
Φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι πόσους αντιστρατηγους έχουμε στο ΓΕΣ...
Εχουμε θέμα μόνο αν το λέει ο Α/ΓΕΕΘΑ ή κάποιος από τους Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ ... -
Απομνημονεύματα ενός Βετεράνου
Όλα ξεκίνησαν ένα κρύο πρωινό, ακούγοντας τις σειρήνες του antivirus που έπιαναν έναν ιό, ταυτόχρονα έσπασαν τα τηλέφωνα που ενημέρωναν για την κήρυξη επιστράτευσης. Πήρα το γύλιο μου, φορτώθηκα ξηρά τροφή, ένα μπουκάλι νερό και ξεκίνησα για το μέτωπο στην Τριπολιτσά. Σαράντα μέρες και εξήντα μαθητάδες πολεμήσαμε μέσα στο αγιάζι, κυνηγώντας τον Ιμπραήμ και το στρατό του. Στις 23 Μαρτίου τον πιέσαμε να υποχωρήσει ως την Καλαμάτα. Τέσσερις βδομάδες κράτησε η αντίσταση εκεί πέρα, στις 19 Απριλίου απελευθερώσαμε την πόλη και αποχωρήσαμε από το στρατόπεδο που είχαμε κατασκηνώσει στα βόρεια της πόλης, με θέα τον Ταϋγετο και τον υπέροχο κόλπο της Καλαμάτας. Τα βαθουλά καράβια του Μπραϊμη αχνοφαίνονταν στο λιμάνι να μισοκαίγονται. Είχαμε όμως άλλα πράγματα να ανησυχούμε.Το μέτωπο στη Μακεδονία δεν πήγαινε καλά και έτσι τρέξαμε να πάμε να βοηθήσουμε στον Όλυμπο. Πέντε ολόκληρους μήνες έκατσα στο Λιτόχωρο. Κατεβαίναμε κάθε τόσο στον Καρυότοπο για να μη χτυπήσουν το στρατόπεδο οι εχθροί. Σκληρό να κάνεις σκοπιά δίπλα στην Εθνική Οδό με τις ευθείες του Λιτοχώρου μπροστά σου, χωρίς να έχεις αυτοκίνητο. Η επανάσταση στη Μακεδονία πέτυχε, έστω και αν πήρε καιρό.
Στις 25 Σεπτεμβρίου άρχισε η προέλαση στη Θράκη. Το Δ' Σώμα Στρατού ήθελε υποστήριξη και επάνδρωση, γιατί όπως μας είπαν οι εκεί βετεράνοι, είχε φτάσει να τους πηγαίνει 20-1 για πλάκα, χωρίς υπηρεσιακά. Πήρα αμέσως το όπλο μου και προφυλάχθηκα από τον εχθρό (τηλέφωνα, σήματα και mp3 όλα παρακολουθούνται). Ο εχθρός δεν έκανε καν χριστουγεννιάτικη ανακωχή, δολοφονικά αλλεργιογόνα χριστουγεννιάτικα δεντράκια έστειλαν κόσμο στο νοσοκομείο, όπως και μια γαστρεντερίτιδα που έστειλε πολλούς στρατιώτες στις τουαλέτες. Με ρακόμελα αντιστεκόμασταν στο κρύο...Οι γυναίκες έπλεκαν διχτυωτές κάλτσες και τις φορούσαν για να μας εμψυχώσουν.
Στις 13 Φεβρουαρίου, ο Ελληνικός Στρατός μου χορήγησε ένα αυτοκίνητο για να επιστρέψω στο σπίτι μου, μετά από την Συνθήκη της Ξάνθης όπου αποστρατεύθηκαν όλοι οι μαχητές της Τρίπολης και της Καλαμάτας. Μη σπαταλώντας δευτερόλεπτο, έφτασα σε 1 ώρα και λίγο στη Θεσσαλονίκη...Γλυκό πράγμα η ελευθερία, αλλά άδικος ο πόλεμος. Χαλάει έρωτες, χαλάει οικογένειες...Γύρισα και δεν γνώρισα τον ίδιο μου τον αδερφό. Η πόλη έχει αλλάξει, ο κόσμος δεν χαιρετάει πια, δεν χαμογελάει στο δρόμο. Άνοιξαν κάτι καινούρια μπαράκια.
