-
Κι εγώ είχα ένα πρόβλημα με κάτι μέρες που δεν πληρώθηκαν το 1990 στον κλάδο υγείας μόνο (πλήρωσα 8 ευρώ τώρα) αλλά αυτό έγινε επειδή μηχανογραφήθηκε το ταμείο.
Δεν χρειάζεται προέγκριση για σφράγισμα
Πάντως σου δίνουν κάτι ψιλά για καφέ.
Τα έξοδα της γέννας έχουν ξεφύγει και φταίμε εμείς που τα δίνουμε, φίλος μου πλήρωσε περίπου 2 χιλιάρικα ΜΟΝΟ για βλαστοκύτταρα (θα τα παγώσουν για κάποια χρόνια). Και στα υπόλοιπα φυσικά τον έσκισαν, όχι όσο εσάς (η Θεσσαλονίκη είναι στο 1/3 περίπου των τιμών σας).Τα 8 από τα 11 μέλη των Ταμείων θα τα εγκρίνει ο υπουργός από κατάλογο που θα του δίνουν τα ταμεία (διπλάσιο αριθμό υποψηφίων) μέσα σε 10 μέρες. Αν αργήσουν, θα τα επιλέγει απευθείας ο υπουργός. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνει ότι θέλει ο υπουργός. Το 1% υπέρ του ταμείου ονομάστηκε κοινωνικός πόρος και θα αποφασίζει γι αυτόν ο υπουργός.
Ο σκοπός τους είναι να πάρουν το ταμείο και να γ@μήσουν, να το καταληστέψουν. Γι αυτό δεν υπάρχει μελέτη για το ενιαίο ταμείο, θα γίνουν μετά οι μελέτες - φυσικά, αν γίνουν τώρα θα αποκαλυφθούν τα σχέδια τους.
(έχω κάποια ιδέα του τι γίνεται στις διοικήσεις, είμαι υποψήφιος εδώ και αρκετά χρόνια και συζητάμε με γνωστούς που εκλέγονται στην αντιπροσωπεία).
-
Όπως τα λέει ο Λεωνίδας είναι τα πράγματα ...
Ο υπουργός Απασχόλησης θα κάνει κυριολεκτικά ό,τι γουστάρει...Γιατί λέτε για 11 μέλη? , αφού 13μελές θα είναι το ΔΣ, δείτε το άρθρο 29 όπου και διαφαίνεται σαφώς ότι το ΔΣ είναι υπό τον πλήρη έλεγχο του υπουργού...Επίσης δείτε και το κερασάκι στην τούρτα :
'Αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου δύναται με απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης καιΚοινωνικής Προστασίας μετά από γνώμη του Δ.Σ., να μεταβιβάζονται στον Πρόεδρο ή στα μέλη αυτού ή σε Προϊσταμένους υπηρεσιών του Ενιαίου Ταμείου.'!! στο άρθο 30 παρ. 18...
Και τέλος για να μην έχουμε αμφιβολίες :
«Με απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας τροποποιούνται ή συμπληρώνονται οι διατάξεις των άρθρων που αφορούν τις αρμοδιότητες των Προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων καθώς και τη λειτουργία, τις αρμοδιότητες των Διοικητικών Συμβουλίων, των Διοικουσών Επιτροπών του ΕΤΑΑ και των Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ΟΑΕΕ του παρόντος νόμου», άρθρο 138 παρ. 1
Χρήστο έχεις ακόμα αμφιβολίες για το ποιός θα κάνει κουμάντο?
Υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες διατάξεις,αν θέλεις να δεις :
Άρθρο 135 παρ. 2 : 'Ο Κυβερνητικός Επίτροπος δικαιούται να αναστείλει προσωρινά την εκτέλεση κάθε απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου μέσα σε σαράντα οκτώ (48) ώρες από τη λήψη της, αν κρίνει ότι αντίκειται σε διατάξεις νόμων, διαταγμάτων, κανονισμών και υπουργικών αποφάσεων εν γένει που διέπουν τη λειτουργία του Ταμείου. Η απόφαση δεν εκτελείται μέχρις ότου, μετά από αίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου, αρθεί η διαφωνία με απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, η οποία είναι υποχρεωτική για το Ταμείο'.και τελειωμό δεν έχει...
