-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
[Είναι προφανές ότι δεν φταίνε 100% ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε οι καταναλωτές. Αλλά έχουν ευθύνες ΚΑΙ οι καταναλωτές.
Η αλήθεια είναι ότι όσο και να ανεβάσουν τις τιμές κάποιοι, οι περισσότεροι καταναλωτές θα αγοράσουν με κλειστά μάτια. 'Κλασικά' παραδείγματα ο καφές στις καφετέριες και οι τιμές-ποιότητα των γευμάτων στα εστιατόρια.
Από 2 ευρώ, ο καφές κοστίζει πλέον 5 και τα καφέ είναι γεμάτα. Το φαγητό έξω είναι συνήθως μάπα και πανάκριβο για την ποιότητά του, εντούτοις ο κόσμος δεν μποϋκοτάρει τα εστιατόρια (προσωπικά το κάνω εδώ και χρόνια με ελάχιστες εξαιρέσεις).
Η εκάστοτε κυβέρνηση υποχρεούται να ασκεί έλεγχο στους επιχειρηματίες και να τιμωρεί την αισχροκέρδεια, τις εναρμονισμένες πρακτικές, την παράβαση αγορανομικών διατάξεων. Αυτό είναι σαφές ότι δεν συμβαίνει ούτε με τη νυν κυβέρνηση.για τον καφε δεν ευθυνονται μονο οι μαγαζατορες αφου και αυτοι τον αγοραζουν πλεον πιο ακριβα.Απο την αλλη δεν μου φαινονται παραλογα τα 5ε αφου και το πιο αθλιο καφενειο τον πουλαει 2+
Πόσο πια ακριβά τον αγοράζουν οι καημένοι?
Από 5λεπτά τη μερίδα, 6λεπτά?Πάντως εγώ αυτό που βλέπω στις καφετέριες είναι να αλλάζουν ντεκόρ κάθε χρόνο ενώ και τα ενοίκια από ότι ακούω είναι αστρονομικά.
Κάποιος πρέπει να πληρώσει για όλα αυτά!Είναι φαύλος κύκλος με ευθύνη πρωτίστως των καταναλωτών.
Ο καταναλωτής πληρώνει 5 ευρώ τον καφέ σε ένα πολυσύχναστο στέκι. Αν ημερησίως κάθονται εκεί 200 άτομα, αμέσως το ακαθάριστο μεροκάματο είναι 1000 ευρώ, μείον 3 μισθούς των 60 € και τίποτα λειτουργικά της πλάκας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) 300 € = 700 ευρώ ή κάπου 20.000 € το μήνα, εκ των οποίων θα βγάλουμε ένα 20% για την εφορία, ήτοι 16.000 € ΜΗΝΙΑΙΩΣ. Τυχαία νούμερα αυτά.
Το ξέρει αυτό ο εκμισθωτής και λέει 'φέρε μου 5.000 € νοίκι'.
Αν όμως οι καταναλωτές δεν πάταγαν εκεί για να γδαρθούν μετά ικανοποιήσεως, τα νοίκια θα ήταν χαμηλότερα.+1
Εδώ και λίγα χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο σε μοδάτα στέκια να έχουν το θράσος να έχουν και φέης κοντρόλ μεσημεριάτικα, συν κάτι άλλες νεοελληνικές εφευρέσεις του τύπου υπάρχει χρόνος αναμονής της τάξης των 20 λεπτών στο μπαρ μέχρι να αδειάσει τραπέζι
Αν για αυτή την κατάντια δε φταίει η μαλακία και το ψώνισμα του κόσμου, τι διάλο φταίει;
Προσωπικά, με τέτοια συμπεριφορά-νοοτροπία καφετεριών, και την απάθεια του κόσμου, αν είχα τέτοια επιχείρηση σε μοδάτη περιοχή, όχι 5 ευρώ αλλά 7 ευρώ θα χρέωνα τον καφέ.... Μιλάμε ο κόσμος γουστάρει πήδουλο παιδιά...δεν εξηγείται αλλιώς... -
καλα το σεναριο να παω για καφε και να περασω απο face control πολυ θα ηθελα να το ζησω....
