-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Δε χρειάζεται να συνεργαστούν τόσοι πολλοί (δε γίνεται δλδ αλλά τέλοσπάντων).
Μπορείτε να εφαρμόσετε και τη μέθοδο του ροπαλου (είτε κατευθείαν στα δόντια του μοτοσυκλετιστή είτε με εφαρμογή στις ακτίνες του τροχού για άμεση ακινητοποίηση) ή και την παλιά καλή συνταγη που έπιανε στους βαρβάρους του πολέμου άρα γιατί να μην πιάσει και στους βαρβάρους των δρόμων:
Ο --- ---^
8Επίσης, σε περίπτωση που είστε vegetarians και δε σας αρέσει το ψητό κρέας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πίσσα και αμέσως μετά ανεμιστήρα με πούπουλα... το κακό είναι ότι έτσι μολύνετε το περιβάλλον (με πουπουλα) ενώ στην πρώτη περίπτωση θάβετε κατευθείαν το πτώμα και ούτε γάτα ούτε ζημιά (Και η μηχανή με έναν καθαρισμό από τα οργανικά υπολείμματα και ένα βαψιματάκι είναι πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμη, αν και καλύτερα να τη στείλετε σε τρίτες χώρες μπας και ησυχάσουμε κάποια στιγμή από δαύτους_μηχανόβιους ή κατοίκους τρίτων χωρών, ανάλογα με την οπτική σας και τις πολιτικές σας πεποιθήσεις_!!!)...
Προς τι αυτή η ακραία τοποθέτηση Αλέξανδρε;
Γιατί δε μπορώ με τίποτα να πιστέψω πως εσύ όταν φτάνεις στο σταθμό διοδίων προσπερνάς όσους περιμένουν. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Γιατί δε μπορώ με τίποτα να πιστέψω πως εσύ όταν φτάνεις στο σταθμό διοδίων προσπερνάς όσους περιμένουν.Μην το παίρνεις στραβά, Φρανκ...απλώς μου άρεσε το σχεδιάγραμα του φίλου πιο πάνω και σκέφτηκα να προτείνω και τις δικές μου ιδέες. Όχι, δεν κανω σφήνες στα διόδια αλλά όταν ερθει η σειρά μου χρησιμοποιώ όλο το χρόνο μου και το καταφχαριστιέμαι!!
Από την άλλη χέστηκε η φοράδα στ'αλωνι, αν δεις (από την πλευρά της σέλας) τι βλέπω καθημερινά θα πεις ότι όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα (από δίτροχα και τετρατροχα ζώα)...Η αλήθεια είναι ο,τι παλαιότερα σε διώχνανε συχνά, ειδικά αν είχε κίνηση και συγκεκριμένα μόνο οι άντρες ταμίες (προτού μπουν οι μπάρες αυτά) αλλα τότε έπαιρναν πενταροδεκαρες-τώρα ειναι μεροκάματο.
Επίσης, οι μπάρες είναι πολύ επικίνδυνες διότι αν καθυστερήσεις λιγακι, ή όπως ενα φίλος, για να εξυπηρετήσεις το αυτοκίνητο που ακολουθεί κανεις πιο πέρα για να βαλεις τα ρέστα στην τσέπη σου'ρχονται στο κεφάλι και χάνεις το φως σου κανονικότατα! Αλλά ποιος νοιάζεται... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Επίσης, οι μπάρες είναι πολύ επικίνδυνες διότι αν καθυστερήσεις λιγακι, ή όπως ενα φίλος, για να εξυπηρετήσεις το αυτοκίνητο που ακολουθεί κανεις πιο πέρα για να βαλεις τα ρέστα στην τσέπη σου'ρχονται στο κεφάλι και χάνεις το φως σου κανονικότατα! Αλλά ποιος νοιάζεται...
