-
Η ιδεα για αυτο που θα ρωτησω μου δημιουργηθηκε οταν οδηγοντας επεσα πανω σε ενα φορτηγο του οποιου ο οδηγος μαλλον εδινε εξετασεις για διπλωμα.
Ειμαι λοιπον σε ενα πολυ ανετο επαρχιακο δρομο με μεγαλη λωριδα εκτακτης αναγκης. Το 'προβλημα' οπως ειπα ειναι ενα φορτηγο σχολης οδηγων το οποιο κινειται οπως προβλεπει ο νομος, δηλαδη μεταξυ της διαχωριστικης γραμμης που χωριζει τα δυο ρευματα κυκλοφορειας και τη λωριδα εκτακτης αναγκης.(με λιγα λογια πηγαινε οπως οδηγουνε ολοι οι Ελληνες ).
Επισης, και η ταχυτητα του ηταν γυρω στα 50-60 οσο φανταζομαι ειναι το οριο ταχυτητας. Για να προσπερασει καποιος ηταν αδυνατο να το κανει χωρις να μπει στα αντιθετο ρευμα κυκλοφοριας. Φανταστειτε ποσο μεγαλη ουρα απο αυτοκινητα ειχε σχηματηστει απο πισω απο αυτο το φορτηγο. Τελοσπαντων!!Η ερωτηση ειναι η εξης
Πως θα προσπερνουσατε εαν αντι του φορτηγου επρεπε να προσπερασετε ενα περιπολικο που πηγαινε με αυτον ακριβως το τροπο? -
Η ιδεα για αυτο που θα ρωτησω μου δημιουργηθηκε οταν οδηγοντας επεσα πανω σε ενα φορτηγο του οποιου ο οδηγος μαλλον εδινε εξετασεις για διπλωμα.
Ειμαι λοιπον σε ενα πολυ ανετο επαρχιακο δρομο με μεγαλη λωριδα εκτακτης αναγκης. Το 'προβλημα' οπως ειπα ειναι ενα φορτηγο σχολης οδηγων το οποιο κινειται οπως προβλεπει ο νομος, δηλαδη μεταξυ της διαχωριστικης γραμμης που χωριζει τα δυο ρευματα κυκλοφορειας και τη λωριδα εκτακτης αναγκης.(με λιγα λογια πηγαινε οπως οδηγουνε ολοι οι Ελληνες ).
Επισης, και η ταχυτητα του ηταν γυρω στα 50-60 οσο φανταζομαι ειναι το οριο ταχυτητας. Για να προσπερασει καποιος ηταν αδυνατο να το κανει χωρις να μπει στα αντιθετο ρευμα κυκλοφοριας. Φανταστειτε ποσο μεγαλη ουρα απο αυτοκινητα ειχε σχηματηστει απο πισω απο αυτο το φορτηγο. Τελοσπαντων!!Η ερωτηση ειναι η εξης
Πως θα προσπερνουσατε εαν αντι του φορτηγου επρεπε να προσπερασετε ενα περιπολικο που πηγαινε με αυτον ακριβως το τροπο? -
Άλλο, γιατί μάλλον δεν θα τον προσπερνούσα. Πρέπει να είμαι απόλυτα σίγουρος ότι μπορώ να τον προσπεράσω, χωρίς να παραβιάσω ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ! Δεν θα ήθελα να ρισκάρω το να πέσω σε κάποιον ενδεχομένως κομπλεξικό, για να πάω μερικά μέτρα μπροστά...
-
Όπως πάντα σαν σταματημένο.
έχω προσπεράσει μια φορά στην Αθηνών Λαμία ένα Mercedes περιπολικό με πολλά... λίγο πάνω από τα 200χλμ. μόλις είδα το μεγάλο καρούμπαλο το κατάλαβα, δεν μου έκανε ποτέ σινιάλο. Μάλλον βαριόταν να ακολουθήσει και μου τη χάρισε.
Και άλλη μια φορά ημουν ακριβώς από πίσω από ένα Terano περιπολικό από Αγ. Κωνσταντίνο μέχρι Κιφησιά όπου ο policeman πήγαινε σταθερά 140 με 150χλμ. και μου άνοιξε όλη την Εθνική
Άλλη μια φορά ακολουθούσα περιπολικό στην μεσαία λωρίδα της Κιφησίας βγάζω αριστερό φλάς επιταχύνω και προσπερνώ και εκείνη την ώρα φωνάζει ο policeman κάντε δεξιά ανάβωντας φάρο σε ένα χρε΄πι που πήγαινε στην μεσαία.Γενικά τα πάω καλά με την ενομο τάξη.
