-
Χθες ήταν μία πολύ δυσάρεστη ημέρα για εμένα, αφού γυρνώντας στο αυτοκίνητό μου βρήκα 2 κλήσεις των 65,50 ευρώ έκαστη για την ίδια παράνομη στάθμευση. Έχει συμβεί κάτι ανάλογο σε κανέναν άλλον;
Η πρώτη συμπληρώθηκε στις 11.30 και η δεύτερη στις 16.30 από την τροχαία Αγ. Παρασκευής, αν και το αυτοκίνητο ήταν στον Χολαργό. Ισχύει ότι μπορεί να βεβαιωθεί και δεύτερη κλήση για την ίδια παράβαση κάθε τρεις ώρες; Γιατί έτσι μου είπαν στην τροχαία. Μάλιστα στην αρχή με ρώτησαν εάν έχουν 5 λεπτά διαφορά και όταν τους ρώτησαν αν μπορούν να κόβουν ανά 5 λεπτά κλήση, μου είπαν να δω αν έχουν 3 ώρες διαφορά.
http://www.fleur-de-coin.com/ads/kliseis.gif
Επειδή σκέφτομαι να βρω τον δεύτερο αστυνομικό και να του χαράξω το αυτοκίνητο γύρω - γύρω, πιστεύετε θα μπορέσω να αποσπάσω το όνομά του που δεν φαίνεται στην κλήση;
Καλά, δεν λέω.... Ήμουν όντως παράνομος. Αλλά δύο κλήσεις (να τονίσω εδώ ότι δεν εμπόδιζα την κυκλοφορία, αλλά παραδέχομαι ότι ήμουν παράνομος); Και εφόσον ο πρώτος άφησε τις πινακίδες και ο δεύτερος τις πήρε δεν πάει να πει ότι κάποιος από τους δύο έχει άδικο; Μήπως μπορώ να επιτύχω κάτι με καταγγελία; Έχω ήδη αρχίσει να νοσταλγώ τη 17Ν και τα μπαζούκας της. Να αγιάσουν τα χεράκια τους.
YΓ. Με την ευκαιρία, ο δεύτερος μπάτσος είχε και αχρωματοψία, αφού κατάφερε να βγάλει το ανθρακί αυτοκίνητο καφέ (καλά, χάθηκε να το πει γκρι; - καλός αυτόπτης μάρτυρας θα γίνει). Βέβαια ο πρώτος δεν ήξερε ούτε το καφέ και άφησε το πεδίο κενό.
Τουλάχιστον κουβαλούσε μαζί του σφραγίδα για το όνομά του γιατί αν κρίνω τις γραμματικές του γνώσεις από το Zeat τότε καλά κρασιά
-
Χθες ήταν μία πολύ δυσάρεστη ημέρα για εμένα, αφού γυρνώντας στο αυτοκίνητό μου βρήκα 2 κλήσεις των 65,50 ευρώ έκαστη για την ίδια παράνομη στάθμευση. Έχει συμβεί κάτι ανάλογο σε κανέναν άλλον;
Η πρώτη συμπληρώθηκε στις 11.30 και η δεύτερη στις 16.30 από την τροχαία Αγ. Παρασκευής, αν και το αυτοκίνητο ήταν στον Χολαργό. Ισχύει ότι μπορεί να βεβαιωθεί και δεύτερη κλήση για την ίδια παράβαση κάθε τρεις ώρες; Γιατί έτσι μου είπαν στην τροχαία. Μάλιστα στην αρχή με ρώτησαν εάν έχουν 5 λεπτά διαφορά και όταν τους ρώτησαν αν μπορούν να κόβουν ανά 5 λεπτά κλήση, μου είπαν να δω αν έχουν 3 ώρες διαφορά.
