Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Όταν θα πέσω στην περίπτωση αναβάτη που θα περιμένει υπομονετικά μαζί μου στην ουρά, θα υποστώ τέτοιο σοκ που το μόνο που δε θα περάσει από το μυαλό μου θα είναι να του κορνάρω/φωνάξω επειδή θα κάνει μισό λεπτό παραπάνω να ετοιμαστεί
Τους τελευταίους μήνες λόγω κάποιων μαζεμένων ταξιδιών, έχει τύχει να περάσω με μηχανή από σχεδόν όλα τα διόδια της χώρας: Μάλγαρα, Λεπτοκαρυά, Τέμπη, Μοσχοχώρι, Τραγάνα, Πελασγία, Σχηματάρι, Αφίδνες, Άκτιο-Πρέβεζα, Ρίο-Αντίρριο, Ρίο, Σπαθοβούνι, Νεστάνη, Ισθμός, Ελευσίνα και Αττική Οδός!
Αυτό που προτείνει ο odyssey (έστω και ως αστείο) δεν με αγγίζει γιατί έτσι κι αλλιώς σε εκείνο το σημείο περίπου (φτάνοντας στις τσιμεντένιες λωρίδες) έμπαινα στην ουρά. Σε περιπτώσεις όπως στην Ελευσίνα, απόγευμα εξόδου, προσπέρασα τις τεράστιες ουρές και μπήκα στο προαναφερθέν σημείο γιατί η ζέστη όταν είσαι ντυμένος με φουλ εξοπλισμό και δεν κινείσαι είναι πέρα από ανυπόφορη και φτάνει σε επικίνδυνα σημεία. Σε άλλες περιπτώσεις (λχ. νύχτα) όπου τα πράγματα είναι πιο χαλαρά, περίμενα κανονικά στην ουρά.
Όντως, ο ratanplan έχει δίκιο. Ενώ με αυτοκίνητο μαζεύεις τα ψιλά καθώς τσουλάς προς το ταμείο, ανοίγεις το παράθυρο και απλώνεις το χέρι, με τη μηχανή η διαδικασία είναι πιο χρονοβόρα.
Υπάρχουν όμως τρόποι για να επιταχυνθεί. Αν ταξιδεύεις με συνεπιβάτη, τα χρήματα τα έχει αυτός/αυτή, βγάζει το γάντι και τα μαζεύει καθώς φρενάρεις και πληρώνει. Αν ταξιδεύεις σε γκρουπ, πληρώνει ένας για όλους. Όσο ταξίδευα μόνος, ανέπτυξα μια άλλη μεθοδολογία. Έβγαζα το γάντι κι έψαχνα τα ψιλά όσο περίμενα στην ουρά τα 3-4 τελευταία αυτοκίνητα και αφότου πλήρωνα, πήγαινα λίγο πιο μπροστά και σταματούσα ανάμεσα στις λωρίδες (εκεί που τελειώνει το τσιμεντένιο διαχωριστικό) ώστε να 'μαζευτώ' (ρέστα στη τσέπη, γάντια, κούμπωμα κλπ) με την ησυχία μου χωρίς να καθυστερώ τους από πίσω.
Γράφω 'ανέπτυξα' γιατί το σκέφτηκα αυτό στη πορεία, στην αρχή πήγαινα κανονικά. Έλα όμως που μου κακοφαινόταν να καθυστερώ τους άλλους έστω και αν ήταν 'υποχρεωμένοι' να με περιμένουν. (Στο Άκτιο μάλιστα, παρόλο που είμασταν κανονικά στην ουρά 3 μηχανές, ένας από πίσω άρχισε να κορνάρει!)
Οπότε ναι, και 'κλέβω' την ουρά στα διόδια και κάνω στην άκρη για τους άλλους. Δεν είμαι τυπολάτρης και προσπαθώ να κάνω αυτό που είναι ταχύτερο για όλους. Θα μπορούσα να κινηθώ όπως περιγράφει ο D-Jet, τυπικά μεν, ενοχλητικά δε. Μου φαίνεται όμως χειρότερο.
Η αλήθεια είναι ο,τι παλαιότερα σε διώχνανε συχνά, ειδικά αν είχε κίνηση και συγκεκριμένα μόνο οι άντρες ταμίες (προτού μπουν οι μπάρες αυτά) αλλα τότε έπαιρναν πενταροδεκαρες-τώρα ειναι μεροκάματο.
Στα Μάλγαρα ακόμα σε διώχνουν -άντρες και γυναίκες- και αν κάνεις πως σταματάς, σχεδόν θυμώνουν που καθυστερείς την ουρά! TEO rules!