ή να περιμενω ορθιος περιμενοντας να αδειασει τραπεζι για να πιω εναν γ@μωκαφε (γιατι για αυτο προκειται στην ουσια)...
ρε, τα θελει ο κωλος μας...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ναι αλλα απο τον παραγωγο στο Μαραθωνα, τις πατατες τις αγοραζουν 15 λεπτα και τα υπολοιπα ειναι καπελο που βαζουν οι μεσαζοντες
Ενώ οι μεσάζοντες δεν βάζουν καπέλο στις Αιγυπτιακές.
Τα φέρνει ο ίδιος ο Μωχάμεντ με μαούνα και κάρο στο σπίτι σας.
Οι κακοί μεσάζοντες είναι ένα κόλλημα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα όσο θυμάμαι τον εαυτό μου να διαβάζει εφημερίδες. Αν όμως ψάξετε ανάμεσα στους συγγενείς και φίλους σας το 90% είναι ή δουλεύουν για μεσάζοντες. Εμπόριο λέγεται και ανακαλύφτηκε προ Χριστού για να μην πηγαίνουμε με το κάρο στον παραγωγό όταν συμβαίνει να πέφτει λίγο μακριά.Wagner669
- Οι πατάτες στον παραγωγό πάνε 45 κι όχι 15 λεπτά.
- Όπως τα λέει ο angel rabbit
Επετρεψε μου να ξερω λιγο καλυτερα.
Εχω φιλο που δουλευει με οποροκηπευρικα απο Κρητη και γενικα Ελλαδα για Βουλγαρια. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
καλα το σεναριο να παω για καφε και να περασω απο face control πολυ θα ηθελα να το ζησω....ή να περιμενω ορθιος περιμενοντας να αδειασει τραπεζι για να πιω εναν γ@μωκαφε (γιατι για αυτο προκειται στην ουσια)...
ρε, τα θελει ο κωλος μας...
Εγώ...το έζησα!
Προηγούμενο καλοκαίρι, Venue Γλυφάδα. Ημουν με ένα ζευγάρι συγγενών από τις ΗΠΑ που φιλοξενούσα. Τα παιδιά ήταν λίγο κάτω από 30, ο αντρας γυμνασμένος, η κοπέλα αδύνατη και εμφανίσιμη (μεξικάνα, βοηθάει αυτό! ), αλλά ήταν ντυμένοι απλά: βερμούδα, τ-shirt κλπ. Εγώ πιο...προετοιμασμένος, τζιν-πουκάμισο. Ε, από όλα τα καφέ, διάλεξε η ...καταφρονεμένη να πάμε στο Venue. Εγώ συνειδητά το απέφευγα μέχρι τότε, γιατί τόσο οι ...διευθύνοντες (που ακόμη και το γκαρσόνι φέρεται τουλάχιστον σαν CEO επιχείρησης), όσο και οι θαμώνες (που θεωρούν εαυτούς σπουδαίους χωρίς εμφανή συγκεκριμένο λόγο... ), με εκνευρίζουν...
Ε, με το που πάμε και μας...βλέπει ο τσεκαδόρος, κάτι πάει να πει στην κοπελιά που καθότι μεξικάνα καταλαβαίνει ιθσπανικά και αγγλικά και δεν βγάζει άκρη, μετά πάει σε μένα που ήμουν παραπίσω και μου λέει: 'Επειδή σε λίγο θα κλείσουμε για να ...καθαρίσουμε, μήπως θα θέλατε να περάσετε κάποια άλλη στιγμή...'.
Τον κοιτάζω, χαμογελάω:
'-Καθαρίζετε τέτοια ώρα, εκπλήσσομαι, πολύ καθαρό το ...τσαρδί σας!'
