-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Είναι λοιπον ζήτημα χρόνου το 7 μετα την υποδιαστολή...μεχρι το επόμενο...
95αρα 0,798
100αρα 0,899 !!!
...στο γνωστο ΕΤΕΚΑ (στη Λάρισα ) -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
0.827 ευρώ το λίτρο στο όριο του Χαλανδρίου στην ΕΚΟ που βρίσκεται πλησίον της Ιαπωνικής Πρεσβείας και του State House....Ο ίδιος (Ζέζας) έχει και το πρατήριο στην Παπανικολή. Βάζω, έβαζα δηλαδή αλλά κατά καιρούς τσεκάρω πάλι, βενζίνη εκεί από τότε που άνοιξε και ως ΕΚΟ στην Εθνικής Αντιστάσεως και υπό τη νέα ιδιοκτησία στην Παπανικολή και ΠΑΝΤΑ τα τελευταία 3 χρόνια τυχαίνει και έχω σταθερά 0,7-0,8 λίτρο/100χλμ αυξημένη κατανάλωση μόλις γεμίζω από τα πρατήρια αυτά. Σε συγκεκριμένο πάντα αυτοκίνητο που κάνει πολύ ''σταθερά'' χιλιόμετρα και το εκμεταλλεύομαι για να τσεκάρω πρατήρια με αυτό τον τρόπο
-
Ο χρήστης etsii έγραψε:
(...) έχω σταθερά 0,7-0,8 λίτρο/100χλμ αυξημένη κατανάλωση μόλις γεμίζω από τα πρατήρια αυτά. (...)Αυξάνει η κατανάλωση στο trip computer (= κακής ποιότητας βενζίνη, μάλλον νοθευμένη κτλ) ή αυξημένη κατανάλωση από την πράξη X lt / [(Ψ km) / 100] που κάνουμε μετά από κάθε γέμισμα, οπότε σημαίνει ότι κλέβει η αντλία του?
-
0,972 η 100αρα στην Ετεκα στη Καλλιθεα
0,978 στην ΕΚΟ στην Καστελα αν θυμαμαι καλα...
-
-
Ουτε και θυμαμαι ποτε ηταν η τελευταια φορα που εβαλα περισσότερα λιτρα απο €!
0.885 σημερα -
0,818
και τα τσιρακια τρεχουν και δεν προλαβαίνουν να τροφοδοτούν τα αμάξια όταν καποιες αλλες εταιρίες, κυριως shell κηνυγάνε μύγες ( ειναι και λίγες λόγω χειμώνα) -
Kάτω από τα 0,80.
-
0,795 η ΕΛΙΝ στην Πλαστήρα, όπως και το πρατήριο(νομίζω ΕΤΕΚΑ) δίπλα στα ΚουΚου
Ίδια τιμή και στο Aegean στο ΙΚΕΑ ΑΛΛΑ δεν ξαναβάζω εκεί(ψάρωσα από το 'νέα διεύθυνση'). 38λίτρα για 340 χιλιόμετρα στον ίδιο δρόμο που εδώ και ένα χρόνο καίω 10λτ/100... -
Aπό εκεί έβαλα τις 2 τελευταίες φορές. Kανονική ως τώρα κατανάλωση, αλλά θα το έχω στα υπόψιν.
-
Δε μιλάω για κατανάλωση. Αλλά ότι πλήρωσα κάποια λίτρα αέρα κοπανιστού...
-
Λες για πειραγμένη αντλία; Θα έβγαζα όμως όντως αυξημένες καταναλώσεις. Τον φούστη, έτσι και έκανε τέτοια μπινιά, θα τον φάει μαύρο φίδι. Από ποιά αντλία έβαλες;
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
0,818
και τα τσιρακια τρεχουν και δεν προλαβαίνουν να τροφοδοτούν τα αμάξια όταν καποιες αλλες εταιρίες, κυριως shell κηνυγάνε μύγες ( ειναι και λίγες λόγω χειμώνα)στην περιοχή μου τα 2 Shell (εταιρικά) είναι τα φτηνότερα. Δεν είναι θέμα brandname.
-
Στις κάτω αντλίες(κοντά στο δρόμο). Στον δεξιό μετρητή...
