-
Να 'ναι καλά ο συνδικαλισμός που μάχεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων... και τελικά τους οδηγεί στην ανεργία
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
..............Τεσπα, το έχω πει δεκάδες φορές κ δεν θα βαρεθώ να το λέω αν δεν βαρεθείτε να τ' ακούτε: Όσο η χώρα δεν **παράγει **τπτ, μην περιμένετε όχι βελτίωση, αλλά ούτε σταμάτημα της κατρακύλας.συγνωμη ηλια αλλα δεν ειναι απαραιτητο αυτο (αν καταλαβαινω σωστα τί εννοεις). απλως χρειαζεται (οπως εχουμε πει αλλες τοσες φορες) καλυτερη διαχειριση
α. του εργατικου δυναμικου
β. των φυσικων πορων και των δυνατοτητων που υπαρχουν
και αυτα βεβαιως σιγα μη γινουν, αλλα λεμεΌταν είχαμε παλιά μεγάλα εργοστάσια και μονάδες παραγωγής/συναρμολόγησης κτλ, το μόνο που κάναμε ήταν να τα οδηγήσουμε στο κλείσιμο και να βγάλουμε τα μάτια μας.
Σήμερα αντίστοιχα, όσες μεγάλες μονάδες παραγωγής έχουν απομείνει, μεταφέρονται σιγά σιγά σε άλλες χώρες των βαλκανίων...
ποτε δεν ειχαμε τετοια
πριν ανθισει ο τουρισμος (της κακιας ωρας αλλα τεσπα ) στην ελλαδα παντα δινοταν βαρος στην αγροτικη παραγωγη (για πολλους λογους που δεν ξερω αν ειναι της παρουσης) -
Πειραϊκή-Πατραϊκή, Θεοχαράκης/Βόλος, Διεθνής Βιομηχανία Ενδυμάτων, Κεράνης, Softex, κλπ κλπ κλπ...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πειραϊκή-Πατραϊκή, Θεοχαράκης/Βόλος, Διεθνής Βιομηχανία Ενδυμάτων, Κεράνης, Softex, κλπ κλπ κλπ...
- Goodyear Hellas,Pirelli......
+Ideal Standard, UCAR Hellas, Χαλυβουργική...κλπ κλπ
-
Η Χαλυβουργική είχε μια κατακόρυφη πτώση την τελευταία δεκαετία, αρχίζει όμως να επανακάμπτει τα τελευταία χρόνια βασιζόμενη σε επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων
-
Για όλα αυτά τα κλεισίματα φταίνει οι συνδικαλιστές, ή μήπως και τίποτε άλλο;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
- Goodyear Hellas,Pirelli......
+Ideal Standard, UCAR Hellas, Χαλυβουργική...κλπ κλπ
+άπειρες βιοτεχνίες ενδυμάτων στην Βόρειο Ελλάδα που πήγαν Βουλγαρία και Τουρκία.
-
Οχι βέβαια. Οι 'συνδικαλιστές' φταίνε από ένα σημείο και μετά. Πριν φταίει ο κακός σχεδιασμός, οι αλλαγές στην αγορά εργασίας, το ίδιο το προϊόν, οι κακοί κυβερνητικοί χειρισμοί και λάθη των επιχειρηματιών.
-
Βιαμαξ,Σφακιανακης,Κιολείδης,NAMCO,ΕΛΒΟ, ολες συναρμολογουσαν αυτοκινητα ,τωρα;
-
Να ρωτησω κατι γιατι τα εισαγωμενα γεωργοκτηνοτροφικα προιοντα ειναι φθηνοτερα απο τα εγχωρια?Δεν θα επρεπε να συμβαινει το αντιθετο?και μη μου πειτε για καλυτερες συνθηκες κτηνοτροφιας η γεωργιας εδω.
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Να ρωτησω κατι γιατι τα εισαγωμενα γεωργοκτηνοτροφικα προιοντα ειναι φθηνοτερα απο τα εγχωρια?Δεν θα επρεπε να συμβαινει το αντιθετο?και μη μου πειτε για καλυτερες συνθηκες κτηνοτροφιας η γεωργιας εδω.Γιατί έχει περάσει η εποχή του Λαλάκη του εισαγώμενου.
