-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είμαι στην Κρήνη για ποτάκι... Στο διπλανό τραπέζι γιορτάζει Αλεξάνδρα και έχει βγάλει τις φίλες της έξω. Μετά από λίγο έρχεται μια ακόμα κοπέλα, με άξεντ, Ν στο πίσω παρμπρίζ. το παρατάει διπλοπαρκαρισμένο μπροστά στο μαγαζί και μπαίνει και κάθεται. Καλά, εδώ έτσι θα το αφήσεις ρεεεεε, της λένε οι φίλες της. Ε ναι μωρέ, που να ψάχνω τώρα να βρω θέση, με τρελή φυσικότητα.Οπως ειναι γνωστο οι γυναικες αλλα λεν και αλλα εννοουν.Η συγκεκριμενη οδηγος ως Ν εννοουσε πως και να εβρισκε θεση θα μπορουσε να το βαλει αναμεσα σε δυο αυτοκινητα????(κατηγορηματικα οχι)Οποτε ασ το εδω κι αν ερθει κανας μπατσος θα του κανει τα γλυκα ματια και ισως γλυτωσει την κληση.Αμα κανει ομως καμια ζημια σε αλλο αυτοκινητο και την δουν πως θα γλιτωσει????Απλα τα πραγματα
-
Όντως βρίσκουν και τα κάνουν. Η κοπελίτσα γνωρίζει πολύ καλά ότι και τροχονόμος να έρθει, θα κουνηθεί λίγο ναζιάρικα ('μα για ένα λεπτό μόνο το άφησα... ελάτε τώρα... εσείς που είστε καλός....' κλπ) και αποκλείεται να φάει κλήση.
Αν ήξερε ότι με το που περάσει -και θα περάσει σίγουρα- τροχονόμος, θα την γράψει χωρίς να δεχτεί κουβέντα, ΤΟΤΕ και μόνο ΤΟΤΕ θα της γινόταν μάθημα να μην το ξανακάνει.
Στην Ελλάδα δεν πάσχουμε από υπερβολική αστυνόμευση όπως παραπονιούνται πολλά παιδιά εδώ, αλλά από πλήρη έλλειψη της. Τα τελευταία χρόνια ειδικά, η τροχαία έχασε εντελώς την μπάλα. Μας χρειάζεται επειγόντως μια πολιτική zero tolerance στους δρόμους -αλά Guiliani- μπας και βγούμε απ' την ζούγκλα. Μέχρι τότε, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε κοπελίτσες τριπλοπαρκαρισμένες, νεαρούς να έχουν κλείσει λεωφορεία στην στροφή για να πάρουν τσιγάρα, παπάκια να σκοτώνουν αρχαιολόγους στους πεζόδρομους, κίνηση ανάποδα σε μονόδρομους και τον ένα πάνω στον άλλο από το πλάι για να βγουν πρώτοι στο φανάρι. Είναι ένα χάος που μπορεί να καυτηριάζουμε εδώ μέσα, αλλά εξυπηρετεί πολύ κόσμο καθώς ο καθένας επιλέγει να κάνει τις παραβάσεις που τον βολεύουν (π.χ. εγώ με την ταχύτητα) και βαφτίζει ζώα όσους επιλέγουν διαφορετικές. Και το χειρότερο απ' όλα; Κοντεύουμε να το συνηθίσουμε και μόνο όταν γυρίσουμε από το εξωτερικό πλέον συνειδητοποιούμε -και αυτό για λίγες μέρες- πόσο παρανοϊκή είναι η κατάσταση.
-
Οποιος λεει πως υπαρχει υπερβολικη αστυνομευση απλα ειναι αλλου.Δεν υπαρχει καν αστυνομευση και οπου υπαρχει ειναι ελλειπης.
Αυτο με τα παπακια και τους αρχαιολογους το εξηγεις καλυτερα γιατι δεν καταλαβα.Κυνδινευω απο δαυτους???? -
-
Ζώο εγώ που κατέβηκα ΟΛΗ την Αλεξάνδρας με τη μικρή σκάλα των φώτων χθες τη νύχτα κατά τις 4. Το στόρι: έχω σταματήσει στο φανάρι Κηφισίας και Αλεξάνδρας να αφήσω μια φίλη να πάρει ταξί κι εγώ να συνεχίσω για Κολωνό. Περιμένοντας μέχρι να εμφανιστεί κάποιος να την πάρει έχω σβήσει τη μεσαία σκάλα. Όταν ξεκίνησα δε θυμήθηκα να την ανάψω και δεν κατάλαβα ότι πήγαινα με τη μικρή έως ότου έστριψα στην κακοφωτισμένη Ιουλιανού.
