Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ζώα,Ζώα,Ζώα.............
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Ζώα,Ζώα,Ζώα.............
    • 1
    • 2
    • 58
    • 59
    • 60
    • 61
    • 62
    • 191
    • 192
    • 60 / 192
    Περί αυτοκίνησης
    248
    3832
    27904
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      avel last edited by

Ο χρήστης papadim_Jim έγραψε:
      Με 'βούρδουλα' θα δοθεί λύση ή με αλλαγή νοοτροπίας;

Με αλλαγή νοοτροπιας δια μεσω του βουρδουλα για τις μεγαλες ηλικιες, και δια μεσου της παιδειας, οπως πολυ σωστα αναφερεις, για τις μικρες. (IMHO).

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        manosk last edited by

Μικρή ηλικία στο τιμόνι δεν υπάρχει. Ό,τι μάθεις στα παιδιά πριν αποκτήσουν δίπλωμα, μετά τα κουσούρια δεν σβήνονται με τίποτα. Όποτε χρειάστηκε να μάθω οδήγηση σε κάποιον γινόμουν πολύ κακός, πάρα πολύ κακός. Δεν άφηνα τίποτα στο 'καλά, δεν πειράζει'. Γιατί ήξερα ότι αν μάθεις κάτι με λάθος τρόπο στο τιμόνι, μετά δεν σου φεύγει παρά μόνο αν κινδυνέψεις σοβαρά (και αν).
        Μετά τη λήψη διπλώματος λοιπόν ισχύει ο νόμος του βούρδουλα.

• P
          papadim_jim last edited by

Υπάρχουν κατά την ταπεινή μου άποψη και άλλοι τρόποι (για μικρούς και μεγάλους).

Με εκστρατεία για την οδική ασφάλεια (να ονομαστεί το 2009 πχ 'έτος για την οδική ασφάλεια'), με ενημέρωση των πολιτών και ευαισθητοποίησή τους σε θέματα οδικής ασφάλειας και γενικότερα με εμπλοκή όλων των αρμοδίων φορέων με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, προσήλωση και αποφασιστικότητα

Αν οι κυβερνώντες δείξουν ότι παίρνουν στα σοβαρά την οδική ασφάλεια, αν δείξουν έστω μια φορά 'ότι το εννοούν' και ότι ενδιαφέρονται για την μείωση των ατυχημάτων, τότε έχω την πεποίθηση ότι θα σοβαρευτούμε και εμείς.

Μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα δεχόμουν τον 'βούρδουλα' (μηδενική ανεκτικότητα) που στοχεύει στη μείωση των ατυχημάτων και γενικά στη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στους δρόμους.

Δεν δέχομαι όμως φοροεισπρακτικά πανηγύρια...
          Γιατί τότε βλέπω την κρατική μηχανή μόνο ως εχθρό της τσέπης μου...

Δυστυχώς όμως, την επόμενη φορά που θα αναθεωρηθεί το ποινικό μέρος του Κ.Ο.Κ. (σίγουρο και αποδοτικό κρατικό μέτρο), θα έχουμε μια από τα ίδια, δηλαδή το πρόστιμο για την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη θα πάει στα 3000ευρώ με το σκεπτικό του 'αντικινήτρου' (για την παραβίασή του) και με έκπτωση 80% αν πληρωθεί τοις μετρητοίς σε 5 ημέρες.....

Τι να λέμε τώρα....
          Εύχομαι όσο τίποτα άλλο να διαψευστώ!

• S
            sttpod last edited by

Τον τελευταιο καιρο συνεχεια συνανταω καμμενες λαμπες σε φαναρια, και μαλιστα σε κεντρικοτατους δρομους. Ασχολειται κανεις με αυτο αραγε;

• S
              streetka2 last edited by

Από τη στιγμή που ο Έλληνας θεωρεί την κατοχή άδειας οδήγησης αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα (κάτι σαν την αναπνοή ένα πράγμα) είναι απόλυτα φυσιολογικό να βιώνουμε καταστάσεις απείρου κάλλους στους δρόμους της επικράτειας....