Επειδή σκέφτομαι να βρω τον δεύτερο αστυνομικό και να του χαράξω το αυτοκίνητο γύρω - γύρω, πιστεύετε θα μπορέσω να αποσπάσω το όνομά του που δεν φαίνεται στην κλήση;
Καλά, δεν λέω.... Ήμουν όντως παράνομος. Αλλά δύο κλήσεις (να τονίσω εδώ ότι δεν εμπόδιζα την κυκλοφορία, αλλά παραδέχομαι ότι ήμουν παράνομος); Και εφόσον ο πρώτος άφησε τις πινακίδες και ο δεύτερος τις πήρε δεν πάει να πει ότι κάποιος από τους δύο έχει άδικο; Μήπως μπορώ να επιτύχω κάτι με καταγγελία; Έχω ήδη αρχίσει να νοσταλγώ τη 17Ν και τα μπαζούκας της. Να αγιάσουν τα χεράκια τους.
YΓ. Με την ευκαιρία, ο δεύτερος μπάτσος είχε και αχρωματοψία, αφού κατάφερε να βγάλει το ανθρακί αυτοκίνητο καφέ (καλά, χάθηκε να το πει γκρι; - καλός αυτόπτης μάρτυρας θα γίνει). Βέβαια ο πρώτος δεν ήξερε ούτε το καφέ και άφησε το πεδίο κενό.
Τουλάχιστον κουβαλούσε μαζί του σφραγίδα για το όνομά του γιατί αν κρίνω τις γραμματικές του γνώσεις από το Zeat τότε καλά κρασιά
-
-
Φίλε yandr είσαι τυχερός μέσα στην ατυχία σου.
Η δεύτερη κλήση έχει ψευδή στοιχεία! Μπορείς να προσκομίσεις την κλήση μαζί με την άδεια κυκλοφορίας (όπου θα φαίνεται ότι το χρώμα είναι γκρι-ανθρακί) στην τροχαία Αγ.Παρασκευής (πρόσεχε ΕΝΤΟΣ 3 ημερών!) και να απαιτήσεις να στην σβήσουν ή να τους απειλήσεις ακόμα και με μήνυση για ψευδή αναγραφόμενα στοιχεία. Αν το χειριστείς κατάλληλα, πρέπει να σου δώσουν και τις πινακίδες πίσω, καθώς από οτι φαίνεται στις πήρε ο αστυνομικός που έκοψε την ΛΑΘΟΣ κλήση.Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν διότι έχουν κάνει πατάτα!
Κλήση με λάθος ή μη ακριβή αναγραφόμενα στοιχεία = ΑΚΥΡΗ!
Την πρώτη όμως, πρέπει αναγκαστικά να την πληρώσεις...
-
Δεν νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη με τα λάθος στοιχεία ώστε να γλιτώσεις την κλήση.
Μην νομίζεις ότι είσαι η εξαίρεση πάντως. Μου έχει τύχει και εμένα με δημοτική όμως αστυνομία. Σπάω το ρεκόρ σου, τρις οι δικές μου σε διάστημα μιας ώρας (τελείωσε η ώρα στο παρκόμετρο).
Πως θα σου φαινόταν η περίπτωση λεωφορείου που στάθμευσε σε άκρη δρόμου με παρκόμετρα, έβαλε ο οδηγός κανονικά κέρμα στο ένα παρκόμετρο και τον έγραψαν γιατί το λεωφορείο κάλυπτε και δεύτερο παρκόμετρο στο οποίο δεν είχε ρίξει κέρμα; Και ήταν και στρατιωτικό λεωφορείο. Μάλλον στο «τα ποιο απίθανα που έχω δει στους Ελληνικούς δρόμους» έπρεπε να το γράψω. -
Θα σου συνηστούσα να κάνεις καταγγελεία στον 'Συνήγορο του πολίτη'. Το να κατάσχονται πινακίδες μόνο και μόνο για απλή παράβαση παρκαρίσματος είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ. Να πείς ότι οδηγούσε; μεθυσμένος, οτι προκάλεσες ενα σοβαρό ατύχημα η επειδή έχεις κάνει παραβάσεις η δεν πληρώνεις πρόστιματα να το καταλάβο. Άμα το αμάξι εμπόδιζε ας φέρνανε γερανό να το σηκώσει.
