-
Και ο Κοσκωτάς έδινε δουλειά σε χιλιάδες. Και ΟΛΟΙ έπιναν νερό στο όνομά του. Μέχρι που έπεσαν οι πολιτικοί του προστάτες.
-
Το ότι ο Κοσκωτάς ήταν απατεώνας δεν σημαίνει ότι είναι απατεώνας και ο Βγενόπουλος.
-
Πολύ σωστά. Την αναλογία ήθελα να δείξω. Οχι να πω ότι ο συγκεκριμένος είναι και αυτός απατεώνας.
-
Τα σύνορα της απάτης είναι ασαφή και ομιχλώδη. Ούτε τα golden boys κατα μια ερμηνία ήταν απατεώνες. Δεν κάναν κάτι παράνομο.
Εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το ηλίθιο οικονομικό σύστημα της χώρας τους.Στο μεταξύ @manosk είσαι φαν του καπιταλισμού και αυτό το σέβομαι απόλυτα(αν και δεν το καταλαβαίνω )
Το να προσπαθείς να μας δείξεις το τέλειο καπιτάλα την στιγμή μάλιστα που δεν γνωρίζεις και πολλά για την βιοπολιτεία του είναι άνευ λόγου και ουσίας.
Βγήκε και είπε πέντε πιασιάρικες μπούρδες προφανώς για να πετύχει κάτι. Ισως να θέλει να αγοράσει τις μικρές τράπεζες που θα ψοφολογήσουν χωρις την κρατική στήριξη η δεν ξέρω τι άλλο..μόνο αυτός ξέρει. -
Ακόμη με τον Βγενό ασχολείστε; Μα φυσικά και θα ήθελε να αγοράσει 2-3 μικρές τράπεζες γιατί οι άλλοι που έχουν ρευστό στον πλανήτη τι θα κάνουν;
Μα αυτός δεν ήταν και ο λόγος εξάλλου που 'ενεργοποίησαν' την κρίση. Γιατί μην μου πει κάποιος ότι η κρίση δημιουργήθηκε ξαφνικά
Την είχαν δημιουργήσει προ καιρού και τα subprime και τις φούσκες ακινήτων απλώς έμενε εκεί να περιμένει την εποχή που θα την ενεργοποιούσαν. Την ενεργοποίησαν λοιπόν τώρα με σκοπό να αναδιανείμουν τον πλούτο ή για την ακρίβεια να συγκεντρώσουν τον πλούτο
Είναι τυχαίο άραγε που λίγο πριν την κρίση μας τα παίρνανε αγρίως και από παντού:
Πετρέλαιο 140δολ/βαρέλι
Αυξήσεις τιμών σε όλα τα προϊόντα
Υπερκέρδη τραπεζών
κ.λ.π. κ.λ.π.
Συγκεντρώσανε το χρήμα οι 'άρχοντες' και μετά φτιάξανε και την κρίση για να σβήσουν τους μικρούς (που είχανε σηκώσει κεφάλι), να εξαθλιώσουν την μεσαία τάξη, να εξολοθρεύσουν την φτωχή τάξη (τι να κάνουμε παράπλευρες απώλειες) και να χτίσουν την επόμενη μέρα που θα τους βρεί με πολλαπλάσια κέρδη, με τεράστιο μετοχικό χαρτοφυλάκιο από υγιέστατες εταιρείες κολοσούς που πήρανε για ένα κομμάτι ψωμί, και με διαθέσιμο έναν τεράστιο κουβά ανέργων που θα έκαναν οτιδήποτε για 500-600Ευρώ, προκειμένου να επιβιώσουν.
Η επόμενη μέρα λοιπόν θα τους βρεί με φτηνά εργατικά χέρια, άρα ανταγωνιστικά προϊόντα, και έτοιμες εταιρείες για να 'χτυπήσουν' την κίτρινη λαίλαπα που απειλούσε την ίδια τους την ύπαρξη.
Θεωρίες συνωμοσίας; Μπορεί;
Απλώς αδυνατώ να πιστέψω ότι άνθρωποι που έχουν φάει τα οικονομικά με το κουτάλι απλώς 'κάνανε λάθος' -
Ο χρήστης klong έγραψε:
Η επόμενη μέρα λοιπόν θα τους βρεί με φτηνά εργατικά χέρια, άρα ανταγωνιστικά προϊόντα,
Τα οποία θέλουμε εμείς, ας μην ξεχνιόμαστε...
και έτοιμες εταιρείες για να 'χτυπήσουν' την κίτρινη λαίλαπα που απειλούσε την ίδια τους την ύπαρξη.
Θεωρίες συνωμοσίας; Μπορεί;Μάλλον, αν και με όσα βλέπουν τα ματάκια μας αυτές τις ημέρες δεν θα πέσω και από τα σύννεφα...