Είναι γνωστό ότι το ελλήνικο κράτος εξοικονομεί πόλλα χρήματα από το Ι.Χ. αλλά με αντικειμενικά κριτήρια πιστεύω πως η λύση είναι μία...

Επανεξέταση όλων των οδηγών με αυστηρά και κυρίως ουσιαστικά κριτήρια (πχ η οδηγική μου ικανότητα μπορεί να πλησιάζει αυτή του LΟEB αλλά η ψυχική μου υγεία ( ''νεύρα'' - επιθετικός χαρακτήρας κτλ )να μη με καθιστά ικανό να οδηγήσω σε δημόσιο δρόμο).

Όσο κι αν το λατρεύω, θεωρώ το αυτοκίνητο ένα ''όπλο'' που στα ανίκανα και ανεκπαίδευτα χέρια μπορεί να προκαλέσει καταστροφή. Φανταστείτε πόσες ανακλήσεις αδειών οδήγησης θα πραγματοποιηθούν....

Θα ανασάνει ο πλανήτης, θα ησυχάσουν οι δρόμοι και κυρίως θα πάψουν οι νεάτερνταλ να οδηγούν μια και απ'ότι φαίνεται δεν έχουν (έχω?) εκλείψει σαν είδος, διότι ειλικρινά δεν μπορώ να δεχθώ πως ένα νοήμον ον χρειάζεται ''ειδική'' εκπαίδευση (σαν τους χιμπατζήδες από μωρό) για να καταλάβει πότε κάνει λάθος και πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά.
              Υπάρχουν σκύλοι πχ που διασχίζουν δρόμους απο τις διαβάσεις, ενίοτε περιμένοντας το πράσινο (μιμούμενοι τους ανθρώπους?)

....είναι λογικό και ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε την απαίτηση από τους εαυτούς μας να λειτουργούμε σαν homo sapiens και όχι σαν αφηνιασμένα σε οίστρο τετράποδα....

Όσοι δεν διαθέτουμε τις απαιτούμενες ικανότητες-δεξιότητες... στο λεωφορείο!!!

Είμαι το ξέρω...

• S
                skye last edited by

το ξερω οτι αυτο δεν θα το περιμενε κανεις απο μενα, αλλα η μονη λυση ειναι αυτο που λεει ο Χρηστος. ΞΥΛΟ και ΜΗΔΕΝ ανεκτικοτητα. Κανετε λαθος αν νομιζετε οτι ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ αυτοι που κανουν χοντρες μαλακιες στους δρομους. Δεν ειναι τοσοι οσοι νομιζουμε. Απλα ειναι αυτοι που ξεχωριζουν και νομιζουμε οτι ειναι πολλοι. Και τα κανουν εξ'αιτιας της ανεκτικοτητας των αλλων.
                Φανταστειτε καθε φορα που καποιος παει και χωνεται στο φαναρι ή οδηγει επικινδυνα να κατεβαινουν ΟΛΟΙ απο τα αυτοκινητα και να τον πλακωνουν στις σφαλιαρες.. ε δεν το ξανακανει μετα..
                οποτε η μονη λυση ειναι το ΞΥΛΟ. και δεν εννοω κυριολεκτικα, εννοω μεταφορικα. ριξτου ενα προστιμο 1000 ευρω, παρ'του το διπλωμα και σου λεω εγω αν το ξανακανει μετα

• P

Και γιατί όχι 2000ευρώ ή 3000;
                  Εκεί να δεις αν θα το ξανακάνει....
                  Το πιο πιθανό είναι να πουλήσει το αυτοκίνητό του για να πληρώσει το πρόστιμο και να μην τον ξαναδούμε στους δρόμους.

