-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Σήμερα κάποιο πλούσιο ζαβάδι με λευκή Cayenne GTS με λευκές ζάντες και xenon μου γ@μησε τα μάτια στη Βουλιαγμένης. Δε φτάνει που το ύψος των προβολέων του είναι ακριβώς στο ύψος του καθρέφτη μου, είχε κολλήσει και από πίσω ενώ είχα αμάξια μπροστά και δεν μπορούσα να προχωρήσω οπότε μου έκαψε το οπτικό νεύρο. Τελικά όταν βρήκα χώρο άλλαξα λωρίδα και το ίδιο έκαναν όλοι οι μπροστινοί του μετά.Στόκε
Είναι τακτική για να πηγαίνει πιο γρήγορα...Του κάνουν όλοι χώρο.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
τι είναι ρε παιδιά αυτα τα χυσόδεντρα;Χυσόδεντρα ή άλλως χαρουπιές.
Παλαιότερα τον καρπό τους τον μάζευαν για να ταϊσουν τα ζώα και ειδικά τα γουρούνια. Σήμερα, φαίνεται πως έχουν πήξει την Αθήνα με δαύτες, για καλωπισμό. Το αστείο είναι πως ο καρπός τους όπως μπορείτε να δείτε στο link , έχει σχήμα όρχεος θα έλεγα!
Η βρώμα του σπέρματος που αναδύεται, είναι περαστική, μέχρι τα μέσα Νοέμβρη, θα μας αφήσει.Έχει λίγο και την πλάκα του πάντως να μυρίζει η πόλη....βαρβατίλα!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
τι είναι ρε παιδιά αυτα τα χυσόδεντρα;
Χυσόδεντρα ή άλλως χαρουπιές.
Παλαιότερα τον καρπό τους τον μάζευαν για να ταϊσουν τα ζώα και ειδικά τα γουρούνια. Σήμερα, φαίνεται πως έχουν πήξει την Αθήνα με δαύτες, για καλωπισμό. Το αστείο είναι πως ο καρπός τους όπως μπορείτε να δείτε στο link , έχει σχήμα όρχεος θα έλεγα!
Η βρώμα του σπέρματος που αναδύεται, είναι περαστική, μέχρι τα μέσα Νοέμβρη, θα μας αφήσει.Έχει λίγο και την πλάκα του πάντως να μυρίζει η πόλη....βαρβατίλα!
θενξ
-
Ζώο ο οδηγός του Α4 που έκρινε σκόπιμο να αλλάξει λωρίδα (από την αριστερή στη μεσαία του Κηφισού) τη στιγμή που περνούσε μηχανάκι από δεξιά του. Ευτυχώς το τελευταίο κινείτο με μικρή σχετική ταχύτητα και κατάφερε να αποφύγη το 'στενό μαρκάρισμα' κινούμενος προς το μέσο της λωρίδας και φρενάροντας.
By the way, στην άνοδο του Κηφισού λίγο πριν την έξοδο προς Κόρινθο συνάντησα μία 70+χρονη που περπατούσε κουτσαίνοντας στο διαχωριστικό διάζωμα με κατεύθυνση προς Αθήνα Ελπίζω να πρόλαβε η Τροχαία* να την μεταφέρει με ασφάλεια κάπου εκτός Κηφισού.
*: Τηλεφώνησα στο 100 και μου είπαν ότι τους είχαν ήδη ενημερώσει.
-
Δύο κλασσικά σημεία που κάθε μα κάθε φορά πρέπει να μπουν 2-3 μπροστά σου στο φανάρι και να κλείσουν και αλλη μια λωρίδα. Και τα 2 Ν.Σμύρνη...
-
Στην ελ.Βενιζέλου εκέι που συναντιέται με την Αχιλλέως. κ
-
Στην ελ.Βενιζέλου στο φανάρι στη Μπακνανά.
