Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Νεα Αμερικανικη προκληση.
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Νεα Αμερικανικη προκληση.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 4 / 8
    Αντίλογος
    43
    143
    125
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      tifosaros last edited by

Οι ΗΠΑ μας πείραξαν, που ζουν και με το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων;

Εγώ πήγα το καλοκαίρι εκδρομή από τη Γερμανία στην Τσεχία. Στα σύνορα λοιπόν, και επειδή η Τσεχία δεν έχει γίνει ακόμα πλήρες μέλος της ΕΕ είχε έλεγχο διαβατηρίων. Ήμουν μαζί με ένα παιδί από τη Μάλτα και έναν Παλαιστίνιο αλλά με Ισραηλινό διαβατήριο. Σας πληροφορώ ότι μόνο εμένα με ρώτησε ο Γερμανός συνοριοφύλακας πού πάω και αν σκοπεύω να μείνω στη Γερμανία, όταν επιστρέφαμε. Παρεξηγήθηκα, λέω εγώ δεν είμαι πολίτης της ΕΕ, γιατί τους άλλους τους άφησαν να περάσουν έτσι; Και ντράπηκα και τους άλλους δύο φίλους μου που τους φάνηκε περίεργο το γεγονός ότι εκείνους τους άφησαν να περάσουν έτσι, ενώ εμένα με ρώτησαν.

Οπότε ας αναρωτηθούμε τί κατηγορίας πολίτες είμαστε και μέσα στην ΕΕ...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        takiskoym last edited by

Ο χρήστης droemmen έγραψε:

το σύστημα εκεί εξασφαλίζει στον πολίτη όλα αυτά που χρειάζεται ούτως ώστε εκείνος (ο πολίτης δηλαδή) να εργάζεται απερίσπαστα προσφέροντας στο γενικό σύνολο.

το σύστημα εκεί εξασφαλίζει στον πολίτη όλα αυτά που χρειάζεται ούτως ώστε εκείνος (ο πολίτης δηλαδή) να μην σκέφτεται, να πιστεύει ότι ζει μια ήρεμη και νορμαλ ζωή, να νομίζει ότι εργάζεται απερίσπαστα προσφέροντας στο γενικό σύνολο.

Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική...
        δεν τους κατηγορώ, κι εγώ όταν ζούσα εκεί, νόμιζα οτι ζούσα στον παράδεισο, από τότε που έφυγα και είδα μερικά από τα γεγονότα του εξω-αμερικανικού κόσμου και όχι τα λογοκριμένα ρεπορτάζ των αμερικανικών καναλιών άρχισα να καταλαβαίνω τι πραγματικά γίνεται στον κόσμο...

Εστω και έτσι όπως τα περιγράφεις ποιό πάνω. Η ουσία δεν αλλάζει. Και μάλιστα το κοινωνικό αυτό σύνολο που εσφαλμένα πιστεύει ότι ζει στον παράδεισο είναι έτοιμο να υπερασπιστεί αυτή την κατάσταση με κάθε τρόπο. Ομως!, έστω και μέσα απο αυτή την ουτοποία που ζεί και κινήται αυτός ο λαός, παράγει! Παράγει τεχνολογία, υπηρεσίες, διασκέδαση και τόσα άλλα πράγματα που αλίμονο τα αγοράζουμε εμείς οι ελευθέρως σκεπτόμενοι. Που αντί σαν λαός που δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού, των τεχνών των γραμμάτων κλπ. σχεδόν σε όλο τον κόσμο, έπρεπε ενωμένοι εμείς να κυβερνούμε αυτόν τον πλανήτη. Αλλά, (πάντα αυτό το αλλά) μαζί και η διχόνοια μας έχουμε φτάσει εδω που είμαστε τώρα, που το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να περνάμε καλά μέσα στα τετραγωνικά του σπιτιού μας. Αφήστε τα ρε παιδιά, ότι και να λέμε, όπως και να το κάνουμε, μας αρέσει δεν μας αρέσει, ο μισός πλανήτης εξαρτάται απο τις ΗΠΑ.