Όταν θα πέσω στην περίπτωση αναβάτη που θα περιμένει υπομονετικά μαζί μου στην ουρά, θα υποστώ τέτοιο σοκ που το μόνο που δε θα περάσει από το μυαλό μου θα είναι να του κορνάρω/φωνάξω επειδή θα κάνει μισό λεπτό παραπάνω να ετοιμαστεί
-
Δεν θα υποστώ κανένα σοκ, απλά θα περιμένω υπομονετικά την σειρά μου, όση ώρα και να χρειαστεί η μηχανή για να πληρώσει. Επίσης, από την στιγμή που ο μηχανόβιος δεν πέρασε την ουρά, έχω πάντα την δυνατότητα να επιλέξω να περιμένω σε άλλο γκισέ. Αυτονόητο μου φαίνεται.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Όταν θα πέσω στην περίπτωση αναβάτη που θα περιμένει υπομονετικά μαζί μου στην ουρά, θα υποστώ τέτοιο σοκ που το μόνο που δε θα περάσει από το μυαλό μου θα είναι να του κορνάρω/φωνάξω επειδή θα κάνει μισό λεπτό παραπάνω να ετοιμαστεί
Τους τελευταίους μήνες λόγω κάποιων μαζεμένων ταξιδιών, έχει τύχει να περάσω με μηχανή από σχεδόν όλα τα διόδια της χώρας: Μάλγαρα, Λεπτοκαρυά, Τέμπη, Μοσχοχώρι, Τραγάνα, Πελασγία, Σχηματάρι, Αφίδνες, Άκτιο-Πρέβεζα, Ρίο-Αντίρριο, Ρίο, Σπαθοβούνι, Νεστάνη, Ισθμός, Ελευσίνα και Αττική Οδός!
Αυτό που προτείνει ο odyssey (έστω και ως αστείο) δεν με αγγίζει γιατί έτσι κι αλλιώς σε εκείνο το σημείο περίπου (φτάνοντας στις τσιμεντένιες λωρίδες) έμπαινα στην ουρά. Σε περιπτώσεις όπως στην Ελευσίνα, απόγευμα εξόδου, προσπέρασα τις τεράστιες ουρές και μπήκα στο προαναφερθέν σημείο γιατί η ζέστη όταν είσαι ντυμένος με φουλ εξοπλισμό και δεν κινείσαι είναι πέρα από ανυπόφορη και φτάνει σε επικίνδυνα σημεία. Σε άλλες περιπτώσεις (λχ. νύχτα) όπου τα πράγματα είναι πιο χαλαρά, περίμενα κανονικά στην ουρά.
Όντως, ο ratanplan έχει δίκιο. Ενώ με αυτοκίνητο μαζεύεις τα ψιλά καθώς τσουλάς προς το ταμείο, ανοίγεις το παράθυρο και απλώνεις το χέρι, με τη μηχανή η διαδικασία είναι πιο χρονοβόρα.
Υπάρχουν όμως τρόποι για να επιταχυνθεί. Αν ταξιδεύεις με συνεπιβάτη, τα χρήματα τα έχει αυτός/αυτή, βγάζει το γάντι και τα μαζεύει καθώς φρενάρεις και πληρώνει. Αν ταξιδεύεις σε γκρουπ, πληρώνει ένας για όλους. Όσο ταξίδευα μόνος, ανέπτυξα μια άλλη μεθοδολογία. Έβγαζα το γάντι κι έψαχνα τα ψιλά όσο περίμενα στην ουρά τα 3-4 τελευταία αυτοκίνητα και αφότου πλήρωνα, πήγαινα λίγο πιο μπροστά και σταματούσα ανάμεσα στις λωρίδες (εκεί που τελειώνει το τσιμεντένιο διαχωριστικό) ώστε να 'μαζευτώ' (ρέστα στη τσέπη, γάντια, κούμπωμα κλπ) με την ησυχία μου χωρίς να καθυστερώ τους από πίσω.Γράφω 'ανέπτυξα' γιατί το σκέφτηκα αυτό στη πορεία, στην αρχή πήγαινα κανονικά. Έλα όμως που μου κακοφαινόταν να καθυστερώ τους άλλους έστω και αν ήταν 'υποχρεωμένοι' να με περιμένουν. (Στο Άκτιο μάλιστα, παρόλο που είμασταν κανονικά στην ουρά 3 μηχανές, ένας από πίσω άρχισε να κορνάρει!)
Οπότε ναι, και 'κλέβω' την ουρά στα διόδια και κάνω στην άκρη για τους άλλους. Δεν είμαι τυπολάτρης και προσπαθώ να κάνω αυτό που είναι ταχύτερο για όλους. Θα μπορούσα να κινηθώ όπως περιγράφει ο D-Jet, τυπικά μεν, ενοχλητικά δε. Μου φαίνεται όμως χειρότερο.
Η αλήθεια είναι ο,τι παλαιότερα σε διώχνανε συχνά, ειδικά αν είχε κίνηση και συγκεκριμένα μόνο οι άντρες ταμίες (προτού μπουν οι μπάρες αυτά) αλλα τότε έπαιρναν πενταροδεκαρες-τώρα ειναι μεροκάματο.