-
-
Να τονίσω κ εγώ το θέμα παιδείας από σπίτι κ οικογένεια...
2 μέρες πριν βγαινω από γκουν@@ς Θεσσαλινίκης Μαρτίου με Δελφών.
Ακριβώς μπροστά έχει διάβαση κ ράμπα κ φανάρι...ο νεαρός κάτω των 40
παρκάρει υποδειγματικά ακριβώς πάνω στη διάβαση κ κεντράροντας την ράμπα στη μεσαία του κολώνα ..το ότι βρισκόταν ΚΑΙ στο αντίθετο ρεύμα το θεωρώ λεπτομέρεια..του κάνω νόημα έλεος ενώ παρκάρει κ καθώς κλειδώνει ευγενικά του τονίζω το σημείο που έχει παρκάρει...κ έρχεται η κεραμίδα
Υποδείξεις κ συμβουλές μόνο στα παιδιά σου.είσαι αστυνομικός δειξε μου ταυτότητα...είμαι επαγγελματίας κ κοίτα τη δουλειά σου να κάνω τη δουλειά μου 5 λεπτά θα κάνω..κ εγώ για να πάρω τη σαλάτα διπλοπάρκαρα κ είχα το μυαλό μου μήπως ενοχληθεί κάποιος που έκλεινα....
Αποδείχτηκε πωλητής ή φαρμακάς με leasing τουτου...ίσως για αυτό ήταν χαλαρός για ζημιές φθρές κλήσεις....
αν ανέβαινε στο γραφείο που χτύπησε το κουδούνι είχα πάρει τροχα'ια που έχει κοντα για επώνυμη καταγγελία τουλάχιστον...δεν βρήκε κανένα κ έφυγε αμέσως....
Απογοήτευση γιατί περίμενα περισότερα από κάποιον νέο στην ηλικία...πίκρα γιατί αυτός ίσως έχει παιδιά που θα βρεθούν μπροστά μου αλλά κ στα δικά μας παιδιά...τι να περιμένω για το μέλλον? ψάχνω ελπδοφόρα σημάδια....μάταια...
ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΙΔΕΙΑ......ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΤΣΙΜΠΟΥΣΕ ΚΛΗΣΗ. κ το πιο πιθανό μετά...να έβρισκε κονέ να την κανονίσει
μέσα στη πηχτή βλακεία του εγκεφάλου του θα είχε κ μεγάλη ικανοποίηση για τον τρόπο
που χειρίστηκε το θέμα ..το να τον πλακώσεις είναι το εύκολο .....Πώς μπορείς να του αλλάξεις όμως συμποεριφορά??
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αν ήξερε ότι με το που περάσει -και θα περάσει σίγουρα- τροχονόμος, θα την γράψει χωρίς να δεχτεί κουβέντα, ΤΟΤΕ και μόνο ΤΟΤΕ θα της γινόταν μάθημα να μην το ξανακάνει.
FYI: Στην Πλαστήρα περνάνε τακτικά περιπολικά, μάλιστα το Kalamaria P.D. βρίσκεται εκεί, πάνω από καφετέρια...
το να τον πλακώσεις είναι το εύκολο .....Πώς μπορείς να του αλλάξεις όμως συμποεριφορά??
Μην απορρίπτεις a priori την εύκολη λύση! Καμιά φορά η εύκολη λύση είναι και η αποτελεσματικότερη!
-
Πιτσιρίκος σήμερα στη Γλυφάδα με 50άρι Enduro χωρίς πινακίδες περνάει σφαίρα δίπλα μου ενώ ήμουν σε διασταύρωση σταματημένος λόγω STOP, παραβιάζει το stop και συνεχίζει το δρόμο του. Μετά από 5 λεπτά κι ενώ είμαι σε φανάρι περιμένοντας να βγω στη Βουλιαγμένης, τον βλέπω να έρχεται δίπλα μου πάνω στο μηχανάκι του και μου κάνει νόημα να κατεβάσω το τζάμι. Το κατεβάζω, παρατηρώ ότι είναι ΣΙΓΟΥΡΑ κάτω από 15 χρονών και ακολουθεί ο διάλογος
-Κύριε μπορείτε να μου πείτε πως θα πάω στην Αργυρούπολη; Έχω χαθεί τελείως.