Έλεος!!! Χθές κλασσικά σταματημένος εγώ στο (1), μπαίνει μια μπροστά μου. Έρχεται και ένα καγκούρι με παλιό 106 και μπαίνει και αυτός κλείνοντας τελείως το ρεύμα που στρίβει δεξιά. Έρχεται πίσω του slk με ευγενικότατο οδηγό (δεν πρέπει να ήταν από εδώ ), περιμένει, περιμένει, του πατάει λίγο κόρνα και βγαίνει το καγκούρι από το παράθυρο και του λέει 'Τι θέλεις ρε φίλε?'. Απαντάει ο άλλος 'Έχετε κλείσει το ρεύμα για δεξιά.'. Και γυρίζει ο μλκας και του λέει ειρωνικά 'Εντάξει ρε φίλε, μην χαλιέσαι!'
Μιλάμε μου άναψαν τα λαμπάκια!
-
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Σήμερα κάποιο πλούσιο ζαβάδι με λευκή Cayenne GTS με λευκές ζάντες και xenon μου γ@μησε τα μάτια στη Βουλιαγμένης. Δε φτάνει που το ύψος των προβολέων του είναι ακριβώς στο ύψος του καθρέφτη μου, είχε κολλήσει και από πίσω ενώ είχα αμάξια μπροστά και δεν μπορούσα να προχωρήσω οπότε μου έκαψε το οπτικό νεύρο. Τελικά όταν βρήκα χώρο άλλαξα λωρίδα και το ίδιο έκαναν όλοι οι μπροστινοί του μετά.Στόκε
Aμα του βαραγες 2-3 φρεναριδια, θα εβλεπες πως θα αλλαζε λωριδα αυτος
Σορρυ φιλε μου αλλα η τακτικη που εκανες ειναι τακτικη ηττοπαθειας
Δεν ''στην λεω'' τωρα, αλλα αυτη η συμπεριφορα μεγαλωνει το φαινομενο των Νεοελληνων
Καποιος πρεπει να τους δειξει οτι τους περιμενει μια σφαλιαρα σε μια γωνια -
Ο χρήστης After έγραψε:
Aμα του βαραγες 2-3 φρεναριδια, θα εβλεπες πως θα αλλαζε λωριδα αυτοςΣορρυ φιλε μου αλλα η τακτικη που εκανες ειναι τακτικη ηττοπαθειας
Δεν ''στην λεω'' τωρα, αλλα αυτη η συμπεριφορα μεγαλωνει το φαινομενο των Νεοελληνων
Καποιος πρεπει να τους δειξει οτι τους περιμενει μια σφαλιαρα σε μια γωνιαΣωστά και άγια αυτά που λες όμως έχω μερικές ενστάσεις:
1)δεν είναι όλοι διατεθημένοι να ρισκάρουν τον πίσω προφυλακτήρα τους για να δώσουν ένα μάθημα σε ένα ζώο
2)ποιός είσαι εσύ-εγώ που θα μάθουμε στον άλλο πώς να οδηγεί?Αυτοαποκαλούμαστε δικαστές και καθηγητές με αυτή τη λογική.Μην ξεχνάς ότι επειδή έκανε ένα λάθος, αξίζει να του κάνεις αυτό που λες?Θα ήθελες να στο κάνουν κι εσένα αυτό?
3)Αν είναι να πέσει πάνω σε κάποιον, αυτός θα πέσει θέλεις δε θέλεις.Δεν αλλάζει τίποτα γι'αυτόν.Αυτός μετά από 1-2 ώρες (άντε από την επόμενη μέρα) θα συνεχίσει να οδηγεί ως ζώο.Γι'αυτους είναι 'ένας παραπάνω-ένας παρακάτω στην λίστα μου'. Θέλει σκέψη για να αλλάξει κάτι, πράγμα που αυτοί δεν έχουν εξαρχής αφού θα έπρεπε να σκεφτούν ότι 'τόσο κοντά που οδηγώ ρε φίλε, αν πατήσει ο άλλος το φρένο, να τον φιλήσω πριν προλάβω να αντιδράσω'.