Στα Μάλγαρα ακόμα σε διώχνουν -άντρες και γυναίκες- και αν κάνεις πως σταματάς, σχεδόν θυμώνουν που καθυστερείς την ουρά! TEO rules!
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
:offtopicviii:Oπως σωστα γραφει ο UnHackAble οι γνωστες πανε απο Ριτσωνα και απορω Αλεξ πως δεν εκοψες απο εκει για να ξεμπερδευεις. Λες και δεν το ξερεις το μερος ατιμουληηηηη . Βγαινεις μεν πιο ψηλα στην Ε.Ο. αλλα σταματα-ξεκινα για πανω απο 30' δεν εχει. Ο,τι και να γινει στο συγεκριμενο σημειο ο δρομος δεν φτανει για να διαχειριστει τον ογκο της κυκλοφοριας τις αργιες και απο εκει ξεκινουν ολα. Ας ελπισουμε οτι ο νεος δρομος θα φτιαχτει γρηγορα και (κυριως) δεν θα εχει διοδια. Αλλα αμφιβαλλω...
5 ατομα πηγαμε, μεταξυ των οποιων ηταν ο NitrousVic και ο Vlad.
Αρα ειχαμε 3 αυτοκινητα. Ενα Merc E190 2.3-16V κ ενα Civic TypeR και το Γλαστρακι μου.
Ημασταν μετα απο μπανιο, εγω ειχα καει απο τον ηλιο, το Γλαστρακι παραπονιοταν για δισκο συμπλεκτη και φρενα απο τοτε που φτασαμε στη Στενη με 5η και χειροφρενο αντι για φρενα....
Και θυμηθηκα αργα την γκαβατζα με την ΡιτσωναΑλλα... Χαρηκα το κλεισιμο
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Συνηθως έτσι είναι - κάνουν παραπάνω
Οχι οτι θα είχε διαφορά αν κάναν και λιγότερο όμως, το κομπλεξάρισμα ορισμένων το ίδιο θα ήταν...Γιατι κομπλεξαρισμα;;
Του χρωσταω τιποτα;; Γιατι να μου φαει την σειρα;;;
Στο θεμα με τις μηχανες και τα διοδια απλα κατεβαζω καντηλια σ οποιον μου φαει την σειρα.Στην Α.Ο. ειχα μπει στη λωριδα του e-pass και τσουλοντας προσεξα μιχανη πισω μου, η οποια δεν πληρωσε και περασε μαζι μου.
*Ετσι εισαι;;; 15χιλιαρικα ειχες να δωσεις για το BMW, ψιλα για τα διοδια δεν εχεις;;; *Καλω το 1866 και τον δινω στεγνοτατα.
-Σταθμος Αγιας Παρασκευης, μιχανη με ταδε αριθμο κυκλοφορειας περασε μεσω της λωριδας e-pass χωρις να πληρωσει.
-Το ειδαμε στη καμερα, δεν φαινοταν η πινακιδα, εενημερωνουμε την τροχαια, ευχαρηστουμεε -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Μπορείτε να εφαρμόσετε και τη μέθοδο του ροπαλου (είτε κατευθείαν στα δόντια του μοτοσυκλετιστή είτε με εφαρμογή στις ακτίνες του τροχού για άμεση ακινητοποίηση) ή και την παλιά καλή συνταγη που έπιανε στους βαρβάρους του πολέμου άρα γιατί να μην πιάσει και στους βαρβάρους των δρόμων:
Ο >--- >---^
8 >Επίσης, σε περίπτωση που είστε vegetarians και δε σας αρέσει το ψητό κρέας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πίσσα και αμέσως μετά ανεμιστήρα με πούπουλα... το κακό είναι ότι έτσι μολύνετε το περιβάλλον (με πουπουλα) ενώ στην πρώτη περίπτωση θάβετε κατευθείαν το πτώμα και ούτε γάτα ούτε ζημιά (Και η μηχανή με έναν καθαρισμό από τα οργανικά υπολείμματα και ένα βαψιματάκι είναι πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμη, αν και καλύτερα να τη στείλετε σε τρίτες χώρες μπας και ησυχάσουμε κάποια στιγμή από δαύτους_μηχανόβιους ή κατοίκους τρίτων χωρών, ανάλογα με την οπτική σας και τις πολιτικές σας πεποιθήσεις_!!!)...