-Ρε συ τέτοια μέρα με βροχή βρήκες να πας τσάρκα σε μέρη που δεν ξέρεις;
-Ε αύριο ανοίγουν τα σχολεία και είπα να ξεδώσω.
-Φαντάζομαι δίπλωμα ούτε καν ε...
-Μπα τι να το κάνω από 10 χρονών οδηγάω! Λοιπόν πως να πάω Αργυρούπολη;
-Θα στρίψεις εδώ αριστερά μπλαμπλα μετά τις εγκαταστάσεις ολυμπιακής θα πας πάνω μπλαμπλα.
-Α νομίζω θυμάμαι, από εκεί κάπου ήρθα οκ
-Πρόσεχε τουλάχιστον στη Βουλιαγμένης, μείνε δεξιά.
-Ναι μωρέ βρουμ βρουμ κζζζζζ
και φεύγει με το άναμα του φαναριούΛίγο πιο κάτω τον βρίσκω στην δεξιά, εγώ πηγαίνοντας στην αριστερή με 80 κι ο πιτσιρικάς να χαροπαλεύει μέσα στο ψιλόβροχο και τον αέρα να κρατήσει ίσιο το 50άρι μηχανάκι με καμιά 60άραχλμ Οι πίσω του έβγαιναν στη μεσαία για να τον προσπεράσουν και ένα δυο ανυπόμονοι του βαρέσανε και μια γερή κόρνα. Εν τω μεταξύ φαινόταν πως δεν ήξερε πού πήγαινε γιατί κοίταγε σα χαμένος όλες τις πινακίδες που έβρισκε.
Με άγχωσε τρελά το πιτσιρίκι αυτό σήμερα. Χωρίς πινακίδες, ασφάλεια, δίπλωμα απολύτως τίποτα, μόνο ένα σαπάκι εντουράκι που ίσα που πήγαινε στο δρόμο. Ήθελα να ήξερα τι σκατά γονείς μπορεί να έχει και τι μυαλό κουβαλάνε Στα ζώα ανήκουν περισσότερο οι γονείς παρά ο μικρός που παίζει τη ζωή του κορόνα-γράμματα πάνω στο δίκυκλο σαπάκι. -
Ο χρήστης Dekouk έγραψε:
κ εγώ για να πάρω τη σαλάτα διπλοπάρκαρα κ είχα το μυαλό μου μήπως ενοχληθεί κάποιος που έκλεινα....
Και μετα μιλάς για έλλειψη παιδείας και να τον πλακώσεις κλπ...
Δηλαδή αυτός @@μούσε την διέλευση των πεζών κι εσύ πετάχτηκες να του την πεις, ενώ είχες γραμμένη στα @@ σου την διέλευση των αυτοκινήτων που εσύ προκαλούσες την ίδια ώρα!!!'Ελεος!!!
-
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην αναγνώριση του σφάλματος και στην γαϊδουρινή συμπεριφορά, φαντάζομαι ότι το κατανοείς αυτό.
-
Δηλαδη ενταξει, διπλοπαρκαρω, δημιουργω κινηση (επιπλεον της υπαρχουσας), αλλα το αναγνωριζω οποτε ολα καλα...
Δεν λεω να κανεις μια βλακεια κατα λαθος στον δρομο -ολοι κατι θα κανουμε- αλλα οταν διπλοπαρκαρεις ΞΕΡΕΙΣ απο πριν οτι ενοχλεις, αλλα το κανεις.
5 λεπτα ο ενας 5 και ο αλλος εις βαρος των υπολοιπων. Αυτο κατανοω. -
Ο χρήστης midnek έγραψε:
Δηλαδη ενταξει, διπλοπαρκαρω, δημιουργω κινηση (επιπλεον της υπαρχουσας), αλλα το αναγνωριζω οποτε ολα καλα...
Δεν λεω να κανεις μια βλακεια κατα λαθος στον δρομο -ολοι κατι θα κανουμε- αλλα οταν διπλοπαρκαρεις ΞΕΡΕΙΣ απο πριν οτι ενοχλεις, αλλα το κανεις.
5 λεπτα ο ενας 5 και ο αλλος εις βαρος των υπολοιπων. Αυτο κατανοω.+10
Δηλαδή εγω που δεν έχω διπλοπαρκάρει ΠΟΤΕ και ψάχνω μια ώρα πάρκινγκ είμαι μ@λ@κ@ς;
Η μόνη φορά που έχω διπλοπαρκάρει είναι σε δρόμους που ΔΕΝ έχει κίνηση, που άνετα χωράνε 2 αυτοκίνητα και πάντοτε μένω μέσα στο αμάξι και περιμένω (σε φάσεις π.χ. περιμένω κάποιον να πάρει κάτι και να μπεί στο αμάξι να φύγουμε).