Για σιγουριά θα το ελέγξω σε αυτόν που βάζω μόνιμα. Αν απλά οι αντλίες του έχουν το stop πιο μετά, πρέπει να βγάλω +40χλμ. Αλλά το κόβω χλωμό. -
0,774 Παρασκευή μεσημέρι στο ΚΑΟΙL κοντά στα διυλιστήρια Θεσσαλονίκης. Δεν θυμάμαι να έχω ξαναβάλει ποτέ με τόσο χαμηλή τιμή... Στο πρατήριο πανικός, δεν προλάβαιναν να ανεφοδιάζουν!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
0,818
και τα τσιρακια τρεχουν και δεν προλαβαίνουν να τροφοδοτούν τα αμάξια όταν καποιες αλλες εταιρίες, κυριως shell κηνυγάνε μύγες ( ειναι και λίγες λόγω χειμώνα)στην περιοχή μου τα 2 Shell (εταιρικά) είναι τα φτηνότερα. Δεν είναι θέμα brandname.
+1. Το καλοκαίρι που μένω Ραφήνα βάζω σε ένα από αυτά τα Shell και είναι τα φθηνότερα της περιοχής. Τον υπόλοιπο χρόνο βάζω σε μία Shell στην Πειραιώς που είναι από τα φθηνότερα πρατήρια της περιοχής (την Τρίτη που έβαλα τελευταία φορά ήταν το 3ο-4ο φθηνότερο της νομαρχίας αθηνών στο gasprice).
Υ.Γ.: Επειδή η εταιρεία που εργάζομαι πληρώνει τη βενζίνη μου (μέχρι ενός ορίου) 'αναγκαστικά' βάζω σε Shell και έτσι ψάχνω πάντα το φθηνότερο πρατήριό της (που δεν δείχνει σημάδια νοθείας, ¨αέρα').
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
(...) έχω σταθερά 0,7-0,8 λίτρο/100χλμ αυξημένη κατανάλωση μόλις γεμίζω από τα πρατήρια αυτά. (...)
Αυξάνει η κατανάλωση στο trip computer (= κακής ποιότητας βενζίνη, μάλλον νοθευμένη κτλ) ή αυξημένη κατανάλωση από την πράξη X lt / [(Ψ km) / 100] που κάνουμε μετά από κάθε γέμισμα, οπότε σημαίνει ότι κλέβει η αντλία του?
Καλημέρα. Υπολογισμός με το χέρι με διανυθέντα χιλιόμετρα και λίτρα που μέτρησε η αντλία μέχρι και το πρώτο τακ. Τον αφήνω να γεμίσει μετά μέχρι να πάει στρογγυλό το ποσό στο επόμενο ευρώ αλλά παίρνω τη μέτρηση για τα λίτρα μέχρι το πρώτο ''χτύπημα'' της αντλίας
-
Καλύτερα να το γεμίζεις μέχρι το χείλος, γιατί το 'τσακ' εξαρτάται απο την αντλία (ισως) αλλα΄και απο την ταχύτητα ροής. Αν δεν βιάζεται ο πρατηριούχος και το βάλει να γεμίζει σιγα σιγα, συνήθως το τσακ είναι μισο λιτρο πριν το ξεχείλισμα
-
Ενδιαφέρον, δεν το ήξερα περί αντλιών. Έχει σημασία που ως κριτήριο για το αν κλέβει ο συγκεκριμένος έχω άλλο πρατήριο της ίδιας εταιρείας; Υπάρχουν ''μάρκες'' δηλαδή αντλιών ή έχει να κάνει με τις εκάστοτε συνθήκες για το πότε θα κάνει τσακ η κάθε αντλία; (αέρας στο ρεζερβουάρ, πόσο γρήγορα γεμίζει ρίχνει καύσιμο η αντλία)
-
Ο χρήστης etsii έγραψε:
πόσο γρήγορα γεμίζει ρίχνει καύσιμο η αντλία)Νομίζω αυτό ειναι το βασικότερο,
...οπως και το πως εχει 'ρυθμιστεί' η αντλία
Βενζίνη ώρα μηδέν!