Γιατί δε μπορώ με τίποτα να πιστέψω πως εσύ όταν φτάνεις στο σταθμό διοδίων προσπερνάς όσους περιμένουν.@Δι-Γιετ
με έχουν γυρίσει πίσω στην ουρά (με μηχανή) στα διόδια στο τούνελ για Μανχάταν (ΝΥ) το 1983. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ο --- ---^
8Επίσης, σε περίπτωση που είστε vegetarians και δε σας αρέσει το ψητό κρέας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πίσσα και αμέσως μετά ανεμιστήρα με πούπουλα... το κακό είναι ότι έτσι μολύνετε το περιβάλλον (με πουπουλα) ενώ στην πρώτη περίπτωση θάβετε κατευθείαν το πτώμα και ούτε γάτα ούτε ζημιά (Και η μηχανή με έναν καθαρισμό από τα οργανικά υπολείμματα και ένα βαψιματάκι είναι πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμη, αν και καλύτερα να τη στείλετε σε τρίτες χώρες μπας και ησυχάσουμε κάποια στιγμή από δαύτους_μηχανόβιους ή κατοίκους τρίτων χωρών, ανάλογα με την οπτική σας και τις πολιτικές σας πεποιθήσεις_!!!)...
εγώ εξακολουθω να απορώ (κ να ρωτώ) γιατί κανεις νόμιμος 4τροχος δε σιφυλιάζει με τους αλλους 4τροχους που πηγαινουν πάνω απο το οριο, τους προσπερνούν κ τελικά τους κλέβουν κ τη σειρα στη διόδια κ βεβαια βρίσκονται πιο μπροστά στο ενδεχόμενο μποτιλιάρισμα.
αξιο αποριας.
ωστόσο,εάν ο διτροχος περάσει ολη την ουρά κ κανει μια ωρα να πληρώσει, είναι το ιδιο βλακώδες με το να το κανει ο οποισδηποτε καβαλαει οχημα κ δεν ειναι σε θέση να προνοησει.
ενας καλός τροπος ειναι αυτος που λεει ο ζορζ.σταματάς στην ουρα,μαζευεις τα ψιλά κ μετα βουρ στο ταμείο.δε λέω οτι κανουν καλά ή ασχημα οι 2τροχοι,απλά λεω γιατι να νευριάζουμε μοναχα με αυτους.ειναι μονοπλευρο (κι ηλίθιο)
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αυτό που προτείνει ο odyssey (έστω και ως αστείο) δεν με αγγίζει γιατί έτσι κι αλλιώς σε εκείνο το σημείο περίπου (φτάνοντας στις τσιμεντένιες λωρίδες) έμπαινα στην ουρά. Σε περιπτώσεις όπως στην Ελευσίνα, απόγευμα εξόδου, προσπέρασα τις τεράστιες ουρές και μπήκα στο προαναφερθέν σημείο γιατί η ζέστη όταν είσαι ντυμένος με φουλ εξοπλισμό και δεν κινείσαι είναι πέρα από ανυπόφορη και φτάνει σε επικίνδυνα σημεία. Σε άλλες περιπτώσεις (λχ. νύχτα) όπου τα πράγματα είναι πιο χαλαρά, περίμενα κανονικά στην ουρά.
Ακριβώς αυτό ειναι το πρόβλημα, οτι μπορείς έτσι να τους (σας) μπλοκάρεις μόνο για λιγα μέτρα, αλλα αν γίνει σωστά και όλοι προχωράνε κολλητά τοτε η μηχανη δεν θα έχει απο που να μπει στ αυτό το 'τουνελ'.
Τέλος πάντων, ολοι καταλαβαίνουμε πιστευω, οτι το να μας προσπεράσει 1 μηχανή στα διοδια, δεν μας κοστίζει και τιποτα. Το θέμα δεν ειναι ο χαμένος μας χρόνος. Το θέμα ειναι η αγένεια και το 'γαμώτο' της κίνησης απο μέρους του αναβάτη, ο οποίος σιγουρα αν του έκλεβαν την ουρα σε κάποιο ταμείο, θα αντιδρουσε εξίσου άσχημα. Το θέμα ειναι οτι για να λύσεις εσυ το πρόβλημά του μέσου μεταφοράς σου (δλδ καιγομαι απο τον ήλιο, βρέχομαι απο τη βροχή) φορτώνεις ενα αλλο (μικρο) προβλημα σε αλλους που δεν φταίνε στην τελική.Επίσης να πώ οτι δεν κατααλβαίνω τον πανικό που πιάνει ολους τους οδηγους οταν πλησιάζουν διόδια, μια μέρα με κίνηση. Ολοι κανουν ζιγκ ζαγκ, αλλάζουν αποτομα λωρίδες, και επιταχυνουν, λες και θα κερδίσουν την τρομερή μια θέση, η λες και θα βρουν καποιο ταμείο που ειναι αδειο και τους περιμένει.