-
Ένα (ίσως και δύο, ανάλογα πως το βλέπει κάποιος) ζώο το Σάββατο το μεσημέρι στη Λεωφ. Μαραθώνος. Περιμένω πρώτος στην αριστερή λωρίδα σε κόκκινο φανάρι και «έξυπνος» με μαύρη Xsara VTS έρχεται από τη λωρίδα που είναι για να στρίψεις αριστερά και μπαίνει μπροστά μου. Ανάβει το φανάρι και τον προσπερνάω λίγο πιο κάτω. Μετά από λίγο βλέπω 2-3 αυτοκίνητα πίσω κάποιος να «παίζει φώτα». Κοιτάω καλύτερα και είναι ο «έξυπνος» που προσπαθεί να ανοίξει δρόμο ενώ (α) και οι δύο λωρίδες έχουν συνεχή κυκλοφορία και (β) μπαίνουμε σε κατοικημένη περιοχή με κόκκινο φανάρι στα 100-200 μέτρα. Κάποια στιγμή φτάνει και πάλι πίσω μου ενώ με έχει πιάσει κόκκινο. Ανάβει πράσινο, ξεκινάω και παρατηρώ ότι από τον κεντρικό καθρέφτη βλέπω τους καθαριστήρες του και λίγο από το καπό του. Συνεχίζω να επιταχύνω κι αυτός ακόμα εκεί. Οπότε τσιμπάω λίγο το φρένο, τρομάζει και αφήνει χώρο ενώ αρχίζει τα γαλλικά. Με πλευρίζει, αρχίζει να κάνει χειρονομίες, κτλ. Μετά με προσπερνάει, μπαίνει μπροστά μου και κόβει τελείως ακινητοποιώντας μας στη μέση της Μαραθώνος. Καταλαβαίνω ότι είναι μέγας , οπότε βγάζω το κινητό ενεργοποιώ την κάμερα κι αρχίζω να τραβάω. Με βλέπει, απομακρύνεται, ξανακόβει, με πηγαίνει για λίγη ώρα συνοδεία από το πλάι, τελικά κάνει μια απότομη τιμονιά δεξιά κατά πάνω μου για να με τρομάξει και φεύγει.
Σκέφτηκα να τηλεφωνήσω στην τροχαία κάποια στιγμή αλλά αποφάσισα ότι θα ήταν τσάμπα κόπος αφού μέχρι να εμφανιστεί περιπολικό μετά τη Νέα Μάκρη όπου είχαμε φτάσει, αυτός θα είχε εξαφανιστεί.
Αν τυχόν συναντήσετε μια μαύρη Xsara VTS (νομίζω ΧΧΧ-7208, θα δω το απόγευμα το video και θα σας πω), ανοίξτε δρόμο να περάσει εκτός κι αν έχετε ΠΟΛΛΗ όρεξη να ασχοληθείτε μαζί του.
-
3 Ζωα χθες, το 1 εγώ...
Στη μποτιλιαρισμένη Κηφισίας βρίσκομαι στη δεξιά λωρίδα, των 2 λωρίδων λίγο πριν την ανισόπεδη στο Φάρο Ψυχικού και περπατάω με ρυθμούς χελώνας. Ξαφνικά το ρεύμα μου αποκτάει κάποια κίνηση και κινούμαστε με ταχύτητες των 40 χλμ/ωρα. Ζώο πρώτο με Xsara 3θυρη, γαλάζια αποφασίζει να βγει δεξιά από τη λωρίδα μας να περάσει καμιά 3-4 αυτοκίνητα και να χωθεί σφήνα μπροστά μου (όχι τελείως, σταμάτησε ευτυχώς, αλλά έκλεισε το μισό ρεύμα με τη μούρη του). Βλέποντας εγώ τον κίνδυνο, δεν κόβω φοβούμενος μην πέσει κανείς από πίσω αλλά γίνομαι το ζώο 2 και στρίβω σχετικά απότομα αριστερά, παραμένοντας στη λωρίδα μου όμως (στην διπλανή είχε σταματημένα αμάξια). Ζώο 3ο ο μηχανόβιος που έτρεχε με καμιά 60αριά ανάμεσα στις 2 λωρίδες, με είδε να στρίβω και τα είδε όλα. Αλλά δεν ξέρει ότι κάνει μ^@#&κιες τρέχοντας ανάμεσα? Εγώ του ζήτησα συγγνώμη, αν και δεν έφταιγα, και αντί να σηκωθεί να φύγει περίμενε ανάμεσα στα αυτοκίνητα και ζητούσε τα ρέστα από εμένα.Απορία: αν τράκαρα τελικά με το μηχανόβιο, ο Xsara φυσικά δε θα αναγνώριζε τίποτα, αλλά φταίω εγώ που απέφυγα μ&#&κα, παραμένοντας όμως στη λωρίδα μου ή ο μηχανόβιος που έτρεχε ανάμεσα?
