-
Δεν θα ήταν ποτέ στις πιθανές επιλογές μου αν ήθελα δεύτερο αμάξι για τις εντός των τειχών μετακινήσεις μου. Καλύτερα δίτροχο που είναι πολλαπλάσια εύχρηστο και στην κίνηση του μέσα στην πόλη και στο παρκάρισμα. Το θεωρώ υπερβολή ιδίως με τόσο μεγάλο κόστος κτήσης.
-
Ας γράψω και'γω την εμπειρία που είχα με smart για 8 μήνες περίπου και να ξεκαθαρίσω εξ'αρχής πως δεν θα το αγόραζα για 2 μόνο λόγους : την τιμή του και το πολύ εξειδικευμένο service που χρειάζεται(μόνο εξουσιοδοτημένο )
Αν παραβλέψω τα παραπάνω το αυτοκίνητο το καταχάρηκα(κυρίως λόγω δουλειάς που κυκλοφορώ πολύ μέσα στη πόλη.
Είναι το απόλυτο αγχολυτικό για το παρκάρισμα.Δεν υπήρχε περίπτωση να πάω κάπου και να προβληματιστώ για το παρκάρισμα. Ο κόσμος να χαλάσει ΚΑΝΟΝΙΚΗ θέση θα έβρισκα.Στα επιμέρους τώρα : δεν με ένοιαζε που κοπανούσε η ανάρτηση(έχω συνηθίσει και απ'το rallye),το τιμόνι(μη υδραυλικό) με ~ 4 στροφές δεν είναι και ότι καλύτερο για μέσα στη πόλη,το **εσωτερικό **σε κάνει να νιώθεις οτι βρίσκεσαι σε πολύ μεγαλύτερο αυτοκίνητο (ο συνοδηγός άνετα σταυροπόδι),κιβώτιο ταχυτήτων(τρομάρα τους ήθελαν σειριακό 6τάχυτο) που κάνεις αίτηση για να αλλάξει-πάρα πολλή μεγάλη καθυστέρηση στις αλλαγές το οποίο και μειώνει κατά πολύ τις δυνατότητες του κινητήρα ,**φρένα **πολύ δυνατά μέχρι να ενεργοποιηθεί το abs(πολύ ευαίσθητο) το οποίο σου δίνει την εντύπωση πως μεγαλώνει πολύ την απόσταση ακινητοποίησης.
Ο 'χώρος αποσκευών' δεν με πολυπείραζε αφού ένα καροτσάκι του super market το χωράει , χώρο παραπάνω απ'αυτον που προσφέρει δεν νομίζω να χρειαστεί κάποιος που το σκέφτεται αποκλειστικά για χρήση στη πόλη!Αυτάαα, αν εξακολουθούσαν να μου το χαρίζουνε τότε καλοδεχούμενο!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Είναι ένα υπερτιμημένο, μαρκετίστικο αυτοκινητάκι-κουβαδάκι που κατά την γνώμη μου είναι και επικίνδυνο. Υπάρχουν πολλά ΜΙΚΡΑ αυτοκινητάκια για την ιδια και καλύτερη δουλειά. Το συγκεκριμένο έχει περάσει και σαν status symbol των μικρών.ακριβώς όπως τα λες....πώς να μην είναι επικίνδυνο με τέτοιο μεταξόνιο και λάστιχα ποδηλάτου μπροστά???
στα λεφτά της ακριβής έκδοσης πάιρνεις σχεδόν δύο (2!) Seicento, που είναι ένα πολύ τίμιο μικρό αυτοκινητάκι, στριφτερό, σβέλτο και εξοπλισμένο και χωράει 4 άτομα+τη γάτα
Σπύρος
-
gatony, το ραλλυ που ειχα παρκαρε κι αυτο παντου. κι ειχα παρατηρησει οτι μονο μια η δυο φορες στα 4 χρονια που το ειχα ειχα βρεθει σε θεση που δεν μπορουσε να παρκαρει το 106 και θα βολευε κατι μοκροτερο. οποτε γιατι να παω σε κατι μικροτερο?
-
μιας και το έφερε η κουβέντα, έχετε δεί ποτέ οδηγό smart να παρκάρει κάθετα (!) στο δρόμο αν και έχει χώρο για άλλα δύο??? όλα για τη μόστρα λέμε....
Σπύρος
-
Δεν θα το αγόραζα ποτέ.
Τους λόγους τους ανέφεραν οι προηγούμενοι. Απ'αυτούς θα ξεχωρίσω τους πιό σημαντικούς γιά μένα.