-
Χωρίς σχόλια!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
:whatever:
Χωρίς σχόλια!!!Στην ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρομαι!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
:whatever:
Χωρίς σχόλια!!!Στην ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρομαι!!!
Μαλακια γαμωτο.... και πανωω που χαρηκα που καποιος την λεει στον Funky....
-
Φάνκι ...δεν ήταν τόσο ευρυματικό. Βάλε λίγο λιβάνι να κάνεις ατμόσφαιρα και ξαναπροσπάθΑ...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Στις 25 Σεπτεμβρίου άρχισε η προέλαση στη Θράκη. Το Δ' Σώμα Στρατού ήθελε υποστήριξη και επάνδρωση, γιατί όπως μας είπαν οι εκεί βετεράνοι, είχε φτάσει να τους πηγαίνει 20-1 για πλάκα, χωρίς υπηρεσιακά. Πήρα αμέσως το όπλο μου και προφυλάχθηκα από τον εχθρό (τηλέφωνα, σήματα και mp3 όλα παρακολουθούνται). Ο εχθρός δεν έκανε καν χριστουγεννιάτικη ανακωχή, δολοφονικά αλλεργιογόνα χριστουγεννιάτικα δεντράκια έστειλαν κόσμο στο νοσοκομείο, όπως και μια γαστρεντερίτιδα που έστειλε πολλούς στρατιώτες στις τουαλέτες. Με ρακόμελα αντιστεκόμασταν στο κρύο...Οι γυναίκες έπλεκαν διχτυωτές κάλτσες και τις φορούσαν για να μας εμψυχώσουν.Παίζει να ήμασταν και μαζί. Παίζει πολύ όμως. Τι σειρά ήσουν;
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Στις 25 Σεπτεμβρίου άρχισε η προέλαση στη Θράκη. Το Δ' Σώμα Στρατού ήθελε υποστήριξη και επάνδρωση, γιατί όπως μας είπαν οι εκεί βετεράνοι, είχε φτάσει να τους πηγαίνει 20-1 για πλάκα, χωρίς υπηρεσιακά. Πήρα αμέσως το όπλο μου και προφυλάχθηκα από τον εχθρό (τηλέφωνα, σήματα και mp3 όλα παρακολουθούνται). Ο εχθρός δεν έκανε καν χριστουγεννιάτικη ανακωχή, δολοφονικά αλλεργιογόνα χριστουγεννιάτικα δεντράκια έστειλαν κόσμο στο νοσοκομείο, όπως και μια γαστρεντερίτιδα που έστειλε πολλούς στρατιώτες στις τουαλέτες. Με ρακόμελα αντιστεκόμασταν στο κρύο...Οι γυναίκες έπλεκαν διχτυωτές κάλτσες και τις φορούσαν για να μας εμψυχώσουν.
Παίζει να ήμασταν και μαζί. Παίζει πολύ όμως. Τι σειρά ήσουν;
εσυ ποια ησουν και που ησουν εκει μεσα????
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
μπα...δεν μπερδευω κατι αγαπητε! Διαβασε ξανα τι γραφω... Οι στρατευσιμοι παραμένουν αναγκαιοι σε ολα τα σωματα. Δεν στεκει να πληρωνουμε δημοσιους υπαλληλους για τα παντα... και δεν παει ο ΕΠΟΠ να κανει αυτα που κανει ο φανταρος (ηδη δεν πανε)... Προσωπικά δεν μπορω να διανοηθω στο ποστο στο οποιο υπηρέτησα εγω να το αναλαβει δημοσιος υπαλληλος...Καλως η κακως ο ολος τροπος και ο ολος σχεδιασμος εξυπηρετει πολιτικα συμφεροντα και οχι την ασφαλεια της χωρας. Οι Ναυαρχοι-Πτεραρχοι σε διαβεβαιω πως και μονο στην ιδεα τετοιας κινησης τρομάζουν!
Επισης σε χαλεπους οικονομικα καιρους ειναι τουλαχιστον αστοχο να λεμε στην κομμισιον οτι θα συμμαζεψουμε τον δημοσιο τομεα και την ιδια στιγμη να προαναγγελουμε κινησεις που θα τον αυξησουν κατακορυφα... και κατα συνεπεια τα χρεος της χωρας.