. Με αγριοκοίταξε λίγο, αλλά ΟΚ, πήγαμε απέναντι!Προφανώς και δεν πρόκειται να πατήσω πάλι, όχι επειδή του κρατάω κακία, στην τελική καταλαβαίνω πως έτσι βγάζουν το ψωμί τους, απλά για το ηλίθιο του πράγματος: αν ήμουν πχ με την κοπέλα μου που ούτε στο περίπτερο δεν πάει χωρίς να βαφτεί, στολιστεί κλπ , μάλλον δεν θα είχε πρόβλημα, αφού θα θεωρούσε πως θα...χαλάσω πολλά για χάρη της ή κάτι τέτοιο!
Οχι πως δεν χαλάω για χάρη της, αλλά τα έξοδα τα μοιραζόμαστε ούτως ή άλλως και δεν έχει ανάγκη τα ...κεράσματά μου!
Εμείς πάντως εδώ και καιρό, έξω πάμε για φαγητό και πολύ σπανιότερα για καφέ. Με ενοχλούν περισσότερο από την τιμή του καφέ, η φάτσες των θαμώνων, ειδικά οι άντρες που τα σαββατοκύριακα κατεβαίνουν να διαβάσουν την εφημερίδα...in public! Αυτοί θα διαβάσουν για πολιτική και οικονομία , φυσικά, στην πραγματικότητα θα κοιτάζουν αν η γκόμενα του διπλανού είναι πιο ωραία από την δικιά τους και δεν θα πιάσουν τίποτε από αυτά που γράφει η εφημερίδα που ούτως ή άλλως αγοράζουν για τα DVD..., ενώ οι γυναίκες που τους συνοδεύουν, θα διαβάζουν κάνα BHMAdonna και παράλληλα θα ελέγχουν μήπως ο γκόμενος κάνει τα γλυκά μάτια σε καμιά άλλη, για να προλάβουν κι αυτές να βρουν τον επόμενο μ@λακα εγκαίρως...
Εχω αγοράσει μια ωραία espressιέρα Krupps για το σπίτι και την βγάζω μια χαρά!Το φαγητό έξω δεν μπορώ να το κόψω πάντως, λόγω...βαρεμάρας να μαγειρεύω κάθε φορά, οπότε τρώω εκεί στην μάπα τους παραπάνω, αν και ευτυχώς, εκεί έχουν το μυαλό τους στην...μπριζόλα και είναι πιο διακριτικοί!
-
Τον προηγούμενο μήνα, τυχαίνει να πάω για καφέ μεσημέρι καθημερινής, σε κεντρική μεγάλη μοδάτη καφετέρια του Χολαργού. Είχα δουλειά εκεί κοντά πιο πριν και επ'ευκαιρίας συναντιέμαι με μια φίλη μου κατά τις 3.45-4. Περιττό να αναφέρω πως η καφετέρια ήταν γεμάτη. Και ηλικίες από 20κατι εως 35.
Εκεί είδα και έναν που τον ήξερα από εταιρία που ήμουν παλιότερα, ο οποίος δούλευε στην νομαρχία (για την ακρίβεια ήταν ο ελεγκτής).
Πραγματικά μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση πως εκείνη την ώρα και μάλιστα καθημερινή, ήταν γεμάτη η καφετέρια.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
καλα το σεναριο να παω για καφε και να περασω απο face control πολυ θα ηθελα να το ζησω....
ή να περιμενω ορθιος περιμενοντας να αδειασει τραπεζι για να πιω εναν γ@μωκαφε (γιατι για αυτο προκειται στην ουσια)...
ρε, τα θελει ο κωλος μας...
Εγώ...το έζησα!
Προηγούμενο καλοκαίρι, Venue Γλυφάδα.
[...]
Το φαγητό έξω δεν μπορώ να το κόψω πάντως, λόγω...βαρεμάρας να μαγειρεύω κάθε φορά, οπότε τρώω εκεί στην μάπα τους παραπάνω, αν και ευτυχώς, εκεί έχουν το μυαλό τους στην...μπριζόλα και είναι πιο διακριτικοί!Δεν θα μπω στο κοπο να υπερασπιστω την πολιτικη του Venue, δεν ειναι δικο μου το μαγαζι και δεν εχω καποιο συμφερον.
