-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Φίλος με SLK μπαίνει σε άγνωστο βενζινάδικο και επειδή φοβάται για την ποιότητα βενζίνης λέει 'Βάλε 10€', οπότε ο βενζινάς τον ρωτάει 'θα τα χωρέσει;;;'
Πριν δύο περίπου χρόνια βραδάκι ήταν είχα λίγη βενζίνη (πάντα βάζω από δύο συγκεκριμένα πρατήρια) και σταμάτησα σε βενζινάδικο και λέω : βάλε μου 10 ευρώ............
Σε λίγες μέρες στο RX-8 forum κάποιος έγραψε: Γύφτος με Ferrari έβαλε 10 ευρώ βενζίνη...
Είναι κακός ο κόσμος, μη δίνεις σημασία.
Πάντως με 10 ευρώ η 430 δεν πρέπει να βγάζει και πολλά χλμ (καμιά ~30άρα χλμ; ) -
Σιγά ρε παιδιά που ζηλεύουν, σιγά που είναι κακός ο κόσμος.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Φίλος με SLK μπαίνει σε άγνωστο βενζινάδικο και επειδή φοβάται για την ποιότητα βενζίνης λέει 'Βάλε 10€', οπότε ο βενζινάς τον ρωτάει 'θα τα χωρέσει;;;'
Πριν δύο περίπου χρόνια βραδάκι ήταν είχα λίγη βενζίνη (πάντα βάζω από δύο συγκεκριμένα πρατήρια) και σταμάτησα σε βενζινάδικο και λέω : βάλε μου 10 ευρώ............
Σε λίγες μέρες στο RX-8 forum κάποιος έγραψε: Γύφτος με Ferrari έβαλε 10 ευρώ βενζίνη...
Ας ειχα εγω τη Ferrari και ας με λεγαν οπως ηθελαν.Λογικο ειναι να ακους τετοια αφου ζηλευουν
Απλά ακούγεται λίγο κάπως να ακούς έναν τύπο με Ferrari να λέει 'βάλε μου 10€'.
Κατά τα άλλα, γνωρίζοντας γιατί το έκανε (όχι για τσιγκουνιά ), καταλαβαίνεις ότι κι 'εσύ' το έχεις κάνει.Απλά εσύ δεν έχεις Ferrari.ΥΓ:λες και αυτοί που έχουν ferrari δεν είναι άνθρωποι...πρέπει πάντα να ξεχωρίζουν από τους άλλους σε όλες τους τις πράξεις.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το γεμίζω κάθε φορά.
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί κάποιοι βάζουν 10-10 ευρώ και σταματάνε κάθε λίγο και λιγάκι χάνοντας χρόνο και ίσως χρήμα αν βρούνε πιο ακριβή βενζίνη?
Με 10€ κανω 100-120 χλμ και καλυπτω τα χλμ μιας εβδομαδας.
Αν το γέμιζες όμως, σκέψου ότι δε θα έβαζες ξανά βενζίνη για ένα ολόκληρο μήνα!
Άσε που με το fluctuation της τιμής της βενζίνης μπορεί στη τελική να πληρώσεις συνολικά περισσότερα.
Εγω το εχω σχεδον παντα στην ρεζερβα.Δεν ξερω γιατι αλλα μου αρεσει να του βαζω βενζινη ανα 2-3 μερες(βλεπε 10 ευρω).Γενικα αν το εχεις στην ρεζερβα προκαλει καποιο προβλημα στον κινητηρα?Απο κατακαθια και τετοια?
Δεν ξέρω για το δικό σου αυτοκίνητο, πάντως λέγεται ότι τα Vag αν δουλεύουν συνέχεια με λίγη βενζίνη στο ντεπόζιτο τινάζουν την τρόμπα βενζίνης.
Οι σημερινές αντλίες βενζίνης είναι υγρόψυχτες και εμβαπτισμένες στο τεπόζιτο.Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι ψύχεται με τη βενζίνη.Αν πέσει τόσο η στάθμη, ώστε να 'ξεσκεπάζεται' η αντλία, αυτή σταματά να ψύχεται καλά με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να τα παίζει.
Κι εγώ δεν καταλαβαίνω τη λογική του να βάζεις 10-10€ αφού ούτως ή άλλως το αμάξι καίει στάνταρ, 'εσύ' κάνεις στάνταρ χιλιόμετρα, οπότε ούτως ή άλλως θα βάλεις τη βενζίνη.