• P
          petros last edited by

H απάντηση είναι απλή...
          Ουσιαστικό μποϋκοτάζ στα υπερατλαντικά ταξίδια. Προσωπικά έχω δηλώσει στην εταιρεία μου ότι δεν προτίθεμαι να ταξιδέψω για ΗΠΑ ακόμη κι αν παραστούν επαγγελματικοί λόγοι (όποιος θέλει να κάνει μία εκδήλωση ας έλθει Ευρώπη, ενώ όποιος θέλει να τον επισκεφτούμε ας έλθει εκείνος Ελλάδα). Κάτι μάλιστα το οποίο σεβάστηκαν απόλυτα. Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια αναψυχής βέβαια, αυτό είναι το πλέον εύκολο. Προτιμήστε την... Κούβα (είναι μακράν πιο ασφαλής προορισμός)!
          Από την άλλη, στο φίλο που είπε ότι η αντίδραση της Βραζιλίας είναι 'παιδική', έχω να απαντήσω το εξής απλούστατο. Θα μπορούσε κάλιστα να κάνει το ίδιο και η Ελλάδα για τους Αμερικανούς πολίτες και μάλιστα με πολύ πιο ουσιαστικά επιχειρήματα:

1. Σημαντικά τρομοκρατικά χτυπήματα ΔΕΝ έχουν γίνει στη χώρα μας, αλλά στις ΗΠΑ συμβαίνουν και μάλιστα τυφλά και πολύνεκρα.
          2. Διεθνείς 'τρομοκράτες' με αμερικάνικο διαβατήριο, ακόμη και υπηκοότητα, υπήρχαν, υπάρχουν και -όπως φαίνεται- θα υπάρξουν. Για τους Έλληνες -τουλάχιστον έως σήμερα- δεν έχει διαπιστωθεί κάτι τέτοιο.
          3. Σε πτήσεις αμερικάνικων αερογραμμών έχουν γίνει και τρομοκρατικά χτυπήματα, ενώ έχουν διαπιστωθεί και συλληφθεί και άλλοι επίδοξοι τρομοκράτες. Στις ελληνικές αερογραμμές ουδέποτε έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Άρα αν οι Έλληνες πολίτες αποτελούν εν δυνάμει κίνδυνο για την ασφάλεια των ΗΠΑ, οι ΗΠΑ αποτελούν σίγουρα ορατό κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος για το εσωτερικό της χώρας μας. Κατά συνέπεια εμείς ωφείλουμε να είμαστε ακόμη πιο καχύποπτοι!

Θα μου πείτε με τον George Papandreou υπ. εξ. και υποψήφιο πρωθυπουργό, τι κάθομαι και γράφω;;;

Α, και να μην το ξεχάσω βέβαια:
          ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΦΟΡΟΥΜΙΣΤΕΣ ΤΩΝ 4Τ!

• T
            tifosaros last edited by

Ο χρήστης Petros έγραψε:
            H απάντηση είναι απλή...
            Ουσιαστικό μποϋκοτάζ στα υπερατλαντικά ταξίδια. Προσωπικά έχω δηλώσει στην εταιρεία μου ότι δεν προτίθεμαι να ταξιδέψω για ΗΠΑ ακόμη κι αν παραστούν επαγγελματικοί λόγοι

Και κάτι τρέχει στα γύφτικα τώρα...Σιγά τη ζημία που θα προκαλέσεις στους Αμερικάνους*. Το πολύ πολύ να απολυθείς, φίλε μου...

*Και εσύ και ο καθένας μας σε αυτή τη χώρα, μην το πάρεις προσωπικά.

• D
              droemmen last edited by

Ο χρήστης takiskoym έγραψε:

το σύστημα εκεί εξασφαλίζει στον πολίτη όλα αυτά που χρειάζεται ούτως ώστε εκείνος (ο πολίτης δηλαδή) να εργάζεται απερίσπαστα προσφέροντας στο γενικό σύνολο.

το σύστημα εκεί εξασφαλίζει στον πολίτη όλα αυτά που χρειάζεται ούτως ώστε εκείνος (ο πολίτης δηλαδή) να μην σκέφτεται, να πιστεύει ότι ζει μια ήρεμη και νορμαλ ζωή, να νομίζει ότι εργάζεται απερίσπαστα προσφέροντας στο γενικό σύνολο.

Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική...
              δεν τους κατηγορώ, κι εγώ όταν ζούσα εκεί, νόμιζα οτι ζούσα στον παράδεισο, από τότε που έφυγα και είδα μερικά από τα γεγονότα του εξω-αμερικανικού κόσμου και όχι τα λογοκριμένα ρεπορτάζ των αμερικανικών καναλιών άρχισα να καταλαβαίνω τι πραγματικά γίνεται στον κόσμο...