Αλλα θα πω οτι απο τοτε που ανοιξε, παω μονο εκει.
Ποτε δεν αντιμετοπησα προβλημα με την πορτα, αλλα να περιμενω 5 λεπτα να φυγει καποιος, να κατσω, δεν το θεωρω υπερβολικο.
Και σε καλη ταβερνα να πας θα περιμενεις λιγο.
Στο Venue, πλεον τους ξερω ολους σχεδον και καμια φορα, περιμενω να μου βρουν να κατσω και παραπανω.
Απο κει και περα.
Μ αρεσει που η 'πορτα' ειναι αυστιρη και δεν μπαινει οποιος να ναι.
Εχω βαρεθει να βγαινω για καφε και να κρυβω κινητα, πορτοφολια και αναπτυρες, μην εξαφανηστουν στα καλα καθουμενα.
Τωρα...Το τι κοσμος παει και το τι πιστευει για τον εαυτο του αυτος ο κοσμος...δεν με πολυ-ενδιαφερει.... Εγω με την παρεα μου για καφε παω εκει! -
Σε πληροφορώ ότι και σε συνοικιακά καφέ (πχ στη γειτονιά μου, Παλατάκι Χαιδαρίου), χειμώνα-καλοκαίρι σε συγκεκριμένες ώρες δεν πέφτει καρφίτσα...Από τη στιγμή που μοιραία είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης, γιατί παραπονιόμαστε που ο καφές εδώ είναι πολύ ακριβότερος από όσο έχει πχ στο St Moritz; (έχει τύχει να πάω και δυστυχώς το επιβεβαιώνω )
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Ναι αλλα απο τον παραγωγο στο Μαραθωνα, τις πατατες τις αγοραζουν 15 λεπτα και τα υπολοιπα ειναι καπελο που βαζουν οι μεσαζοντες
Ενώ οι μεσάζοντες δεν βάζουν καπέλο στις Αιγυπτιακές.
Τα φέρνει ο ίδιος ο Μωχάμεντ με μαούνα και κάρο στο σπίτι σας.
Οι κακοί μεσάζοντες είναι ένα κόλλημα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα όσο θυμάμαι τον εαυτό μου να διαβάζει εφημερίδες. Αν όμως ψάξετε ανάμεσα στους συγγενείς και φίλους σας το 90% είναι ή δουλεύουν για μεσάζοντες. Εμπόριο λέγεται και ανακαλύφτηκε προ Χριστού για να μην πηγαίνουμε με το κάρο στον παραγωγό όταν συμβαίνει να πέφτει λίγο μακριά.Wagner669
- Οι πατάτες στον παραγωγό πάνε 45 κι όχι 15 λεπτά.
- Όπως τα λέει ο angel rabbit
Επετρεψε μου να ξερω λιγο καλυτερα.
Εχω φιλο που δουλευει με οποροκηπευρικα απο Κρητη και γενικα Ελλαδα για Βουλγαρια.Επέτρεψέ μου να αγοράζω κ να πουλάω πατάτες κι εγώ. Και να κάνω και εισαγωγές.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Σε πληροφορώ ότι και σε συνοικιακά καφέ (πχ στη γειτονιά μου, Παλατάκι Χαιδαρίου), χειμώνα-καλοκαίρι σε συγκεκριμένες ώρες δεν πέφτει καρφίτσα...Από τη στιγμή που μοιραία είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης, γιατί παραπονιόμαστε που ο καφές εδώ είναι πολύ ακριβότερος από όσο έχει πχ στο St Moritz; (έχει τύχει να πάω και δυστυχώς το επιβεβαιώνω )Γιατι στο St Moritz δεν καθετε κανενας απο τις 3 το απογευμα μεχρι τις 6~7 το απογευμα να πινει εναν καφε.
Μπικαν, σε μιση ωριτσα αντε μια φυγαν... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ναι αλλα απο τον παραγωγο στο Μαραθωνα, τις πατατες τις αγοραζουν 15 λεπτα και τα υπολοιπα ειναι καπελο που βαζουν οι μεσαζοντες
Ενώ οι μεσάζοντες δεν βάζουν καπέλο στις Αιγυπτιακές.
Τα φέρνει ο ίδιος ο Μωχάμεντ με μαούνα και κάρο στο σπίτι σας.
Οι κακοί μεσάζοντες είναι ένα κόλλημα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα όσο θυμάμαι τον εαυτό μου να διαβάζει εφημερίδες. Αν όμως ψάξετε ανάμεσα στους συγγενείς και φίλους σας το 90% είναι ή δουλεύουν για μεσάζοντες. Εμπόριο λέγεται και ανακαλύφτηκε προ Χριστού για να μην πηγαίνουμε με το κάρο στον παραγωγό όταν συμβαίνει να πέφτει λίγο μακριά.Wagner669
- Οι πατάτες στον παραγωγό πάνε 45 κι όχι 15 λεπτά.
- Όπως τα λέει ο angel rabbit
Επετρεψε μου να ξερω λιγο καλυτερα.
Εχω φιλο που δουλευει με οποροκηπευρικα απο Κρητη και γενικα Ελλαδα για Βουλγαρια.Επέτρεψέ μου να αγοράζω κ να πουλάω πατάτες κι εγώ. Και να κάνω και εισαγωγές.
Ναι;;;
Για στειλε με ΡΜ στοιχεια, να μιλησουμε για τιμες.
Μονο πατατες;;;; -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
καλα το σεναριο να παω για καφε και να περασω απο face control πολυ θα ηθελα να το ζησω....
ή να περιμενω ορθιος περιμενοντας να αδειασει τραπεζι για να πιω εναν γ@μωκαφε (γιατι για αυτο προκειται στην ουσια)...
ρε, τα θελει ο κωλος μας...
Εγώ...το έζησα!
Προηγούμενο καλοκαίρι, Venue Γλυφάδα.
[...]
Το φαγητό έξω δεν μπορώ να το κόψω πάντως, λόγω...βαρεμάρας να μαγειρεύω κάθε φορά, οπότε τρώω εκεί στην μάπα τους παραπάνω, αν και ευτυχώς, εκεί έχουν το μυαλό τους στην...μπριζόλα και είναι πιο διακριτικοί!Δεν θα μπω στο κοπο να υπερασπιστω την πολιτικη του Venue, δεν ειναι δικο μου το μαγαζι και δεν εχω καποιο συμφερον.
Αλλα θα πω οτι απο τοτε που ανοιξε, παω μονο εκει.
Ποτε δεν αντιμετοπησα προβλημα με την πορτα, αλλα να περιμενω 5 λεπτα να φυγει καποιος, να κατσω, δεν το θεωρω υπερβολικο.
Και σε καλη ταβερνα να πας θα περιμενεις λιγο.
Στο Venue, πλεον τους ξερω ολους σχεδον και καμια φορα, περιμενω να μου βρουν να κατσω και παραπανω.
Απο κει και περα.
Μ αρεσει που η 'πορτα' ειναι αυστιρη και δεν μπαινει οποιος να ναι.
Εχω βαρεθει να βγαινω για καφε και να κρυβω κινητα, πορτοφολια και αναπτυρες, μην εξαφανηστουν στα καλα καθουμενα.
Τωρα...Το τι κοσμος παει και το τι πιστευει για τον εαυτο του αυτος ο κοσμος...δεν με πολυ-ενδιαφερει.... Εγω με την παρεα μου για καφε παω εκει!Αν ήθελα να ξέρω τους πάντες στο μαγαζί καθόμουν στα Γιάννενα. Ηρθα εδώ για να έχω την ησυχία μου και την ανωνυμία μου. ΔΕΝ βγαίνω για καφέ για να γνωρίσω τους πορτιέρηδες ή τους σερβιτόρους. Ενα γαμ καφέ θέλω να πιω στην τελική!
