-
Δεν ήξερα ότι υπάρχει νόμος ...
Σε μεγάλη εταιρία είμαι ασφαλισμένος και δεν ενδιαφέρθηκαν για το μετά του αυτοκινήτου.
Ακύρωσα 2 συμβόλαια και συγχρόνως έκανα 1 καινούριο με την αγορά του Splash και μου επέστρεψαν και κάποια λεφτά...
Πολύ πρόθυμα με ενημέρωσαν δε για την όλη διαδικασία της μεταβίβασης διότι ήμουν και ανίδεος. -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Άρα είχαν δίκιο...Άλλος ένας ηλίθιος νόμος!!!!
Δηλαδή εάν εγώ αγοράσω ένα μεταχειρισμένο και δεν θέλω να το ασφαλίσω διότι π.χ. θα πάω φαντάρος και θα το έχω κλειδωμένο 1 χρόνο, τι θα πρέπει να γίνει;
Και άντε εγώ που στα @@ μου εάν δνε το ασφαλίσω.
Τον καημένο τον πωλητή, ποιός τον προστατεύει;;Υπάρχει και η επιλογή να συμπληρώσεις Υπεύθυνη Δήλωση με τα πλήρη στοιχεία σου και το γνήσιο της υπογραφής, με την οποία θα απαλλάσσεις τον πωλητή και την ασφαλιστική του εταιρία από την υποχρέωση ασφάλισης του συγκεκριμένου οχήματος και θα αναλαμβάνεις ο ίδιος την ευθύνη αποζημίωσης για ότι ζημιές προκληθούν από το συγκεκριμένο όχημα. Αναλαμβάνεις το ρίσκο;
Χίλιες φορές να κάνεις την πιο φθηνή ασφάλεια που υπάρχει μόνο με Αστική Ευθύνη.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Υπάρχει και η επιλογή να συμπληρώσεις Υπεύθυνη Δήλωση με τα πλήρη στοιχεία σου και το γνήσιο της υπογραφής, με την οποία θα απαλλάσσεις τον πωλητή και την ασφαλιστική του εταιρία από την υποχρέωση ασφάλισης του συγκεκριμένου οχήματος και θα αναλαμβάνεις ο ίδιος την ευθύνη αποζημίωσης για ότι ζημιές προκληθούν από το συγκεκριμένο όχημα. Αναλαμβάνεις το ρίσκο;
Χίλιες φορές να κάνεις την πιο φθηνή ασφάλεια που υπάρχει μόνο με Αστική Ευθύνη.
Καλο αυτο για αμα θες να παραδωσεις πινακιδες.
-
Εγω πάντως που το εδωσα στην αντιπροσωπια σαν προλαταβολη απλα διεκοψα την τωρινη (δεν μου ζητησαν τιποτα) και μαλιστα θα μου στειλουν και κατι ρεστα πισω λογο διακοπης και οταν ερθει το αλλο το ξανακανουμε ασφαλιση...
-
Καλησπέρα, όταν δίνει κάποιος για ανταλλαγή το αυτοκίνητό του σε έμπορο- αντιπροσωπεία από όπου θα πάρει το καινούριο αυτοκίνητο πως φεύγει απο το όνομά του το παλιό όχημα, μου είπαν ότι κόβουν ένα τιμολόγιο, με τον τρόπο αυτό το αυτοκίνητο φεύγει από το όνομα του ιδιοκτήτη? αν ο έμπορος το έχει ένα χρόνο απούλητο στο υπουργείο δεν φαίνεται η άδεια και στον προηγούμενο ιδιοκτήτη? και κατα πόσο αυτή η διαδικασία καταχυρώνη τον πολίτη που αφήνει για ανταλλαγή το παλιό του αυτοκίνητο?
-
Ο χρήστης galimanis έγραψε:
Καλησπέρα, όταν δίνει κάποιος για ανταλλαγή το αυτοκίνητό του σε έμπορο- αντιπροσωπεία από όπου θα πάρει το καινούριο αυτοκίνητο πως φεύγει απο το όνομά του το παλιό όχημα, μου είπαν ότι κόβουν ένα τιμολόγιο, με τον τρόπο αυτό το αυτοκίνητο φεύγει από το όνομα του ιδιοκτήτη? αν ο έμπορος το έχει ένα χρόνο απούλητο στο υπουργείο δεν φαίνεται η άδεια και στον προηγούμενο ιδιοκτήτη? και κατα πόσο αυτή η διαδικασία καταχυρώνη τον πολίτη που αφήνει για ανταλλαγή το παλιό του αυτοκίνητο?Εκδίδουν δελτίο ποσοτικής παραλαβής του αυτοκινήτου και το κόβουν στα στοιχεία σου (ως αποδεικτικό ότι τους παρέδωσες το αυτοκίνητο).