-
Απαντώ γενικά στα γραφόμενα.
Δεν είναι τόσο εύκολο να κάνει κουμάντο ο εκάστοτε Υπουργός.
Αλλά και αν ακόμα αποφασίσει να καταληστέψει το ΤΣΜΕΔΕ θα τον εμπόδιζε η αυτοτέλεια του?? Αντιθέτως μάλιστα θα αντιμετώπιζε λιγότερα προβλήματα. Το θέμα είναι ότι όταν αφαιρείς χρήματα από ένα ταμείο και δημεύεις ουσιαστικά μέρος περιουσίας μίας ομάδας (δεν βλέπω πως αλλιώς θα δικαιολογηθεί αυτή η κίνηση) τα Δικαστήρια γιατί υπάρχουν? Είναι οι Νόμοι πάνω από το Σύνταγμα και δεν το ήξερα???
Αν μορφωμένοι άνθρωποι δεν μπορούν σε δέκα ημέρες να βγάλουν λίστα με 6 ονόματα τότε είναι άξιοι της τύχης τους (και δυστυχώς και εμείς το ίδιο).
Το βέτο δεν σημαίνει ακύρωση απόφασης. Βέτο είναι το οποίο και έχει προσωρινή ισχύ και για το οποίο σας βεβαιώνω ότι δεν θα εφαρμοστεί πρακτικά ποτέ. Αλλά ακόμα και αν αυτό γίνει
Το πνεύμα του εδώ Ν/Σ είναι πολύ πιο απλό ΙΜΗΟ. Οι Βο(υ)λευτές προσωπικά δεν δίνουν δεκάρα για το ΙΚΑ ή κάθε άλλο ταμείο πέρα από το δικό τους. Απλά νομοθετικά ξεμπλέκουν από κάθε είδος απαίτηση των ταμείων από το Δημόσιο Κορβανά. Καταργείται και το ΛΑΦΚΑ (καλώς κατά τη γνώμη μου), ορίζονται οι λεγόμενοι κοινωνικοί πόροι για τα Ταμεία και καθιερώνεται επιτέλους ο ΑΜΚΑ. Όποιο ταμείο ζήσει καλώς τα υπόλοιπα υπάρχουν και τα ΜΑΤ να λύσουν το πρόβλημα. Η ασπιρίνη προσφέρει πρακτικά άλλα 10 χρόνια ζωής στο σύστημα και το 2018 ας έρθουν οι επόμενοι να το λύσουν...
-
Α να χαθειτε ρε ρετιρεδες....
Το νομοσχεδιο ειναι προς τη σωστη κατευθυνση μιας και καταργει οχι μονο τα ευγενη ταμεια σας αλλα και τη κοινοβουλευτικη διαδικασια.
Τις αποφασεις τις παιρνει ΜΟΝΟΣ του ο υπουργος.Αποφασιζομεν και διατασσομεν.
Οπως τις παλιες καλες εποχες τοτε που κυβερνουσε την Ελλαδα ο πατηρ Μιχαλος... -
Οπως είπε και ο koutsan, είναι πολύ περισσότερο σίγουρο πως θα κάνει κουμάντο ο Υπουργός (άκου 10 μέρες για να εγκρίνει τη λίστα, ούτε να ξυστούν δεν προλαβαίνουν στο ΤΣΜΕΔΕ σε 10 μέρες, όχι να κάνουν λίστα...) παρά ότι θα βελτιωθούν οι (όντως άθλιες ) σημερινές υπηρεσίες, που 'προσφέρει' το ΤΣΜΕΔΕ...
Δυστυχώς οι Κυβερνήσεις (όχι μόνο η σημερινή, και οι προηγούμενες) έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, πως δηλαδή θέλουν το καλό του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, και άρα δεν τους πιστεύω:
- Που είναι τα αποθεματικά των ταμείων ? Σε δομημένα ομόλογα να υποθέσω
- Που είναι το 1% του ΑΕΠ για το ασφαλιστικό σύστημα σύμφωνα με το νόμο Ρέππα ? Οταν για να ξεφύγουν από τα σκατά στα οποία οι ίδιοι έπεσαν με την απογραφή εν μια νυκτί αύξησαν το ΑΕΠ, κατευθείαν βρέθηκαν να χρωστάνε 300 εκατομμύρια παραπάνω στο ασφαλιστικό σύστημα (2.3 δις ετησίως αντί για 2), δηλ. αυτό ακριβώς το ποσό που υποτίθεται θα εξοικονομηθεί με τις ενοποιήσεις. Εν ολίγοις πάνε να εξοικονομήσουν αυτά που χρωστάνε...