Ξαναλέω, υπό φυσιολογικάς συνθήκας, δεν έχω πρόβλημα με την πόρτα, ούτε στραβός, ούτε κουλός, ούτε κακοντυμένος είμαι και η κοπέλα μου είναι τουλάχιστον κούκλα (φτου φτου μη το ματιάσω το μωρό μου ), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει ν'αποδέχομαι τις λακαμίες του καθενός.
Επιπλέον, να μην ησυχάζεις καθόλου για το πορτοφόλι σου, το δικό μου εκλάπει σε ...executive party της προηγούμενης εταιρείας μου στο Ble στην παραλία και ευτυχώς το βρήκα παρατημένο στις τουαλέτες την άλλη μέρα, ελαφρωμένο από 80€ περίπου (πάντα κουβαλάω λίγα χρήματα μέσα)...
Θα μου φαινόταν απίθανο να μην γίνονται τέτοια και στο...ελεγχόμενο Venue.Μπορεί κάποιες φορές να είναι καλή και η πόρτα, αλλά για μένα, η πόρτα του Venue δεν δουλεύει καλά, το δίχως άλλο.... Εγώ πολλούς από εκεί μέσα, θα τους ήθελα έξω αν ήμουν θαμώνας!
Αλλά, αφού δεν γίνεται, πάω κι εγώ αλλού...
Ή καλύτερα, πάω σπίτι, ανάβω και το τζάκι, φτιάχνω ένα διπλό espresso ή ένα Earl Grey και να πάνε να μαμηθ θν όλοι! -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Μονο πατατες;;;;Όχι.
Λίγα στοιχεία: Αγορά από παραγωγούς στην Ελλάδα 37 λεπτά το κιλό. Πώληση (στην Αθήνα) με πληρωμή με επιταγές για το πολύ βαθύ μέλλον, 43 - 45 λεπτά.
Την ίδια εποχή, εισαγωγή από Γαλλία με αγορά 16 λεπτά + μεταφορικά, συνολικό κόστος πάλι γύρω στα 37 λεπτά κ πώληση περίπου 40 - 42. Πληρωμή (πάλι) κάποτε. Τιμή λαχαναγοράς 55 λεπτά, λαϊκής 65 λεπτά, μανάβη 60 (!). Πληρωμή μετρητοίς. Οι εισαγόμενες απαράδεκτες, ειδικά στο τηγάνι.
Το καλοκαίρι εισαγωγή από Τουρκία, συνολικό κόστος 37 λεπτά το κιλό. Πώληση με ελάχιστο κέρδος (κάτω από 1 λεπτό το κιλό) κι εξόφληση τον Γενάρη, 6 μήνες μετά την πληρωμή. Ποιότητα καλή (κι ελεγμένη από το Μπενάκιο) - αν τις βάφτιζες Ελληνικές (ή Γαλλικές) τις πουλούσες 50 - 52. Αλλά οι έλεγχοι είναι τρομακτικοί!
Ό, τι άλλο θέλεις, πμ. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
καλα το σεναριο να παω για καφε και να περασω απο face control πολυ θα ηθελα να το ζησω....
ή να περιμενω ορθιος περιμενοντας να αδειασει τραπεζι για να πιω εναν γ@μωκαφε (γιατι για αυτο προκειται στην ουσια)...
ρε, τα θελει ο κωλος μας...
Εγώ...το έζησα!
Προηγούμενο καλοκαίρι, Venue Γλυφάδα.
[...]
Το φαγητό έξω δεν μπορώ να το κόψω πάντως, λόγω...βαρεμάρας να μαγειρεύω κάθε φορά, οπότε τρώω εκεί στην μάπα τους παραπάνω, αν και ευτυχώς, εκεί έχουν το μυαλό τους στην...μπριζόλα και είναι πιο διακριτικοί!Δεν θα μπω στο κοπο να υπερασπιστω την πολιτικη του Venue, δεν ειναι δικο μου το μαγαζι και δεν εχω καποιο συμφερον.
Αλλα θα πω οτι απο τοτε που ανοιξε, παω μονο εκει.