Φίλε μου, θεωρείς ότι είναι λύση αυτή; Ή μήπως είναι ξέσπασματα που ικανοποιούν παροδικά το περί δικαιοσύνης αίσθημα και που απλώς γεμίζουν τα κρατικά ταμεία;

• M
                    manosk last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:

**Φανταστειτε καθε φορα που καποιος παει και χωνεται στο φαναρι ή οδηγει επικινδυνα να κατεβαινουν ΟΛΟΙ απο τα αυτοκινητα και να τον πλακωνουν στις σφαλιαρες.. ε δεν το ξανακανει μετα.. **
                    οποτε η μονη λυση ειναι το ΞΥΛΟ. και δεν εννοω κυριολεκτικα, εννοω μεταφορικα. ριξτου ενα προστιμο 1000 ευρω, παρ'του το διπλωμα και σου λεω εγω αν το ξανακανει μετα

Αυτό θα έπρεπε να γίνεται.
                    'Έλα εδώ παιδί μου, χώθηκες στο φανάρι; Δηλαδή πέρασες με κόκκινο! Τσίμπα 700 ευρώ και αύριο με τον κηδεμόνα σου.'
                    Αν γίνει αυτό 1000 φορές και μαθευτεί, τότε θα μειωθούν έως και εξαλειφθούν τα κρούσματα.
                    Κι έχει δίκιο ο σκάι: ΔΕΝ είναι πολλοί αυτοί που φέρονται σαν γίδια. Πόσους βλέπετε στα φανάρια να χώνονται και πόσους να περιμένουν; Αν περιμένουν 10, θα χωθούν 1-2. Φάτσες στάνταρ: δήθεν αδιάφοροι, να κοιτάζουν το υπερπέραν και καλά. Αν έβλεπαν το νόημα ενός τροχονόμου που θα είχε στηθεί εκεί ακριβώς για τον συγκεκριμένο λόγο, δεν υπήρχε περίπτωση να το ξανακάνουν. Δεν είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να εφαρμοστεί.

• D
                      di0 last edited by

Κι όμως πιστεύω ότι είναι πολλοί, με την έννοια ότι όλοι είναι 'εν δυνάμει' χωσιματίες/διπλοπαρκαρισματίες κλπ. Με αυτή τη λογική, οι περισσότεροι δεν αντιδρούν σε αυτά που γίνονται γιατί υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί να κάνουν κι αυτοί το ίδιο κάποια στιγμή και τότε δε θα θέλουν κανείς να τους την πει.
                      Προσωπικά εκλπήσσομαι με το πόσο αδιάφοροι είναι οι περισσότεροι οδηγοί σε πράγματα που προφανέστατα δημιουργούν πρόβλημα π.χ. διπλοί δρόμοι με 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση και αφημένα αυτοκίνητα μέσα στο δρόμο με αλάρμ, διπλές λωρίδες σε φανάρια αριστερά κλπ. Δύο λόγους φαντάζομαι:

α) 'συμπάσχουν' με αυτόν που τα κάνει γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το κάνουν κι αυτοί κάποια στιγμή όταν 'υπάρχει ανάγκη' (στο μυαλό τους)
                      β) σκέφτονται 'ε εντάξει από τα χάσω την ησυχία μου δεν έγινε και τπτ, ας χάσω 1-2 λεπτά'

Ούτε τα λεφτά ούτε το ξύλο είναι η λύση, είναι πολύ απλό, τροχαία στους δρόμους ΣΥΝΕΧΕΙΑ για τα βασικά: διπλοπαρκάρισμα (και ας μην κόβουν κλήσεις, απλά 'σήκω φύγε ΤΩΡΑ), αλάρμ σε δεξιές λωρίδες, χωσίματα σε φανάρια. Αν καθαρίσουν οι δρόμοι από αυτά, η μετακίνηση ξαφνικά θα ανέβει επίπεδα.