4)Έχεις σκεφτεί ότι με αυτή την τακτική μπορεί να εκνευριστεί κι ο άλλος και να γίνει μαλακία μετά?(να κατέβει από το αμάξι να ζητήσει τα ρέστα, να πέσει πάνω σου επίτηδες -το έχω δει κι αυτό-, να αρχίσει να αναβοσβήνει τα φώτα του πάνω σου για σου σπάσει τα νεύρα κ.ο.κ.).Άστον τον μ@λ@κ@ να πάει όπου γουστάρει κι ας κόψει το λαιμό του παρακάτω.
5)Αν δεν τρακάρει δε θα βάλει μυαλό.Αυτή είναι η δική μου άποψη.Μήπως θες να γίνεις εσύ το 'θύμα'?Παλιότερα κι εγώ είχα αυτή την τακτική που περιγράφεις (μερικά απότομα φρεναρίσματα για να απομακρυνθεί ο πίσω) μέχρι που κάποιος μου την έκατσε καλά από πίσω και 'ηρέμησα'.
Δε θα σπάσω εγώ το αμάξι μου γιατί είναι αυτός παπάρας.Να πάει στην ευχή του Θεόυ.Εγώ αν του δώσω χώρο να προχωρήσει μπροστά μου, μετά από λίγο καιρό θα το έχω ξεχάσει.Αν τρακάρουμε όμως (έστω με πιθανότητα 1 στις 100), θα το θυμάμαι για πάντα.Συν του ότι κατά πάσα πιθανότητα θα χάσω τουλάχιστον μία μέρα για να φτιάξω το αμάξι μου...Κι όλα αυτά γιατί?Για να δώσω μάθημα σε ένα ζώο?Ε όχι...Πάει πολύ.Κάποιος μου είχε πει:αν ήξερα ότι με τον Χ άνθρωπο αύριο το πρωί θα τρακάραμε, θα πήγαινα να τον βρω να του δώσω 300€ για να πάει από άλλο δρόμο.Παλιότερα το κοροϊδευα.Όταν έχασα όμως το αμάξι μου στο φανοποιείο για 3 μέρες από μ@λ@κί@ τρακάρισμα, κατάλαβα απόλυτα γιατί το έλεγε.
Οπότε ε όχι και να κυνηγήσεις την τύχη σου.
Άς τον να πάει στην ευχή του θεού.Και στο θέμα μας:
σήμερα το πρωί αποφάσισε ένα φορτηγό να κλείσει τον δρόμο μπροστά από το σπίτι μου.Λόγω έργων από κεί ήταν ο μοναδικός δρόμος για να φύγει κάποιος από την περιοχή μου.Φανταστείτε τι έγινε όταν πεισματικά δεν μετακινούσε το φορτηγό του.
Ευτυχώς εγώ δεν χρειάστηκε να πάρω το αμάξι μου εκείνη την ώρα, όμως τυχαία βρέθηκα (με τα πόδια) μπροστά στο γεγονός. -
Έχετε δίκιο και οι δύο. Το ιδανικό σε τέτοιες περιπτώσεις θα ήταν να γυρνάει μια περιπολία από τέσσερις φουσκωτούς, οι οποίοι όταν εντοπίζουν τέτοια ζώα να φρενάρουν μπροστά τους σιγά-σιγά έτσι ώστε να τους αναγκάζουν να σταματήσουν. Μετά, να υποχρεώνουν το ζώο να βγει έξω από το αυτοκίνητο, να του παίρνουν τα κλειδιά και να τα ρίχνουν στον κοντινότερο υπόνομο. Κι ύστερα ο καθένας πάει στη δουλειά του ήρεμα κι ωραία
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Σήμερα κάποιο πλούσιο ζαβάδι με λευκή Cayenne GTS με λευκές ζάντες και xenon μου γ@μησε τα μάτια στη Βουλιαγμένης. Δε φτάνει που το ύψος των προβολέων του είναι ακριβώς στο ύψος του καθρέφτη μου, είχε κολλήσει και από πίσω ενώ είχα αμάξια μπροστά και δεν μπορούσα να προχωρήσω οπότε μου έκαψε το οπτικό νεύρο. Τελικά όταν βρήκα χώρο άλλαξα λωρίδα και το ίδιο έκαναν όλοι οι μπροστινοί του μετά.