Ρε μ@λ@κες, κίνηση έχει, σε όποιο γ@μημένο ταμείο και να πάτε, πακέτο θα φάτε, τουλαχιστον μη ρισκάρετε ατύχημα (εχουν πολλάκις κοντέψει να πεσουν πάνω μου)
Το γελοιο ειναι οτι αυτους που βλέπεις να κάνουν έτσι, μπορει μόλις περάσουν, να πηγαίνουν με 100 και αριστερά στον ανοιχτό δρόμο -
Ζορζ, δεν έχει σημασία ότι καίγεσαι/βρέχεσαι, δάλεξες να οδηγείς μηχανή -καλά να πάθεις!
Βασικά, πιστεύω οτι πολλοί θα ήταν πολύ πιο ανεκτικοί σε κάποιες, αγενείς σίγουρα αλλά πολλές φορές αναγκαίες συμπεριφορές των μηχανόβιων, αν είχαν έστω και μικρή εμπειρία απο μηχανές. Εχτές, για παράδειγμα, κολλάει ένα λεωφορείο γιατί ένα ζώο πάρκαρε για '5λεπτάκια' στη γωνία. Η Μπόνυ, αερόψυκτη γαρ, ανεβάζει 130C και σου κάνει εγκαύματα στις γάμπες, εγώ ντυμένος βαριά με κράνη γάντια μποτάκια κλπ άλλους τόσους και καθόμαστε 10 λεπτά κάτω από τον ήλιο αναπνέοντας κατευθείαν NOx και COx από το λεωφορείο... ε, δε θα 'σπρώξεις' λίγο την κυρία που ξύνει τη μύτη της στο γιαρις με το αιρκοντίσιον ακούγοντας μουσικούλα για να ξεφύγεις από το κολαστήριο;
Οχι, θα μου πείτε... είναι αγενές! Επέλεξες να οδηγάς μηχανή-καλά να πάθεις...
(οπότε δεν το κάνεις και στην επόμενη στροφή καβαλάς το πεζοδρόμιο γιατί δε βλέπεις μπροστά σου από τη ζάλη...).Μην είστε τόσο κατιδικαστικοί πάντα! Οι μηχανές πραγματικά προκαλούν ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ προβλήματα... (και στα διόδια που λέτε, η αναλογία είναι 1/100, αυτοί σας πείραξαν; Οι 100δες χιλιάδες μπανιαριστών που βγαίνουν σαν τα ζώα κάθε σ/κ για να πλατσουλίσουν στη λάσπη και οδηγούν ξεβράκωτοι με την ταυτότητα στο στόμα και τα 14 ξεβράκωτα και αυτά παιδιά τους σκόρπια στο πίσω κάθισμα δε σας ενοχλούν;; Οι ζιγκζάκηδες πριν τα ταμεία που γυρνάνε 5 λεπτά μέχρι να αποφασίσουν ποιο τους κάνει; Οι άλλοι που βγαίνοντας από το ταμείο μέχρι να κλείσουν το τζάμι_για να μη χαθεί η ψύξη_ πάνε λες και έχουν κατεβάσει μισο κιλό ούζο γιατι πρέπει να το κοιτάνε το τζάμι, ώστε να βεβαιωθούν οτι έκλεισε καλα!! ; )
JBT, στα τουνέλια πηγαίνω ακριβώς (καρφί) με 90Km/h, στο όριο δηλαδή. Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ αυτοκίνητο ΙΧ που να κινείται με αυτή την ταχύτητα παρα μόνο ΕΛΑΧΙΣΤΑ φορτηγά.
Αυτό γιατί δε σας νοιάζει; Τη σειρά σας στα επόμενα διόδια δεν παίρνουν και αυτοί; -
Να θυμίσω την ηλίθια συνήθεια να μπαστακώνονται κάποιοι πρώτοι στο φανάρι, πιο μπροστά και από τη διάβαση ή πάνω σε αυτή (μην έχοντας ορατότητα στο φανάρι φυσικά), εμποδίζοντας τους πεζούς και καθυστερώντας όλους τους υπολοίπους όταν ανάψει πράσινο?