• C
                        cosneo last edited by

Απο που να το πιάσεις αυτό το θέμα, απο που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις ... Απο την αναγκαστική υπαρξη τροχονόμου σε κάθε φανάρι ή και ενδιάμεσα στο δρόμο, απο τα ζώα που την έννοια παρκάρισμα την έχουν σε συνδιασμό 'χτυπάω τον μπροστά ή τον πίσω, χωράω παντού, ανεβαίνω και στα πεζοδρόμια' απο τα φανάρια που ένας να περιμένει θα βρεθεί κάποιος που θα τον προσπεράσει, απο τις πινακίδες που σε λίγο θα γίνουν ταμπλό για αυτοκόλλητα κλειδαράδων κλπ αφού έχουν χάσει την σημασία τους, απο την απαίτηση του κόσμου για μιας all weather αστυνομίας αφού όταν βρέχει γίνεται της τρελής και είναι η μόνη που λείπει, απο τα πρόστιμα με την έκπτωση του 50% σε περίπτωση 15ήμερης (ημερολογιακής) εξόφλησης ... και τόσα πολλά άλλα ...

• V
                          vasgti last edited by

Όσο και να τους βρίσεις ή να τσακωθείς με κάτι τέτοιους, είναι τζάμπα κόπος. Αν ο άλλος είναι ΗΛΙΘΙΟΣ, δεν πρόκειται να καταλάβει ότι και να του πεις, όσο και να τον βρίσεις.

Όταν όμως του επιβληθεί ένα γερό πρόστιμο και τον πονέσει η τσέπη του, αυτός ο τσαμπουκαλεμένος που το παίζει έξυπνος στους δρόμους, αρχίζει και κλαίγεται σαν γυναικούλα να του 'χαριστεί' ο τροχονόμος να μην του κόψει την κλήση. Μόνο τότε βάζουν μυαλό. Όταν φάνε την καμπάνα και όταν υπάρχει ο κίνδυνος επί μονίμου βάσεως να ξαναφάνε κλήση για παρόμοια παράβαση, θα βάλουν μυαλό.

Δεν αναφέρομαι για χαζές παραβάσεις όπως υπέρβαση ορίου κατά 10km/h, αλλά αυτές που πραγματικά δημιουργούν τα προβλήματα κυρίως εντός πόλης (αυτοί που χώνονται αντικανονικά, κίνηση χωρίς λόγο στην ΛΕΑ, παραβίαση κόκκινου/stop κτλ.)

• N
                            nosferatu_gr last edited by

• P

Δεν μπορούμε να πάρουμε το νόμο στα χέρια, ούτε να γίνουμε αυτόκλητοι σερίφιδες των δρόμων.

Από την άλλη ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται.
                              Αν τώρα λάβουμε υπόψη τη γενική χαλαρότητα, δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο.

Πρέπει οι αρμόδιοι να βγουν, να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν και τότε να προ-ειδοποιήσουν ότι θα ενταθούν τα μέτρα αστυνόμευσης των δρόμων και ακολούθως να τιμωρούν τους παραβάτες...

Με αυτή τη σειρά και κλιμάκωση πιστεύω ότι πρέπει να γίνει η αρχή.

Αλλιώς μιλάμε για φοροεισπράκτορες και 'μπαμπούλες' τους οποίους ο κόσμος δεν ανέχεται.

• A
                                avel last edited by

Κόκκινη κάρτα στον έξυπνο με την Mercedes που μού κόρναρε, επειδή τόλμησα να κόψω ταχύτητα -- ούτε καν να σταματήσω τελείως -- ώστε να περάσει από μία διάβαση ένας πεζός.

Ταυτόχρονα μιλούσε και στο κινητό μάλιστα.

Θέλω καινούριο τηγάνι. Αυτό που έχω χάλασε πια.

• E
                                  evgenios last edited by

Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:

Αστα να πανε... υπερπροστατευτικη μητερα... μη χεσω...

