-
-
η E38 ήταν η αποκορύφωση της σειράς 7
-
ρε παιδια ειναι δυνατον να αλλαζει τακακια στα εμπρος φρενα το Χ5 σε 95Κ χλμ ?
Ο υπολογιστης γραφει 43.000 χλμ για αλλαγη τα τακακια εμπρος, αλλα τι να εννοει .. οτι τα αλλαζεις μετα το περας 43 000 χιλιομετρων επιπλεον, η οτι στα 43.000 κοντερισια, αλλαζεις ? κανονικα θα πρεπε να το βγαλει ολα στην οθονη ..
Ομως μου φαινεται εξωφρενικο να θελει τοσο πολυ.. εχω κανει 46.000 χλμ μεχρι τωρα...
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
ρε παιδια ειναι δυνατον να αλλαζει τακακια στα εμπρος φρενα το Χ5 σε 95Κ χλμ ?Ο υπολογιστης γραφει 43.000 χλμ για αλλαγη τα τακακια εμπρος, αλλα τι να εννοει .. οτι τα αλλαζεις μετα το περας 43 000 χιλιομετρων επιπλεον, η οτι στα 43.000 κοντερισια, αλλαζεις ? κανονικα θα πρεπε να το βγαλει ολα στην οθονη ..
Ομως μου φαινεται εξωφρενικο να θελει τοσο πολυ.. εχω κανει 46.000 χλμ μεχρι τωρα...
Άστα...κι εγώ το έχω πάθει αυτό το (θετικό) σοκ. Αυτά που γράφει το board computer είναι ΣΕ ΑΚΟΜΑ 43Κ κμ π.χ.
Να φανταστείς εγώ είμαι στα 11Κ κμ και γράφει μπροστά τακάκια σε ακόμα 17Κ κμ, πίσω τακάκια σε ακόμα 65Κ κμ ( ) και λάδια σε ακόμα 13Κ κμ. Άρα έχουμε και λέμε...θα αλλάξω μπροστά τακάκια όταν το οδόμετρο γράψει 28Κ κμ, πίσω τακάκια όταν γράψει 76Κ κμ και λάδια όταν γράψει 24Κ κμ!!!
Θα κλείσω νομίζω 2 χρόνια και θα έχω αλλάξει μόνο λαδάκια όπως το πάω...
Και τώρα θα το πω...στην 147 στα 10Κ κμ είχα αλλάξει μπροστά τακάκια και στα 30Κ άλλαξα και τα πίσω!
Τόσο 'φθηνή' συντήρηση έχει η BMW?
-
Δεν νομιζω οτι ενα οχημα 2,3 τονων με ΠΟΛΛΑ τσαρουχωματα στα φρενα απο ΠΟΛΛΑ χιλιομετρα, αλλαζει εμπρος τακακια σε σχεδον 100.000 χλμ..
Κατι μαλακια παιζει με το computer.. τα πισω τακακια πρεπει να τα αλλαξω μετα απο 90.000 χλμ δηλαδη νωριτερα απο οτι τα εμπρος...Το φρενο καθε φορα που το παταω κανει το χαρακτηριστικο θορυβο οταν καμια φορα πιανει πετραδακια μεταξυ φρενου και δισκου, ακομα και μετα απο 3 πλυσιματα και χτυπημα με το πιεστικο για ωρα!
Σε ολα τα αμαξια μας, αλλαζουμε νωρις τακακια γιατι τα πιεζουμε αρκετα.. τι λεει τωρα το computer ?
Θα τηλεφωνησω να ρωτησω τωρα που το θυμηθηκα...
-
Ίσως να έχει χαλάσει ο σένσορας των μπροστινών φρενων.
-
Υποψιν οτι ενα σκληρο τακακι καταστρεφει ταχυτερα το δισκο.