- Που είναι τα 6.5 δις της εισφοροδιαφυγής ?
- Που είναι οι αναλογιστικές μελέτες, για να ξέρουμε έσοδα-έξοδα-προσδόκιμο ζωής κάθε ταμείου ? Αν πήγαιναν δύο ιδιωτικές εταιρίες να συγχωνευθούν χωρίς ισολογισμούς και χωρίς business plan οι μέτοχοι θα τους έπαιρναν με τις πέτρες, εδώ γίνονται συγχωνεύσεις δισεκατομμυρίων 'στον αέρα'.
Επί της αρχής λοιπόν δεν είμαι αντίθετος στις ενοποιήσεις, αρκεί να έχουν απαντηθεί ΠΡΩΤΑ τα παραπάνω ερωτήματα. First things first, που λένε...
-
Αν δεν το πήρατε χαμπάρι σιγά σιγά ανοίγει ο δρόμος και μετά από 2-3 χρόνια θα μιλάμε για ιδιωτικά pension funds.
Θα σου λέει το σύστημα πόσα εισφέρεις στο ταμείο σου κάθε χρόνο??
Αν θέλεις κράτησέ τα και καντα ότι θέλεις, αλλά μην ζητήσεις τίποτα από το Κράτος ούτε περίθαλψη ούτε σύνταξη..... και εκεί θα βγούν τα pension funds και θα σηκώσουν το χρήμα και θα κάνουν πιο 'σωστή' διαχείριση.Ένα ασφαληστήριο συμβόλαιο 'Απεριόριστο νοσηλείας σε Ελλάδα και Εξωτερικό' κοστίζει max 3,000 Euro το χρόνο
Υπολογίστε τις εισφορές που καταβάλετε ως εργαζόμενος (μαζί με αυτές του εργοδότη) και δείτε τι απομένει για συναξιοδωτικό!!!! Θα κουφαθείτε με την σύνταξη που θα πάρετε!!!
Εδω αυτά τα λεφτά στα δημόσια ταμεία χάνονται στο δρόμο καθώς τα διαχειρίζονται ΑΣΧΕΤΟΙ τόσο στο κομμάτι των επενδύσεων όσο και στο κομμάτι της περίθαλψης!!!!
-
Αν όμως, Χρήστο, οι ασφαλιστικές εταιρείες κληθούν να αναλάβουν ΣΥΝΟΛΙΚΑ, και όχι επικουρικά, το βάρος της ιατροφαρμακευτικής και συνταξιοδοτικής σου διασφάλισης, αυτά που θα πληρώνεις, σε καμία περίπτωση, δεν θα είναι ΜΟΝΟ €3.000. Θα είναι πολύ πολύ περισσότερα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν όμως, Χρήστο, οι ασφαλιστικές εταιρείες κληθούν να αναλάβουν ΣΥΝΟΛΙΚΑ, και όχι επικουρικά, το βάρος της ιατροφαρμακευτικής και συνταξιοδοτικής σου διασφάλισης, αυτά που θα πληρώνεις, σε καμία περίπτωση, δεν θα είναι ΜΟΝΟ €3.000. Θα είναι πολύ πολύ περισσότερα.Τα απεριόριστα υγείας αυτή την στιγμή τιμολογούνται στα 1,500 - 2,000 το χρόνο ... οπότε η πρόβλεψη των 3,000 έχει μεγάλη δόση ασφάλειας
Ένας εργαζόμενος των 1,000 Euro αυτή την στιγμή δίνει στο ΙΚΑ 4,000+ τον χρόνο τα 3,000 φέυγουν για τα ασφάλιστρα υγείας και τα 1,000 μένουν για σύνταξη.... Αν ασφάλιστρα και αμοιβή εργαζόμενου αυξηθούν με τον ίδιο ρυθμό μετά από 30 χρόνια υπάρχουν στο pool για τον εργαζόμενο - συνταξιούχο ένα ποσό πάνω από 100,000 euro
Σε εργαζόμενο με αρχικό μισθό 2,000 Euro το ποσό θα ανέρχεται σε 500,000 euro
Αυτό πρέπει να καλύψει και σύνταξη και υγεία!!!!