• A
                                    after last edited by

Θα πω μονο το εξης, και δεν ντρεπομαι που πιανω συγγενικα προσωπα

Η κουνιαδα μου, μου την ειπε επειδη την πηγαινα στο αεροδρομιο βραδυ στις 1:00 απο Α.Ο(καρα αδεια)., με την τρομακτικη ταχυτητα των 130χλμ/ω!!!!!Ετρεχα πολυ...οντως

Λιγες μερες μετα, με τον αραβωνιαστικο της, γυριζανε κουρουμπελα απο νυχτερινο κεντρο, και μεθυσμενοι καρφωθηκανε σε μια κολονα στην Χαμοστερνας(κοιμηθηκε στο τιμονι, ωντας λιωμα)
                                    Το αμαξι καταστραφηκε τελειως, και εκεινοι και ΕΥΤΥΧΩΣ καποιος αλλος, δεν παθανε τιποτα
                                    Εννοειται οχι μονο δεν τους παρηγορησα, αλλα τους εκραξα κιολας, γιατι αν περνανε κανεναν στο λαιμο τους(π.χ. ενα μηχανακι) τοτε τι θα λεγανε?

ΑΥΤΟ για να καταλαβετε ποσο ικανοι ειναι οι περισσοτεροι στο να αντιλαμβανονται τι ειναι επικινδυνο και τι οχι

ΠΡΟΣΟΧΗ 100% παιδια, μιλαμε εχουν ξεφυγει ολοι, ειναι για σκοτωμα, τιποτα αλλο

• A
                                      after last edited by

Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:

Το αυτοκολλητο στο στο πισω τζαμι τι ειναι?
                                      ''Παιδι στο αυτοκινητο''?

Καλυτερα επρεπε να βαλει ''Zωα inside''

Παντως ρε παιδια, καθησα και το φιλοσοφησα με μια παρεα
                                      Ολα αυτα τα παιδια που βλεπουμε, θα γινουν οι μελοντικοι καφροι, ειναι 100% σιγουρο
                                      Με οποιον δασκαλο καθησεις....
                                      Πολλοι λιγο ξεφευγουν απο τον κανονα....
                                      Οταν δεν υπαρχει παιδεια, τι να λεμε....

Εδω πλεον το Ελληνικο κρατος εχει γινει η πατριδα της διαφθορας, μονο αν εισαι λαμογιο πας μπροστα, και κοιταμε να δουμε αν θα γινουν καλυτεροι οδηγοι?(και στον εαυτο μου τα λεω)
                                      Τιποτα....προσοχη και μολις αντιληφθειτε χαρο, απο μακρια
                                      Ζωα γεννηθηκαν ζωα θα πεθανουν...., εμεις θα τους κανουμε ανθρωπους?

• L
                                        lokatzis last edited by

Μεγάλα ζώα όσοι παρκάρουν στη διασταύρωση Πλαστήρας και Κυδωνιών στη Νέα Σμύρνη με αποτέλεσμα το άνοιγμα των 25+ μέτρων να γίνεται 5 ή και λιγότερα μέτρα. Συνήθως οι παράνομα παρκαρισμένοι αφήνουν χώρο ώστε να μπορούν να στρίψουν ταυτόχρονα δύο αυτοκίνητα που έρχονται από αντίθετες κατευθύνσεις, περιορίζοντας βέβαια σημαντικά την ορατότητα όσων θέλουν να στρίψουν, αλλά τέσπα. Όμως, κάποιες φορές αφήνουν ελάχιστο χώρο. Στις φωτογραφίες φαίνεται ότι ελεύθερος χώρος είναι μόνο δεξιά από την κόκκινη Alfa Romeo. ΌΛΑ τα άλλα είναι παρκαρισμένα!!! Χώρος για φορτηγό να στρίψει δεν υπήρχε. Επίσης, αν δύο αυτοκίνητα αντίθετα κινούμενα ήθελαν να στρίψουν δεν μπορούσαν ταυτόχρονα με αποτέλεσμα το ένα από τα δύο να περιμένει και να κλείνει το ένα ρεύμα της Πλαστήρα.