Ποτε δεν αντιμετοπησα προβλημα με την πορτα, αλλα να περιμενω 5 λεπτα να φυγει καποιος, να κατσω, δεν το θεωρω υπερβολικο.
Και σε καλη ταβερνα να πας θα περιμενεις λιγο.
Στο Venue, πλεον τους ξερω ολους σχεδον και καμια φορα, περιμενω να μου βρουν να κατσω και παραπανω.
Απο κει και περα.
Μ αρεσει που η 'πορτα' ειναι αυστιρη και δεν μπαινει οποιος να ναι.
Εχω βαρεθει να βγαινω για καφε και να κρυβω κινητα, πορτοφολια και αναπτυρες, μην εξαφανηστουν στα καλα καθουμενα.
Τωρα...Το τι κοσμος παει και το τι πιστευει για τον εαυτο του αυτος ο κοσμος...δεν με πολυ-ενδιαφερει.... Εγω με την παρεα μου για καφε παω εκει!Αν ήθελα να ξέρω τους πάντες στο μαγαζί καθόμουν στα Γιάννενα. Ηρθα εδώ για να έχω την ησυχία μου και την ανωνυμία μου. ΔΕΝ βγαίνω για καφέ για να γνωρίσω τους πορτιέρηδες ή τους σερβιτόρους. Ενα γαμ καφέ θέλω να πιω στην τελική!
Ξαναλέω, υπό φυσιολογικάς συνθήκας, δεν έχω πρόβλημα με την πόρτα, ούτε στραβός, ούτε κουλός, ούτε κακοντυμένος είμαι και η κοπέλα μου είναι τουλάχιστον κούκλα (φτου φτου μη το ματιάσω το μωρό μου ), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει ν'αποδέχομαι τις λακαμίες του καθενός.
Επιπλέον, να μην ησυχάζεις καθόλου για το πορτοφόλι σου, το δικό μου εκλάπει σε ...executive party της προηγούμενης εταιρείας μου στο Ble στην παραλία και ευτυχώς το βρήκα παρατημένο στις τουαλέτες την άλλη μέρα, ελαφρωμένο από 80€ περίπου (πάντα κουβαλάω λίγα χρήματα μέσα)...
Θα μου φαινόταν απίθανο να μην γίνονται τέτοια και στο...ελεγχόμενο Venue.Μπορεί κάποιες φορές να είναι καλή και η πόρτα, αλλά για μένα, η πόρτα του Venue δεν δουλεύει καλά, το δίχως άλλο.... Εγώ πολλούς από εκεί μέσα, θα τους ήθελα έξω αν ήμουν θαμώνας!
Αλλά, αφού δεν γίνεται, πάω κι εγώ αλλού...
Ή καλύτερα, πάω σπίτι, ανάβω και το τζάκι, φτιάχνω ένα διπλό espresso ή ένα Earl Grey και να πάνε να μαμηθ θν όλοι!Δεν φταιω εγω.... τις πρωτες φορες που πηγα, εγραψα τον πορτιερι στα @@ μου και μπηκα:)
Ε μετα τους γνωρισα... και τα γκαρσονια, τις γκαρσονες, τους ΡR και τις μπαρβουμαν... Και νιωθω καπως οικεια.Απο κει και περα δεν εχω χασει κατι ποτε εκει:)
Στο Rich που ειναι απεναντι εχεις παει;;;;
Τρεις-χειροτερο! -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
καλα το σεναριο να παω για καφε και να περασω απο face control πολυ θα ηθελα να το ζησω....ή να περιμενω ορθιος περιμενοντας να αδειασει τραπεζι για να πιω εναν γ@μωκαφε (γιατι για αυτο προκειται στην ουσια)...
ρε, τα θελει ο κωλος μας...