Συν του ότι την άλλη βδομάδα μπορεί να ανέβει η βενζίνη, οπότε σύ αγόρασες τα ίδια λίτρα με περισσότερα λεφτά ή με τα ίδια λεφτά, λιγότερα λίτρα.Προσωπικά αν μπορούσα να αγοράσω μονομιάς όλη τη βενζίνη που θα έκαιγα όλο το χρόνο, θα το έκανα.Γιατί να με περιμένει η βενζίνη 'μου' στην αποθήκη του βενζινοπώλη και να εξαρτόμαι από αυτόν (πότε είναι ανοιχτός, πότε δεν κάνει απεργία, πότε δεν έχει βενζίνη γιατί ξεπούλησε) και όχι σπίτι μου που να τη βάζω όποτε εγώ θέλω να γεμίσω το τεπόζιτο μου.
Δεν εχεις αδικο
Μαλλον πρεπει να κοψω αυτη τη κακη συνηθειαΑκριβώς έτσι είναι! Είναι πολύ εύκολο να κάψει τρόμπα βενζίνης. Επίσης, αν βάζεις 95άρα, όλα τα σκουπιδάκια πάνε και κάθονται κάτω-κάτω και ίσως δημιουργήσουν πρόβλημα.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
...Ακριβώς έτσι είναι! Είναι πολύ εύκολο να κάψει τρόμπα βενζίνης. Επίσης, αν βάζεις 95άρα, όλα τα σκουπιδάκια πάνε και κάθονται κάτω-κάτω και ίσως δημιουργήσουν πρόβλημα.
Γιατί η 100άρα δεν έχει σκουπιδάκια.
Για να απαντήσω και στο θέμα.
Γεμίζω πάντοτε το ντεπόζιτο, μόλις ανάψει λαμπάκι, ή αρχίσει να ακούγεται η ακουστική ένδειξη σε όποιο δεν έχει λαμπάκι, πάω για γέμισμα. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ας ειχα εγω τη Ferrari και ας με λεγαν οπως ηθελαν.Λογικο ειναι να ακους τετοια αφου ζηλευουν
Απλά ακούγεται λίγο κάπως να ακούς έναν τύπο με Ferrari να λέει 'βάλε μου 10€'.
Κατά τα άλλα, γνωρίζοντας γιατί το έκανε (όχι για τσιγκουνιά ), καταλαβαίνεις ότι κι 'εσύ' το έχεις κάνει.Απλά εσύ δεν έχεις Ferrari.ΥΓ:λες και αυτοί που έχουν ferrari δεν είναι άνθρωποι...πρέπει πάντα να ξεχωρίζουν από τους άλλους σε όλες τους τις πράξεις.
Αχ καταραμενη κοινωνια
-
Γιατί, αν το έκανε από τσιγκουνιά τι θα άλλαζε δηλαδή; Ο ιδιοκτήτης ενός supercar έχει το ίδιο δικαίωμα με οποιονδήποτε άλλο να βάζει όση βενζίνη θεωρεί ότι χρειάζεται, όχι όση θεωρούν οι γύρω του ότι ταιριάζει στο image του αυτοκινήτου.
-
Ε...εντάξει...δεν μπορεί να έχεις αμάξι τάξης 200.000€ και να βάζεις 10-10€...
Είναι τουλάχιστον κάπως αυτό.
Κι αυτό γιατί για να πάρεις ένα τέτοιο αμάξι, πρέπει να είσαι τουλάχιστον large καθώς όπως έχουμε ξαναπει, η αγορά ενός αυτοκινήτου δεν είναι επένδυση (όπως πχ ένα σπίτι) και χάνει καθημερινά την αξία του και μόνο που περνάνε οι μέρες.
Ε...δεν μπορεί δηλαδή από τη μία να είναι large και θα παίρνει ένα πανάκριβο αμάξι και από την άλλη να μου βάζει 10-10€.Στην τελική (όπως έγραψα και πιο πάνω) τα ίδια λίτρα θα βάλεις βενζίνη για να μετακινηθείς.Συνήθως όσοι βάζουν 10-10€ είναι γιατί τα χρήματα είναι περιορισμένα και προτιμούν να ελέγχουν έτσι τα χρήματά τους.Οπότε δεν μπορείς να με πείσεις ότι ένας οδηγός-ιδιοκτήτης ferrari δεν έχει 60-100€ να γεμίσει το τεπόζιτο. -
30 ευρώ σχεδόν πάντα και έχει ο Θεός
-
έχω ακούσει για κάποιους τύπους που έχουν clk και όταν πάνε 1 φορά την εβδομάδα για καφέ ,με εο αμάξι τους φυσικά για να πουλήσουν μούρη, περνάνε από το βενζινάδικο για να βάλουν 10 ευρώ βενζίνη.
βέβαια δεν μπορείς να τους πεις τίποτα... κουμάντο στη ζωή του αυτός κάνει... όχι όμως και να μας το παίζει μέλος κοινωνικής τάξης των παχουλών μισθών...