Απλώς αδυνατώ να πιστέψω ότι άνθρωποι που έχουν φάει τα οικονομικά με το κουτάλι απλώς 'κάνανε λάθος'
Οικονομολόγος είναι αυτός που αύριο θα σου πει γιατί η πρόβλεψη που έκανε χθες για σήμερα δεν βγήκε...
Στα σοβαρά τώρα, η κρίση υπέβοσκε εδώ και καιρό. Όσοι δεν θέλαν(με) να την δουν(με) δεν την βλέπαν(με). Εκ των υστέρων όλοι κάνουμε τους σοφούς, αλλά (εκ των υστέρων πάντα... ) βλέπουμε τα σημάδια που προϋπήρχαν... Αν δεν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα στην 'πραγματική' οικονομία η κρίση δεν θα είχε τέτοια έκταση...
Πάντως, όποιος νομίζει ότι δεν θα επηρρεαστεί από την κρίση, μάλλον είναι δημόσιος υπάλληλος (και πάλι θα επηρρεαστεί)... Όταν τεράστιες εταιρείες βλέπουν από τον έναν μήνα στον άλλο τις πωλήσεις τους να πέφτουν με ποσοστά της τάξεως του 30 ή 40%, τι πιστεύετε να κάνουν;;; Δεν θα περικόψουν τις αγορές - παραγωγή - προσωπικό τους;;;
Και αυτό συμβαίνει επειδή μειώνεται η ιδιωτική κατανάλωση (πρωτίστως). Όταν παρθούν μέτρα για τη στήριξη της ιδιωτικής κατανάλωσης, θα ανακάμψουμε... Μέχρι τότε όποιος ζήσει έζησε...
-
Σε οτι αφορα τα δικα μας,οι ασχολουμενοι με τον τουρισμό ας ετοιμαστουν για ενα εφιαλτικο 2009
-
φέτος έχω την εντύπωση πως με χίλια βάσανα θα επιβιώσει ο λαός.
από Νοέμβρη 2009 και μετά θα είναι τα ζόρια, ιδίως αν δεν γίνουν εκλογές πρόωρα και δεν δώσει παροχές από αυτές που δεν έχει φυσικά.αν και για να είμαι πιο σαφής, πιστεύω πως το μπαμ το μεγάλο θα γίνει νοέμβρη 2010, σε 2 χρόνια, όταν τα δάνεια αυτής της περιόδου θα έχουν αρχίσει να τρέχουν για τα καλά.
-
Ότι έχω διαβάσει σχετικά μιλάει για 2 χρόνια ύφεσης και μετά πάλι άνοδο..
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σε οτι αφορα τα δικα μας,οι ασχολουμενοι με τον τουρισμό ας ετοιμαστουν για ενα εφιαλτικο 2009Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν..Βέβαια θα υπάρχουν μερικοί που θα βγουν κερδισμένοι, όπως π.χ. το Ναύπλιο
Επίσης ο τουρισμός και τα ναυτιλιακά κάπως σώζανε την κατάσταση στο έλλειμα εισαγωγών/εξαγωγών, τώρα που θα'ρθουν λιγότεροι τουρίστες και οι ναύλοι έχουν πέσει να δούμε τι έχει να γίνει -
χωριο, μπαξε με κηπευτικά, κοτέτσι με κότες, γίδια στο μαντρί και όλα θα πάνε καλά!!!
-
http://www.tovima.gr/print_article.php? ... m=D16&aa=1
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ότι έχω διαβάσει σχετικά μιλάει για 2 χρόνια ύφεσης και μετά πάλι άνοδο..η οποια προβλεψη στηριζεται απο ποια επιχειρηματα / στοιχεια?
-
Δεν ξέρω, δεν είμαι οικονομολόγος.
-
Αυτές οι προβλέψεις είναι χειρότερες κι από τους γκουρού του στοιχήματος... Είναι σίγουρο πως θα πέσουν έξω εντελώς. Όπως έπεσαν και έξω όλοι αυτοί που έβλεπαν το πετρέλαιο στα 200$/βαρέλι και σήμερα βολοδέρνει κάπου παραπάνω από 60$...
Δεν αξίζει καν ν'ασχολείστε κατά την γνώμη μου... -
καλα δεν ειπα οτι ξερεις, αλλος τα εγραφε αυτα που διαβαζουμε ολοι... εγω πιστευω οτι ειναι ενα φιλικο χτυπημα ελπιδας στην πλατη των επιχειρηματιων τωρα που πολλοι σκεφτονται να βαλουν λουκετο και να πανε διακοπες
-
Στατιστικά και μόνο πάντως, είναι αναμενόμενο μετά από μία κρίση να υπάρξει μία άνοδος..
-
φυσικα αλλα το θεμα ειναι αν η ανοδος θα φτασει τα προ-κρισης επιπεδα ή απλα θα τα μπαλωσει.