Μεγάλο ζώο ο μηχανόβιος της φωτογραφίας. Κινούμουν από το Παναθηναϊκό Στάδιο προς Καλλιρόης. Λίγο πριν το φανάρι προς Βουλιαγμένης ήμουν στη μεσαία λωρίδα και ο μηχανόβιος στην αριστερή (από τις τρεις) λωρίδα - στη δεξιά είναι οι γραμμές του τραμ. Ξαφνικά κι ενώ είχα φτάσει στα δύο μέτρα από το ύψος της μηχανής η τελευταία μπαίνει απότομα και χωρίς φλας μπροστά μου Φρένα, κτλ, κάνω αριστερά και τη στιγμή που τον προσπερνάω, συνειδητοποιώ ότι ο οδηγός έχει το κινητό στο χέρι μπροστά του και το κοιτάει (ή στέλνει μήνυμα). Όπως καταλαβαίνετε ήταν με το κεφάλι χαμηλά-σκυμμένος για να μπορεί να δει την οθόνη του κινητού Απορώ πώς έχει επιζήσει μέχρι σήμερα

• L
                                          lokatzis last edited by

Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
                                          Ζώο ο τύπος με το Ibiza που είχε σταματήσει με alarm στη γωνία Μαιάνδρου & Βρυουλών δημιουργώντας συμφόρηση. Τα αυτοκίνητα που κατέβαιναν τη Μαιάνδρου για να στρίψουν δεξιά στη Βρυουλών και να περάσουν πάνω από τον Κηφισό δεν μπορούσαν να πάρουν τη στροφή όταν ερχόταν αμάξι από τα δεξιά τους (με κατεύθυνση ανατολικά). Δεδομένου ότι η κυκλοφορία διεξήγετο εναλλάξ, περίμενα 5+ λεπτά για να διασχίσω απόσταση 2-3 τετραγώνων στη Μαιάνδρου.
                                          Όταν έφθασα δίπλα στο ζώο, του είπα ωραίο παρκάρισμα κουνώντας ειρωνικά το κεφάλι μου. Τότε εκείνος γύρισε προς το μέρος μου συνεχίζοντας να μιλάει στο κινητό και ... συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο για συνάδελφό μου
                                          Δεν τη γλυτώνει όμως. Θα του τα ψάλλω ένα χεράκι όταν τον συναντήσω από κοντά.

Και για του λόγου το αληθές δείτε και την παρακάτω φωτογραφία:

Ο κάθετος είναι διπλός και εάν έρχεται αμάξι από δεξιά προς τα αριστερά, δεν μπορεί να στρίψει κάποιος δεξιά.

• A
                                            after last edited by

Ο χρήστης lokatzis έγραψε:

Μεγάλο ζώο ο μηχανόβιος της φωτογραφίας. Κινούμουν από το Παναθηναϊκό Στάδιο προς Καλλιρόης. Λίγο πριν το φανάρι προς Βουλιαγμένης ήμουν στη μεσαία λωρίδα και ο μηχανόβιος στην αριστερή (από τις τρεις) λωρίδα - στη δεξιά είναι οι γραμμές του τραμ. Ξαφνικά κι ενώ είχα φτάσει στα δύο μέτρα από το ύψος της μηχανής η τελευταία μπαίνει απότομα και χωρίς φλας μπροστά μου Φρένα, κτλ, κάνω αριστερά και τη στιγμή που τον προσπερνάω, συνειδητοποιώ ότι ο οδηγός έχει το κινητό στο χέρι μπροστά του και το κοιτάει (ή στέλνει μήνυμα). Όπως καταλαβαίνετε ήταν με το κεφάλι χαμηλά-σκυμμένος για να μπορεί να δει την οθόνη του κινητού Απορώ πώς έχει επιζήσει μέχρι σήμερα

Ξερεις τι ηδωνη ειναι, να εισαι καβαλα πανω σε ενα Ζ1000 και οπως περνας απο αναλογο ''χρηστη δικυκλου'' να τεντωνεις το χερι, να δινεις σφαλιαρα, και μετα να τον βλεπεις απο το καθρεπτη να ωρυεται προσπαθωντας ματαια να σε φτασει?

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 58
                                            • 59
                                            • 60
                                            • 61
                                            • 62
                                            • 191
                                            • 192