Επικίνδυνο στην οδήγηση
Πανάκριβο [θεωρώ ότι με πιάνουν μ@@@@@ γιά τα λεφτά που ζητάνε ]Προσωπικά θα επέλεγα το αυτοκίνητο της χρονιάς
Μου αρέσει το μη baby -
Εμένα μου αρέσει πολύ σαν ιδέα και σαν σχεδιασμός αλλα απογοητεύτηκα μόλις το οδήγησα.Απο ενα τόσο μικρό αυτοκίνητο περιμένεις αν μη τι άλλο να είναι ευέλικτο και το smart είναι απίστευτα αδρανές, ΤΡΑΓΙΚΑ αργό κιβώτιο και εντελώς αναίσθητο τιμόνι.
Δυστηχώς στην προσπάθειά τους να το κάνουνε foolproof οι σχεδιαστές του του έδωσαν την οδική και οδιγική συμπεριφορά μιας μαούνας.
Κρίμα
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Προσωπικά θα επέλεγα το αυτοκίνητο της χρονιάς
me too...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Προσωπικά θα επέλεγα το αυτοκίνητο της χρονιάς
me too...
me too ή το seiceneto....
Και τα δυο ειναι πολυ πολυ καλύτερα και πολυ φτηνότερα! -
O χαρακτηρισμός 'ελβετικό υπόθετο' από τον Κ.Κ τα λέει όλα.......
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
O χαρακτηρισμός 'ελβετικό υπόθετο' από τον Κ.Κ τα λέει όλα.......Το είχα ξεχάσει αυτό !!!!
-
Ο χρήστης jig έγραψε:
Γνωρίζει καποιος να μου πει σχετικά???? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!Εννοείται πως όχι!
Αρχικά αυτό το ομοίωμα αυτοκινήτου είναι υπερτιμημένο, τόσο που αισθάνεσαι να σε κορο'ι'δεύουν κάθε φορά που ακούς την τιμή του. Από ασφάλεια... Κάθε φορά πριν το οδηγήσεις να πηγαίνεις να ανάβεις κανένα κεράκι... Ο Αμανατίδης (ποδοσφαιριστής του ολυμπιακού) έπεσε με ένα Smart πάνω σε μια κολόνα, πριν από μερικά χρόνια, με ταχύτητα 30 km/h. Ο άνθρωπος παραλίγο να πεθάνει, ήταν ένα μήνα περίπου στο νοσοκομίο...
Αυτοί και άλλοι πολλοί είναι οι λόγοι που μόνο SMART δεν μπορούμε να πούμε το συγκεκριμένο μοντέλο.
Αφού υπάρχουν αρκετά καλά αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας που είναι πιο φθηνά και καλύτερα από το Smart: (Seicento, Panda, Ka, Ignis και στη χειρότερη πρίπτωση υπάρχει το Matiz και το Atos) -
Δεν παίρνεις καλύτερα ένα Fiat 126 σε καλούτσικη κατάσταση; Πιο φθηνό, ασφαλές και άνετο είναι, άσε που πλέον είναι και πιο ξεχωριστό! Για να μην αναφέρω το άλλο πλεονέκτημα σε σχέση με το Smart: Δεν θα σε χαρακτηρίσουν ψωνάρα!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Δεν παίρνεις καλύτερα ένα Fiat 126 σε καλούτσικη κατάσταση; Πιο φθηνό, ασφαλές και άνετο είναι, άσε που πλέον είναι και πιο ξεχωριστό! Για να μην αναφέρω το άλλο πλεονέκτημα σε σχέση με το Smart: Δεν θα σε χαρακτηρίσουν ψωνάρα![list:23016e3o]Κατσε ρε Κωσταντινε.Δηλ εσυ εισαι σιγουρος οτι δε σε χαρακτηριζουν ψωναρα, με το clio?ως τα βλεπετε μερικοι τα πραγματα δεν μπορω να καταλαβω!![/list:u:23016e3o][list:23016e3o]Ασχετο παντως με το προηγουμενο, ειμαι της αποψης, μακρια απο τετοια αμαξια.Επελεξε κατι σε polo, ibiza, corsa, 206, fabia και μακρια απο ιταλικα [/list:u:23016e3o][list:23016e3o]Αληθεια, τοσο πολυ προβλημα ογκου εχεις στην περιοχη οπου μετακινεισε?[/list:u:23016e3o]
-
Ψωνάρα σε χαρακτηρίζουν όταν παίρνεις αυτοκίνητο για να επιδεικνύεσαι ή/και οικονομικά (απόκτηση και συντήρηση) βρίσκεται πάνω από τις δυνατότητές σου, αλλά εσύ το παίρνεις έτσι, για να δείχνεις ρε παιδί μου ότι το έχεις. Επίσης, ψώνιο σε χαρακτηρίζουν όταν παίρνεις ένα αυτοκίνητο μόνο και μόνο για τη μάρκα (αυτό το συναντά κανείς κυρίως σε αγοραστές Audi, VW, Mercedes, Rolls-Royce, Jaguar, Porsche, Ferrari και BMW - στη BMW κάπως λιγότερο). Εκεί στις αυτοκινητοπαρέες σε χαρακτηρίζουν και με άλλους όρους, απολύτως προσβλητικούς, πλην όμως δικαιολογημένους. Και ναι, υπάρχουν και ψωνάρες αγοραστές Ferrari! Όλοι αυτοί που τις παίρνουν μόνο για το σήμα και δεν καταλαβαίνουν τι εστί Ferrari, αλλά απλά θέλουν να δείξουν στους άλλους ότι την πήραν.