Άλλα το Ελληνικό κράτος εφαρμώζει την λογική 'Πονάει πόδι, κώψει πόδι'
-
OOOXXIIIIII
To ελληνικο κρατος εφαρμοζει την λογικη 'σου παιρνουμε τις πινακιδες ωστε αμα τις θες πισω να πληρωσεις την κληση, γιατι ετσι σιγα μην περιμενεις 2 μηνες χωρις πινακιδες για να πας στο δικαστηριο για την κληση'Και ειναι τακτικη που δουλευει περιφημα....Σκεφτειτε με τις εξατμησεις. Εστω οτι εγω εχω επωνυμη εξατμιση με χαρτια εγκρισης ευρωπαικου τυπου κλπ κλπ, και ενας κολλητος εχει στο ΙΔΙΟ αυτοκινητο εξατμιση μη επωνυμη. Το οριο στην αδεια ειναι 70dB, εγω με την επωνυμη εχω 73 και ο φιλος με την 'ανωνυμη' εχει 71dB. Ξερετε τι θα γινει? Εμενα θα με αφησουν γιατι εχω χαρτια, αλλα στον φιλο θα του παρουν τις πινακιδες γιατι 'ειναι πανω απο το οριο'....Οι μπατσοι λοιπον, λενε οτι το οριο ειναι οτι γραφει η αδεια του καθε αυτοκινητου, και αμα εχεις +1dB σου παιρνουν τις πινακιδες. Το οποιο φυσικα εινα γελειο, το οριο ειναι ΙΔΙΟ για ολα τα αυτοκινητα και ειναι καποιο νουμερο ορισμενο απο την ΕΕ. Αφηστε που τα νουμερα που γραφει η αδεια εχουν προκυψει απο τεστ που εχουν γινει σε αυστηρα καθορισμενες συνθηκες, και οχι στην ακλρη του δρομου οπου μονο απο τον περιβαλλοντα θορυβο το dBμετρο πιανει αρκετα dB. ΑΛΛΑ για πειτε μου, θα περιμενετε εσεις 2 μηνες μεχρι το δικαστηριο ΧΩΡΙΣ πινακιδες, ωστε να πατε και να τους παρετε τα σωβρακα ? Δεν το νομιζω...
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Θα σου συνηστούσα να κάνεις καταγγελεία στον 'Συνήγορο του πολίτη'. Το να κατάσχονται πινακίδες μόνο και μόνο για απλή παράβαση παρκαρίσματος είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ. Να πείς ότι οδηγούσε; μεθυσμένος, οτι προκάλεσες ενα σοβαρό ατύχημα η επειδή έχεις κάνει παραβάσεις η δεν πληρώνεις πρόστιματα να το καταλάβο. Άμα το αμάξι εμπόδιζε ας φέρνανε γερανό να το σηκώσει.Ειδικά σε αυτό, θα πρέπει να πω ότι το έχω σκεφτεί και εγώ. Καταλαβαίνω να σου πάρουν τις πινακίδες γιατί έκανες κάτι πολύ χοντρό (όπως αυτά που γράφεις παραπάνω), αλλά για απλό παρκάρισμα και μάλιστα χωρίς να κλείνεις το δρόμο;
Ξέρουμε ότι πολύ απλά δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης και ξέρω ότι ήμουν παράνομος, αλλά αφαίρεση πινακίδων; Έλεος...
Να ρωτήσω κάτι εάν ξέρει κανένας; Το χρώμα το είχαν όντως λάθος αλλά μπορώ να επιτύχω κάτι για λάθος στοιχεία; Αφού μου έγραψαν (δυστυχώς) σωστά την πινακίδα. Λίγο πιο αγράμματος να ήταν ο δεύτερος μπάτσος και θα έκανε λάθος και αυτήν. Εν τω μεταξύ χρειάζομαι απαραιτήτως το Σαββατοκύριακο τις πινακίδες και για να τις πάρω θα πρέπει να πληρώσω 261,5 ευρώ(!) διαφορετικά μετά από 20 μέρες.
Εντάξει, πολύ καθικάκι ο δεύτερος μπάτσος.
ΥΓ. EMMANOYHL, εξ' όσων γνωρίζω μπορούν να σου κόβουν κλήσεις κάθε τρεις ώρες. Τις πλήρωσες και τις τρεις εσύ; -
Και κάτι ακόμα, αν και ξέρω ότι τελικά θα τα πληρώσω τα κερατιάτικα. Στον Κ.Ο.Κ. υπάρχει το παρακάτω...