Ο ανατοκισμός του θα καλύπτει την υγεία και από το κεφάλαιο θα καταβάλεται τσουκου τσούκου η σύνταξη!!!!!Αν λάβεις υπόψη οτι έχω κάνει μπακαλική με ακριβό συμβόλαιο υγείας φαντάσου ότι το κόστους ενός ασφαλιστήριου υγείας μειώνεται όσο αυξάνεται ο αριθμός των ασφαλιζόμενων!!
Το ότι δουλέυουν στο εξωτερικό αυτά τα προγράμματα κάτι σημαίνει...............
Τέλος είναι οξύμορο στην χώρα όπου ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ 2,500 ΑΤΟΜΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ και δεν ξέρω τι θα συναντήσω στο δρόμο το τετραήμερο που θα γυρίσω την μισή Πελλοπόνησο να μιλάω για σύνταξη...... Πρώτη προτεραιότητα είναι η ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!!
-
Γιατι να μην γινει συζητηση για ολο το ασφαλιστικο εδω;
Τελοσπαντον.
Ενες θειος μου πηρε συνταξη ΤΣΜΕΔΕ πριν 2-3 χρονια. Εφαπαξ; Καπου 2000ευρω. Μαλιστα, μετα απο 30 τοσα χρονια τόσα του εδωσαν. Υπολογιστε τα χρηματα που εδινε ανα εξαμηνο στο ταμειο τοσα χρονια. Απαραδεκτο. Ετσι ειναι τα υγιη ταμεια; Αν ειναι ετσι τοτε καλυτερα να πανε αλλου. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Τελοσπαντον.
Ενες θειος μου πηρε συνταξη ΤΣΜΕΔΕ πριν 2-3 χρονια. Εφαπαξ; Καπου 2000ευρω. Μαλιστα, μετα απο 30 τοσα χρονια τόσα του εδωσαν. Υπολογιστε τα χρηματα που εδινε ανα εξαμηνο στο ταμειο τοσα χρονια. Απαραδεκτο. Ετσι ειναι τα υγιη ταμεια; Αν ειναι ετσι τοτε καλυτερα να πανε αλλου.Στα 55 βγήκε ο Θείος σου?
Ο πεθερός μου που βγήκε στα 65 πήρε ένα σημαντικό ποσό και είναι του ίδιου ασφαλιστικού....
Εν πάσει περιπτώσει κοντός ψαλμός αλληλούια.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Τελοσπαντον.
Ενες θειος μου πηρε συνταξη ΤΣΜΕΔΕ πριν 2-3 χρονια. Εφαπαξ; Καπου 2000ευρω. Μαλιστα, μετα απο 30 τοσα χρονια τόσα του εδωσαν. Υπολογιστε τα χρηματα που εδινε ανα εξαμηνο στο ταμειο τοσα χρονια. Απαραδεκτο. Ετσι ειναι τα υγιη ταμεια; Αν ειναι ετσι τοτε καλυτερα να πανε αλλου.Στα 55 βγήκε ο Θείος σου?
Ο πεθερός μου που βγήκε στα 65 πήρε ένα σημαντικό ποσό και είναι του ίδιου ασφαλιστικού....
Στα 65 βγηκε. Κερατάδες μαϊμούνια ολοι εκει στο ΤΣΜΕΔΕ. Οι ιδιοι μετα ξεσηκωνουν τον κοσμο οτι το κρατος θελει να τους φαει τα λεφτα. Τί τα κανουν τα λεφτα που παιρνουν απο τους μηχανικους; Ασε μην απαντησω καλυτερα...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Τελοσπαντον.
Με 35 χρονια ειναι περιπου 20Κ αν θυμαμαι καλα. Στο δημοσιο τα 3πλασια.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Τελοσπαντον.