-
όπως τα είπε ο φίλος πιο πάνω η Δελφών εκεί έχει 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση κ χρησιμοποιείται αποκλειστικά η μια....χωράνε κ τα διπλά λεωφορεία αν είναι διπλοπαρκαρισμένο κάποιο όχημα...
για να πάρω από το ταχυφαγείο μια σαλάτα για το σπίτι σε εκείνο το σημείο ναι διπλοπαρκάρω...και αν έκανε καυτός το ίδιο θ το αποδεχόμουν πιο φυσικά (υπό προυποθέσεις όμως..).αν δεν βολεύει κ δημιοιυργώ πρόβλημα και εγώ μαζί σου θα παρκάρω όπου βρω όσο μακριά κ αν είναι. μη βιάζεστε να ρίξετε φλειμ....δεν δημιούργηα προκάλεσα επιπρόσθετη κυκλοφοριακή επιβάρυνση....κ φυσικά αναλαμβάνω τις ευθύνες μου κ δεν δικαιολογούμαι..αν κάποιον ενοχλούσα θα έφευγα κ δεν θα το έβαζα απλά πιο κάτω
ίσως γι αυτό το ανάφερα για αυτοκάθαρση.....χαίρομαι που υπάρχουν πολλοί που σκέφτονται κ ενεργούν σωστά κ καλύτερα από μένα
-
Στην Πόντου στο Ελληνικό, παρόλο που τα αυτοκίνητα χωράνε να παρκάρουν και από τις δύο μεριές κανονικά στον δρόμο, όλοι -εκτός από εμένα- παρκάρουν στο πεζοδρόμιο. Παρόλα αυτά, κουτσά στραβά περνούν και οι πεζοί. Με το παρκάρισμα της φωτογραφίας βέβαια περιττό να πούμε ότι ούτε γάτα δεν μπορούσε να περάσει.
-
Τίποτα.
Πατάς κανονικά επάνω στο καπό και στο πέρασμά σου φροντίζεις να αφήσεις και πατημασιές. -
Θα μπλέξει κι ας έχει δίκιο.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Ζώο εγώ που κατέβηκα ΟΛΗ την Αλεξάνδρας με τη μικρή σκάλα των φώτων χθες τη νύχτα κατά τις 4. Το στόρι: έχω σταματήσει στο φανάρι Κηφισίας και Αλεξάνδρας να αφήσω μια φίλη να πάρει ταξί κι εγώ να συνεχίσω για Κολωνό. Περιμένοντας μέχρι να εμφανιστεί κάποιος να την πάρει έχω σβήσει τη μεσαία σκάλα. Όταν ξεκίνησα δε θυμήθηκα να την ανάψω και δεν κατάλαβα ότι πήγαινα με τη μικρή έως ότου έστριψα στην κακοφωτισμένη Ιουλιανού.Και τι έκανες φίλε μου 4 η ώρα έξω;;
Άσε το παθα κάποτε κι εγώ:Έκανα τότε ταξίδια, θυμάμαι είχα γυρίσει όλη την πελοπόννησο (πάνω από 1000χλμ) για να πάρω 32 ευρώ.500μ πριν φτάσω σπίτι μου στην Πάτρα, σταμάτησα στο Λαζαρίδη να φτιάξω ένα κλαταρισμένο ελαστικό.σούρουπο όπως ήταν, ήταν και τα φώτα της πόλης, δεν πήρα χαμπάρι τη μικρή σκάλα.Μετά από 300μ με σταμάτησε μπλόκο και πλήρωσα 31...
απολογισμός:
+32€/1000χλμ
-31€/0,300χλμ
=1€/999,700χλμ
Δε βγαίνει έτσι μεροκάματο
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............