Στόκε
Καποιος πρεπει να τους δειξει οτι τους περιμενει μια σφαλιαρα σε μια γωνιαKι αμα δεν προλαβαινε να αντιδρασει (αφου ηταν κολημενος πισω του) αυτος με την cayenne , θα παιρνε ο NEOS αγκαλια το intercooler της porsche.
Γυρνας τον καθρεφτη προς τα πάνω απο το κλιψακι που εχει και ή τον γραφεις κανονικά (αφου εχει κι αλλα αμαξια μπροστα σου) ή κανεις δεξια να περάσει και να παει να κολησει στους μπροστινους, προκειμενουν να μην σου σπανε και τα νευρα και αγχωνεσαι. -
Εγω που θελω αλλαγη προφυλακτηρα πισω μπορω να το κανω;
Αν και θελω και τον μπροστα, να δω πως θα το συνδυασω..Ζωο ο οδηγος του επαγγελματικου pick-up (τζαμας ηταν) ο οποιος παρατριχα να με πατησει νωριτερα στον αγ. ιωαννη, ενω ειχα πρασινο για πεζους.
Βεβαια και γω ο βλακας ακουγα μουσικη και αρκεστηκα να κοιταξω για τυχον αυτοκινητα με αναμενο δεξι φλας, αλλα τελος παντων.. -
Νομίζω η λύση στην περίπτωση του Neos είναι απλούστερη: πας με 20 για λίγη ώρα και τον αναγκάζεις να αλλάξει λωρίδα και να προσπεράσει (και θα το κάνει, αυτοί οι τύποι νομίζουν πως έχουν δικαίωμα να πάνε όπου θέλουν γρηγορότερα από τους άλλους). Μετά αν τύχει να βρεθεί μπροστά σου ανάβεις κατά λάθος τα μεγάλα σου φώτα πάνω του
-
Υπάρχει και η (μικρή αλλά υπαρκτή) πιθανοτητα να εκανε απλα λαθος...
Καποια στιγμη ενα SUV με ειχε καραστραβωσει για 4 χιλιομετρα (σε ολη τη Συγγρου και ολη την παραλια μεχρι το ΣΕΦ). Σταματαμε μαζι στο φαναρι στον Πειραια και τους μιλάω - ήταν ένα ζευγαρι σαρανταρηδων μεσα:
- 'Μα κλειστε τους προβολεις επιτελους! Μας εχετε στραβωσει!'
- (κοιτάει τους επιλογεις του) 'Ωχ! Χίλια συγγνωμη!'
-
Χωρις φωτα βραδυατικα.
Μπαινεις σε μονοδρομο.
Ακομα και εκει, κινεισαι λαθος, καταλαμβανοντας την αριστερη πλευρα.
Τρεχεις.
Εχεις το καθισμα τερμα πισω,ισα που το κεφαλι σου εξεχει απο το παρμπριζ, και σχεδον κοιμασαι πιασμενη απο το τιμονι.Εγω τι φταιω ρε ζωο?
-
Παπαρας με Γιαρις πηγε να σφηνωθει στην Ομ.Σκυλιτση αναμεσα σε 2 αυτοκινητα.
Το ενα ηταν το Σμαρτακι μου.
