-
Ο χρήστης mariolasa έγραψε:
Παιδιά όντως είναι πολύ ωραίο και μάλιστα είναι στα υπόψην μοντέλα προς αγορά (καθότι υπάρχει νεο μέλλος στην οικογένεια) αλλά έχω μία ερώτηση. Μπορεί να φαίνεται κουλή αλλά εγώ θα την κάνω. Η OPEL θα συνεχίσει να υπάρχει (καθότι θυγατρική της GM που ψιλοκαταρέει) ή μήπως το αυτοκίνητο θα αρχίσει να φθίνει στο μέλλον χωρίς να υπάρχει ανταλλακτικό?? (λέω εγώ τώρα!!!)Για το αν θα υπαρχει ως γερμανικη εταιρεια (ανεξαρτητα απο το μελλον της μητρικης-που αποκλειεται να φαληρισει λογω αμερικανικης ισχυος) ειναι η ενεργεια της γερμανικης κυβερνησης: η οπελ ζητησε ταμειακη διευκολυνση 1 δισ.€ και αυτη της εδωσε 1.8δισ.€ (φυσικα με ορους που αποδεχθηκε η εταιρεια). Αυτο και μονο λεει πολλα. Αλλα νομιζω οτι ολα αυτα περι κλεισιματος των αυτοκινητοβιομηχανιων ειναι αρκετα 'μουφα'. Αν κλεισουν ποιοι θα φτιαχνουν αυτ/τα για τη Δυση, οι Ινδοι και οι Κινεζοι; Αδυνατον ετσι; Αρα ολα γινονται για τα θαλασσοδανεια (υπαρχουν βεβαιως προβληματα, αλλα μαλλον διογκωνονται μεχρις...εξογκωματος!)
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ακριβώς. Υπάρχουν βέβαια και οι χιονοκουβέρτες.Τις οποιες το Autobild τις εβγαλε αχρηστες
-
Πηρα σημερα το φυλαδιο με τις τιμες του προαιρετικου εξοπλισμου για το insignia απο την OPEL, αναφερει οτι υπαρχει body kit opc line pack 1(εμπρος και πισω σποιλερ πλαινα μαρσπιε,αεροτομη,αποληξη εξατμισης,καταργειται η ρεζερβα εξοικονομισης χωρου)τιμη 1400Ε.Εχει κανεις φωτο με αυτο το πακετο?
-
Σελίδα 19 σε αυτό το topic
Ο χρήστης GREVENA76FELLI έγραψε:
Πηρα σημερα το φυλαδιο με τις τιμες του προαιρετικου εξοπλισμου για το insignia απο την OPEL, αναφερει οτι υπαρχει body kit opc line pack 1(εμπρος και πισω σποιλερ πλαινα μαρσπιε,αεροτομη,αποληξη εξατμισης,καταργειται η ρεζερβα εξοικονομισης χωρου)τιμη 1400Ε.Εχει κανεις φωτο με αυτο το πακετο? -
Ο χρήστης lakiss51 έγραψε:
Ακριβώς. Υπάρχουν βέβαια και οι χιονοκουβέρτες.
Τις οποιες το Autobild τις εβγαλε αχρηστες
Έτσι, είτε ξεχνάει κανείς αυτές τις διαστάσεις είτε παίρνει μια τετράδα χειμερινά ελαστικά και κάνει τη δουλειά του. Δε μπορούμε να τα έχουμε όλα
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Έτσι, είτε ξεχνάει κανείς αυτές τις διαστάσεις είτε παίρνει μια τετράδα χειμερινά ελαστικά και κάνει τη δουλειά του. Δε μπορούμε να τα έχουμε όλα
Και ποια διασταση αναλογη της 245/45/18 να βαλεις;
-
Ο χρήστης Amaretos έγραψε:
Σελίδα 19 σε αυτό το topicΠηρα σημερα το φυλαδιο με τις τιμες του προαιρετικου εξοπλισμου για το insignia απο την OPEL, αναφερει οτι υπαρχει body kit opc line pack 1(εμπρος και πισω σποιλερ πλαινα μαρσπιε,αεροτομη,αποληξη εξατμισης,καταργειται η ρεζερβα εξοικονομισης χωρου)τιμη 1400Ε.Εχει κανεις φωτο με αυτο το πακετο?
Δεν υπάρχουν πλεον εκεί, τις (ξανα)ανέβασα αλλού:
Soch
-
πανεμορφο!