Μ'αρέσει κιόλας που τους βλέπεις σαν ΖΩΑ να χαζεύουν (καθότι οι περισσότεροι και χωρίς κράνος) και δεν έχουν το νου τους αν άναψε ή όχι το φανάρι. Μόλις πάρουν χαμπάρι και ξεκινήσουν τους βλέπεις να πάνε σαν τα σαλιγκάρια σερνόμενοι στον άδειο δρόμο, και έτσι και τους περάσεις γρήγορα από δίπλα, θίγονται κιόλας και σου ζητούν και τον λόγο που τους προσπέρασες και τους έβαλες σε κίνδυνο.
Είναι ή δεν είναι καραγκιόζηδες αυτοί? Δημιουργούν ή όχι προβλήματα? Η όποια καθυστέρησή τους όταν μπαστακώνονται μπροστά σε φανάρι, σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος ισοδυναμεί με το να προλάβουν να περάσουν το φανάρι 2-3 αυτοκίνητα επιπλέον, τα οποία δεν προλαβαίνουν λόγω των αργών αντιδράσεων των μοτοσυκλετιστών (κυριώς αυτών με τα παπιά).
-
Φυσικά και είναι ζώα(αν και τα αυτοκίνητα καθυστερούν και χαζεύουν εξίσου, δεν είναι δα και τραγικό!).
Από την άλλη 2 φορές πιο ζώα είναι οι ΙΧ wannabe μηχανάκηδες που αν αφήσεις λίγο χώρο σφηνώνονται ανάμεσα στα άλλα ΙΧ και μηχανές λες και θα καταφέρουν τίποτα. Στραγγαλίζουν την κυκλοφορία χωρίς να κερδίζει κανείς και τίποτε (πέρα, ίσως, από τους βενζινάδες και τους μηχανικούς μοτοσυκλετών). Να μην πω για αυτούς που κάνουν '5λεπτάκια μωρε' κλείνοντας όλη τη Καλλιρόης π.χ. ...
Επίσης αυτοί που ενώ είσαι μπροστά τους έρχονται και κάθονται δίπλα σου επειδή έχει χώρο (εμένα μου έχει κόψει το παπούτσι βιαστική νταλίκα στο ποτάμι πριν χρόνια-αν δεν προλάβαινα να μαζέψω τα δάχτυλα θα μου τα έπαιρνε και αυτά!!!!!!). Το 75% δε των ΙΧδων οταν ξεκινούν δείχνουν το ταλέντο τους στο κοσκίνισμα! Τους έχουν πει οτι όταν κουνάς πέρα δώθε το τιμόνι στην επιτάχυνση πάει πιο γρήγορα; Ισως...
Τέλος, τσαντίζεστε όταν σας τρώνε τη θέση οι μηχανές στα διόδια αλλά τσαντίζεστε επίσης όταν παρκάρουν στη θέση σας, δεν είναι έτσι; Αποφασίστε, ή είμαστε Ιιιβρώπη ή δεν είμαστε. -
Το πηγαίνετε πολύ μακριά και χάνεται η μπάλα (υποθέτω επίτηδες ). Το θέμα είναι σχετικά απλό. Όταν είσαι πιο γρήγορος από εμένα, δεν με ενοχλείς. Όταν υπάρχει σταματημένη ουρά και μπαίνεις από το πλάι μπροστά μου, με ενοχλείς (είτε είσαι μηχανή στα διόδια, είτε αυτοκίνητο στην λωρίδα που στρίβει).
Όταν είσαι με μηχανή πηγμένος στην κίνηση δεν είναι δικό μου θέμα για να σου δώσω λύσεις. Έκανες την επιλογή σου να οδηγείς αυτό το όχημα μέσα στην κίνηση στο Ελληνικό καλοκαίρι και δεν μπορείς να θεωρείς ότι αυτό σου δίνει δικαίωμα να κάνεις οτιδήποτε για να διατηρήσεις τον ρυθμό σου... και να ψύχεις το εργαλείο ( ).
Αναφορικά με το ανέβασμα στο πεζοδρόμιο για να αποφύγεις το κάψιμο από την μηχανή... και ελπίζω να ειπώθηκε μόνο ως (κάκιστο) παράδειγμα.