Τον Έλληνα έχει πιάσει η μανία με την αρχαία Ελλάδα.
Τα αμνοερίφια τρώνε χορτάρι που το έχουν ευλογήσει η ΕΛ και δεν θα πάθουμε τίποτα. Το γεγονός ότι τα ερίφια αυτά είναι οικονομικοί μετανάστες κανείς δεν το συζητά καθώς αρκούν μόνον λίγες ημέρες και τα ερίφια αυτά από την θετική ενέργεια των Ελοχίμ γίνονται βρώσιμα από τους απόγονους της Τζουτζίας.
Το ίδιο και με τα άλλα είδη. Κανόνας προσφοράς και ζήτησης. Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο απλά επιλέγω πια συνειδητά εισαγώμενο (πχ. Γαλλικό Βοδινό κ.λπ.) και δεν πληρώνω το κόστος της Ελληνοποίησης.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οχι βέβαια. Οι 'συνδικαλιστές' φταίνε από ένα σημείο και μετά. Πριν φταίει ο κακός σχεδιασμός, οι αλλαγές στην αγορά εργασίας, το ίδιο το προϊόν, οι κακοί κυβερνητικοί χειρισμοί και λάθη των επιχειρηματιών.Για GoodYear & Pirelli οι συνδικαλιστές φέρουν μεγάλο μέρος της ευθύνης.
Για Θεοχαράκη και λοιπούς το πρόβλημα σχετιζόταν με το άνοιγμα των συνόρων στα προϊόντα της Ε.Ε. και φυσικά το μέγεθος της εγχώριας αγοράς που δεν άντεχε μεγάλες μονάδες με οικονομίες κλίμακας. Στο τελευταίο χρέωσε πέρα από την Ε.Ε. και την πολιτική ηγεσία με τους δασμούς αλλά και με την υπερήφανη πολιτική μη δέσμευσης του Έλληνα στα ξένα κεφάλαια.. (για να τον αρμέγουν χωρίς πρόβλημα τα εγχώρια Κεφάλαια μάλλον...)
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Βιαμαξ,Σφακιανακης,Κιολείδης,NAMCO,ΕΛΒΟ, ολες συναρμολογουσαν αυτοκινητα ,τωρα;Ειδικά για τον Κιολείδη, έχουν περιέλθει σε γνώση μου (λόγω της δουλειάς μου), οι εκβιασμοί του στην κυβέρνηση (προ 2-3 ετών) προκειμένου να συνεχίζονται να του δίνονται μονοπωλιακά, δίχως διεθνείς διαγωνισμούς, δουλειές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από φορείς του ευρύτερου δημοσίου, προκειμένου να μην οδηγήσει στην ανεργία (όπως χαρακτηριστικά έγραφε σε επιστολή του προς εμπλεκόμενο λόγω αρμοδιότητας υπουργό), καμιά εκατοστή εργαζόμενους της μονάδας που διατηρεί στο Βόλο... . Κι ερωτώ: Όταν η κατάσταση αυτή λίγο πολύ αποτελεί καθεστώς στο πλαίσιο σχέσεων και δουλειών των περισσοτέρων ιδιωτών επιχειρηματιών με το κράτος, υπακούοντας σε λογικές του τύπου ή αγοράζετε από μένα εν λευκώ ή πετάω στο δρόμο Χ εργαζόμενους, για ποια ανταγωνιστικότητα ελληνικής οικονομίας, για ποια σοβαρότητα Ελλήνων επιχειρηματιών και για ποια εν τέλει προοπτική οικονομίας συζητάμε στη χώρα μας; Πολύ φίλοι (εύλογα εν γένει), αναρωτιούνται γιατί το δημόσιο εξακολουθεί να είναι ίσως ο μεγαλύτερος εργοδότης κι ο μεγαλύτερος επιχειρηματίας-επενδυτής στην Ελλάδα...Φοβάμαι πως μια βάσιμη εκδοχή της απάντησης στο προηγούμενο ερώτημα είναι ότι απλά αυτό υφίσταται (κακώς αλλά έτσι είναι), γιατί διαφορετικά νομίζω πως απολύτως τίποτα σοβαρό δεν κινείται στην ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα σε ότι αφορά επενδύσεις εντάσεως κεφαλαίου...Με λίγα λόγια, ακόμα κι αν ο παρεμβατικός χαρακτήρας του δημοσίου ήταν ανύπαρκτος στην Ελλάδα, φοβάμαι ότι θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οχι βέβαια. Οι 'συνδικαλιστές' φταίνε από ένα σημείο και μετά. Πριν φταίει ο κακός σχεδιασμός, οι αλλαγές στην αγορά εργασίας, το ίδιο το προϊόν, οι κακοί κυβερνητικοί χειρισμοί και λάθη των επιχειρηματιών.Να προσθέσω την απελευθέρωση των εισαγωγών που έσβησε απο τον χάρτη ότι παραγόταν στην λίγη βιομημανία και στη αρκετή βιοτεχνία της Ελλάδας.