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
:omg: πανεμορφο!Η άποψή μου ακριβώς.
Βέβαια στις φωτο, εκτός του OPC Line Pack 1 (+1.400) υπάρχουν και οι 20αρες (+1.200)...
Όχι ότι με τις στανταρ 18αρες θαταν κακό, αλλά για να τα λέμε όλα, αλλιώς είναι οπτικά.Soch
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
:omg: πανεμορφο!
Η άποψή μου ακριβώς.
Βέβαια στις φωτο, εκτός του OPC Line Pack 1 (+1.400) υπάρχουν και οι 20αρες (+1.200)...
Όχι ότι με τις στανταρ 18αρες θαταν κακό, αλλά για να τα λέμε όλα, αλλιώς είναι οπτικά.Soch
Κριμα λοιπον που δεν θα δουμε ουτε ενα ετσι στο δρομο!
-
-
-
-
Ο χρήστης lakiss51 έγραψε:
νταξει δεν είναι τόσο άχρηστες.. εγω γύρισα απο πήλιο με χιόνι τα χριστούγεννα και μια χαρά πήγαινε με τις χιονοκουβέρτες(χιονοδίχτυα ήταν βασικα!).. βέβαια είχε περάσει εκχιονιστικό αλλα το σίγουρο είναι ήταν πως χωρίς αυτές ΔΕΝ πήγαινα πουθενα(ενα 106 μπροστά μου και μια cayene που το προσπάθησαν σταμάτησαν και τα 2 σε χαντάκι)..
να πω την αληθεία σε σχέση με αλυσίδες περίπου τα ίδια μου φάνηκαν.. ωστώσο ΔΕΝ συνάντησα πολύ πάγο οπου εκει μου έχουν πει πως οι αλυσίδες είναι καλύτερες απο τις κουβέρτες.ενδεικτικά:
-
Υποθετω οτι σε σκληρο παγο (παγωμενο!!!) θα κομματιασθουν - αρα καλα ειναι για φρεσκο, απαγωτο χιονι. Αλλωστε οσοι αγοραζουν τετοιο ειδος δεν ειναι κυνηγοι...αρκουδων, οποτε ΟΚ
-
Για όποιον ίσως ενδιαφέρεται, βρήκα εδώ http://www.gmproductforum.co.uk/articles/1763.pdf το owner's manual του Insignia στα αγγλικά (προφανώς το αναφέρει ως Vauxhall Insignia)
-
Ο χρήστης mariolasa έγραψε:
Παιδιά όντως είναι πολύ ωραίο και μάλιστα είναι στα υπόψην μοντέλα προς αγορά (καθότι υπάρχει νεο μέλλος στην οικογένεια) αλλά έχω μία ερώτηση. Μπορεί να φαίνεται κουλή αλλά εγώ θα την κάνω. Η OPEL θα συνεχίσει να υπάρχει (καθότι θυγατρική της GM που ψιλοκαταρέει) ή μήπως το αυτοκίνητο θα αρχίσει να φθίνει στο μέλλον χωρίς να υπάρχει ανταλλακτικό?? (λέω εγώ τώρα!!!)χθες ένας πωλητής μου έλεγε ότι το Γερμανικό Κράτος σκέφτεται να επαναπατρίσει ( εξαγοράσει ) την Opel μαζί με τις θυγατρικές της ( Vauxhall , Holden ).
Δεν ξέρω τι βάση έχει αυτό και τι σημαίνει στην πράξη εάν υλοποιηθεί.Μία , ίσως και η μόνη , συνέπεια θα είναι η αύξηση της τιμής των ανταλλακτικών και ενδεχομένως του κόστους των οχημάτων Opel μιας που άλλες οι τιμές για αγορές μέσω GM και άλλες για Opel.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Παιδιά όντως είναι πολύ ωραίο και μάλιστα είναι στα υπόψην μοντέλα προς αγορά (καθότι υπάρχει νεο μέλλος στην οικογένεια) αλλά έχω μία ερώτηση. Μπορεί να φαίνεται κουλή αλλά εγώ θα την κάνω. Η OPEL θα συνεχίσει να υπάρχει (καθότι θυγατρική της GM που ψιλοκαταρέει) ή μήπως το αυτοκίνητο θα αρχίσει να φθίνει στο μέλλον χωρίς να υπάρχει ανταλλακτικό?? (λέω εγώ τώρα!!!)
