-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Φαντάζομαι ναι, μπορεί ναι είμαι τυχερός και ο αντίπαλος να είναι μλκας η ντεφορμέ, η να τελειώσει τον χρόνο του στην τουαλέτα, η ότι άλλο...Μλακας = χειρότερος άρα δεν το θεωρώ τυχηρό
Ντεφορμέ = πάλι χειρότερος, εκτός αν αν θεωρείς ότι αρρώστησε πχ κατά τη διάρκεια της παρτίδας με εμετούς και κόψιμο και έχασε ..Αυτά τα βγάζω εκτός, έστω ότι όλοι οι 'διαγωνιζόμενοι' έχουν σιδερένια υγεία, δεν κρυώνουν, δεν πονάνε, δεν ζεσταίνονται, δεν πεινάνε, διψάνε κλπ...Απλά κάθονται και παίζουν το καλύτερο σκάκι που μπορούν
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Είναι όλα τα χαρακτηριστικά ποσοτικά και μετρήσιμα?
Αν ήταν έτσι δεν θα χρειαζόμασταν αναλυτές, αλλά κομπιούτερ. Και στο σκάκι αυτό μπορεί όντως να ισχύει, αλλά στην ζωή όπου μπαίνουν και τα απρόβλεπτα, ο ανθρώπινος παραγοντας στην πρόβλεψη δεν μπορεί να συνεισφέρει κάτι παραπάνω, κοιτάζοντας περα απ τα στατιστικά?
(ξερω τί θα πεις βέβαια )
Ερώτηση : 'υπάρχει τύχη στο σκάκι? '
Ενδιαφέρουσα ερώτηση.
Πως ερμηνεύεις το γεγονός ότι δεν μου πέρασε απ το μυαλό να συμπεριλάβω στην αναλυσή μου εκείνο το άνοιγμα επειδή το ξέχασα?Ή, παίζοντας αυτη την κίνηση, έχω 20% πιθανότητες να μου απαντήσει με αυτή, 30 με την άλλη και 50 με την άλλη
Το λές τύχη αυτο΄?Εγραψα και κάτι και χάθηκε
Η αλήθεια με το παράδειγμα με τα ζάρια είναι ότι με μπέρδεψες, γιατί δεν κατάλαβα τί υποστήριζες.
Τώρα που το κατάλαβα, σε ρωτάω το εξής.
Πιστεύεις ότι δεν υπάρχει μοντέλο να περιγράφει τις αγορές? Γιατί αυτο΄ς που σου λέει τη μαλακία του, (όχι ο μαστρο μήτσος προφ) υποτίθεται ότι την βασίζει πάνω σε ένα μοντέλο που έχει δημιουργήσει.
Αν δέχεσαι την δυνατότητα μοντελοποίησης του συστήματος, δέχεσαι και την δυνατότητα προβλέψεων.Προσωπική μου άποψη. Υπάρχει δυνατότητα, αλλά ως γνωστόν τα συστήματα είανι ευσταθη μέσα σε κάποια όρια.
Το ποιά είναι αυτά τα όρια είναι το μεγάλο ερώτημα.Και το άλλο μεγάλο ερώτημα είναι πόσο ποιοτικά δεδομένα μπορούν να παραμετροποιηθούν
ΓΙατί δεν ξέρω πώς μπορεί να ποσοτικοποιήσει κάποιος έναν τρελό που αύριο θα σκότωνε τον ΟμπάμαΚι εδώ κολάει η ατάκα καθηγητή του Μαθηματικού στην Πάτρα, που διδάσκει δυναμικά συστήματα και χάος στο μαθηματικό.
'Ωραία όλα αυτά, αλλά πού μπαίνει το χάος?' -
Πολύ ενδιαφέρον θέμα η μοντελοποίηση των αγορών!
Ποιές παράμετροι νομίζετε ότι επηρεάζουν το σύστημα;
Αυθόρμητα θα έλεγα τις εξής ποσοτικές παραμέτρους:
- 'Ορμή' της αγοράς, δηλ. διατήρηση της κατεύθυνσης.