Mου αρεσει μετα που βγαινουν ολα τα κομματα και μιλανε για ΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ αλλα βγαινουν στους δρομους μολις παει να γινει κατι προς αυτη τη κατευθυνση. Και μη νομιζετε. Μεθαυριο που ενα αλλο κομμα κυβερνηση θα παει να κανει κατι για το ασφαληστικο τα ιδια που γινονται τωρα θα γινουν, απεργιες, πορειες κλπ κλπ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
....-
Αν σε 10 ημέρες δεν μπορούν να στείλουν λιστα με 6 ονόματα το πρόβλημα μας είναι ο Υπουργός ή οι ανίκανοι που έχουμε στο ταμείο?
-
Δομημένα ομόλογα. Το θέμα έχει κλείσει και μάλιστα και πολιτικά. Το ζήτημα όμως είναι που ήταν οι Διοικήσεις των Ταμείων όταν έβγαινε το ομόλογο? Αν δεν έχουν την ικανότητα να διαβάσουν τι λέει τι συζητάμε? Αν πιέστηκαν να υπογράψουν μας ενοχλεί τώρα που ο Υπουργός θα ελέγχει?? Αφού ήδη ελέγχει! Και καλά φταίει η Κυβέρνηση (άλλο αν επανεξελέγει) για το γεγονός ότι γνώριζε ότι τα ομόλογα θα τα πάρουν τα ταμεία!! Οι Διοικούντες των Ταμείων όμως βρέθηκαν υπόλογοι??? Αν γελάστηκαν δείχνει ότι είναι εντελώς ανίκανοι και πρέπει να τους δείξουμε την πόρτα. Αλλιώς ας μην μιλάμε για αφαίρεση αρμοδιοτήτων απλά για αφαίρεση του φερετζέ που έκρυβε την πραγματικότητα.
-
Αν πίστεψες έστω και μία στιγμή ότι το Δημόσιο θα έδινε το 1% του ΑΕΠ έκανες λάθος και με συγχωρείς. Ο Ρέππας σοφά προέβλεψε το 1% μέσα σε βάθος 5ετίας γιατί γνώριζε ότι δεν θα τα έδινε ποτέ γιατί δεν θα ήταν Κυβέρνηση. Ως το τέλος του 2008 η εισφορά του Δημοσίου ανέρχεται σε 12 δις ευρώ. Το κράτος θα πρέπει φέτος να καταλάβει ένα ποσό περί τα 6 δις ευρώ. Λογιστικά θα μπορούσε πολύ άνετα να καλύψει την προσφορά του με ένα ωραίο 5ετές ομόλογο με επιτόκιο Euribor όπως έκανε και με τις Φαρμοκοβιομηχανίες. Αν το κάνει όμως μην σε ενοχλήσει μετά η +1 μονάδα στο Φ.Π.Α. (Κοινωνικούς πόρους τους λέμε...). Πλήρωνε δηλαδή εσύ Αγρότη πχ. για να πάρει σύνταξη ο Υπάλληλος της ΤτΕ....
-
Εισφοροδιαφυγή. Όταν ακούω κάποιον να λέει ότι δούλευε 40 χρόνια και πήρε σύνταξη από το ΙΚΑ 400 ευρώ γνωρίζω ότι ο συγκεκριμένος έχει εισφοροδιαφύγει γιατί είναι νομοτελειακά αδύνατο με 12000 ένσημα να έχεις σύνταξη 400 ευρώ. Προσφάτως στα 61 του χρόνια ένας τεχνίτης (οικοδόμος) στο έργο που είμαι με 10000 ένσημα (τα μισά βαρέα) βγήκε στη σύνταξη. Ποσό σύνταξης: 1180 Ευρώ!!! Η εισφοροδιαφυγή δεν έχει να κάνει μόνον με τον εργοδότη αλλά και με τον εργαζόμενο. Όταν αυτός λέει ναι να μοιραστούμε το ένσημο βάζει ταφόπλακα στο δικό του μέλλον. Ειδικά όταν τα χρήματα αυτά οδηγούνται σε κατανάλωση και όχι σε αποταμίευση. Αν τα φάει στις @ουτάνες και στα μπουζούκια δεν του φταίνε οι άλλοι να τον πληρώνουν. Δικαιωμά του να υποθηκεύει το μέλλον του κάποιος αλλά δικαίωμα μας