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Στο Rich που ειναι απεναντι εχεις παει;;;;
Τρεις-χειροτερο!Οχι και δεν πρόκειται! Πήγαινα εκεί συνέχεια επί Barmacy. Μου άρεσε το όνομα και ότι ήταν γενικότερα πιο κουλ και λιγότερο ποζεράδικο από τα υπόλοιπα. Τώρα, έχω κόψει τους καφέδες στην Γλυφάδα κι όταν τελικά το κάνω, κάθομαι όπου δω λιγότερους μαλ@κες!.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Λίγα στοιχεία: Αγορά από παραγωγούς στην Ελλάδα 37 λεπτά το κιλό. Πώληση (στην Αθήνα) με πληρωμή με επιταγές για το πολύ βαθύ μέλλον, 43 - 45 λεπτά.
Την ίδια εποχή, εισαγωγή από Γαλλία με αγορά 16 λεπτά + μεταφορικά, συνολικό κόστος πάλι γύρω στα 37 λεπτά κ πώληση περίπου 40 - 42. Πληρωμή (πάλι) κάποτε. Τιμή λαχαναγοράς 55 λεπτά, λαϊκής 65 λεπτά, μανάβη 60 (!). Πληρωμή μετρητοίς. Οι εισαγόμενες απαράδεκτες, ειδικά στο τηγάνι.
Το καλοκαίρι εισαγωγή από Τουρκία, συνολικό κόστος 37 λεπτά το κιλό. Πώληση με ελάχιστο κέρδος (κάτω από 1 λεπτό το κιλό) κι εξόφληση τον Γενάρη, 6 μήνες μετά την πληρωμή. Ποιότητα καλή (κι ελεγμένη από το Μπενάκιο) - αν τις βάφτιζες Ελληνικές (ή Γαλλικές) τις πουλούσες 50 - 52. Αλλά οι έλεγχοι είναι τρομακτικοί!
Ό, τι άλλο θέλεις, πμ.H ερώτησή μου είναι: γιατί η τιμή παραγωγού στην Ελλάδα είναι 37 λεπτά και στη Γαλλία 16 λεπτά ? (και προφανώς δεν είναι επειδή στη Γαλλία έχουν φτηνά εργατικά ή καύσιμα ή οτιδήποτε...)
-
Το λένε κόστος παραγωγής.
Εκεί καταφέρνουν να έχουν πολλαπλάσια στρεμματική απόδοση. Και περισσότερα (πολύ περισσότερα) στρέμματα.
Κι έχουν και μηχανικές καλλιέργειες. Κατασκευάζουν και μηχανήματα, ειδικά για τα χωράφια και τα χώματά τους. Εμείς, απαξιούμε. Δεν κάνουν πίπες, γι' αυτό.
Πάντως, μεταξύ μας, σαν τις Ελληνικές δεν είναι. Ποιοτικά, οι Ελληνικές είναι μια κλάση πάνω. Να μου πεις για τις Αιγυπτιακές, συζητιέται.
Πραγματικά, στο συγκεκριμένο προϊόν, η διαφορά τιμής δεν με πειράζει. Αν και τρώμε πολλές πατάτες στο σπίτι, το 'έξτρα' κόστος μου δεν ξεπερνά τα 5 - 6 Ε το μήνα. Δυο πακέτα τσιγάρα; Χαλάλι. -
Πιο υγρό κλίμα με περισσότερες βροχές ίσως;;
-
Μα τι στο καλό κάνουν και έχουμε τέτοια διαφορά ? Αν δεν μπορούμε ως οικονομία να είμαστε ανταγωνιστικοί ούτε στις πατάτες...
-
ililias
η αναφορά μου στην πατάτα (που κολλήσατε όλοι ) είναι σαφώς ενδεικτική.
όπου πατάτα βάλε οποιοδήποτε ελληνικό προϊον...προτιμώ για παράδειγματο γαλλικό βοδινό από το ελληνικό.
Θέλω να πω ότι επειδή είναι ελληνικής παραγωγής δεν σημαίνει ότι είναι και αρίστης ποιότητος. Πόσο μάλλον να το πληρώνω και στο +40% ....
βλέπε βοσκή αγελάδων δίπλα σε σκουπιδότοπους...
Μηνιαίο εισόδημα: 2008