- Απομάκρυνση από/Προσέγγιση προς προηγούμενα υψηλά/χαμηλά
- Επιτόκια
Τί λένε οι υπόλοιποι;
-
Ωχ, ωχ
Θα μου θυμίσεις τα νιάτα μου που έγραφα στο forum σεντόνια ολόκληρα...Καίγεται λίγο o κώλος μου όμως γιατί σήμερα λήγει μια προθεσμία για ένα σχόλιο που πρέπει να δώσω σε ένα περιοδικό και δεν με βλέπω να την πολυσέβομαι...Αν αποφάσισω να χαλαρώσω λίγο ίσως γράψω κάνα σεντονάκι με πολλά ερωτήματα και ελάχιστες απαντήσεις ως προς το 'αν και κατά πόσο μποορύμε να κατανοήσουμε - προβλέψουμε την πορεία των τιμών στις χρηματιστηριακές αγορές'
-
Ωχ, ωχΘα μου θυμίσεις τα νιάτα μου που έγραφα στο forum σεντόνια ολόκληρα...Καίγεται λίγο o κώλος μου όμως γιατί σήμερα λήγει μια προθεσμία για ένα σχόλιο που πρέπει να δώσω σε ένα περιοδικό και δεν με βλέπω να την πολυσέβομαι...Αν αποφάσισω να χαλαρώσω λίγο ίσως γράψω κάνα σεντονάκι με πολλά ερωτήματα και ελάχιστες απαντήσεις ως προς το 'αν και κατά πόσο μποορύμε να κατανοήσουμε - προβλέψουμε την πορεία των τιμών στις χρηματιστηριακές αγορές'
Περιμένω απάντηση και για τα υπόλοιπα που ρωτάω
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ωχ, ωχ
Θα μου θυμίσεις τα νιάτα μου που έγραφα στο forum σεντόνια ολόκληρα...Καίγεται λίγο o κώλος μου όμως γιατί σήμερα λήγει μια προθεσμία για ένα σχόλιο που πρέπει να δώσω σε ένα περιοδικό και δεν με βλέπω να την πολυσέβομαι...Αν αποφάσισω να χαλαρώσω λίγο ίσως γράψω κάνα σεντονάκι με πολλά ερωτήματα και ελάχιστες απαντήσεις ως προς το 'αν και κατά πόσο μποορύμε να κατανοήσουμε - προβλέψουμε την πορεία των τιμών στις χρηματιστηριακές αγορές'
Περιμένω απάντηση και για τα υπόλοιπα που ρωτάω
Αν εννοείς για το σκάκι πάμε εδώ viewtopic.php?f=13&t=19958 για να μην το γ@μήσουμε το θέμα
-
Εγώ από την μια εκνευρίζομαι που βλέπω τον κάθε λογής 'άσχετο' να το παίζει γνώστης, αλλά από την άλλη χαίρομαι γιατί αυτοί γίνονται οι καλύτεροι μεζέδες.
Λόγω του επαγγελματος, βλέπω και ακούω άπειρους γραφικούς, άσχετους, γκουρού των αγορών και σκάω τρελή πλάκα μαζί τους, αλλά το πιο ωραίο είναι όταν πάω καμμια φορά να δώσω σε κανα ταλαίπωρα, μια γνώμη σαν ειδικός, με κύριο γνώμονα να προστατέψω τα λεφτά του (και ιδίως σε κάτι φτωχαδάκια που την έχουν δει trader και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα), τους βλέπω να υπερασπίζονται με σθένος λανθασμένες υποθέσεις και ατεκμηρίωτες θέσεις.
Ακόμα χειρότερα στην ελληνική αγορά παρατηρώ και επαγγελματίες του χώρου που στερούνται βασικών γνώσεων περι οικονομίας να διαχειρίζονται χαρτοφυλάκια επενδυτών.
Κάτι άρχισε να γίνεται σιγά - σιγά μέσω Mifid και 'πιστοποίησης' στελεχών αλλά ακόμα και ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι φορείς ζούνε σε δικό τους κόσμο (για όσους δεν θυμάστε από 10/10 κατάργησαν το short selling).
Καλα για κάτι τυρέμπορους - Ελδεάρχες δεν αναφέρω τίποταΑν θυμάστε και πριν από 3 μήνες έλεγα cash is king και αυτό θα ισχύει για πολύ καιρό ακόμα.
Για τους γνώστες, σήμερα η ΕΤΕ έκλεισε με P/E 3.80.
Αν η ελληνική οικονομία δεν βγεί από την κρίση και οι κερδοφορίες των τραπεζών για το 2009 βγούν στα επίπεδα που αναμένουν οι ειδικοί ακόμα δεν είδαμε τίποτα από πτωση.