-
Επειδή πολλοί από αυτούς έχουν το κόμπλεξ εξουσίας, ότι αυτοί είναι και άλλος κανένας, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον ''funkyreverend''.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
....μάλλον δεν θα τον προσπερνούσα. Πρέπει να είμαι απόλυτα σίγουρος ότι μπορώ να τον προσπεράσω, χωρίς να παραβιάσω ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ! Δεν θα ήθελα να ρισκάρω το να πέσω σε κάποιον ενδεχομένως κομπλεξικό, για να πάω μερικά μέτρα μπροστά...Και εγώ κάτι τέτοιο...
Αφήνω κάποιον άλλον να τους περάσει, βλέπω αντιδράσεις, σιγουρεύομαι για το όριο και όταν βρω διαχωριστική τους περνάω απελπιστικά αργά (για να μην περάσω το όριο ή για να παίζω στα όρια ακρίβειας των κοντέρ).
Συνήθως πάνε πιο αργά από το όριο οπότε γίνεται. Αν πάνε όμως πχ με 125 δεν τους περνάω, τελεία! Προτιμώ να κάνω στάση για καφέ! -
Μια φορά προσπέρασα περιπολικό που 'έκοβε κίνηση' στην Αθηνών-Λαμίας. Είχα το Saxo τότε και ο μπάτσος πήγαινε με 120-130, σταθερά.
Έκανα περίπου 3 λεπτά να τον προσπεράσω, σαν όλα να γίνονταν σε αργή κίνηση. Θα πρέπει να είχα περίπου 1km/h περισσότερα από εκείνον.
Εννοείται ότι μόλις βρέθηκα πίσω από μια στροφή, πήγα αριστερά και 200 οπότε μετά από μερικά λεπτά είμασταν σε διαφορετικό Νομό.
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Μια φορά προσπέρασα περιπολικό που 'έκοβε κίνηση' στην Αθηνών-Λαμίας. Είχα το Saxo τότε και ο μπάτσος πήγαινε με 120-130, σταθερά.Έκανα περίπου 3 λεπτά να τον προσπεράσω, σαν όλα να γίνονταν σε αργή κίνηση. Θα πρέπει να είχα περίπου 1km/h περισσότερα από εκείνον.
Εννοείται ότι μόλις βρέθηκα πίσω από μια στροφή, πήγα αριστερά και 200 οπότε μετά από μερικά λεπτά είμασταν σε διαφορετικό Νομό.
αυτό το σύστημα ακολουθώ κι εγώ...
-
τετοιο περιστατικο μου τυχε φετος το καλοκαιρι εις διπλουν με διαφορα 1 ημερας στο ε3οχικο μου. Ενω τον δρομο τον 3ερω καλα κ συνη8ως το παταω λιγο παραπανω, τη μια φορα μου τυχαινει μπροστα περιπολικο το οποιο πηγαινε με το οριο(50χαω) κι ενω υπαρχουν σημεια για προσπεραση(μονο μια μικρη ευ8εια με διακεκομενες ομως), δεν τολμησα να τον περασω. Το μονο που εκανα ειναι να αφηνω λιγο αποσταση κ να τον φτανω παλι. Η διαδρομη ηταν 7 χιλιομετρα οποτε δεν α3ιζε κ πολυ τον κοπο να μπω σε μπελαδες.