-
Κάθε πρωί τα ίδια!
Πηγαίνοντας το πρωί στη δουλειά στην Κόρινθο, κινούμαι επί της ΠΕΟ Αθηνών Κορίνθου...
Χαμός και στην επαρχία, μποτιλιάρισμα, μισή ώρα για 20 χλμ, ζέστη, κλιματιστικό το χέρι έξω απ το παράθυρο, ο συμπλέκτης σκληρός, όλα τα αντέχω!
Όμως υπάρχει ένα που με κάνει να θέλω να εκραγώ!!!
Πετυχαίνω σχεδόν καθημερινά ένα βυτιοφόρο, ένα υδροφόρο!Και κανείς δεν προσπερνά!!!Ακόμη κι αν κάνει στάση κάθε 50 μέτρα!
Ο λόγος;;Απλός!Νερό στα δοχεία βάζει μια νεαρά κοπέλα με...ελαφρύ ρουχισμό και αδύνατα πόδια!!
Έλεος!Κανείς δε προσπερνά!Κάθονται πίσω απ το βυτίο και απολαμβάνουν τη...θέα, προσπαθώντας με....τηλεπαθητικές μεθόδους να σηκώσουν λίιιγο ακόμη την ήδη κοντή φούστα!
Κι αυτή η κοπελιά...Ζέστη, δε λέω, αλλά δε βάζει κανένα παντελόνι, καμιά πιο μακριά φουστίτσα να πάμε όλοι στις δουλειές μας;;
(υπόψιν οπτι ΚΑΙ η οδηγός είναι γυναίκα...)
-
Χρήστο, σε παρακαλώ ας μη γινόμαστε ειρωνικοί σε προσωπικό επίπεδο (τα 'εργαλεία' και οι χειρονομίες δε χρειάζονταν, πιστέυω...)
Αν προσέξεις τη διατύπωσή μου, Καβάλημα πεζοδρομίου = πτώση από τη ζάλη στην επόμενη στροφή, δε με κατάλαβες καλά (εντάξει... δεν είναι και ο,τι καλύτερο από πλευράς διατύπωσης, έχεις δίκιο!)...Ξαναλέω, είναι αγενές εκ μέρους μας να 'απαιτούμε' οτιδήποτε στο δρόμο (όσες ρόδες και να έχουμε) και φυσικά δεν είναι δικό σου θέμα να δώσεις λύσεις. Αν θέλεις, ΑΝ λέμε, μπορείς να διευκολύνεις όμως και να ανεβάσεις και το κάρμα σου!
Μόνο κάνε μια προσπάθεια να καταλάβεις τις ιδιαιτερότητες το οχήματος αυτού (πως, για παράδειγμα, κρατάς αποστάσεις από τη νταλίκα; κάτι τέτοιο) χωρίς να εκνευρίζεσαι (ή να φτιάχνεις σενάρια εξόντωσης όπως ο άλλος φίλος πιο πριν)...και σκέψου οτι πολλοί συνάνθρωποί μας βγάζουν το ψωμί τους με τη μηχανή, δεν κατεβαίνουν στο κέντρο για την πλάκα τους, ούτε απο 'επιλογή τους' καβαλουν τη σέλα.Και φυσικά είναι εξίσου αγενές να κάνεις κάτι για να μας κάνεις τη ζωή δύσκολη, από την άλλη (όσο ανέβηκα 'εγώ' στο πεζοδρόμιο άλλο τόσο πάρκαρες για 5λεπτάκια 'εσύ' και έκλεισες το δρόμο-δεν είμαστε όλοι ψυχραιμοι, όπως εδώ, δυστυχώς...) !
Για 'δικαίωμα' δεν έκανα κανέναν λόγο, τουλάχιστον όχι εγώ.
Το ζήτημα είναι πως κάθε μέρα που βγαίνουμε έξω (ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τα κλειστά παράθυρα και το a/c σε υπερωρίες) είναι σα να παίζουμε σε ηλεκτρονικό και αυτό πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Χρήστο, σε παρακαλώ ας μη γινόμαστε ειρωνικοί σε προσωπικό επίπεδο (τα 'εργαλεία' και οι χειρονομίες δε χρειάζονταν, πιστέυω...).Έχεις δίκιο και ζητώ συγνώμη.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Χρήστο, σε παρακαλώ ας μη γινόμαστε ειρωνικοί σε προσωπικό επίπεδο (τα 'εργαλεία' και οι χειρονομίες δε χρειάζονταν, πιστέυω...).