Επιπλέον, θα έχει πολύ πλάκα να δούμε ποιος θα πάρει το ανάθεμα αν οι 'κρατικοποιημένες' τράπεζες μοιράσουν μέρισμα.
Η αγορά είναι πολύ ρευστή -
Φαντάζομαι ναι, μπορεί ναι είμαι τυχερός και ο αντίπαλος να είναι μλκας η ντεφορμέ, η να τελειώσει τον χρόνο του στην τουαλέτα, η ότι άλλο...
Μλακας = χειρότερος άρα δεν το θεωρώ τυχηρό
Ντεφορμέ = πάλι χειρότερος, εκτός αν αν θεωρείς ότι αρρώστησε πχ κατά τη διάρκεια της παρτίδας με εμετούς και κόψιμο και έχασε ..Αυτά τα βγάζω εκτός, έστω ότι όλοι οι 'διαγωνιζόμενοι' έχουν σιδερένια υγεία, δεν κρυώνουν, δεν πονάνε, δεν ζεσταίνονται, δεν πεινάνε, διψάνε κλπ...Απλά κάθονται και παίζουν το καλύτερο σκάκι που μπορούν
Ρε koutsan φαντάζομαι χωρίς να ξέρω πως ένας σκακιστής κάθε φορά που έχει να αντιμετωπίοει (ας υποθέσουμε)συγκεκριμένες κινήσεις δεν απαντάει με απόλυτα συγκεκριμμένο τρόπο, και επειδή κάθε απάντηση μπορεί να χαρακτηριστεί βάσει κάποιων κριτηρίων καλλίτερη η χειρότερη, συνεπάγεται πως άν είσαι τυχερός θα απαντήσει με τον χειρότερο τρόπο στην κίνησή σου ο αντίπαλος
-
Ωχ, ωχΘα μου θυμίσεις τα νιάτα μου που έγραφα στο forum σεντόνια ολόκληρα...Καίγεται λίγο o κώλος μου όμως γιατί σήμερα λήγει μια προθεσμία για ένα σχόλιο που πρέπει να δώσω σε ένα περιοδικό και δεν με βλέπω να την πολυσέβομαι...Αν αποφάσισω να χαλαρώσω λίγο ίσως γράψω κάνα σεντονάκι με πολλά ερωτήματα και ελάχιστες απαντήσεις ως προς το 'αν και κατά πόσο μποορύμε να κατανοήσουμε - προβλέψουμε την πορεία των τιμών στις χρηματιστηριακές αγορές'
πιστεύω οτι έχεις μελετήσει καναδυο βιβλία θεωρίας συστημάτων και ξέρεις πιθανώς ποιος είναι ο παρακάτω κύριος
-
τυχαίο != αυθαίρετο
Αν ρίξω ένα [d6] ζάρι, το αποτέλεσμα θα είναι ένας τυχαίος αριθμός μεταξύ 1 και 6 με συγκεκριμένη πιθανότητα.
Αν διαλέξω μια πλευρά από το d6 ζάρι, το αποτέλεσμα είναι ένας αυθαίρετος αριθμός μεταξύ 1 και 6.Όταν επιλέγει μια υποκειμενική βούληση μεταξύ γνωστών 'γεγονότων', το αποτέλεσμα είναι αυθαίρετο και εξαρτάται από το υποκείμενο.
Όταν το 'γεγονός' έρχεται ως αποτέλεσμα μια αντικειμενικής στοχαστικής διαδικασίας, το αποτέλεσμα είναι τυχαίο και εξαρτάται από το αντικείμενο.Το ότι και το αυθαίρετο και το τυχαίο μπορούν να περιγραφούν από συγκεκριμένη στατιστική δεν σημαίνει ότι ταυτίζονται.
-
H πτωση τις τελευταιες μερες εχει σχεση με αρθρα που εμφανιστικαν σχετικα με τα προβληματα της ανατολικης ευρωπης (και βαλκανιων) και της εκθεσης των τραπεζων σε αυτες τις αγορες. Ακομα ειναι η αρχη αυτων των συζητησεων οποτε πρεπει να αναμενουμε επιπλεον πτωση αν τα αρνητικα αρθρα συνεχιστουν (και δεν βλεπω το λογο να ακουσουμε κατι θετικο τουλαχιστον στους επομενουν 2-3 μηνες). Αρα πιστευω οτι η πτωση θα συνεχιστει και για τους επομενους μηνες. Αν αρχισουμε να ακουμε για προβληματα στην Τουρκια τοτε ξεχαστε την ΕΤΕ...