+++++++++++++++++++++++++++++
Aρθρo 4Σήμανση oδών με πινακίδες
O oδηγός πoυ δε συμμoρφώνεται με τις υπoxρεώσεις πoυ επιβάλλoνται με τις ρυθμιστικές πινακίδες, P-39, P-41, P-42 και P-43 ή τo συνδυασμό αυτών με πρόσθετες πινακίδες, τιμωρείται με διoικητικό πρόστιμo δέκα xιλιάδων (10.000) δραxμών, των δε πινακίδων Ρ-40, Ρ-70, Ρ-71 και Ρ-72 ή το συνδυασμό αυτών με πρόσθετες πινακίδες τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο είκοσι χιλιάδων (20.000) δραχμών, της δε πινακίδας Ρ-69 ή το συνδυασμό αυτής με πρόσθετες πινακίδες τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) δραχμών.
++++++++++++++++++++++++++++Εγώ είμαι στην περίπτωση Ρ-40. Γιατί μου αφαιρέθηκαν οι πινακίδες;
-
Όπως σου έγραψα πιο πάνω, και όπως αναγράφεται και στην κλήση, έχεις περιθώριο 3 ημερών να περάσεις από την αρμόδια τροχαία να υποβάλλεις τις όποιες ενστάσεις και αντιρρήσεις σου για την κλήση που σου έδωσαν.
Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Και αν το χειριστείς σωστά η 2η κλήση πρέπει να σβηστεί. Έχει λάθος αναγραφόμενα στοιχεία και μπορείς εύκολα να την αμφισβητήσεις...;)
Δεν στα λέω τυχαία αυτά. Είχα σβήσει κλήση σε δικαστήριο γιατί είχαν γράψει οδό που δεν υπάρχει!
-
(ε, ρε Οδός που δεν υπάρχει είναι άλλο θέμα!!!
Πώς να απαγορεύεται η στάθμευση σε χώρο που δεν υπάρχει; Δηλαδή δεν ανήκει σε αυτόν τον χωροχρόνο; Κανονικά έπρεπε να σε επιδοτούν για να παρκάρεις σε άλλο χωροχρόνο!! (ε, ρε εφεύρεση!! )Όμως εδώ έχει λάθος το χρώμα, δηλαδή ένα στοιχείο του αυτοκινήτου. Αφού όμως έχει και τις πινακίδες, τότε δεν μπορείς να αμφισβητήσεις πως ήταν το δικό σου αυτοκίνητο... Εκτός αν τους χαρίσεις τις πινακίδες...
Όμως αν δεν προβλέπεται να του τις πάρουν από τον ΚΟΚ, τότε μπορεί να τους απειλήσει πιθανώς πως θα τους μηνύσει, αφού πλέον ΑΥΤΟΙ παραβαίνουν το νόμο!!!
-
Πριν χρόνια μου ήρθε μια ειδοποίηση για πέρασμα με κόκκινο στην Βασ. Σοφίας!!
Η κλήση έγραφε αυτοκίνητο χρώματος μαύρου...το δικό μου ήταν γκρί!!
Πήγα και τους είπα ότι είχε προφανώς γίνει λάθος στο νούμερο που έγραψε ο αστυνομικός στην κλήση!!
Το δέχτηκαν και δεν πλήρωσα!!Πάντως απο την στιγμή που σου πήραν τις πινακίδες,δεν εχεις και πολλά να πεις!!
-
GeorgeTabs μα δεν την είχα φάει για παρκάρισμα. Απεναντίας μου την είχαν κόψει και σε 'ύποπτη' περιοχή. Μέσα στο Luna Park...
Το καλύτερο πιστεύω είναι να τους κάνει και μια νύξη για μήνυση περί ψευδών στοιχείων και παράβαση καθηκόντων...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
GeorgeTabs μα δεν την είχα φάει για παρκάρισμα. Απεναντίας μου την είχαν κόψει και σε 'ύποπτη' περιοχή. Μέσα στο Luna Park...Το καλύτερο πιστεύω είναι να τους κάνει και μια νύξη για μήνυση περί ψευδών στοιχείων και παράβαση καθηκόντων...