Εξαιρούνται οι Maserati Biturbo, γιατί οι τιμές τους είναι χαμηλές (θεωρούνται 'μπάσταρδες') και τα σέρβις, όπως μου έχει πει ο Θρασύβουλος, δεν στοιχίζουν παραπάνω από αυτά ενός μικρομεσαίου.
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Δηλ εσυ εισαι σιγουρος οτι δε σε χαρακτηριζουν ψωναρα, με το clio?Είναι πανελλαδικώς γνωστό ότι κάθε φορά που βλέπει κάποιος ένα Smart, το πρώτο του σχόλιο είναι: .
Επελεξε κατι σε polo, ibiza, corsa, 206, fabia και μακρια απο ιταλικα
Αυτό θα πει αντικειμενικός κριτής...
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Δηλ εσυ εισαι σιγουρος οτι δε σε χαρακτηριζουν ψωναρα, με το clio?
Είναι πανελλαδικώς γνωστό ότι κάθε φορά που βλέπει κάποιος ένα Smart, το πρώτο του σχόλιο είναι: .
Επελεξε κατι σε polo, ibiza, corsa, 206, fabia και μακρια απο ιταλικα
Αυτό θα πει αντικειμενικός κριτής...
[list:3qj20t4o]Για το πρωτο, ολοι λενε ψωνια τους αλλους προκειμενου να δικαιολογησουν την αγορα τους.Εγω δεν θα επελεγα mart με τιποτα.Αν καποιος αλλος το επιλεξει γι αυτο που ειναι, κυριως λογω διαστασεων, οπου εγω δεν αντιμετωπιζω τετοιο προβλημα, καλα κανει το αγοραζει[/list:u:3qj20t4o][list:3qj20t4o]Για το δευτερο, εξαρταται πως το βλεπει κανεις.Βλεπεις οι συναισθηματισμοι, πληρωνωνται και μαλιστα πολυ ακριβα.Ο ανθρωπος απ οτι μου δινει να καταλαβω, χρειαζεται ενα αμαξι πολης, οπου εκει θες ροπατο=οικονομικο μοτερ, φθηνα ανταλλακτικα και αξιπιστια.Τωρα εαν εσυ θεωρεις το ιταλικο αξιοπιστο, παω πασο.Εγω ο πορωμενος κι εσυ ο αντικειμενικος [/list:u:3qj20t4o]
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ψωνάρα σε χαρακτηρίζουν όταν παίρνεις αυτοκίνητο για να επιδεικνύεσαι ή/και οικονομικά (απόκτηση και συντήρηση) βρίσκεται πάνω από τις δυνατότητές σου, αλλά εσύ το παίρνεις έτσι, για να δείχνεις ρε παιδί μου ότι το έχεις.[list:iut6axwa]Συμφωνουμε.Η συζητση ομως απο αλλου ξεκινησε.Η πραγματικοτητα?Τα αυτοκινητα της μικρομεσαιας κατηγοριας, στην πλεοψηφια τους ειναι αγορασμενα..............δανεικα.ΟΤΙ αμαξι κι αν ειναι.Αυτη ειναι η ουσια της συζητησης και οχι η porsche η δεν ξερω γω πια αλλη εταιρια.Αντιθετα αυτοι που ειναι επιδειξιες επιπεδου πολυτελων στην πλειοψηφια τους εχουν την οικονομικη ανεση να τα αγοαρουν, οποτε εσυ μπορεις να τους θεωρεις ψωνια κατα την λογικη σου για αυτ που αγορασαν αλλα οχι επειδη το εχουν πληρωμενο. Και οταν χρησιμοποιουν δοσεις η γραματια, το κανουν γιατι σε εμπορικο επιπεδο εκμεταλευονται τα χρηματα τους και κερδιζουν, ενω ο κακομοιρης εμ δεν εχει εμ χρεωνετε.Γι αυτο και η αγορα ειναι ενα μπαχαλο.Γιατι ολοι οι 'μικροι' χρωστανε για την μοστρα τους, και δυσκολευονται (απ το κεφαλι τους) να πληρωσουν για βασικα ειδη διαβιωσης.Αυτος που εχει το χρημα, να αγορασει οτι γουσταρει, και μαγκια του.Καταλαβες ποια ειναι η ουσια?Τωρα εαν εξακολουθεις να εχεις προβλημα με διαφορα πολυτελη αυτοκινητα.............περαστικα σου![/list:u:iut6axwa]
-
Μα τα μικρομεσαία τα αγοράζει ο κόσμος με δανεικά, γιατί με δυσκολία τα βγάζει πέρα βρε Μάκη! Άν μπορούσε με τους μισθούς μερικών μηνών να τα αγοράσει, πάλι μικρομεσαία θα αγόραζε, απλώς με λιγότερες δόσεις.