να του πούμε τότε να πάει να @@μηθεί αν κάτι στραβό του συμβεί. Τα καρκινώματα το σώμα τα σκοτώνει δεν τα προστατεύει. Και καλώς ή κακώς όσο καρκίνωμα είναι οι εργοδότες που κλέβουν άλλο τόσο είναι και οι συνεργοί τους στο έγκλημα. Όταν πληρώνεις γρηγορόσημο για να γίνει η δουλειά σου, όταν λαδώνεις τον εφοριακό, τον υπάλληλο της πολεοδομίας και όταν λαδώνεσαι δεν σου φταίει το κράτος ή η κοινωνία. Το κράτος είμαστε εμείς. Αν το κοινό είχε μηδενική ανοχή πολλά δεν θα ήταν έτσι όπως είναι. Αν αντί για φακελάκι στην πολεοδομία-εφορία κ.λπ. του έστελνες την αστυνομία (να τον πιάσει στα πράσα), αντί για πελατειακή σχέση με τον Βουλευτή είχες μία σχέση ελέγχου τότε τα πράγματα δεν θα ήταν έτσι. Η εισφοροδιαφυγή ταιριάζει στον Έλληνα και στον Μεσόγειο γενικότερα (η Ιταλία και η Ισπανία κλασσικά Ευρωπαϊκά δείγματα) και θέλουμε δεν θέλουμε υπάρχει και θα υπάρχει. Πρακτικά για κάθε 3 μεροκάμματα ακόμα 1 εκτελείται στη μαύρη και αν δεν αλλάξει η νοοτροπία μας δεν πρόκειται ποτέ να διορθωθεί η κατάσταση. Τώρα εκφράσεις 'που είναι τα μεροκάματά μας' από τα λαμόγια που πρώτοι μοιράζονται τα ένσημα με τον εργοδότη, από αυτούς που προσφέρουν μετά τα 50 που βγήκαν σε πρόωρη σύνταξη μαύρη ανασφάλιστη εργασία μου φέρνουν αηδία όπως και αντίστοιχα οι εκφράσεις των Πολιτικών και ειδικά του Καραμανλή με τα τρία ΔΕΝ. Ας είχε το θάρρος να πει ότι κανείς δεν θα έχει ειδικά δικαιώματα (όπως έκανε ο Σαρκοζί στη Γαλλία και αντί να χάσει κέρδισε) και θα είχε εξασφαλίσει έτσι και 3 τετραετία.
-
Περί αναλογιστικών μελετών. Η αναλογιστική μελέτη στην Ελλάδα είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Όταν η αναλογιστική μελέτη σε ταμείο δείξει το Ταμείο ελλειματικό τότε οι συνδικαλιστές διαμαρτύρονται και διατάσσουν δική τους μελέτη όπου το ταμείο φαίνεται πλεονασματικό. Ποιός έχει δίκαιο! Κανείς καθώς κανείς δεν εφαρμόζει κάποιο Λογιστικό πρότυπο. Η γυναίκα μου τόσα χρόνια στα Αστικά Ακίνητα δεν θυμάται ποτέ να έχει ζητηθεί από κάποια εταιρεία εκτιμητικής από ένα ταμείο μία 'Έκθεση για πληροφόρηση' για να μάθουμε τι στο διάολο περιουσία έχουν τα Ταμεία. Χωρίς να γνωρίζεις τα πάγεια σου και πόσο αξίζουν (γιατί δεν θέλεις να το κάνεις) τι στο διάολο αναλογιστικές μελέτες θα εκπονήσεις?? Με τι στοιχεία?? Αν κάποιος Λογιστής ή Μηχανικός γνωρίζει ότι κάποιο Ταμείο τα τελευταία 5 χρόνια έχει ζητήσει την εκτέλεση Εκτιμήσεων της Ακίνητητς Περιουσίας του ας μας το αναφέρει και ξανασυζητάμε για το επόμενο στάδιο που σχετίζεται με το τι πρέπει να λαμβάνεται ως περιουσία του Ταμείου. Να μάθει το Δημόσιο ότι τα λεφτά που οφείλει δεν μπορεί να παραγράφονται και να μάθουν και οι συνδικαλιστές ότι μετά από συγκεκριμένο χρόνο οι οφειλές παραγράφονται....