Την επομενη μερα, γυρνωντας απο μπανιο ειχα σταματησει σ'εναν φουρνο για ψωμι. με το που μπαινω στο αυτοκινητο κ βαζω μπρος με προσπερναει παλι περιπολικο. Με το που εβαλα δευτερα τον ειχα φτασει κ μπουχτισμενος απο την προηγουμενη κα8ως κ γεματος ορε3η για γρηγορη οδηγηση, λεω να κανω δε3ια να περιμενω λιγο να απομακρυν8ει. Ημουν μαζι με εναν φιλο μου με vitara. Βγαζω δε3ι φλας κ μπαινω σε μια αλανα/παρκινγκ για νταλικες με χαλικι κατω. Απλετος χωρος κ αμεσως αρχισε το πανηγυρι. Απο τις αγαπημενες μου στιγμες: εγω με τον κολλητο μου να σβουριζουμε μαζι ατελειωτα κ αυτο ε3αιτιας των στρουμφς(νοσταλγησα παλι ). Περιττο να σας πω οτι τους πετυχαμε στη διαδρομη αργοτερα να πηγαινουν παλι... οπως 8α πρεπε!! Αλη8εια, ειναι τοσο κακο που πηγαινουν συμφωνα με το νομο? Ολοι μας τους τα χωνουμε οταν βλεπουμε τα οργανα του νομου να παρανομουν.. Ας μην τους τα χωσουμε κι οταν κανουν το σωστο... -
Εμένα πάντως το αγαπημένο μου είναι όταν έρθουν μπάτσοι πίσω μου να πηγαίνω με τα γελοία όρια των δρόμων (30.... κτλ) και να τους κάνω αφου εκνευριστούν να περνάνε παραβιάζοντας όλους τουν νόμους.
-
PG220 έγραψες
νομίζω είναι η καλύτερη πρακτική
-
α) ποσο συχνα σε φτανουν οι μπατσοι?
β) οταν σε φτασουν αναβουν το φαρο κ κα8αρισαν. αν συνεχισουν να τρεχουν, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να τους ακολου8εις. -
Με κολοδαχτυλο
-
Εβαλα το 2.
Μου εχει τυχει δυο φορες και η ολη διαδικασια εγινε σαν σε ταινια του Αγγελοπουλου,πολυ πολυ αργα και με ολες τις νομιμες διαδικασιες(φλας ,ταχυτητα 10% κατω απο το ανωτατο οριο,κεφαλι μπροστα,ματια καρφωμενα μπροστα).Επισης μια φορα προσπερασα ενω ειχε διπλη γραμμη ,ειχε κανει ομως τοσο ακρη το περιπολικο που δεν την πατησα(την γραμμη )καθολου. -
Μου έχει τύχει πολλές φορές ιδίως όταν κινούμε στο βόριο άξονα. Δεν το πολύ σκέφτομαι για να τους περάσω. Απλός προσέχω να μην τους τρομάξω ή να μην κάνω χοντρή παρανομία. Πότε δεν ασχολήθηκαν μαζί μου. Αυτοί που θέλουν προσοχή είναι τα ΤΑΕ που κινούνται συνήθως σε επαρχιακούς οδούς ανά δυο ή τρία jeep μαζί.
-
Πιστεύω ότι μπορείς εύκολα να τους προσπεράσεις μόλις σου δωθεί η ευκαιρία, ειδικά αν κινούνται κάτω από το όριο ταχύτητας!
Πάντως ακόμα κι αν κινούνται πάνω απ'αυτό δεν νομίζω πως μπορούν να σου δώσουν κλήση για παραβίαση του ορίου ταχύτητας εφ'όσον δεν υπάρχει κάποια συσκευή ελέγχου να το επιβεβαιώσει. -
εμενα μου εχει τυχει 4-5 φορες και μαλιστα τις 2 απο αυτες βιαζομουνα πολυ και ειχα σκασει γιατι για 10χλμ ειχε διπλη γραμμη!!!! Εν στω μεταξυ ο τυπος πηγαινε ακριβως με το οριο και δε μπορουσα να προσπερασω νομιμα.
Αλλη φορα πηγαινε σιγα και δεξια και μου εκανε σινιαλο να τον περασω!
Αλλη φορα δοκιμασα να προσπερασω στην 'ψυχρα' (σε 2πλη γραμμη!!)και ενω αρχισα τη προσπεραση μου κανει σινιαλο με το χερι του του στυλ 'που πας να περασεις βρε?'. Καλα, τοτε ειχα αλλα μυαλα!!!!
-
Έχω πάντα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, μία σακούλα με φάρμακα (ασπιρίνες, παυσίπονα κτλ), και προσπερνώ άνετα λέγοντας πως πρέπει οπωσδήποτε να τα παραδώσω και μάλιστα γρήγορα...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Έχω πάντα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, μία σακούλα με φάρμακα (ασπιρίνες, παυσίπονα κτλ), και προσπερνώ άνετα λέγοντας πως πρέπει οπωσδήποτε να τα παραδώσω και μάλιστα γρήγορα...Eτσι γλιτωσε δικαστηριο λογω υπερβολικης ταχυτητας η μητερα μου οντας κ φαρμακοποιος..
Πως θα προσπερνουσατε εαν...