Με το χρηματιστήριο όμως μην ξεχνάς πόσοι αγόρασαν αυτοκίνητα πολυτελείας για τα οποία χρεώθηκαν τρελά τελικά. Ψώνιο θεωρώ κάποιον γι'αυτό που αγοράζει όταν το χρησιμοποιεί για να επιδεικνύει το εγώ του. Π.χ. ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα υπέρ-SUV, και δεν εξαιρώ κανέναν κατασκευαστή τέτοιων τερατουργημάτων. Δεν πα'να τα βγάζει η Toyota, η Lexus, η Porsche, η Dodge, η Lincoln, η Maserati, η Mercedes, για μένα είναι αηδιαστικά εκτρώματα που τα αγοράζουν μόνον ψωνάρες και κρετίνοι.
Το δε Smart απλώς πουλάει λόγω 'εικόνας' (εξ ου και ο χαρακτηρισμός 'ψωνάρα' που πάει για τους ιδιοκτήτες του). Είναι ένα lifestyle αυτοκίνητο, χωρίς ουσία, χωρίς ΚΑΜΙΑ αξία ως όχημα, το οποίο κοστίζει ένα κάρο λεφτά μόνο και μόνο για την εικόνα του (και το εσωτερικό του, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι καλύτερο από αυτό ενός Seicento). Ας είναι καλά η διαφήμιση και το βαρύ όνομα της μερσεντέ.
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Γνωρίζει καποιος να μου πει σχετικά???? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Ο Αμανατίδης (ποδοσφαιριστής του ολυμπιακού) έπεσε με ένα Smart πάνω σε μια κολόνα, πριν από μερικά χρόνια, με ταχύτητα 30 km/h. Ο άνθρωπος παραλίγο να πεθάνει, ήταν ένα μήνα περίπου στο νοσοκομίο...
Nα θυμίσω λίγο τα περί του εν λόγω ατυχήματος. Το είδα με τα ματάκια μου στην τηλεόραση το Smart του όταν το έπαιρνε ο γερανός. Όλη η καμπίνα επιβατών ήταν άθικτη, σημάδι ότι το Tridion έκανε καλά την δουλειά του. Μόνο το μπροστά μέρος ήταν στραπατσαρισμένο (από την κολώνα ή όπου έπεσε). Και ο ποδοσφαιριστής είχε τράυματα στον θώρακα-κοιλιά και το μέτωπο. Κλασσικά τράυματα ανθρώπου που δεν φοράει ζώνη και χτυπάει το κεφάλι του στο παρμπριζ, ενώ τον χτυπάει ταυτόχρονα ο αερόσακος όπως ανοίγει... Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από το ότι το παρμπριζ ήταν χτυπημένο από μέσα σε σχετικά ψηλό σημείο... Ακριβώς όπως όταν το βαράς με το κεφάλι... Δεν φταίει το αμαξάκι αν ο άλλος ήταν ανίδεος ή 'μάγκας' και δεν φορούσε ζώνη. Το αμάξι άντεξε μια χαρά... Το ότι ένα μεγαλύτερο (πχ μια S-class) θα σε προστατέψει καλύτερα είναι νομίζω δεδομένο, αλλά όχι και να λέμε ότι πρέπει να κάνεις το σταυρό σου...
Να τονίσω ότι κι εμένα δεν μ'αρέσει το City-Coupe, το οποίο θεωρώ υπερτιμημένο Playmobil... Το roadster βέβαια, είναι μια άλλη υπόθεση...
SMART! (ναι η οχι?)