Μα καλα, δεν ξερεις την περιφημη 'Οδο Λουνα Παρκ' ???
-
Κώστα άλλη πατάτα είχε γράψει. Παράδρομος Λ.Αθηνών-Σουνίου! Άσχετο αφού ο παράδρομος κινείται μεν παράλληλα με τον κεντρικό δρόμο αλλά έχει και είσοδο και έξοδο ανά πάσα στιγμή.
Εκεί όμως ήταν το πάρκινγκ του ΕΟΤ της Βάρκιζας, οπότε άτοπο αυτό που ισχυρίστηκε o τύπος με τα μπλε...
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Θα σου συνηστούσα να κάνεις καταγγελεία στον 'Συνήγορο του πολίτη'. Το να κατάσχονται πινακίδες μόνο και μόνο για απλή παράβαση παρκαρίσματος είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ. Να πείς ότι οδηγούσε; μεθυσμένος, οτι προκάλεσες ενα σοβαρό ατύχημα η επειδή έχεις κάνει παραβάσεις η δεν πληρώνεις πρόστιματα να το καταλάβο. Άμα το αμάξι εμπόδιζε ας φέρνανε γερανό να το σηκώσει.
Ειδικά σε αυτό, θα πρέπει να πω ότι το έχω σκεφτεί και εγώ. Καταλαβαίνω να σου πάρουν τις πινακίδες γιατί έκανες κάτι πολύ χοντρό (όπως αυτά που γράφεις παραπάνω), αλλά για απλό παρκάρισμα και μάλιστα χωρίς να κλείνεις το δρόμο;
Ξέρουμε ότι πολύ απλά δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης και ξέρω ότι ήμουν παράνομος, αλλά αφαίρεση πινακίδων; Έλεος...
Να ρωτήσω κάτι εάν ξέρει κανένας; Το χρώμα το είχαν όντως λάθος αλλά μπορώ να επιτύχω κάτι για λάθος στοιχεία; Αφού μου έγραψαν (δυστυχώς) σωστά την πινακίδα. Λίγο πιο αγράμματος να ήταν ο δεύτερος μπάτσος και θα έκανε λάθος και αυτήν. Εν τω μεταξύ χρειάζομαι απαραιτήτως το Σαββατοκύριακο τις πινακίδες και για να τις πάρω θα πρέπει να πληρώσω 261,5 ευρώ(!) διαφορετικά μετά από 20 μέρες.
Εντάξει, πολύ καθικάκι ο δεύτερος μπάτσος.
ΥΓ. EMMANOYHL, εξ' όσων γνωρίζω μπορούν να σου κόβουν κλήσεις κάθε τρεις ώρες. Τις πλήρωσες και τις τρεις εσύ;Κάνε καταγγελεία στον ΣΤΠ ούτος η άλλος. Ένα κακό που έχουμε οι Έλληνες είναι να λέμε 'Δεν βαριέσαι τι μπορώ να κάνω'. Ακόμα και 1 καταγγελεία στο ΣΤΠ αρκεί για να επαναφερθεί το θέμα. Ας μην πέρνουμε δεδομένη την αυθερεσία του Ελληνικού κράτου να μας μετράει με τα ίδια μέτρα και τα ιδια σταθμα. http://www.synigoros.gr/
Πάρε τους κανένα τηλέφωνο.
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Το να κατάσχονται πινακίδες μόνο και μόνο για απλή παράβαση παρκαρίσματος είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ.Θεωρώ απαράδεκτη την αφαίρεση της πινακίδας για σχεδόν οποιοδήποτε λόγο. Μόνο σαν φτηνή (χωρίς τα μεταφορικά κλπ) κατάσχεση έχει νόημα οπότε πρέπει να ασκείται σε αναλόγου βαρύτητας καταστάσεις. Εκτός όμως από τον ΚΟΚ ισχύουν πολλές άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις κλπ που καθορίζουν τα πρόστιμα και πολλά διαδικαστικά. Έτσι δικαιολογείται η αφαίρεση πινακίδων. Η ποινές δεν είναι όλες υποχρεωτικές αλλά στην κρίση του αστυνόμου να αποφασίσει αν θα πάρει τις πινακίδες ή όχι. Προφανώς ο συγκεκριμένος (ο 2ος) έκρινε ότι το έχεις παρατραβήξει που το έχεις τόσες ώρες παράνομα κλπ κλπ.