Δηλαδή, σε σώματα οπυ τους παίζει 1-1 και 1-Ν (όπου η 1 είναι απλά μαλακία μιας και δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ), γεγονός που καταδείκνύει ότι το 90% των ατόμων που υηρετούν εκεί είναι άχρηστα για τα σώματα αυτά, χρειάζεται να υπάρχουν στρατεύσιμοι;;
Λείπει δηλαδή ο γραφιάς από το ΠΝ και δεν μπορεί να αναπληρωθεί απο Δημόσιο Υπάλληλο, ή λείπει ο βλάκας φαντάρος έξω από τα γραφεία στην Κλαθμώνος;; Μην τρελαθούμε!! Διότι στο ΠΝ τέτοιοι στραυτέυσιμοι υπάρχουν, το ίδιο και στην ΠΑ (και όσοι βαράνε κανα σκοπέτο , έχουν και κανα DVD μαζί τους..., άρα ΠΟΛΥ χρήσιμοι )
Και οι ΕΠΟΠ έχουν βολευτεί και δεν κάνουν τίποτα απολύτως (ίσως τα πιο άχρηστα κοπρόσκυλα που έχω γνωρίσει .... )
Υ.Γ. Όσο για την αναβολή, διαφωνώ στο να υπάρχουν διακρίσεις. Προς τι δηλαδή να παίρνοιυνα αναβολή μόνο οι Ιατροί-Νοσηλευτές;;; Εάν θα πρέπει να παίρνουν κάποιοι ας είναι οι αθλητές, αλλα μετά να υπηρετούν ΟΛΗ την θητεία τους.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Δηλαδή, σε σώματα οπυ τους παίζει 1-1 και 1-Ν (όπου η 1 είναι απλά μαλακία μιας και δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ), γεγονός που καταδείκνύει ότι το 90% των ατόμων που υηρετούν εκεί είναι άχρηστα για τα σώματα αυτά, χρειάζεται να υπάρχουν στρατεύσιμοι;;
Λείπει δηλαδή ο γραφιάς από το ΠΝ και δεν μπορεί να αναπληρωθεί απο Δημόσιο Υπάλληλο, ή λείπει ο βλάκας φαντάρος έξω από τα γραφεία στην Κλαθμώνος;; Μην τρελαθούμε!! Διότι στο ΠΝ τέτοιοι στραυτέυσιμοι υπάρχουν, το ίδιο και στην ΠΑ (και όσοι βαράνε κανα σκοπέτο , έχουν και κανα DVD μαζί τους..., άρα ΠΟΛΥ χρήσιμοι )
Και οι ΕΠΟΠ έχουν βολευτεί και δεν κάνουν τίποτα απολύτως (ίσως τα πιο άχρηστα κοπρόσκυλα που έχω γνωρίσει .... )
Μπερδευεις την αναγκαιοτητα υπαρξης κληρωτων με τις καλυτερες συνθηκες διαβιωσης και λιγοτερης τυπικουρας στο ΠΝ και ΠΑ...
Οι μονάδες του στυλ 1-1 κλπ κλπ... υπάρχουν σε ολα τα σώματα. Δεν βλεπω που ειναι το θεμα ομως... Να μην λαμβάνουν αδειες δλδ? Η να πήζουν επειδή ο ΣΞ κάνει κακοδιαχείρηση ανθρώπινου δυναμικού? -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Μπερδευεις την αναγκαιοτητα υπαρξης κληρωτων με τις καλυτερες συνθηκες διαβιωσης και λιγοτερης τυπικουρας στο ΠΝ και ΠΑ...
Οι μονάδες του στυλ 1-1 κλπ κλπ... υπάρχουν σε ολα τα σώματα. Δεν βλεπω που ειναι το θεμα ομως... Να μην λαμβάνουν αδειες δλδ? Η να πήζουν επειδή ο ΣΞ κάνει κακοδιαχείρηση ανθρώπινου δυναμικού?Ισως και να υπάρχει κακοδιαχείριση. Αλλά το να είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ η θητεία στο ΠΝ και στην ΠΑ, σημαίνει ότι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ εκεί άτομα να κάνουν την θητεία τους. Όχι απλά ότι κάνει σωστή διαχείριση ατόμων η ΠΑ και το ΠΝ.
Πολύ θα γούσταρα να είμαι 1-10 και να με τρέμουν οι διοικητές των μονάδων...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι πόσους αντιστρατηγους έχουμε στο ΓΕΣ...
Εχουμε θέμα μόνο αν το λέει ο Α/ΓΕΕΘΑ ή κάποιος από τους Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ ...και οι 2 από αυτούς είναι οικογενειακοί φίλοι...
λοιπόν, επειδή σήμερα έμαθα περισσότερα...
μάλλον όπως πάει το πράγμα, η πρώτη σειρά με 9μηνο θα είναι η πρώτη του 2010, δλδ του φεβρουαρίου 2010.
τότε θα τελειώσει και η ΠΑ και το ΠΝ.απλά αυτά δεν είναι σίγουρα, επειδή μπλέκεται στη μέση και η πολιτική, και καταλαβαίνετε... όπου υπάρχει πολιτική, υπάρχει αβεβαιότητα...
-
Ξεχασατε οτι οι περισσοτεροι εφεδροι ειναι μονο για να περνα η θητεια τους και τιποτε αλλο?
Απο το '93 θα ελεγα η μαλλον απο το '90 και μετα τον εφεδρο τον προοριζουν για αραλικια και λιγοι ειναι αυτοι που θα δωσουν το κατι παραπανω .Αυτο οχι γιατι δεν μπορουν αλλα γιατι ετσι βολευει αυτους και γιατι υπαρχουν οι εθελοντες οι οποιοι βαθμολογουνται καθε τοσο και πρεπει να κανουν την δουλεια τους και οχι να στηριζονται στους φανταρους που ειναι ειδος πολυτελειας.
Αυτο ισχυει στην πα γι'αυτο και οι φανταροι θα πανε σπιτι και τον Σεπτεμβρη μαλλον θα μπουν εθελοντες .
Στην πα δεν υπαρχει φανταρος που να μην παρει 10 κιλα κατα μεσο ορο απο το καθησιο και το nova .
Να' ναι καλα τα παιδια και χαβαλε καλο εχουμε αλλα δυστιχως η σκοπια τους εχει γινει εμμονη και ο υπολογιστης οταν χρειαζεται ενω θα μπορουσαν να δωσουν περισσοτερα.
Προσωπικα πιστευω οτι στην πα δεν θα εμπιστευοταν κανενας εναν φανταρο σε κατι εξειδικευμενο ειδικα χωρις εκπαιδευση πραγμα που δεν συμφερει το κρατος οικονομικα αλλα και σε εργατοωρες!.Για εννεα και
δωδεκα μηνες δεν διναται!
Και αν γινει κατι τετοιο θα γινει απλα για να βοηθησει τον μονιμο περιστασιακα και αναλογα τις αναγκες σε μια δυσκολη περιοδο ελληψης πρσ .Ετσι ξεκινησε το 'συστημα'και εκει που εφτασε θα συνεχιστει μεχρι τελους! -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Όσο για την αναβολή, διαφωνώ στο να υπάρχουν διακρίσεις. Προς τι δηλαδή να παίρνοιυνα αναβολή μόνο οι Ιατροί-Νοσηλευτές;;; Εάν θα πρέπει να παίρνουν κάποιοι ας είναι οι αθλητές, αλλα μετά να υπηρετούν ΟΛΗ την θητεία τους.
Ειδικά τους οπλίτες ιατρούς ο στρατός τους χρειάζεται όσο δε φαντάζεσαι.Ξέρεις πόση δωρεάν εξειδικευμένη εργασία κερδίζει από τους οπλίτες ιατρούς?
-
Απορώ ποιος μαλάκας απαγόρευσε τις μετατάξεις σε ναυτικό και αεροπορία και σκάσαν όλα τα βύσματα στο κευγ. 800+ άτομα σειρά, μείναμε γύρω στα 750 μετά τις αναβολες/Ι5 κλπ. Σε ένα στρατόπεδο που προορίζεται για 450 άτομα όλα αυτά.
Στο θάλαμο είμαστε 57 άτομα με εξωτερικά ντους και τουαλέτες Άπειρος άσχετος κόσμος με τα επαγγέλματα υγείας, 18χρονα μαλακισμένα κλπ. Γενικά το πιο δύσκολο μέχρι στιγμής είναι να συνηθισεις την απέραντη ηλιθιότητα που υπάρχει γύρω σου (ηλίθια ζώα, μόγγολοι, τρομπαδούροι στρατιώτες) καi από πάνω σου.
Συνθήκες υγειινής οικτρές. Φαγητό καλό.Έκανα και 3 μέρες εκτός στρατοπέδου τρέχοντας σε νοσοκομεία για να πάρω τα 3 Ι μου. Δε με χάλασε
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Γενικά το πιο δύσκολο μέχρι στιγμής είναι να συνηθισεις την απέραντη ηλιθιότητα που υπάρχει γύρω σου (ηλίθια ζώα, μόγγολοι, τρομπαδούροι στρατιώτες) καi από πάνω σου.
Τι λες σοβαρά ??
Με εκπλήσσεις, άλλαξαν τόσο τα πράγματα!?
Παλαιότερα πλέαμε σε πελάγη ευφυίας και μόρφωσης, τέτοια αλλαγή δεν την περίμεναΈνας υποναύαρχος (άγνωστός μου) που είχε 'εντυπωσιαστεί - προβληματιστεί' από την ιδιορρυθμία μου μου πρότεινε να διαλέξω όποια θέση θέλω, οπουδήποτε εγώ νομίζω ότι μπορεί να είμαι χρήσιμος στο ναυτικό : 'Σας είμαι παντελώς άχρηστος' απάντησα, κούνησε το κεφάλι του και με έστειλε πίσω εκεί που ήμουν
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Γενικά το πιο δύσκολο μέχρι στιγμής είναι να συνηθισεις την απέραντη ηλιθιότητα που υπάρχει γύρω σου (ηλίθια ζώα, μόγγολοι, τρομπαδούροι στρατιώτες) καi από πάνω σου.
Τι λες σοβαρά ??
Με εκπλήσσεις, άλλαξαν τόσο τα πράγματα!?
Παλαιότερα πλέαμε σε πελάγη ευφυίας και μόρφωσης, τέτοια αλλαγή δεν την περίμεναήμουν προετοιμασμένος μεν, αλλά δεν είχα αναγκαστεί να έρθω σε τόσο κοντινή επαφή μαζί της
Έχουν πλάκα και κάτι τυπάκια μισή μερίδα που το παίζουν μαγκάκια και γαμιάδες. Μισή σφαλιάρα τύπο, ρε γμτ. Γενικά εκεί μέσα, γαμούν πολύ. Και πρέπει να το λένε συνέχεια, αλλιώς το ξεχνάν.
-
Ωραίος χαβαλές είναι να μπλέξεις με κάνα τύπο συντονισμένο στην φάση σου, και να σχολιάζετε τις μλκίες που βλέπετε. Χωρίς πλάκα περνάς καλά έτσι, φοβερή ψυχαγωγία.
Αν δεν μπορεις να αποφύγεις τον βιασμό χαλαρώνεις και τον απολαμβάνεις. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ωραίος χαβαλές είναι να μπλέξεις με κάνα τύπο συντονισμένο στην φάση σου, και να σχολιάζετε τις μλκίες που βλέπετε. Χωρίς πλάκα περνάς καλά έτσι, φοβερή ψυχαγωγία.
Αν δεν μπορεις να αποφύγεις τον βιασμό χαλαρώνεις και τον απολαμβάνεις.Πλάκα έχει, δε λέω, αλλά σε κάποια φάση την πατάς. Κάναν δοκιμαστικές για παρέλαση και όταν τελείωσαν άρχισαν να χειροκροτάνε κάποιοι Ευτυχώς δεν ήταν κάνας λοχαγός εκεί ν' ακουστούν τα jingle bells.
Μου κανε εντύπωση η ανεκτικότητα του στρατού προς εμάς των 'λοιπων θρησκειών' Κανονικότατη πρόβλεψη στην ορκομωσία για μουσουλμάνους και άθεους. Υπόσχεση αντί για όρκο κλπ. Ήμασταν 10 άτομα συνολικά και στις 2 ορκομωσίες και καμιά 40αριά μουσουλμάνοι.
Περί Θητείας [#2]