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
...
Ακριβώς έτσι είναι! Είναι πολύ εύκολο να κάψει τρόμπα βενζίνης. Επίσης, αν βάζεις 95άρα, όλα τα σκουπιδάκια πάνε και κάθονται κάτω-κάτω και ίσως δημιουργήσουν πρόβλημα.
Γιατί η 100άρα δεν έχει σκουπιδάκια.
Για να απαντήσω και στο θέμα.
Γεμίζω πάντοτε το ντεπόζιτο, μόλις ανάψει λαμπάκι, ή αρχίσει να ακούγεται η ακουστική ένδειξη σε όποιο δεν έχει λαμπάκι, πάω για γέμισμα....εξαρτάται που πας βασικά και αν ξέρεις τον βενζινά.
-
Eγω ποτε δεν το γεμιζω γιατι αυ3ανει πολυ το βαρος.
-
30 ευρώ κάθε 4-5 μέρες.....
-
Το γεμίζω, σπάνια το αφήνω να πέσει κάτω από τα 2/6 γιατί με τους βαρεμένους τους φίλους μου, δεν ξέρω που μπορεί να χρειαστεί να πάω.
-
το 19άρι το πάω 45 χλμ ρεζέρβα και μετα βάζω 5 ευρώ κάθε δεύτερη φορά που πάω σχολή, το λαμπάκι είναι μονίμως αναμμένο, το συνήθισα πια..
-
Σχεδόν πάντα και εγώ το γεμίζω... Δεν βρίσκω το λόγο άλλωστε να μην το γεμίσω, αφού την επόμενη θα την πληρώσω και παραπάνω. Και συνήθως δεν πέφτει κάτω από ένα τέταρτο.
-
δεν εχω ποτε πανω μου 80-90 ευρω να το γεμισω αρα 30 μαξιμουμ και πολλα μου ειναι!!
καθε βδομαδα χαλαω 50-60 παντως...ασχετη ιστορια ειχε παει ο πατερας μου ταξιδι προσφατα με το αυτοκινητο μου(s3) και αποφασισε να φουλαρει και του λεει ο βενζινας..
-εχεις να πληρωσεις??
-πως σου φαινομαι? ,λεει ο πατερας...
-εσυ μια χαρα μου φαινεσαι,και το αυτοκινητο ακριβο,αλλα εχεις να πληρωσεις???
-ναι,αλλα γιατι με ρωτας? απαντα ο πατερας (καπως εκνευρισμενος...)
-να,γιατι πολλοι ερχονται με τα ακριβα τους αυτοκινητα και τα ρουχαλακια τους,αλλα οταν ερχεται η ωρα να πληρωσουν δεν εχουν λεφτα..ξερεις ποσα πρεπει να πληρωσεις??
-ναι ξερω,γεμισε το τωρα!
-ενταξει, ο,τι πεις,εγω για αποφυγη παρεξηγησεων το ειπα...πλεον μονο με porsche και πανω να ζηταμε φουλαρισμα
-
Έχει τύχει μπροστά μου το εξής σκηνικό: Πέρυσι το καλοκαίρι, Σάββατο νωρίς το πρωί στο βενζινάδικο της γειτονιάς, σκάει τύπισσα με Land Cruiser (το 5θυρο το τέρας). Εμφάνιση λές και μόλις ξύπνησε, με σορτσάκι και σαγιονάρα κτλ, και φαινόταν οτι το αμάξι δεν είναι το καθημερινό της....
Λέει του βενζινά να το γεμίσει. Γεμίζει αυτος (για την ακρίβεια, γεμιζει, γεμίζει γεμίζει γεμιιιιιιζειιιιι).... χαζεύει εκείνη.
Στο τέλος το αυτοκίνητο πρέπει να πήρε κοντά στα 150 γιούρο, το λέει στην τύπισσα, και εκείνη τα παίζει μιας και είχε μάξιμουμ 50άρικο πάνω της. Κάπου εκεί έπρεπε να φύγω, αλλα την είδα να τηλεφωνεί σε κάποιον, μάλλον για οικονομική ενίσχυση.... -
συνήθως 20-30 ευρώ.
Ποτέ δεν έχω βάλει λιγότερα απο 20, ορισμένες φορές βάζω και 50 αλλά αρκετά αραιά -
Από μηχανικό φίλο που συζητούσαμε το θέμα στο παρελθόν έμαθα ότι καλό είναι το ρεζερβουάρ να είναι πάντα όχι λιγότερο από τη μέση, ειδικά το καλοκαίρι και για λόγους ψύξης... δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί πάλι και κατά πόσο είναι σωστό ή όχι πάντως.
Γεμίζετε το ρεζερβουάρ σας?