Παντως διαβασα σημερα οτι το ελλειμα της Ελλαδας ειναι μολις 3.7% του ΑΕΠ. Σχετικα χαμηλο αφου Ιρλανδια και Ισπανια εχουν πανω απο 6%. Απο οτι διαβαζω μπορει να παρουμε κατι απο αποκρατικοποιησεις οποτε να περιοριστει το ελλειμα.
Να δουμε αλλα οπως εχω γραψει και παλια καλυτερα αποχη απο το ΧΑΑ μεχρι να δουμε τι θα γινει μετα το καλοκαιρι.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
τυχαίο != αυθαίρετοΑν ρίξω ένα [d6] ζάρι, το αποτέλεσμα θα είναι ένας τυχαίος αριθμός μεταξύ 1 και 6 με συγκεκριμένη πιθανότητα.
Αν διαλέξω μια πλευρά από το d6 ζάρι, το αποτέλεσμα είναι ένας αυθαίρετος αριθμός μεταξύ 1 και 6.Όταν επιλέγει μια υποκειμενική βούληση μεταξύ γνωστών 'γεγονότων', το αποτέλεσμα είναι αυθαίρετο και εξαρτάται από το υποκείμενο.
Όταν το 'γεγονός' έρχεται ως αποτέλεσμα μια αντικειμενικής στοχαστικής διαδικασίας, το αποτέλεσμα είναι τυχαίο και εξαρτάται από το αντικείμενο.Το ότι και το αυθαίρετο και το τυχαίο μπορούν να περιγραφούν από συγκεκριμένη στατιστική δεν σημαίνει ότι ταυτίζονται.
Μ' άρεσε η σκέψη σου και ο εννοιολογικός διαχωρισμός.
Μήπως όμως τελικά τυχαίο και αυθαίρετο ταυτίζονται, δεδομένου ότι και το αυθαίρετο πριν αποκαλυφθεί και γίνει γνωστό στο υποκείμενο, ήταν άγνωστο και κανένας απολύτως συνειδητός και συγκεκριμένος αλγόριθμος δεν οδήγησε στην επιλογή του;
Μήπως τελικά μια παρόμοιας φύσεως διαδικασία -δηλαδή εντελώς χαοτική- κρύβεται πίσω από το 1/6 και των δύο περιπτώσεων και εν τέλει η τύχη είναι αυτή που αποφασίζει και στις δύο, έστω και με διαφορετικό τρόπο; -
Γιατι δεν με εκπλησσει το γεγονος οτι καποιοι ειστε
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
τυχαίο != αυθαίρετο
Αν ρίξω ένα [d6] ζάρι, το αποτέλεσμα θα είναι ένας τυχαίος αριθμός μεταξύ 1 και 6 με συγκεκριμένη πιθανότητα.
Αν διαλέξω μια πλευρά από το d6 ζάρι, το αποτέλεσμα είναι ένας αυθαίρετος αριθμός μεταξύ 1 και 6.Μ' άρεσε η σκέψη σου και ο εννοιολογικός διαχωρισμός.
Μήπως όμως τελικά τυχαίο και αυθαίρετο ταυτίζονται, δεδομένου ότι και το αυθαίρετο πριν αποκαλυφθεί και γίνει γνωστό στο υποκείμενο, ήταν άγνωστο και κανένας απολύτως συνειδητός και συγκεκριμένος αλγόριθμος δεν οδήγησε στην επιλογή του;
Μήπως τελικά μια παρόμοιας φύσεως διαδικασία -δηλαδή εντελώς χαοτική- κρύβεται πίσω από το 1/6 και των δύο περιπτώσεων και εν τέλει η τύχη είναι αυτή που αποφασίζει και στις δύο, έστω και με διαφορετικό τρόπο;Η αλήθεια είναι πως δεν νομίζω ότι μπορεί να καταλήξει κανείς συμπερασματικά για το 'ποιόν' της βουλητικής επιλογής. Μάλλον είναι ζήτημα θεώρησης το τι θα δεχτεί κανείς ως 'ενδότερο' μηχανισμό κατά την επιλογή μεταξύ 'εξίσου [ή και λιγότερο 'εξίσου'] ενδεδειγμένων' γεγονότων.