χθες ένας πωλητής μου έλεγε ότι το Γερμανικό Κράτος σκέφτεται να επαναπατρίσει ( εξαγοράσει ) την Opel μαζί με τις θυγατρικές της ( Vauxhall , Holden ).
Δεν ξέρω τι βάση έχει αυτό και τι σημαίνει στην πράξη εάν υλοποιηθεί.Μία , ίσως και η μόνη , συνέπεια θα είναι η αύξηση της τιμής των ανταλλακτικών και ενδεχομένως του κόστους των οχημάτων Opel μιας που άλλες οι τιμές για αγορές μέσω GM και άλλες για Opel.
Δεν καταλαβαίνω, γιατί νομίζεις ότι με την αλλαγή management θα αλλάξουν οι τιμές ανταλλακτικών ; Το διαφορετικό management τι θα αλλάξει δηλαδή ; Πιστεύω ότι οι ίδιοι προμηθευτές θα είναι. Τώρα αν οι νέοι managers νομίζουν ότι γίνανε mercedes και αλλάξουνε τιμές αυτό είναι άλλο θέμα. Εκεί όμως και αυτό είναι προσωπική εκτίμηση, θα τους τιμωρήσει η αγορά. Μην ξεχνάμε ότι η κάθε εταιρεία έχει το δικό της target groups με τις δικές του συνήθειες και νοοτροπίες ετών. Δεν μπορώ να φανταστώ πελάτες της opel να ανεχτούν αλλαγές στο κόστος συντήρησης των αυτοκινήτων τους. Πιστεύω ότι θα δείξουν την δυσαρέσκεια στην επόμενη αγορά αυτοκινήτου ....
-
Ο χρήστης gto έγραψε:
Παιδιά όντως είναι πολύ ωραίο και μάλιστα είναι στα υπόψην μοντέλα προς αγορά (καθότι υπάρχει νεο μέλλος στην οικογένεια) αλλά έχω μία ερώτηση. Μπορεί να φαίνεται κουλή αλλά εγώ θα την κάνω. Η OPEL θα συνεχίσει να υπάρχει (καθότι θυγατρική της GM που ψιλοκαταρέει) ή μήπως το αυτοκίνητο θα αρχίσει να φθίνει στο μέλλον χωρίς να υπάρχει ανταλλακτικό?? (λέω εγώ τώρα!!!)
χθες ένας πωλητής μου έλεγε ότι το Γερμανικό Κράτος σκέφτεται να επαναπατρίσει ( εξαγοράσει ) την Opel μαζί με τις θυγατρικές της ( Vauxhall , Holden ).
Δεν καταλαβαίνω, γιατί νομίζεις ότι με την αλλαγή management θα αλλάξουν οι τιμές ανταλλακτικών ; Το διαφορετικό management τι θα αλλάξει δηλαδή ; Πιστεύω ότι οι ίδιοι προμηθευτές θα είναι. Τώρα αν οι νέοι managers νομίζουν ότι γίνανε mercedes και αλλάξουνε τιμές αυτό είναι άλλο θέμα. Εκεί όμως και αυτό είναι προσωπική εκτίμηση, θα τους τιμωρήσει η αγορά. Μην ξεχνάμε ότι η κάθε εταιρεία έχει το δικό της target groups με τις δικές του συνήθειες και νοοτροπίες ετών. Δεν μπορώ να φανταστώ πελάτες της opel να ανεχτούν αλλαγές στο κόστος συντήρησης των αυτοκινήτων τους. Πιστεύω ότι θα δείξουν την δυσαρέσκεια στην επόμενη αγορά αυτοκινήτου ....
Η όποια διαφορά στο κόστος θα σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με τον όγκο της παραγγελίας ανταλλακτικών που κάνεις. Γιατί , πχ , εγκεφάλους ABS αγοράζεις 1.000 ως Opel αλλά ως GM αγοράζεις 5.000 ( θεωρώντας ότι φοράνε λίγο πολύ ένα κοινό βασικό μοντέλο ). Γι αυτό τον λόγο και μόνο. Μακάρι να μην ακριβήνει τίποτα εάν υλοποιηθεί το σενάριο.
-
Μόλις τελείωσα το άρθρο των 4τροχών για το insignia. Ψόφια πράγματα για το αυτοκίνητο. Ποιο πολύ αναφέρθηκαν στην διαδρομή και το ταξίδι.
Απογοήτευση για όποιον θέλει να μάθει για το αυτοκίνητο ......
Ελπίζω για το επόμενο τεύχος.
Opel Insignia