Έχεις δίκιο και ζητώ συγνώμη.
Πόσο καιρό έχω να δω μια αντίστοιχη έκφραση...Ειλικρίνεια και κότσια μαζί.Χρήστο σε κάθε δημοσίευσή σου δείχνεις ότι έχεις αληθινή παιδεία.Πραγματικά το θαυμάζω αυτό
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
:wall:Κάθε πρωί τα ίδια!
Πηγαίνοντας το πρωί στη δουλειά στην Κόρινθο, κινούμαι επί της ΠΕΟ Αθηνών Κορίνθου...
Χαμός και στην επαρχία, μποτιλιάρισμα, μισή ώρα για 20 χλμ, ζέστη, κλιματιστικό το χέρι έξω απ το παράθυρο, ο συμπλέκτης σκληρός, όλα τα αντέχω!
Όμως υπάρχει ένα που με κάνει να θέλω να εκραγώ!!!
Πετυχαίνω σχεδόν καθημερινά ένα βυτιοφόρο, ένα υδροφόρο!Και κανείς δεν προσπερνά!!!Ακόμη κι αν κάνει στάση κάθε 50 μέτρα!
Ο λόγος;;Απλός!Νερό στα δοχεία βάζει μια νεαρά κοπέλα με...ελαφρύ ρουχισμό και αδύνατα πόδια!!
Έλεος!Κανείς δε προσπερνά!Κάθονται πίσω απ το βυτίο και απολαμβάνουν τη...θέα, προσπαθώντας με....τηλεπαθητικές μεθόδους να σηκώσουν λίιιγο ακόμη την ήδη κοντή φούστα!
Κι αυτή η κοπελιά...Ζέστη, δε λέω, αλλά δε βάζει κανένα παντελόνι, καμιά πιο μακριά φουστίτσα να πάμε όλοι στις δουλειές μας;;
(υπόψιν οπτι ΚΑΙ η οδηγός είναι γυναίκα...)
Αν ΔΕΝ παρουσιάσεις αποδεικτική φωτό του εγκλήματος ΔΕΝ σε πιστεύουμε....
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όταν είσαι πιο γρήγορος από εμένα, δεν με ενοχλείς. Όταν υπάρχει σταματημένη ουρά και μπαίνεις από το πλάι μπροστά μου, με ενοχλείς (είτε είσαι μηχανή στα διόδια, είτε αυτοκίνητο στην λωρίδα που στρίβει).αυτο δεν μπορω να το καταλάβω μα το δια.οι παράνομοι δε σε εξοργίζουν δλδ (μιλώ ΜΟΝΑΧΑ για την περιπτωση που εσυ εισαι στο οριο κι οι υπολοιποι το υπερβαινουν) αλλά εξοργιζεσαι με τους 'αγενείς' (γιατί δεν ειναι παρανομο αυτο που κανει ο 2τροχος στα διοδια)
Όταν είσαι με μηχανή πηγμένος στην κίνηση δεν είναι δικό μου θέμα για να σου δώσω λύσεις. Έκανες την επιλογή σου να οδηγείς αυτό το όχημα μέσα στην κίνηση στο Ελληνικό καλοκαίρι και δεν μπορείς να θεωρείς ότι αυτό σου δίνει δικαίωμα να κάνεις οτιδήποτε για να διατηρήσεις τον ρυθμό σου... και να ψύχεις το εργαλείο ( ).
με αυτο συμφωνώ (γενικοτερα σαν στάση ζωης).το θεμα δεν είανι πιστευω ομως οτι βγηκε κανείς να ζητησει τα ρεστα.ειναι απλά θεμα καλης θελησης.
τουλαχιστον εγώ οποτε βλεπω 2τροχο στους καθρεφτες μου,παντα μα παντα του κανω χωρο.ειτε εν κινησει ειτε σταματημένος στην κινηση.να γυρισω λιγο παραπανω το τιμονι,να βαλω την 1η και να κανω άλλα 15 cm πιο πλαγια,δεν μου κοστιζει τπτ.
ίσα ίσα που το κορναρισματάκι και το που σου κάνει ο αλλος σου φτιάχνει τη μερα.
οπως τη μέρα μου τη φτιάχνουν οι πεζοί που σταματώ πάντα να περασουν και με
τι καλύτερο συναισθημα απο αυτο? κ ειμαστε κερδισμενοι ολοι μας.
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............