Τον βλεπω σε αποσταση αναπνοης απο την πορτα μου και τον κλεινω.... τον κλεινω.... δεν παιρνει χαμπαρι... φλαπ μια το γκαζι, τουρμιζει το σμαρτακι και φευγει μπροστα.
Κατι εδειχνε με τα χερια του, κατι φωναζε.... Οταν ηρθε διπλα μου στο φαναρι και ειδε οτι δεν ειμαι καμια ξανθια χαζογκομενα, αλλα ογκος που ισα-ισα χωραει στο σμαρτακι.... Αλλαξε γνωμη και εκλεισε το παραθυρο του:) -
Ζώα όλα αυτά που όταν είμαι με την μηχανή κοιτάζω από τον καθρέφτη και τους βλέπω σε απόσταση αναπνοής πίσω μου και είμαι και δεξιά ή υπάρχει μόνο μία λωρίδα.Εντάξει όταν είμαι με το αυτοκίνητο αφήνω μεγαλύτερη απόσταση μπροστά μου μήπως και τύχει κάτι,αλλά με την μηχανή κινδυνεύει η ζωή μου ρε γαμ@τ@ και με πιάνει κρύος ιδρώτας.Πώς να αντιδράσω πια.
-
Ο χρήστης nikonphotogr έγραψε:
Ζώα όλα αυτά που όταν είμαι με την μηχανή κοιτάζω από τον καθρέφτη και τους βλέπω σε απόσταση αναπνοής πίσω μου και είμαι και δεξιά ή υπάρχει μόνο μία λωρίδα.Εντάξει όταν είμαι με το αυτοκίνητο αφήνω μεγαλύτερη απόσταση μπροστά μου μήπως και τύχει κάτι,αλλά με την μηχανή κινδυνεύει η ζωή μου ρε γαμ@τ@ και με πιάνει κρύος ιδρώτας.Πώς να αντιδράσω πια.Κατεβασμα και σανιδα το γκαζι....
Η απλα τσιμπα τα φρενα, ωστε να αναψει το φαναρι, αλλα να μην αρχησει η μιχανη να επιβραδυνει. -
Για το θέμα με το Cayenne και τα xenon που σκοτώνουν:
-Να παω με 20χλμ για να του τη σπάσω εκείνη τη στιγμή δεν παίζει γιατί μαζί με αυτόν θα έπρεπε να πηγαίνει με 20χλμ όλη η αριστερή λωρίδα της Βουλιαγμένης πίσω μου
-Να τσιμπήσω φρένο απότομα επίσης δεν παίζει, γιατί αν μία στις χίλες τελικά με καρφώσει με 80χλμ που πηγαίναμε κι όλας, δεν θα τη φάει ο προφυλακτήρας αλλά το πορτ παγκάζ μου με το ύψος που έχει το Cayenne Και όχι δεν διακινδυνεύω την περιουσία μου για κάθε καγκούρι που τη βλέπει μάγκας!
-H ρύθμιση του καθρέπτη δεν ήταν αρκετή, αφού με τράβωνε μέχρι κι απ τον αριστερό πλαϊνό καθρέφτη και φώτιζε το ταμπλώ μου λες και ήταν πανί κινηματογράφου
-Να τον αφήσω να περάσει και να του καρφωθώ από πίσω ανάβοντας μεγάλη σκάλα δεν το θεωρώ λύση γιατί δεν θέλω να γίνω ζώο όπως αυτός. Άσε που από τη μία σιγά μην τον έφτανε στον κεντρικό καθρέφτη ο προβολέας μου και σιγά μη δεν είναι αντιθαμβωτικός ο καθρέπτης της Cayenne
Το μόνο που μπορείς να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις -εκτός αν έχεις μεγάλη δόση τρέλας μέσα σου!- είναι να κάνεις στην άκρη και να ευχηθείς να βάλει τα λεφτά του στον κώλο του.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
...Κάποιος μου είχε πει:αν ήξερα ότι με τον Χ άνθρωπο αύριο το πρωί θα τρακάραμε, θα πήγαινα να τον βρω να του δώσω 300€ για να πάει από άλλο δρόμο.Παλιότερα το κοροϊδευα.Όταν έχασα όμως το αμάξι μου στο φανοποιείο για 3 μέρες από μ@λ@κί@ τρακάρισμα, κατάλαβα απόλυτα γιατί το έλεγε.