Σίγουρα στην επιλογή μιας πλευράς ζαριού, αν δεν υπάρχει κανένας λόγος ή στόχος γι' αυτή την επιλογή, μάλλον προσεγγίζουμε αρκετά την τύχη. Όπως και στην αντίθετη περίπτωση, αν πρέπει π.χ. να επιλέξει κανείς έναν αριθμό μεγαλύτερο του 3, έχουμε ντετερμινισμό [ή ηλιθιότητα ].
Σε άλλες επιλογές όμως, όπως του προαναφερθέντα σκακιστή μεταξύ διαφόρων δυνατών κινήσεων, αρχίζει και μπαίνει μέσα η ικανότητα, η εμπειρία, η ευστροφία κ.ο.κ. Στο βαθμό που δεν προκύπτει μία και μοναδική λύση, έχουμε μια πιο μπλεγμένη κατάσταση.Κυρίως πάνω σε αυτό κάνω εγώ το διαχωρισμό, στο ότι η βουλητική επιλογή εμπεριέχει -έστω και εν μέρει- μια συνειδητή διαδικασία που εξαρτάται από την ποιότητα του υποκειμένου, και μπορεί να αποδοθεί σε αυτό. Όχι δεν θα μπορούσα να 'αποδείξω' ότι δεν υπάρχει τύχη στην τελική επιλογή, αλλά θα μπορούσε κανείς να το υποστηρίξει. Αν μπορούσε να κάνει τρεις κινήσεις, και τελικά επέλεξε την δεύτερη αυτό έγινε γιατί κατάλαβε ότι ήταν καλύτερη ή γιατί τελικά ετεροβαρείς μικρολεπτομέρειες (δλδ με χαοτικό/τυχαίο τρόπο) τον οδήγησαν εκεί; Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό, και οι δύο θέσεις μπορούν να υποστηριχτούν εύκολα.
Οπότε στέκομαι στο ότι στη μία περίπτωση μπλέκεται έστω η ποιότητα του υποκειμένου, και βάσει αυτού διαφοροποιώ το 'αυθαίρετο' από το 'τυχαίο', ίσως υποννοώντας τελικά απλώς αυτόν τον 'διαφορετικό τρόπο' που έγραψες.
-
Οι ξενοι σε τι ποσοστο ειναι ακομα μεσα στο δικο μας χρηματιστηριο??? αν ξερει καποιος ας το αναφερει παρακαλω. Μηπως ειναι ευκαιρια να ξανα αγορασουν οι Ελληνες και ετσι μελλοντικα να μην επηρεαζονται οι τιμες απο το ξεφορτωμα των ξενων??? που λειτουργουν με αλλα κριτηρια και υποχρεωσεις λογω παγκοσμιοποιησης?.
-
Οι ξενοι επισημως ειναι περιπου 47%,απο 51% που ηταν πριν.
Προσωπικα πιστευω οτι ακομα δεν συντρεχει λογος βιασυνης για αγορες,ειχα πει για επανεκτιμηση τον Μαρτιο, ειναι ομως ηδη σαφες οτι η κατασταση θα ειναι χειροτερη, πριν τον Ιουνιο δεν θα πρεπει να ασχοληθει κανεις.
-
Πάω να φτιάξω καφέ το πρωί στο γραφείο και βλέπω γράμμα απ την τράπεζα. Το ανοίγω και ήταν η τρέχουσα αποτίμηση του χαρτοφυλακίου
Fortys
Αγορασμένη με 4.6€
Καλημέρα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πάω να φτιάξω καφέ το πρωί στο γραφείο και βλέπω γράμμα απ την τράπεζα. Το ανοίγω και ήταν η τρέχουσα αποτίμηση του χαρτοφυλακίουFortys
Αγορασμένη με 4.6€
Καλημέρα
Καλημέρα,
Δεν φαίνεται η εικόνα βρε....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Πάω να φτιάξω καφέ το πρωί στο γραφείο και βλέπω γράμμα απ την τράπεζα. Το ανοίγω και ήταν η τρέχουσα αποτίμηση του χαρτοφυλακίου
Fortys
Αγορασμένη με 4.6€
Καλημέρα
Καλημέρα,
Δεν φαίνεται η εικόνα βρε....
Αυτή ήταν η αποτίμηση της τράπεζας
Ένας άδειος φάκελος, ούτε ο drifter είδε τπτ -
Έφυγε για funniest
Τη διόρθωσα, μπορείτε να τη θαυμάσετε
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος)