Ο χρήστης dtsigr έγραψε:
Είμαι πρωην κάτοχος Golf IV και νυν Α3 και έχω να σου πω ότι το Α3 αξίζει τα χρήματά του με το πραπάνω.
Οδηγός και των 2 (για αρκετά χλμ, το Golf IV για πάνω από 20.000, το Α3 σίγουρα 2-3.000), το Α3 σε καμία περίπτωση δεν αξίζει τα παραπάνω λεφτά από το Golf...
Βρίσκεται μια κλάση πιο πάνω σε ποιότητα κατασκευής, ενεργητική ασφάλεια και ποιότητα κύλισης.
Η καλύτερη εικόνα ποιότητας κατασκευής του Α3 σε σχέση με το Golf IV οφείλεται στα καλύτερα πλαστικά του ταμπλό. Κατά τα άλλα ΟΛΑ τα μηχανικά μέρη είναι ίδια με το Golf V+VI... Άρα ότι κάνει το Golf θα κάνει και το Α3.
Από ενεργητική ασφάλεια το Golf V είναι καλύτερο (το Α3 λόγω μεγαλύτερου βάρους - για καλύτερη αίσθηση και ηχομόνωση - υποστρέφει νωρίτερα και περισσότερο από το Golf V), ενώ για ποιότητα κύλισης και γενικά ηχομόνωση - άνεση στο ταξίδι μάλλον θα συμφωνήσω.
Από αξιοπιστία δεν συγκρίνεται τουλάχιστο με το Golf IV
Με την αξιοπιστία του Golf IV (τουλάχιστον όπως το έζησα εγώ) συγκρίνεται μόνο το datsun 120Y του θείου μου που είναι εδώ και 10 χρόνια παρατημένο σε μια αυλή στο χωριό και κάνει παρέα με κότες και πετεινούς (και πάλι νομίζω ότι το datsun πιο αξιόπιστο είναι)... και όταν κυκλοφορούσε ήθελε συνεργείο κάθε 3 μέτρα, λόγω παντελούς αδιαφορίας για την όποια συντήρηση από ένα σημείο και μετά...
Βέβαια και το Α3 χρειάστηκε καινούριο εγκέφαλο στις 5 ημέρες από την παραλαβή του...
και η αντιμετώπιση της AUDI πριν και μετά την πώληση είναι άριστη, σέβεται τον πελάτη και δεν έχει καμιά σχέση με το ύφος των πωλητών και των εξουσιοδοτημένων συνεργέιων της VW.
Ίδιο μαγαζί, ίδιοι άνθρωποι...
Το μόνα αρνητικά που βρίσκω είναι η περιορισμένη ορατότητα και το σχετικά ελαφρύ τιμόνι στις χαμηλές ταχύτητες.
Συμφωνώ... Συν το αυξημένο βάρος.
Προσωπικά πάντως θεωρώ ότι το καλύτερο Golf (=αυτοκίνητο του ομίλου με μηχανικά μέρη από Golf) είναι το Octavia... Το Α3 στην προσωπική μου λίστα είναι αρκετά χαμηλά. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα μόνο αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο για ταξίδια (που δεν παίζεται) και δεν θέλεις να πας σε κάτι μεγαλύτερο από μέγεθος...
Πάντως, δεν βρίσκει κάτω (εντάξει, αν πας να περάσεις πάνω από κανένα φυτεμένο κοτρώνι θα βρει, αλλά μιλάμε για κανονικό δρόμο, όχι το μονοπάτι που έχει να πατήσει άνθρωπος 5 χρόνια... ), το Stronic είναι απαραίτητο κατ' εμέ (αξίζει με τα χίλια), αλλά πιστεύω ότι δεν αξίζει να δώσεις τόσε λεφτά παραπάνω από το Golf.
Όσο για το Tiguan, δεν το έχω οδηγήσει, απλά προσωπικά τα SUV δεν μου λένε και πολλά...