Ακόμα κάτι. Εδώ μιλάμε για μία διοικητική συγχώνευση οπότε οικονομικά δεν αλλάζει τίποτα. Τα ταμεία αυτά θα έχουν αυτοτελείς ΤΟΜΕΙΣ. Αυτό από μόνον του δεν θα χρειαζόταν καν ενοποίηση ταμείων αν δεν ήταν το θέμα της υγείας που πρακτικά καίει την Κυβέρνηση περισσότερο από τη σύνταξη.
Αυτά και συγνώμμη αν κούρασα...
-
-
-
To πρόβλημα είναι η 'κουτοπονηριά' του νόμου, που βάζει τόσο στενή προθεσμία, γνωρίζοντας πως οι ανίκανοι του ταμείου δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν, οπότε ο υπουργός θα κάνει ό,τι γουστάρει. Δηλαδή αν έλεγε '1 μήνα' τι θα πάθαινε ? Μας περνάνε για μαλάκες και φαίνεται...
-
Το τι έγινε με τα δομημένα δείχνει σαφώς ποιά χρήση προορίζουν στα αποθεματικά των ταμείων. Και έχει να κάνει και με την έξωθεν καλή μαρτυρία που έλεγα: πως μπορεί η κυβέρνηση που έκανε αυτό το έγκλημα (και άλλες έκαναν αντίστοιχα, αλλά για τη συγκεκριμένη μιλάμε, δεν είναι κομματικό το θέμα) να πείσει για τις 'αγαθές' της προθέσεις στο ασφαλιστικό ?
-
Σημασία δεν έχει τι πίστεψα εγώ αλλά τι λέει ο νόμος. Ας εφαρμόσουν πρώτα τον ήδη υπάρχοντα νόμο και ας ψηφίσουν μετά άλλο. Στο κάτω-κάτω, αν το ίδιο το κράτος δεν εφαρμόζει τους νόμους, γιατί να απαιτήσει μετά από τους πολίτες να το κάνουν ?
-
Συμφωνούμε 100%. Αλλά είναι δουλειά της εκάστοτε κυβέρνησης να μη συμβαίνει αυτό. Δεν υπάρχει όμως η πολιτική βούληση (ως συνήθως...)
4 (ξανά ). Ας έκαναν μελέτες με κάποιο αναγνωρισμένο οίκο και ας τις αμφισβητούσαν. Εδώ μιλάμε για συγχωνεύσεις που δεν ξέρουν τι συγχωνεύεται με τι...
Επαναλαμβάνω πως επί της αρχής δεν είμαι αντίθετος στις ενοποιήσεις των ταμείων, ιδιαίτερα στο θέμα της περίθαλψης (όπου ελπίζω πως η ενοποίηση θα οδηγήσει σε εξίσωση προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω, τουλάχιστον στο ΕΤΑΑ). Αλλά εδώ δεν έχουν γίνει όλα τα παραπάνω, και ξαφνικά μας μάραναν τα πολλά ταμεία. Σα να έχει το αυτοκίνητό σου 0-100 σε 30 sec και να σου φταίει η κακή θέση οδήγησης.
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επαναλαμβάνω πως επί της αρχής δεν είμαι αντίθετος στις ενοποιήσεις των ταμείων, ιδιαίτερα στο θέμα της περίθαλψης (όπου ελπίζω πως η ενοποίηση θα οδηγήσει σε εξίσωση προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω, τουλάχιστον στο ΕΤΑΑ).Δεν υπάρχει λόγος να ενοποιηθεί το ΤΣΜΕΔΕ. Τα λειτουργικά έξοδα ανά εργαζόμενο είναι μικρότερα από αυτά των μεγάλων ταμείων (πχ ΙΚΑ). Ας φτιάξουν πρώτα το ΙΚΑ και όταν μας αποδείξουν ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι, να προχωρήσουμε στην ενοποίηση. Ο στόχος όμως είναι τα λεφτά του ΤΣΜΕΔΕ, γι αυτό θα τα διαχειρίζεται ο υπουργός.
Εδώ ξεπουλάνε τις Δημόσιες Επιχειρήσεις γιατί δεν μπορούν να τις διαχειρισθούν και δήθεν θα διαχειρισθούν οι υπουργοί τα ταμεία καλύτερα.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Τελοσπαντον.