Αρα διαλεγεις ή μαλακο τακακι και σε 2 αλλαγες πας για δισκο, ή σκληρο τακακι και ο δισκος εχει κανει δοντακι/πατουρα πολυ πιο γρηγορα....Νικο120 ειναι αδιανοητο να φας εμπρος τακακι σε 10Κ χλμ. Εκτος και αν κανεις ατσουμπαλη οδηγηση με τσαρουχωματα στα φαναρια και σε καθε στενο.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Νικο120 ειναι αδιανοητο να φας εμπρος τακακι σε 10Κ χλμ. Εκτος και αν κανεις ατσουμπαλη οδηγηση με τσαρουχωματα στα φαναρια και σε καθε στενο.Εκτός αν τα τακάκια είναι (όπως μου τα χαρακτήρισαν) 'οικολογικά' άρα χρίζουν συχνής αλλαγής. Κι αν δεν ήταν 10Κ θα ήταν 15Κ πάντως.
-
Εκτος αν σε επιαναν κοροιδο στην αντιπροσωπεια που πηγαινες, που το θεωρω πιο πιθανο απο ολα....
Βλεπεις παραδεχομαι πως το after sale service του gruppo ειναι ολιγον τι για τα μπαζα... -
G.B. +1 x 2 .
Nα συμπληρώσω μόνο ότι καλό είναι που υπάρχουν οι υπολογισμοί από το τριπ αλλά πιστεύω το καλύτερο είναι να βγάλετε τον τροχό του οδηγού και να ρίξετε μόνοι σας μια ματιά για το πόση πάστα περισσεύει μεταξύ του μετάλλου του τακακίου και του δίσκου. Και μένα για τα πίσω (όπου δεν υπάρχει ούτε αισθητήρας ούτε το τριπ δίνει κάποια πληροφορία μόνο με το μάτι, το αυτί και την αίσθηση του πεντάλ βγάζεις άκρη) μου είπαν οι μαφιόζοι (α.κ.α 'επίσημη αντιπροσωπεία' ) ότι μετά από 2-3 χιλιάδες χλμ από το σερβις ότι θέλω τακάκια και εντέλει τα άλλαξα μετά από 10κ, όχι γιατί είχε τελειώσει η πάστα αλλά γιατί σφύριζε υπερβολικά και μάλλον είχαν 'κάει' κατά ένα μέρος και δεν μου άρεσε καθόλου η αίσθηση που έπαιρνα στο πόδι. Οπότε οι αντιπρόσωποι λένε πάντα νωρίτερα. Γιατί το τριπ του Χ5 βέβαια λέει τόσο αργά πραγματικά μου δημιουργεί και μένα απορία...
-
-
nikos120i
10000 χλμ ειναι τελειως παραλογο. Eγω εχω 34000 και τακακια δεν εχω αλλαξει και ουτε μου εχει βγαλει ενδειξη οτι θελουν αλλαγη αμεσα...
H αποκλιση ειναι πολυ μεγαλη για να οφειλεται στο στυλ οδηγησης.
Bεβαια πολλα χλμ ειναι ταξιδια και αυτοκινητοδρομος αλλα και παλι... -
car_crazy, νομίζω ότι τόσο μεγάλες διακυμάνσεις στην αλλαγή τακακιών δεν είναι απίθανες. Γνωρίζω παραδείγματα που χρειάστηκαν τακάκια στα 25000 χλμ και το ίδιο αυτοκίνητο με άλλο οδηγό έβγαλε 55000 χλμ. (λογικά ο δεύτερος πρέπει να είχε βάλει το αερόφρενο από τη Βειρόν ή/και αλεξίπτωτο από MIG για να φτάσει σε τέτοια χλμ με ένα σετ τακάκια ! ).
Οπότε μεγάλες διακυμάνσεις σίγουρα υπάρχουν. Χαλαρή οδήγηση με πολλά χλμ στην εθνική οδηγεί σε αρκετά χλμ στο κοντερ αλλά λίγα χλμ φορτωμένα στα τακάκια. Αντίθετα υψηλοί ρυθμοί σε στροφιλίκια (ειδικά κατηφορικά) και σχετικά γρήγορη οδήγηση μέσα στην πόλη μπορούν να βγάλουν οφ τα τακάκια ακόμη και σε 15000 χλμ ή και λιγότερο (μου έχει τύχει).