Στη συνέχεια ο έμπορος (εταιρεία) μεταβιβάζει την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στο όνομά του μέχρι να πουληθεί στον νέο ιδιοκτήτη.
Επίσης στο δελτίο παραγγελίας του νέου αυτοκινήτου, πρέπει να αναφέρεται ότι υπάρχει ανταλλαγή παλιού αυτοκινήτου και η αξία του (που αφαιρείται από το καινούριο).
-
για 1300 κυβικά ή 9 φορολογήσιμοι ίπποι,
πόσο είναι το τέλος μεταβίβασης; -
«Άρθρο 11α
1. Τα μέρη που συμβάλλονται στην ασφαλιστική σύμβαση
μπορούν να λύουν αυτήν, οποτεδήποτε, με έγγραφη συμφω−
νία. Η λύση της σύμβασης γνωστοποιείται, με επιμέλεια του
ασφαλιστή, στο Κέντρο Πληροφοριών, που προβλέπεται στο
άρθρο 27β και ισχύει έναντι των τρίτων μετά την πάροδο
δεκαέξι (16) ημερών από τη γνωστοποίηση αυτή.
2. α) Ο λήπτης της ασφάλισης ή ο ασφαλισμένος μπορούν
να καταγγέλλουν την ασφαλιστική σύμβαση, οποτεδήποτε,
με γραπτή δήλωση η οποία επιδίδεται στον ασφαλιστή ή σε
εξουσιοδοτημένο από αυτόν διαμεσολαβητή, επί αποδείξει.
Τα αποτελέσματα της καταγγελίας επέρχονται μετά την
πάροδο τριάντα (30) ημερών από την περιέλευση αυτής
στον ασφαλιστή.Αυτά προβλέπει επι λέξη ο νόμος 3557 για τις ασφάλειες.
Με απλά λόγια,είναι δικαίωμα του ασφαλισμένου,να διακόψει την ασφάλεια όποτε το θελήσει.
Ολα τα άλλα είναι τερτίπια μερικών ασφαλιστικών(προσεκτική επιλογή ασφαλιστή) για να μην επιστρέφουν τα ασφάλιστρα. -
για 1300 κυβικά ή 9 φορολογήσιμοι ίπποι,
πόσο είναι το τέλος μεταβίβασης;Το starlet p80 νομίζω είναι 1332cc στην άδεια.
Αν ναι,για τη μεταβίβαση απαιτείται παράβολο 165ευρώ.
Για οχήματα μέχρι 1299cc απαιτείται παράβολο 135ευρώ. -
γνωρίζει κάποιος τι διαδικασία ακολουθείται όταν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο από τη Χ αντιπροσωπεία και παράλληλα παίρνουν αυτοί το παλιό σου; Λογικά έχουμε 2 μεταβιβάσεις που στη 1 θα είμαι αγοραστής και στην άλλη πωλητής;
Τι πρέπει να κάνω σε αυτές τις μεταβιβάσεις; μπορώ να τους εξουσιοδοτήσω να τα κάνουν όλα αυτοί ή είναι επικίνδυνο; -
απαντω μόνος μου στην ερώτηση μου. Αυτό γίνεται. Κάνω 2 εξουσιοδοτήσεις, σε ΚΕΠ και μεταβιβάζουν και τα 2 αυτοκίνητα. Η απορία μου τώρα είναι πως μπορώ να βεβαιωθώ ότι όντως έκαναν την μεταβίβαση και του παλιού σε αυτούς; Ο πωλητής μου λέει ότι εννοείται ότι θα γίνει κλπ και να μην ανησυχώ.
-
ζήτα τους την άδεια κυκλοφορίας του παλιού αυτοκινήτου να δεις αν σφραγίστηκε από την τοπική διεύθυνση συγκοινωνιών.