Οπότε ε όχι και να κυνηγήσεις την τύχη σου.
Άς τον να πάει στην ευχή του θεού....
Εγωιστικό; (Δε βρίσκω άλλη λέξη αυτή τη στιγμή) Αν ήξερε ότι θα συγκρουστεί γιατί να δώσει 300 στον άλλο να αλλάξει δρόμο και να μην αλλάξει ο ίδιος;
-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Σήμερα κάποιο πλούσιο ζαβάδι με λευκή Cayenne GTS με λευκές ζάντες και xenon μου γ@μησε τα μάτια στη Βουλιαγμένης. Δε φτάνει που το ύψος των προβολέων του είναι ακριβώς στο ύψος του καθρέφτη μου, είχε κολλήσει και από πίσω ενώ είχα αμάξια μπροστά και δεν μπορούσα να προχωρήσω οπότε μου έκαψε το οπτικό νεύρο. Τελικά όταν βρήκα χώρο άλλαξα λωρίδα και το ίδιο έκαναν όλοι οι μπροστινοί του μετά.
Στόκε
Καποιος πρεπει να τους δειξει οτι τους περιμενει μια σφαλιαρα σε μια γωνιαKι αμα δεν προλαβαινε να αντιδρασει (αφου ηταν κολημενος πισω του) αυτος με την cayenne , θα παιρνε ο NEOS αγκαλια το intercooler της porsche.
Γυρνας τον καθρεφτη προς τα πάνω απο το κλιψακι που εχει και ή τον γραφεις κανονικά (αφου εχει κι αλλα αμαξια μπροστα σου) ή κανεις δεξια να περάσει και να παει να κολησει στους μπροστινους, προκειμενουν να μην σου σπανε και τα νευρα και αγχωνεσαι.Σορρυ που θα σε απογοητευσω για την σχεση μας , αλλα δυστυχως δεν ειμαι απο τους τυπους που τους αρεσει να βλεπει καποιους αλλους, που ''ενοχλουν'' το κοινωνικο συνολο, και να μην κανει τιποτα
Ή θα μαθει με το καλο να ειναι ανθρωπος, ή θα τον μαθει με τον κακο τροπο
Η τρομοκρατια της γκλαμουριας, δεν θα περασειΝass την καλυτερη λυση ειπες
-
Και στο θεμα μας
Ημουν με την μηχανη και κατεβαινα την Πατησιων
Ειχε μπολικη κινηση, και γενικα ηθελε προσοχη για γινοταν χαμος
Εγω στα αριστερα της λωριδας, αλλα παντα ΜΕΣΑ στην λωριδα μου, και περναγα τα αμαξια οπου μπορουσα
Ξαφνικα ακρανωτο ζωο καγκουρας με πρασινο kawasaki(ξεφτυλιζεις και την φιρμα ζωο) το οποιο αντι για φαναρια ειχε ΔΥΟ ΜΑΤΙΑ ζωγραφισμενα(και ηταν και βραδυ), με οτι φορα ειχε περναγε απο αντιθετη τους παντες και τα παντα, χωρις να υπολογιζει τους αλλους, μηχανακια και αμαξια
Ηθελα πραγματικα να γυρισω πισω και να τον ριξω κατω, μιας και αυτο παραλιγο να παθω(ισα που εκοψα δεξια), αλλα εχε χαρη που βαριομουν να τραβιεμαι στην αστυνομια...
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............