-
Μπορεί να έπεσε σε ελαττωματική παρτίδα. Το ίδιο συνέβη και σε παιδί με 207, στα 9-10 του τέλειωσαν, ενώ τώρα έχει κάνει άλλα τόσα και ακόμα έχουν πολύ ψωμί τα καινούρια τακάκια.
-
Συνήθως βέβαια συμβαίνει το αντίθετο. Δηλαδή η πρώτη παρτίδα, όπου τα αυτοκίνητο είναι καινούργιο και οι τζόγοι είναι μηδενικοί σε όλα τα υποσυστήματά του και οι ανοχές τέλειες, βγάζει και τα πιο πολλά χλμ.
-
Παιδιά...μη τα ξαναλέμε...μου είπαν ότι επειδή τα τακάκια είναι οικολογικά, έχουν πολύ μικρή διάρκεια ζωής. Τώρα τι σημαίνει αυτό θεωρητικά δε ξέρω...πρακτικά είχα αλλάξει τακάκια στα 10 ή 15Κ κμ, ακριβώς δε θυμάμαι, έχουν περάσει και 3+ χρόνια...
-
Απλά μου έκανε εντύπωση τέτοια διαφορά. Όχι ότι το θεωρώ αδύνατο, αν και πιστεύω ότι απλά έπεσες σε ελαττωματική παρτίδα.
Βέβαια για να καταλάβετε τήν αξιοπιστία των εξουσιοδοτημένων, στo service των 20000 χλμ τους ζήτησα να κάνουν έλεγχο και μου είπαν ότι θα αντέξουν περίπου 5000 χλμ, αλλά να μην ανησυχώ γιατί θα βγάλει ένδειξη. Στις 30000 χλμ ζητάω πάλι έλεγχο γιατί ένδειξη δεν είχε βγάλει και φοβήθηκα μήπως έχει πρόλημα ο αισθητήρας. Η απάντηση ήταν να μην ανησυχώ γιατί αντέχιυν ακόμα... -
Έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος οδήγησης. Αν δεν το σκίζεις μέσα στη πόλη και στη κίνηση, βγάζεις 100.000 χλμ στα τακάκια. Στα στροφιλίκια αν δεν προσπαθείς να κάνεις χρόνο, δεν φθείρονται πολύ τα φρένα.
-
Κάποτε με κάποιο αυτοκίνητο άλλαζα μπροστινά τακάκια κάθε 10 και πίσω κάθε 20000χλμ. Ήταν μαλακά τακάκια και φθειρόντουσαν πιο γρήγορα αλλά φρενάρανε και πολύ καλά.
Είναι λοιπόν πολλοί οι παράγοντες. Τα τακάκια αυτά καθ'αυτά, οι δίσκοι και το ταίριασμα με τα τακάκια, οι διαδρομές και ο τρόπος οδήγησης.
Επίσης καμιά φορά ο δίσκος ή τα τακάκια 'καίγονται' και γίνονται πολύ σκληρά αλλά και λεία, δεν φρενάρουν καλά αλλά και δεν φθείρονται! -
Νίκο, τα 'οικολογικά' τακάκια που σου ανέφεραν στην αντιπροσωπεία μη φαντάζεσαι ότι είναι κανένα υλικό φιλικό προς το περιβάλλον! Έτσι είναι πια όλα τα τακάκια σε όλους τους κατασκευαστές γιατί τους απαγόρευσε η Ε.Ε. τη χρήση αμίαντου στην κατασκευή τους. Ο αμίαντος τα έκανε πιο ανθεκτικά (και σε χλμ και σε θερμοκρασίες) ΑΛΛΑ ήταν και είναι ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ, οπότε τον κόψανε.
Η έλλειψη αμιάντου δυστυχώς έχει αυξήσει και το σφύριγμα που παίρνεις από τα τακάκια. Το οποίο κατά ένα μέρος προέρχεται και από την εξωτερική μεριά του τακακιού όπως τρίβεται αυτή με τη δαγκάνα (όταν φύσικά φθαρεί η προστατευτική επιφάνεια που έχουν για αυτό το σκοπό τα εργοστασιακά τακάκια) και όχι μόνο από την τριβή του τακακιού με το δίσκο .
BMW FORUM