βεβαια η κριση δεν εχει ερθει ακομα -
Μια φορά και έναν καιρό σ΄ ένα χωριό, ένας άντρας ο Θωμάς ανακοίνωσε
στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία.Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές γύρω στο δάσος πήγαν και τις έπιασαν.
Ο Θωμάς αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία όπως είπε. Το εμπόρευμα
όμως λιγόστευε και οι χωρικοί σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες.Ο Θωμάς ξαναανακοινώνει ότι θα αγόραζε μαϊμούδες για 20 δολάρια τη μία.
Οι χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν και άλλες μαϊμούδες.
Σύντομα όμως οι μαϊμούδες λιγόστεψαν κι άλλο, οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήματά τους.Ο Θωμάς ανακοινώνει πάλι ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες
θα αγόραζε τη μία προς 25 δολάρια. Οι χωρικοί πιάνουν και τις λίγες που έμειναν.Ο Θωμάς τούς λέει καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες μαϊμούδες
γι' αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια τη μία. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω για την
πόλη για δουλειές θα αναλάβει την αγοροπωλησία ο βοηθός μου.Ο βοηθός φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει. Κοιτάξτε τι έκανε ο Θωμάς. Γέμισε ένα
στάβλο γεμάτο με μαϊμούδες, θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια τη μία και όταν
γυρίσει ο Θωμάς τού τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη μία. Οι χωρικοί στριμώχτηκαν
μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες.Δεν ξαναείδαν ούτε τον βοηθό ούτε τον Θωμά.
Καλώς ήρθατε στη Wall Street.
-
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
Για οσους εχουν την ψευδαισθηση οτι η απληστια δεν ειναι εγγενες χαρακτηριστικο του χρηματοπιστωτικου συστηματος (Το αρθρο ειναι απο τη Ναυτεμπορικη 30/10/2008.)H ιστορία έχει εν συντομία ως εξής. Με δεδομένο το αρνητικό κλίμα της προηγούμενης βδομάδας στα χρηματιστήρια, τα αμερικανικά hedge funds των αμετανόητων Golden Boys της Νέας Υόρκης, επιχείρησαν να βγάλουν μερικά εύκολα δισεκατομμύρια πάνω στην πλάτη της πραγματικής οικονομίας και συγκεκριμένα της Volkswagen
Σα να μην άλλαξε δηλαδή τίποτε, παρά τη μεγαλύτερη κρίση που βιώνει τόσους μήνες τώρα η παγκόσμια οικονομία. Τα hedge funds της Νέας Υόρκης λοιπόν, αποφάσισαν να παίξουν short τη μετοχή της Volkswagen για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για να βγάλουν μερικά εύκολα δισεκατομμύρια και ίσως για να βάλουν στη θέση τους και τους Ευρωπαίους που ζητούν αλλαγές στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Τι καλύτερο λοιπόν από το γονατίσουν τη Volkswagen το καύχημα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας αυτοκινήτων;
Την «έπαιξαν» λοιπόν short, αλλά πολύ «χοντρά», γι' αυτό και χρειάστηκε να μαζευτούν αρκετοί νεοϋορκέζικοι οίκοι. Δύο πράγματα όμως τους πήγαν στραβά. Πρώτον άλλαξε λίγο η εικόνα της παγκόσμιας αγοράς προς το καλύτερο. Κατά δεύτερο και σπουδαιότερο λόγο, η Porsche αποφάσισε το Σαββατοκύριακο να ασκήσει το δικαίωμα της να αγοράσει ένα μεγάλο πακέτο μετοχών της πρώτης, επιπλέον του 40% που κατείχε ήδη.
Ετσι τη Δευτέρα το πρωί, το 74% της Volkswagen ανήκε στην Porsche, ενώ ακόμα 20% κατείχε το Ομόσπονδο κράτος της Κάτω Σαξονίας. Προφανώς κανείς από τους δύο αυτούς μετόχους, δεν ήταν διατεθειμένος να εξυπηρετήσει τα Golden Boys και να τους πουλήσει μετοχές, για να κλείσουν τις θέσεις short.
Ετσι η μετοχή... τετραπλασιάστηκε σε δύο ημέρες αγγίζοντας τα... 1.000 ευρώ και οι Νεοϋορκέζοι έψαχναν μετοχές για να κλείσουν τις θέσεις short, όσο όσο. Τελικά έφυγαν από τη Φραγκφούρτη με ζημιές 30 δισ. δολάρια! Το συμπέρασμα είναι ότι σχεδόν τίποτε δεν έχει αλλάξει στον αμερικανικό τρόπο σκέψης, για το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.η ημιμαθεια σε ολο της το μεγαλειο...για καλη εξηγηση του τι εγινε κοιταξτε στα telegraph.co.uk
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;