Εστω και έτσι όπως τα περιγράφεις ποιό πάνω. Η ουσία δεν αλλάζει. Και μάλιστα το κοινωνικό αυτό σύνολο που εσφαλμένα πιστεύει ότι ζει στον παράδεισο είναι έτοιμο να υπερασπιστεί αυτή την κατάσταση με κάθε τρόπο. Ομως!, έστω και μέσα απο αυτή την ουτοποία που ζεί και κινήται αυτός ο λαός, παράγει! Παράγει τεχνολογία, υπηρεσίες, διασκέδαση και τόσα άλλα πράγματα που αλίμονο τα αγοράζουμε εμείς οι ελευθέρως σκεπτόμενοι. Που αντί σαν λαός που δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού, των τεχνών των γραμμάτων κλπ. σχεδόν σε όλο τον κόσμο, έπρεπε ενωμένοι εμείς να κυβερνούμε αυτόν τον πλανήτη. Αλλά, (πάντα αυτό το αλλά) μαζί και η διχόνοια μας έχουμε φτάσει εδω που είμαστε τώρα, που το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να περνάμε καλά μέσα στα τετραγωνικά του σπιτιού μας. Αφήστε τα ρε παιδιά, ότι και να λέμε, όπως και να το κάνουμε, μας αρέσει δεν μας αρέσει, ο μισός πλανήτης εξαρτάται απο τις ΗΠΑ.

Φίλε μου συμφωνώ απόλυτα μ'αυτά που λες αλλά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί φέρονται σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο σαν να είναι (το λιγότερο) υπήκοοί τους, δεν νομίζω ότι το δικαιολογεί η όποια τεχνολογική υπεροχή. Αναρωτιέμαι τι θα έπρεπε να κάνουν οι Ιάπωνες...

• T
                thanos last edited by

Τα άλλα νέα τα μάθατε;

Τώρα και οι **Βρετανοί **υπήκοοι που θέλουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, θα πρέπει να βγάζουν βίζα!

Αυτό το μέτρο είναι σχετικά προσωρινό, ώσπου όλου οι βρετανοί να προμηθευτούν τα καινούρια διαβατήρια που θα περιέχουν στο εσωτερικό τους δακτυλικό αποτύπωμα και ψηφιακή φωτογραφία.

• V
                  vasilios last edited by

Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
                  Τα άλλα νέα τα μάθατε;

Τώρα και οι **Βρετανοί **υπήκοοι που θέλουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, θα πρέπει να βγάζουν βίζα!

Αυτό το μέτρο είναι σχετικά προσωρινό, ώσπου όλου οι βρετανοί να προμηθευτούν τα καινούρια διαβατήρια που θα περιέχουν στο εσωτερικό τους δακτυλικό αποτύπωμα και ψηφιακή φωτογραφία.

Το μέτρο είναι προσωρινό, μέχρι οι Άγγλοι να γίνουν και επίσημα η επόμενη Πολιτεία της Ούζα.

• S
                    sado last edited by

Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
                    Οι ΗΠΑ μας πείραξαν, που ζουν και με το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων;

Εγώ πήγα το καλοκαίρι εκδρομή από τη Γερμανία στην Τσεχία. Στα σύνορα λοιπόν, και επειδή η Τσεχία δεν έχει γίνει ακόμα πλήρες μέλος της ΕΕ είχε έλεγχο διαβατηρίων. Ήμουν μαζί με ένα παιδί από τη Μάλτα και έναν Παλαιστίνιο αλλά με Ισραηλινό διαβατήριο. Σας πληροφορώ ότι μόνο εμένα με ρώτησε ο Γερμανός συνοριοφύλακας πού πάω και αν σκοπεύω να μείνω στη Γερμανία, όταν επιστρέφαμε. Παρεξηγήθηκα, λέω εγώ δεν είμαι πολίτης της ΕΕ, γιατί τους άλλους τους άφησαν να περάσουν έτσι; Και ντράπηκα και τους άλλους δύο φίλους μου που τους φάνηκε περίεργο το γεγονός ότι εκείνους τους άφησαν να περάσουν έτσι, ενώ εμένα με ρώτησαν.

Οπότε ας αναρωτηθούμε τί κατηγορίας πολίτες είμαστε και μέσα στην ΕΕ...

Τα Χριστούγεννα τα πέρασα στην Αγγλία. Αποφάσισα να πάω στην Γαλλία με την κοπελιά μου για Σαββατοκύριακο. Είμαστε στον σταθμό Waterloo να πάρουμε το τρένο που περνάει κάτω από την θάλασσα για να πάμε στο Παρίσι. Να γίνεται ο χαμός στο σταθμό! Είχαν 5 σημεία ελέγχου (έλεγχο αποσκευών κτλ. σαν το αεροδρόμιο) και δούλευε το 1!!! Ο κόσμος άρχισε να παραπονιέται ότι θα χάσει το τρένο του. Αντί να ανοίξουν και τα άλλα σημεία ελέγχου ξέρετε τι έκαναν; Άφησαν ελεύθερο τον κόσμο να περάσει χωρίς έλεγχο!!! Αύτη είναι η ασφάλεια τους κύριοι!!!

Και κάτι άλλο όταν ήμασταν στο Παρίσι και ήταν η ώρα να πάρουμε το τρένο για την επιστροφή στην Αγγλία, στο έλεγχο διαβατηρίων μου λέει ο Άγγλος αστυφύλακας εκεί:
                    Αστ.: Θα πάτε να μείνετε για μόνιμα στην Αγγλία κύριε;
                    Sado:(Τσαντισμένος) Γιατί, αν θέλω να μείνω μόνιμα ποιος θα με σταματήσει;
                    Αστ.: Δεν μπορείτε να μείνετε μόνιμα χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
                    Sado: (Τα παίρνω στο κρανίο) Του δείχνω το διαβατήριο και του λέω: Η Ελλάδα ξέρεις που πέφτει; Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξέρεις τι είναι;
                    Αστ.: Yes, so, What? (Ναι και τι με αυτό;) Μου απαντάει
                    Sado: Αν ήξερες δεν θα με ρώταγες αν θα μείνω μόνιμα στην Αγγλία γιατί είμαι Ευρωπαίος πολίτης και μπορώ να πηγαίνω και να μένω όπου θέλω.
                    Ο διπλανός αστυφύλακας πετάγεται και λέει: Ναι έχετε δίκιο αλλά λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων τα μέτρα είναι ποιο αυστηρά.
                    Sado: Ναι, ναι το είδα στο Waterloo (με ειρωνικό ύφος)
                    Τέλος πάντων προχώρησα και έδωσα τόπο στην οργή γιατί άρχισε να μου τι δίνει η όλη κατάσταση.

Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ.

• V
                      vlasis_highlander last edited by

[moderator]παρακαλώ να μην συνεχίσετε σχόλια πολιτικού περιεχομένου!

• bassstarlet
                        bassstarlet last edited by

Παντως παρατηρω οτι πολλα ποστ που κατακρινουν η κοροιδευουν(σατυριζουν?)το κυβερνων κομμα,η συγκεκριμενα καποιους υπουργους,σβηνονται...γιατι τετοια ευαισθησια απο τους moderators?

[moderator]Σβήνονται ΟΛΑ τα posts που αφορούν πολιτική και πολιτικούς! Εδω δεν είμαστε για να λύσουμε τις αναζητήσεις μας επι των πολιτικών!! Δεν συμφωνείς?!!

«Στην Ευρώπη, αντιστοιχούν τρία δέντρα σε κάθε κάτοικο. Στην Ελλάδα, αντιστοιχούν τρεις εμπρηστές σε κάθε δέντρο.» Αλέκος Σακελλάριος.

• I
                          ililias last edited by

Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
                          .....

Νοέμβριος, στα σύνορα Αυστρίας - Σλοβενίας, σε επαγγελματικό ταξίδι, μου συνέβη περίπου το ίδιο. Θυμήθηκα λίγο κάτι ταινίες με το Ρωσικό στρατό βλέποντας τους Σλοβένους τελωνειακούς και στρατιώτες στα σύνορα να ελέγχουν το διαβατήριό μου φορώντας τις γνωστές στολές, αλλά η ευγενική τους απάντηση έσπαζε κόκαλα: Συγνώμη, κύριε, αλλά οι Έλληνες εδώ πάνω είναι λιγάκι εξωτικοί, ξέρετε.....