Κάνε καταγγελεία στον ΣΤΠ ούτος η άλλος.
http://www.synigoros.gr/
Πάρε τους κανένα τηλέφωνο.Ο Συνήγορος του Πολίτη για να ενεργήσει πρέπει να έχεις ήδη αρχίσει τα πάρε δώσε με τη δημόσια υπηρεσία και να νομίζεις ότι αδικείσαι ή ότι δεν εξυπηρετείσαι. Οπότε καλύτερα πρώτα πήγαινε στην αστυνομία και μετά αν αισθάνεσαι μη ικανοποιημένος να πάς στον ΣΤΠ (κράτα όλα τα στοιχεία, κλήσεις, ονόματα κλπ). Καλύτερα να πάρεις τηλέφωνο, υπάρχουν άτομα κάθε μέρα με βάρδιες (η ονομαζόμενη υποδοχή) που κάνουν αυτή τη δουλειά, ενημερώνουν αλλά και δέχονται αναφορές από τηλεφώνου (ή αν πας εκεί, πίσω από το Χίλτον, πρόσωπο με πρόσωπο).
Η αντιμετώπιση σου από τον ΣΤΠ (άσχετα αν θα μπορέσει να σε βοηθήσει ή όχι) θα σε εκπλήξει ευχάριστα! -
αυτο θα πει γκαντεμια φιλε!!αντε να βρεις δικιο τωρα...
-
Θα ήθελα να σταθώ στο γεγονός των δύο κλήσεων για την ίδια παράβαση και παρακαλώ τους νομικούς του Forum (koutsan κα.) για τη συμβολή τους.
Η ερώτησή μου είναι απλή: στέκει από νομική άποψη η δύο φορές τιμωρία για την ίδια πράξη ? Μια φορά παρκάρισε παράνομα ο yandr, πως είναι δυνατό να τιμωρηθεί (διότι περί διοικητικής ποινής πρόκειται) δύο διαφορετικές φορές ? Ο ΚΟΚ (απ΄ όσο ξέρω...) δεν προσδιορίζει χρονικό διάστημα πέρα από το οποίο δίνεται το δικαίωμα νέας κλήσης...
Μήπως είναι καραμπινάτη περίπτωση για το ΣτΕ ?
-
Να σημειώσω εδώ ότι το αυτοκίνητο ήταν παρατημένο για ώρες επειδή ήμουν στη δουλειά μου βέβαια.
Το θέμα είναι ότι ο συνήγορος του πολίτη δεν νομίζω να μπορεί να εμπλακεί. Όντως παρανόμησα και ουσιαστικά διαμαρτύρομαι μόνο που έφαγα 2 κλήσεις για το ίδιο παράπτωμα. Αν προβλέπεται από τους κανονισμούς τι να κάνει ο συνήγορος;
Πάντως προσπαθώ να κονονίσω το θέμα 'ενδοϋπηρεσιακά'. Με την ευκαιρία, δεν προσπαθώ να αποφύγω και τις δύο κλήσεις, αφού αναγνωρίζω το λάθος μου και (μεινέκτημά μου αυτό) αποδέχομαι τις συνέπειες, αλλά η δεύτερη ήταν τουλάχιστον άδικη και σίγουρα το άτομο που την έκοψε είναι τουλάχιστον αλήτης. Εαν είχα πάρει μονάχα μία θα την πλήρωνα και δεν θα έβγαζα τσιμουδιά.
Δηλαδή που να το ξέρω εγώ ότι 30 λεπτά πριν πάρω το αυτοκίνητο θα μου κοτσάρουν και άλλη;
Δύο κλήσεις + αφαίρεση πινακίδων;