-
Kαλημέρα παιδιά,
Μια ερώτηση:
Έκανα προχθές μια εγχείρηση στο πόδι μου (χιαστούς) και είμαι με τις πατερίτσες,παράλληλα είχα βάλει στην αγγελία ένα παπάκι που έχω.
Προέκυψε ενδιαφέρον για αυτό και θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να κάνει κάποιος φίλος τη μεταβίβαση για μένα και τι χρειάζεται για να γίνει αυτό?
Ευχαριστώ. -
Eξουσιοδότηση σε αυτόν.
-
Βρήκα αγοραστή για το μηχανάκι μου. Ο άνθρωπος είναι απο τη Βουλγαρία και θα το οδηγεί εκεί, οπότε λογικά θα πρέπει να κατατεθούν οι ελληνικές πινακίδες και να βγούν βουλγάρικες. Γνωρίζει κανείς λεπτομέριες σχετικά με ποιό τρόπο θα γίνει η μεταβίβαση?
-
Αυτό δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα...
Θα πρ'επει ΠΡΩΤΑ να γίνει κανονικά η μεταβίβαση στην Ελλάδα όσο το μηχανάκι είναι ακόμα εδώ, την κάνετε και κάπου εκεί ξεμπλέκεις εσύ.
Στην συνέχεια αυτό και αφού είναι πλέον στο όνομά του, το ανεβάζει Βουλγαρία και στην εκεί αρμόδια διεύθυνση το αλλάζει πινακίδες, το οποίο δεν είναι απλό του στυλ 'καταθέτω ελληνικές και βγάζω βουλγάρικες' αλλά το περνάει από τελωνείο και το εκτελωνίζει (απλά απόσο ξέρω το βουλγάρικο τελωνείο δεν ζητάει πολλά λεφτά όπως στην Ελλάδα) . -
Έχω το ίδιο πρόβλημα με αυτό που ανέφερε φίλος σε προηγούμενη δημοσίευση, δηλαδή πούλησα το αμάξι μου και ο ασφαλιστής μου λέει ότι για να διακόψω την ασφάλεια πρέπει να προσκομίσω φωτοτυπία απο το νέο ασφαλιστήριο που έκανε ο νέος ιδιοκτήτης. Από τα κεντρικά της εταιρίας μου είπανε το ίδιο... τι μπορώ να κάνω δεδομένου ότι δεν έχω καμία όρεξη να ψάχνω τον άνθρωπο που αγόρασε το αμάξι για να μου δώσει φωτοτυπία του ασφαλιστηρίου του (έχω χάσει και το τηλέφωνό του). Πάντως αν όντως ισχύει αυτό μιλάμε για μεγάλη ξεφτύλα του κράτους, θα μπορούσαν απλούστατα να ζητάνε πχ κατά την μεταβίβαση από τον αγοραστή μια βεβαίωση ασφάλισης, τι τον νοιάζει τον πωλητή αν και πότε ο νέος ιδιοκτήτης θα κάνει ασφάλεια στο αμάξι;
-
Δυο ερωτησεις:
1.Ισχυει οτι πλεον για αγορα μεταχειρισμενου απαραιτητη ειναι η πληρωμη των τελων κυκλοφοριας ΜΟΝΟ του τρεχοντος ετους? Και ας χρωσταει τελη απο προηγουμενα ετη? Και αν οντως ισχυει,ο καινουριος ιδιοκτητης παιρνει καποια βεβαιωση-υπευθ.δηλωση η κατι αλλο που να επιβεβαιωνει οτι δεν εχει ουδεμια σχεση με προηγουμενα χρεη του αυτοκινητου και οτι αυτα αφορουν αποκλειστικα τον(η τους)προηγουμενους ιδιοκτητες,η δε χρειαζεται γιατι αυτο'εννοειται'?
2.Ισχυει αυτο που γραφτηκε παραπανω οτι δεν μπορεις στην Ελλαδα να αγορασεις ΙΧ η επαγγελματικο εως 3500kgr για ανταλλακτικα? (-ασχετο απο το πρωτο ερωτημα) -
Σε ότι αφορά το (1), έχω την εντύπωση ότι για να πάρεις το σήμα μιας χρονιάς πρέπει να έχουν πληρωθεί τα τέλη ΟΛΩΝ των προηγουμένων ετών. Μόνη εξαίρεση αποτελούν τα έτη κατά τα οποία είχαν κατατεθεί προσωρινά (ή μη) οι πινακίδες.
-
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης