-
Ολοι πρέπει κατ'αρχήν να προσέξουμε να μην ξεφύγιε το θέμα!!
Η Αμερική παίρνει μέτρα,όπως και κάθε άλλη χώρα,σχετικά με την ασφάλειά της...όπως αυτή την καταλαβαίνει!!
Παράδειγμα...αν πάς με την κοπέλλα σου στο Seattle...πρέπει να περιμένεις πριν την κίτρινη γραμμή...δύο μέτρα απο τον αστυφύλακα..ακόμα και αν είσα αρραβωνιασμένος!!...Νόημα??!!..Δεν ξέρω, αλλά δεν έχει και καμμιά σημασία!!
Τα δακτυλικά αποτυπώματα και όλα τα υπόλοιπα είναι για την δημιουργία βάσεων δεδομένων,απο όπου θα μπορούν να εχουν συγκρίσιμα στοιχεία σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο σε τόπο εγκλήματος.
Και η χώρα μας δυστυχώς,δεν θεωρούν οτι προσφέρει τα εχέγγυα για τέτοιου είδους πληροφόρηση.
Μην κρίνετε τι κάνουν οι ΗΠΑ...αλλά τι κάνουμε εμεις!!Η διαδικασία έκδοσης διαβατηρίου είναι απλή πλέον και θα γίνει απλούστερη.Αλλά η Ελλάδα εχει ακόμα υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για τις ΗΠΑ!
Επαναλαμβάνω την παράκληση για προσοχή!!!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην το κάνουν αυτό οι Αμερικάνοι. Από το 1990 πάει αυτή η υπόθεση της βίζας για τους Έλληνες και όλο θα πάψουν οι κατά τόπους Νομαρχίες να
εκδίδουν διαβατήρια (και όλοι ξέρουμε πως εκδίδονται τα διαβατήρια στην Ελλάδα) και όλο τα ίδια. Δεν νομίζω ότι
οι από τον Ατλαντικό είχαν σκοπό να βλάψουν την Ελλάδα. Απλά για όσες χώρες υπήρχε το καθεστώς τις βίζας έθεσαν και όρο ως προς τη δακτυλοσκόπηση. Αν έχουμε τα κότσια ας κάνουμε και εμείς το ίδιο στους Αμερικάνους. Αλλά όχι τώρα ιταμή η κίνηση των Αμερικάνων που στην Ελλάδα για να βγάλεις διαβατήριο πρέπει να πας στο κοράκι και να του δώσεις μπαχτσίσι για να λαδώσει τον εκάστοτε ελαιοσυντήρητο δημόσιο ξήστη και να εκδώσει το διαβατήριο και αυτό να το θεωρούμε εμείς ότι είναι safe. Εδώ ο μεγάλος φοβερός και τρομερός Πάσαρης κυκλοφορούσε στην Ρουμανία με Ελληνικό Διαβατήριο που δεν ήταν πλαστό και είχε εκδοθεί από την Νομαρχία Δράμας.Αν ο Πάσαρης και κάθε απλός Πάσαρης μπορεί να πάρει διαβατήριο όταν τον κυνηγάνε όλα τα σώματα ασφαλείας τώρα
φταίει ο Αμερικανός που μας θεωρεί αναξιόπιστους. Αν με τις
νομότυπες διαδικασίες θέλεις 10 μέρες για να βγάλεις διαβατήριο και κάποιοι παρακάπτοντάς τις διαδικασίες σου
βγάζουν διαβατήριο σε 48 ώρες εσάς δεν σας θορυβεί λίγο το θέμα. Εμένα πάντως τη τελευταία φορά που βρέθηκα εκεί με
τι βίζα από την Πρεσβεία και βλέποντας συναδέλφους μου
από άλλες χώρες τις ΕΕ να περνούν έτσι με ενόχλησε αφάνταστα. Τότε όμως κανένα από τα κανάλια δεν μίλαγε
για το ότι οι Ελλήνες θέλουν ακόμα βίζα για το Αμέρικα
και πρέπει να απαντούν σε ερωτήσεις του στυλ (Είστε
Τρομοκράτης, έμπορος ναρκωτικών, όπλων κλπ.) αλλά τώρα που πλησιάζουν εκλογές και πρέπει να στηρίξουμε την ανεξάρτητη Ελληνική Εξωτερική Πολιτική (με τους 2 μονομάχους Αμερικανοτραφείς και με τον 1 κατά 50% αμερικάνο πολίτη και
με citizenship) το κάνουμε θέμα???Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι Αμερικάνοι είναι καλύτεροι από εμάς και καλά μας κάνουν. Και αυτοί πολλές φορές είναι παιδιά κουμπία και έχουν και χειρότερα ευτράπελα αλλά δεν μπορείς να στερήσεις σε καμία χώρα το δικαίωμα της άμυνας είτε λέγεσαι Bush (γιατί να μην έχει πυρηνικά το Ιράκ και να έχει το Ισραήλ??) είτε λέγεσαι Παπαδόπουλός ...
Συμφωνώ απόλυτα .
Ας κοιτάξουμε πρώτα τι συμβαίνει στη χώρα μας και μετά κρίνουμε τους άλλους.Καί ίπως έγραψε ο ililias
....Και αφού αυτή τη μη-Κυβέρνηση εγώ την ψηφίζω, με ποιόν να τα βάλω; -
Ρε παιδια ο Gavriil που ειναι ???
-
[list:1938e0tg]Προς φιλοαμερικανους:[/list:u:1938e0tg][list:1938e0tg]Ποσες πτωσεις-δυστυχηματα-νεκρους ειχε σε ολο την ιστορια της η Ολυμπιακη(ναι αυτη η αθλια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ κρατικη υπηρεσια) απο τρομοκρατικες ενεργειες η απο βλαβες και ποσες οι αμερικανικες?(με τα τελεια συστηματα τους που εχουν την εντυπωση οτι οποιο μετρο λαβουν εξουθενωνουν καθε κακο ανθρωπινο η τεχνολογικο παραγοντα).[/list:u:1938e0tg][list:1938e0tg]Ας κοιταξουν λοιπον τα προβληματα τους(που οι ΙΔΙΟΙ δημιουργησαν) και ας αφησουν τον καθε λαο με την δικη του κουλτουρα να ζησει οπως νομιζει(ακομα και αφρικανους-μουσουλμανου η οτιδηποτε αλλο)[/list:u:1938e0tg][list:1938e0tg]ΥΓ.Οι απελευθερωτες του Ιρακ, τωρα που το σκεφτομαι, τελευταια πριν την 'χειρουργικη' τους επεμβαση, ειχαν, πραγματι, μια ανυσηχια.'Δεν περναν καλα οι ανθρωποι' ελεγαν, ηταν σε διαρκες αγχος, και εετσι επενεβηκαν για να διωξουν τον κακο μαγο.Ρε δεν παμε καλα λεω γω [/list:u:1938e0tg]
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ρε παιδια ο Gavriil που ειναι ???[list:3oxewv00]Στον κοσμο του[/list:u:3oxewv00]
-
Ολοι πρέπει κατ'αρχήν να προσέξουμε να μην ξεφύγιε το θέμα!!
Η Αμερική παίρνει μέτρα,όπως και κάθε άλλη χώρα,σχετικά με την ασφάλειά της...όπως αυτή την καταλαβαίνει!!
Παράδειγμα...αν πάς με την κοπέλλα σου στο Seattle...πρέπει να περιμένεις πριν την κίτρινη γραμμή...δύο μέτρα απο τον αστυφύλακα..ακόμα και αν είσα αρραβωνιασμένος!!...Νόημα??!!..Δεν ξέρω, αλλά δεν έχει και καμμιά σημασία!!
Τα δακτυλικά αποτυπώματα και όλα τα υπόλοιπα είναι για την δημιουργία βάσεων δεδομένων,απο όπου θα μπορούν να εχουν συγκρίσιμα στοιχεία σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο σε τόπο εγκλήματος.
Και η χώρα μας δυστυχώς,δεν θεωρούν οτι προσφέρει τα εχέγγυα για τέτοιου είδους πληροφόρηση.
Μην κρίνετε τι κάνουν οι ΗΠΑ...αλλά τι κάνουμε εμεις!!Η διαδικασία έκδοσης διαβατηρίου είναι απλή πλέον και θα γίνει απλούστερη.Αλλά η Ελλάδα εχει ακόμα υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για τις ΗΠΑ!
Επαναλαμβάνω την παράκληση για προσοχή!!!
Θεμιτό κάθε χώρα έχει δικαίωμα να κάνει αυτό που νομίζει για να προστατεύσει τους πολίτες της στα πλαίσια των διεθνών συνθηκών. Ναι αυτών που η κυβέρνηση Μπους ( και όχι ο Μπους που για μένα είναι απλός μεσολαβητής ) αψηφά και θυμάται μόνο όταν το θέλει.
Αλλά τι γίνεται με τους Βρετανους μουσουλμάνους που δεν θα ελέγχονται αφού δεν χρειάζονται βίζα εισόδου? Είναι γνωστό σε όλους που γνωρίζουν τα των μουσουλμάνων της Ευρώπης οτι στο Λονδίνο υπάρχουν πολλά τζαμιά που καλλιεργούν τον φανατισμό και τον αντιαμερικανισμό. Ξέρω οι τύποι είναι υπο στενή παρακολούθηση αλλά υπό στενή παρακολούθηση ήταν και κάποιοι από τους αεροπειρατές της 11/9.
Και να ξεκαθαρίσω κατι αντιδρώ στα βιομετρικα δεδομένα και στην αντιμετώπιση μου ως εγκληματία ( έστω και αν η όλη διαδικασία είναι high tech ) και στο οτι δεν γνωρίζω τι θα γίνουν τα στοιχεία μου. Αντίθετα το θέμα με την βίζα δεν με πειράζει καθόλου και σίγουρα θα επισκεφτώ την Αμερική όχι μόνο για να την δώ αλλά και για να επισκεφτώ συγγενείς και ανθρώπους που εκτιμώ. Θα περιμένω να φύγει όμως πρωτα ο Μπους και είμαι σίγουρος οτι θα φύγει σύντομα.
Εννοώ οτι θα χάσει τις εκλογές έτσι -
[list:1jjcul4k]Και κατι ακομα.Η καταρευση της Ρωσιας, που τοσο πολυ ικανοποιησε μερικους διανοουμενους, εφερε αυτα τα αποτελεσματα.(οχι δεν ειμαι κομουνιστης, αν και δεν το βρισκω σε πολιτικα υποδεεστερο σε οποιους ειναι πραγματικοι αγωνιστες-μια φορα και εναν καιρο ηταν τωρα.......).Ολα τα αλλα ειναι μασημενα λογια και σταχτη στα ματια μας[/list:u:1jjcul4k]
-
[moderator]
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ρε παιδια ο Gavriil που ειναι ???Ψάχνει να βρει καμιά Ferrari να βάλει κόντρα με το Acura ή το Nissan του... Ή έπιασε επιτέλους δουλειά και σταμάτησε να μας τα πρήζει.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
....[/quote]
......
Κάποτε ένα πραγματικά σοφό μυαλό είπε:
Οι φτωχοί (οικονομικά) Ελληνες θα παραμένουν πάντα φτωχοί γιατί προσπαθούν να μιμηθούν τους πλουσίους
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:1mx4s3ii]Προς φιλοαμερικανους:[/list:u:1mx4s3ii][list:1mx4s3ii]Ποσες πτωσεις-δυστυχηματα-νεκρους ειχε σε ολο την ιστορια της η Ολυμπιακη(ναι αυτη η αθλια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ κρατικη υπηρεσια) απο τρομοκρατικες ενεργειες η απο βλαβες και ποσες οι αμερικανικες?(με τα τελεια συστηματα τους που εχουν την εντυπωση οτι οποιο μετρο λαβουν εξουθενωνουν καθε κακο ανθρωπινο η τεχνολογικο παραγοντα).[/list:u:1mx4s3ii]Λυπάμαι αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση. Απλά εμείς δεν θέλουμε/μπορούμε να αναμιχθούμε στα ζητήματα των άλλων χωρών και για αυτό δεν γινόμαστε συχνά στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων. Σε διαφορετική περίπτωση νομίζω κανείς δεν μπορεί να διαφωνίσει ότι η χώρα είναι μπάτε σκύλοι αλέστε (ή κάπως έτσι )
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
......
.....
Skullone μην πιάσουμε τα πολιτικά γιατί τότε θα πιάσω και εγώ τα ποδοσφαιρικά! Και είμαι και βάζελος και βρίσκομαι στην πείνα 7 χρονάκια και πάω για το όγδοο!
-
τα πολιτικα μας ελειπαν για να το κανουμε μπαχαλο. Τουλαχιστο ας μην το συγκεκριμενοποιουμε εκφραζοντας προτιμησεις.
Συμφωνω για αυτοσυγκρατησηκαι γω βαζελος ειμαι
-
Λέμε και ξαναλέμε για τους ΗΠΑμερικανούς κλπ.κλπ.κλπ. Αλλά πέρα απο τα άσχημά τους έχουν και τα ωραία τους και που δύσκολα αντιγράφονται. Αφορμή παίρνω απο το χτεσινοβραδυνό ντοκυμαντέρ στην ΕΤ1 για τις ταινίες James Bond, όσοι το είδατε. Ενα απο τα καταπληκτικά ήταν η σκηνή στην ταινία 'Ο Ανθρωπος Με Το Χρυσό Πιστόλι' που ένα αυτοκίνητο εκτινάσεται, κάνει 360 μοίρες περιστροφή στον αέρα και προσγειώνεται κανονικά στις τέσσερεις ρόδες του! Την ταινία αυτή την είχα δεί παλαιότερα και πάντα πίστευα ότι η εν λόγω σκηνή ήταν κινηματογραφικό τρύκ. Αλλά όχι ήταν πραγματική! Μπράβο στην επιδεξιότητα και το θάρρος του οδηγού κασκαντέρ που πέτυχε την σκηνή σωστά και μάλιστα με την πρώτη φορά. Και το μπράβο αυτό πηγαίνει σε κάποιον Αμερικανό! Που είναι άραγε τα δικά μας, τα Ελληνικά τσακάλια με τα μπουριά στις εξατμήσεις και τον σκάστη του τούρμπο? Γιατί να μην ήταν ένας Ελληνας ο κασκαντέρ?
-
Γιατί όπως είπε ο ίδιος έκατσαν και το μελέτησαν... Και έπαψαν να το κάνουν επειδή ήταν πολύ ριψοκίνδυνο, οπότε σκέψου σε άρπα-κόλλα τι αποτέλεσμα θα είχε...
Και ήταν τόσο άρτια η δουλειά που από ότι είπε έκαναν προσομοιώσεις σε υπολογιστή (όταν ξεκίνησε το ακροβατικό, όχι στην ταινία που ήρθε αργότερα)... Καλά, η ταινία δεν είναι του 1970;;;!!! (Πόσο μάλλον το ακροβατικό...) ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ Ο ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ!!!...
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
τα πολιτικα μας ελειπαν για να το κανουμε μπαχαλο. Τουλαχιστο ας μην το συγκεκριμενοποιουμε εκφραζοντας προτιμησεις.
Συμφωνω για αυτοσυγκρατησηκαι γω βαζελος ειμαι
Συμφωνώ και εγώ,
Πιστεύω οτι δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με τα πολιτικά και κυρίως με τους πολιτικούς.Μια από τα ίδια, βάζελος και εγώ!
-
To teleftaio to akousate?
Oi Amerikanoi apagorepsan to na kaneis oures mprosta apo tis toualetes se aeroplana giati to theoroun epikyndino...
Fanatasteite tora faseis mesa se ptiseis 8 kai pleon oron... -
Να πούμε και για το προ-25ετίας ιδιωτικής κατασκευής jet των 110 κιλών? Άστο γιατί κόντευα να τρελαθώ... πίστευε κανένας ότι ήταν αληθινό αυτό όταν είδε την ταινία???
Στο θέμα μας, δεν μας αρέσει αυτό με τα δακτυλικά αποτυπώματα, κάποιοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία χωρών, ΙΣΩΣ να έχουν δίκιο, καλά κάνουμε και το συζητάμε, αλλά τέλος πάντων νομίζω χώρα τους είναι, όπως θέλουν μπορούν να ελέγξουν την είσοδο, όποιος δεν θέλει δεν πάει, δεν είναι υποχρεωτικό.
ΑΛΛΑ είναι τα στραβά, δεν νομίζω ότι αυτό είναι πολύ της ουσίας... και όπως είπα δικαίωμά τους ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ τους να κάνουν ότι θέλουν. -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Γιατί όπως είπε ο ίδιος έκατσαν και το μελέτησαν... Και έπαψαν να το κάνουν επειδή ήταν πολύ ριψοκίνδυνο, οπότε σκέψου σε άρπα-κόλλα τι αποτέλεσμα θα είχε...Και ήταν τόσο άρτια η δουλειά που από ότι είπε έκαναν προσομοιώσεις σε υπολογιστή (όταν ξεκίνησε το ακροβατικό, όχι στην ταινία που ήρθε αργότερα)... Καλά, η ταινία δεν είναι του 1970;;;!!! (Πόσο μάλλον το ακροβατικό...) ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ Ο ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ!!!...
Ακριβώς έτσι είναι Γιώργο. Αυτά είναι που θέλω να επισημάνω. Πρόβλεψη-μελέτη-προγραμματισμός-εκτέλεση. Ενω αντίθετα εμείς (σαν λαός)καθόμαστε και συζητάμε με τις μέρες τις ΗΠΑμερικανικές παρεμβάσεις ανα τον πλανήτη βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα επιτεύγματά τους. Και εμείς τι έχουμε να αντιπαραβάλουμε σε αυτά? Τίποτα, ή μάλον έχουμε την ιστορία μας. Ευτυχώς που οι αρχαίοι μας πρόγονοι φρόντισαν να καθαρίσουν και για τους νεότερους. Δεν είμαι φιλοαμερικανός, αλλά δεν είμαι και τυφλός για να μη βλέπω το τι πετυχαίνουν μέσα απο το κοινωνικο-πολιτικό τους σύστημα, που για εμάς είναι και άδικο, και κατευθυνόμενο και ανελεύθερο ακόμη, με την ένοια του των προσωπικών ελευθεριών. Ενα σύστημα που μπορεί να μην αρέσει, αλλά για αυτούς είναι τέλειο. Κατά τις εορτές των Χριστουγέννων συζήταγα με τον ανιψιό μου που ζεί στο Denver. Απο ότι λοιπόν κατάλαβα και για να μη τα πολυλογώ, το σύστημα εκεί εξασφαλίζει στον πολίτη όλα αυτά που χρειάζεται ούτως ώστε εκείνος (ο πολίτης δηλαδή) να εργάζεται απερίσπαστα προσφέροντας στο γενικό σύνολο.
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
το σύστημα εκεί εξασφαλίζει στον πολίτη όλα αυτά που χρειάζεται ούτως ώστε εκείνος (ο πολίτης δηλαδή) να εργάζεται απερίσπαστα προσφέροντας στο γενικό σύνολο.το σύστημα εκεί εξασφαλίζει στον πολίτη όλα αυτά που χρειάζεται ούτως ώστε εκείνος (ο πολίτης δηλαδή) να μην σκέφτεται, να πιστεύει ότι ζει μια ήρεμη και νορμαλ ζωή, να νομίζει ότι εργάζεται απερίσπαστα προσφέροντας στο γενικό σύνολο.
Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική...
δεν τους κατηγορώ, κι εγώ όταν ζούσα εκεί, νόμιζα οτι ζούσα στον παράδεισο, από τότε που έφυγα και είδα μερικά από τα γεγονότα του εξω-αμερικανικού κόσμου και όχι τα λογοκριμένα ρεπορτάζ των αμερικανικών καναλιών άρχισα να καταλαβαίνω τι πραγματικά γίνεται στον κόσμο...
Νεα Αμερικανικη προκληση.