H απάντηση είναι απλή...
                          ... Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια αναψυχής βέβαια, αυτό είναι το πλέον εύκολο. Προτιμήστε την... Κούβα (είναι μακράν πιο ασφαλής προορισμός)!

Ναι, αλλά όταν πας σε πιάνει απογοήτευση με αυτά που βλέπεις και που καμία σχέση δεν έχουν με αυτά που περίμενες να δεις.

• T
                            titsataki last edited by

Ο χρήστης mirage έγραψε:
                            ........
                            Και να ξεκαθαρίσω κατι αντιδρώ στα βιομετρικα δεδομένα και στην αντιμετώπιση μου ως εγκληματία ( έστω και αν η όλη διαδικασία είναι high tech ) και στο οτι δεν γνωρίζω τι θα γίνουν τα στοιχεία μου. Αντίθετα το θέμα με την βίζα δεν με πειράζει καθόλου και σίγουρα θα επισκεφτώ την Αμερική όχι μόνο για να την δώ αλλά και για να επισκεφτώ συγγενείς και ανθρώπους που εκτιμώ. Θα περιμένω να φύγει όμως πρωτα ο Μπους και είμαι σίγουρος οτι θα φύγει σύντομα.
                            Εννοώ οτι θα χάσει τις εκλογές έτσι

Τοτε μπορει να μην επισκευθεις τις ΗΠΑ για αλλα 4μισυ χρονια γιατι μεχρι τωρα ο Howard Dean (ο δημοκρατικος υποψηφιος) δεν τα παει τοσο καλα. Αλλα βεβαια τα πραγματα αλλαζουν. Οποτε ο George Bush μπορει να ειναι ξανα προεδρος. Η πολιτικη των ΗΠΑ δεν αλλαζει αρδην με δημοκρατικους η Ρεπουμπλικανους. Δεν ξερω βεβαια αν ο πολεμος στο Ιρακ θα γινοταν με δημοκρατικους (προσωπικα λεω οχι) αλλα ποιος ξερει.

Νικος

ΥΓ: και δεν ειμαι ρεπουμπλικανος

• T
                              takiskoym last edited by

Μια και αναφερόμαστε τόσο πολύ στις ΗΠΑ και (πάντα κατά την άποψή μας) στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να παραπλανά την κοινή γνώμη τόσο σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, θα θέσω ένα θέμα για το οποίο ασχολούμαι εδώ και 6-7 μήνες ψάχνοντας πληροφορίες τόσο μέσω διαφόρων βιβλίων και περιοδικών (ανακοινώσεων κλπ.) όσο και μέσω του διαδυκτίου. Το ότι οι ΗΠΑ έχουν την τεχνολογία αυτό θα το θεωρήσουμε σαν δεδομένο για ένα και μόνο λόγο. Διαθέτουν τεράστια ποσά για έρευνα, και όπως και οι ίδιοι λένε “no money no Buck Rogers”. Στις 20 Ιουλίου του 1969 δεκατριών χρονών τότε, βρισκόμουνα και εγώ όπως και εκατοντάδες εκατομμύρια άλλοι στον πλανήτη δίπλα σε ένα ραδιοφωνάκι παρακολουθώντας τα βήματα των Αμερικανών Armstrong και Auldrin στην επιφάνεια της Σελήνης. Σήμερα όμως κάποιες δεκάδες sites στο διαδύκτιο παρουσιάζουν στοιχεία με τα οποία υποστηρίζουν ότι το όλο εγχείρημα ήταν μια καλοστημένη φάρσα! Έχω αφιερώσει ώρες μελέτης για το θέμα αυτό. Και το περίεργο είναι ότι η άποψη αυτή υποστηρίζεται και από επώνυμους Αμερικανούς επιστήμονες και δημοσιογράφους. Λοιπόν, εσείς τι λέτε επί του θέματος αυτού? Φάρσα ή Πραγματικότητα? Πήγανε ή όχι στο φεγγάρι? Και αν πήγανε μας δείξανε τις πραγματικές εικόνες? ή η όλη υπόθεση γυρίστηκε σε κάποιο κινηματογραφικό studio?

• J
                                jarjap last edited by

Δεν είναι απόλυτα ακριβές ότι ο λόγος που οι έλληνες χρειάζονται visa για ΗΠΑ (αν και η συμετοχή της ελλάδας στο visa waiver programme έχει εγκριθεί στο κονγρέσο απο το 1998) είναι ότι τα διαβατήρια εκδίδονται απο τις νομαρχίες και όχι απο κάποια κεντρική αρχή.

Οταν άλαξε ο νόμος στα τέλη του 2002 (δεν ισχύει ακόμα) που προβλέπει οτι τα διαβατήρια πλέον θα εκδίδονται κεντρικά απο ειδική υπηρεσία της αστυνομίας, ο τότε υπουργός δημόσιας τάξης Χρυσοχοίδης δήλωσε στη βουλή ότι με τα νέα διαβατήρια οι έλληνες πολίτες δεν θα χρειάζονται visa για ΗΠΑ. Την επόμενη μέρα η πρεσβεία των ΗΠΑ στην αθήνα έβγαλε ανακοίνωση λέγοντας οτι η νέα διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς visa για τους έλληνες πολίτες.

Αυτά (όποιος έχει αμφιβολίες μπορεί να κάνει μια έρευνα σε κάποιο αρχείο ελληνικής εφημερίδας, εγώ βρήκα τις συγκεκριμένες πληροφορίες ψάχνοντας στο αρχείο της ελευθεροτυπίας)

• G
                                  georgex last edited by

Μια και αναφερόμαστε τόσο πολύ στις ΗΠΑ και (πάντα κατά την άποψή μας) στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να παραπλανά την κοινή γνώμη τόσο σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, θα θέσω ένα θέμα για το οποίο ασχολούμαι εδώ και 6-7 μήνες ψάχνοντας πληροφορίες τόσο μέσω διαφόρων βιβλίων και περιοδικών (ανακοινώσεων κλπ.) όσο και μέσω του διαδυκτίου. Το ότι οι ΗΠΑ έχουν την τεχνολογία αυτό θα το θεωρήσουμε σαν δεδομένο για ένα και μόνο λόγο. Διαθέτουν τεράστια ποσά για έρευνα, και όπως και οι ίδιοι λένε “no money no Buck Rogers”. Στις 20 Ιουλίου του 1969 δεκατριών χρονών τότε, βρισκόμουνα και εγώ όπως και εκατοντάδες εκατομμύρια άλλοι στον πλανήτη δίπλα σε ένα ραδιοφωνάκι παρακολουθώντας τα βήματα των Αμερικανών Armstrong και Auldrin στην επιφάνεια της Σελήνης. Σήμερα όμως κάποιες δεκάδες sites στο διαδύκτιο παρουσιάζουν στοιχεία με τα οποία υποστηρίζουν ότι το όλο εγχείρημα ήταν μια καλοστημένη φάρσα! Έχω αφιερώσει ώρες μελέτης για το θέμα αυτό. Και το περίεργο είναι ότι η άποψη αυτή υποστηρίζεται και από επώνυμους Αμερικανούς επιστήμονες και δημοσιογράφους. Λοιπόν, εσείς τι λέτε επί του θέματος αυτού? Φάρσα ή Πραγματικότητα? Πήγανε ή όχι στο φεγγάρι? Και αν πήγανε μας δείξανε τις πραγματικές εικόνες? ή η όλη υπόθεση γυρίστηκε σε κάποιο κινηματογραφικό studio?

τα επιχειρήματα αυτά τα έχω ακούσει, και είναι αστεία, δικαιολογούνται πολύ εύκολα
                                  συγκεκριμένα θυμάμαι ένα άρθρο στο pathfinder.gr πριν από λίγους μήνες, τους έστειλα mail εξηγώντας το γελίο της υπόθεσης, αλλά δεν μου απάντησαν

τώρα δεν ξέρω για ποιά στοιχεία μιλάς ή αν υπάρχει κάτι καινούργιο

• G
                                    georgex last edited by

Μια ερώτηση, οι Αμερικάνοι χρειάζονται VISA για να έρθουν στην Ελλάδα?

• ?
                                      A Former User last edited by

Ο χρήστης georgex έγραψε:
                                      Μια ερώτηση, οι Αμερικάνοι χρειάζονται VISA για να έρθουν στην Ελλάδα?

Όχι βέβαια! Για τον ίδιο λόγο που οι πρώην Ανατολικοί θέλουν βίζα για να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες δεν χρειάζονται. Για να αφήνουν λεφτά!