Αν δε κάνω λάθος, με το νόμο για το ΤΣΜΕΔΕ του 2006, με 35 χρόνια το εφάπαξ βγαίνει περί τα 10500 ευρώ:
http://www.tsmede.gr/indexx.asp?page=3' target='_blank
Όπως φαίνεται και στη σχετική ιστοσελίδα του ταμείου, για κάθε συντάξιμο έτος το εφάπαξ ανέρχεται σε 300,19 ευρώ (αυτό από 1/1/2007). Κατά συνέπεια, για 35 έτη και τρελές εισφορές το εφάπαξ που λαμβάναμε από 1/1/2007 ανερχόταν σε 10506,65 ευρώ...
Το εφάπαξ του δημοσίου (εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικότερα) ανέρχεται με 35 συντάξιμα έτη σε περίπου 73000 ευρώΕίπε κανείς τίποτε για το πόσο μεγάλα Ζώα είμαστε (στην πλειοψηφία μας) οι Μηχανικοί και δη οι νεότεροι;
Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας...
και δεν το λύνει το παρόν πόνημα-έκτρωμα-νομοσχέδιο -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Είπε κανείς τίποτε για το πόσο μεγάλα Ζώα είμαστε (στην πλειοψηφία μας) οι Μηχανικοί και δη οι νεότεροι;
Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας...Εγώ πάντως ως νέος μηχανικός έχω βρει τη λύση για να μη με πιάνει κορόιδο το ΤΣΜΕΔΕ: πληρώνω περίπου 250 ευρώ το μήνα εισφορές, παίρνω κάθε μήνα φάρμακα αξίας 1200 ευρώ περίπου που τα πληρώνει το ΤΣΜΕΔΕ, είναι ευγενέστατοι μαζί μου κι αισθάνομαι ότι τους πιάνω εγώ κορόιδο.
Τώρα αν περιμένετε να σας πληρώνουνε τα σφραγίσματα, αυτά είναι ψιλικατζίδικα και θα σας φερθούν αναλόγως, σκοπός είναι να πατε για τα πολλά λεφτά, τότε αξίζει το ΤΣΜΕΔΕ
-
Ως γιος μηχανολόγου-ηλεκτρολόγου μηχανικού και ως μελλοντικός ηλεκτρολόγος μηχανικός παρότι απ' τη μια ενοχλούμαι που θα πάρουν τα λεφτά του υγιούς ταμείου μας, απ' την άλλη αναρωτιέμαι και τι έχω να χάσω;
Ο πατέρας μου θα μπορούσε να βγει στη σύνταξη στα 58 του (35ετία μιας και πλήρωνε εισφορές από τα 23), δε σκοπεύει να βγει τουλάχιστον πριν τα 63 έτσι ώστε να συμπληρώσει 40ετία. Ακόμα και τότε θα εξαρτηθεί από το αν έχει τη δύναμη-όρεξη να εργαστεί και άλλο.
Υπό τις παρούσες συνθήκες αν σήμερα συμπλήρωνε τη 40ετία θα έπαιρνε αν θυμάμαι καλά ~1800 € σύνταξη * 14 και ~10-12000 € εφάπαξ (Είναι στη μέγιστη κλίμακα αν δεν κάνω λάθος).
Ο θείος μου από την άλλη ως υποδιευθυντής της Εθνικής Τράπεζας είχε μικρότερο μισθό από τον πατέρα μου, βγήκε όμως στη σύνταξη στα 50 (με 32 χρόνια προϋπηρεσίας με την εθελουσία) και παίρνει τώρα 1600 € * 14,5 κανονική σύνταξη + 1000 * 12 επικουρική σύνταξη (2514 € * 14 συνολικά), ενώ πήρε και 150.000 € εφάπαξ Όσον αφορά δε το ΤΥΠΕΤ (το ταμείο τους) όσον αφορά τον κλάδο υγείας είναι απλά απίστευτο!Προσωπικά να το βράσω λοιπόν το να έχουμε υγιές ταμείο αν οι παροχές του είναι για τα μπάζα.
Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο (για μηχανικούς - ΤΣΜΕΔΕ)