• D
                                        deggman last edited by

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕ ΕΝΑ ΚΥΝΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΤΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ?
                                        ΜΕ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ ΤΟΤΕ Η ΜΙΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΕ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΛΕΙΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ?
                                        ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΙΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΒΕΤΙΚΟΣ ΣΟΥΓΙΑΣ ΕΚΕΙ ΤΑ ΜΠΑΖΟΥΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΚΥΝΔΕΙΝΕΥΟΥΝ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΕΣ.
                                        ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ HIGH TECH ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΓΑΜΕ ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΡΧΟΝΤΕ. ΕΧΤΕΣ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΟ STAR, ΔΕΝ ΓΝΟΡΙΖΩ ΤΙΤΛΟ, Ο ΣΤΑΛΟΝΕ ΕΠΑΙΖΕ, ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:
                                        ΓΚΟΜΕΝΑ: O ΣΒΑΤΖΕΝΕΪΓΚΕΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ
                                        ΣΤΑΛΟΝΕ: ΣΟΒΑΡΑ?
                                        ΓΚΟΜΕΝΑ: NAI ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 61 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
                                        ΣΤΑΛΟΝΕ: O ΣΒΑΡΤΣΕΝΕΪΓΚΕΡ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΤΑΙΝΙΑ ΓΥΡΙΣΤΙΚΕ ΤΟ '99.

• K
                                          kilo last edited by

Τάκη, το θέμα αυτό το έχουμε πρίν απο κάποιους μήνες συζητήσει οι δυό μας. Τον τελευταίο καιρό είδα πολλά καινούργια sites να αναφέρονται σχετικά. Πάντως η προσωπική μου άποψη που σχημάτισα σε όλα αυτά είναι ότι όντως οι Αμερικανοί πήγαν στο φεγγάρι, αλλά οι εικόνες που μας έδειξαν δεν είναι πραγματικές αλλά studio. Το γιατί μόνο αυτοί το ξέρουν. Βέβαια πολλά ερωτηματικά παραμένουν ακόμη και σήμερα αναπάντητα, όπως γιατί εγκατέλειψαν τις αποστολές αυτές που αν μη τι άλλο με τη σημερινή τεχνολογία θα είταν πολύ ποιό εύκολες σε σύγκριση με το 1969. Η, εκτός αν έχουν πραγματοποιήσει αποστολές χωρίς να είναι γνωστό. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μαθευτούν πολλά για αυτές τις αποστολές. Ας μη ξεχνάμε ότι οι πρώτοι διδάξαντες ήταν οι Σοβιετικοί που πέρασαν στην ιστορία το όνομα του Γκαγκάριν κλέβοντας την δόξα κρύβοντας την πραγματική αλήθεια τόσο για τον Ιλιούσιν όσο και τον αγνώστων στοιχείων κοσμοναύτη, τον πραγματικά πρώτο που πέταξε στο διάστημα και που ακόμη και σήμερα η σωρός του βρίσκεται μέσα στο διαστημόπλοιό του ταξιδεύοντας προς το άγνωστο. Τέλος πάντων, Τάκη θα έλεγα καλύτερα να προσγειωθούμε στη Γή και τα προβλήματά της

• F
                                            frogy last edited by

Ο χρήστης deggman έγραψε:
                                            ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ HIGH TECH ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΓΑΜΕ ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΡΧΟΝΤΕ. ΕΧΤΕΣ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΟ STAR, ΔΕΝ ΓΝΟΡΙΖΩ ΤΙΤΛΟ, Ο ΣΤΑΛΟΝΕ ΕΠΑΙΖΕ, ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:
                                            ΓΚΟΜΕΝΑ: O ΣΒΑΤΖΕΝΕΪΓΚΕΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ
                                            ΣΤΑΛΟΝΕ: ΣΟΒΑΡΑ?
                                            ΓΚΟΜΕΝΑ: NAI ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 61 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
                                            ΣΤΑΛΟΝΕ: O ΣΒΑΡΤΣΕΝΕΪΓΚΕΡ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΤΑΙΝΙΑ ΓΥΡΙΣΤΙΚΕ ΤΟ '99.

...Demolition Man.. Μεχρι και ο Σταλονε εμεινε εκπληκτος. Λετε οντος σε μερικες δεκαετιες να εχουν προεδρο τον Αρνολντ? Hollywood θα γινει ο Λευκος Οικος!! ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ αλλα λεμε τωρα!!!

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 4 / 8