Και να εξαιρέσω τον συνδικαλισμό (γνώμη μου) που έπαιξε απο όλους τους παράγοντες τον μικρότερο ρόλο στην εξαφάνιση της παραγωγής(Λες και που ζητάνε οι συνδικαλιστές ,τους δίνει κανεις τίποτα....)
-
Γιατί η Ελλάδα είχε συγκριτικό πλεονέκτημα μόνο στο περιβάλλον, και προσπαθεί με κάθε τρόπο να το ΄χασει και αυτό.
Γιατί στην συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων προϊόντων προσπαθούσε - προσπαθεί να παίξει σε ξένο γήπεδο.
Γιατί ποτέ δεν ξεκαθάρισε τι θέλει και πως να το πετύχειΓιατί ο έλληνας επιχειρηματίας είναι αρπαχτιάρης και μοναχοφάης.
Γιατί δεν θέλει να πληρώνει.
Γιατί δεν ξέρει να συνεργάζεται.Γιατί ο έλληνας εργαζόμενος δεν είναι μαθημένος να δουλεύει (γιαυτό και ονειρεύεται το δημόσιο)
Γιατι ποτέ δεν έμαθε μια (τουλάχιστον) τέχνη επαρκώς
Γιατί έχει μόνο δικαιώματαΓιατι το κράτος συντηρεί και υποθάλπτει τη διαφθορά και τη διαπλοκή
Γιατι δεν σεβεται τους πολίτες του
Γιατί σε άλλων κελευσματα υπακούειΠροφανώς πρόκειται για αφορισμούς. Στη συνταγή βάλετε ότι αναλογία θέλετε. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Αν δεν για κάποιο λόγο δεν σας αρέσουν οι παραπάνω γεύσεις, υπάρχουν εκατοντάδες άλλες διαθέσιμες να προσθαφαιρέσετε
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο πάντως. Για αυτό σούπερ μάρκετ τύπου Lidl ξεπουλάνε.Ενα άλλο που με εκνευρίζει είναι ότι οι πολυεθνικές μας κοροιδεύουν κ από πάνω εφόσον βλέπουν τι μπ@υρδελοκράτος είμαστε. Ενα απλό παράδειγμα...επειδή έχω ρίζες και με την Γερμανία λόγω της γερμανίδας μητέρας μου ...τα εκτός Ελλάδος ΙΚΕΑ είναι σε πολλά είδη στον κατάλογο τους σαφώς φτηνότερα από εδώ. Μιλάμε για ακριβώς ίδια πράγματα.
Μιας και εχω μια μυρωδια περι ΙΚΕΑ, οπως κατλααβαινεις η τιμες αγορας ενος προιοντος διαμορφωνουν και την τιμη πωλησης του, οταν ο επιχειρηματιας που εχει franchise το ΙΚΕΑ ή ακομα χειροτερα αν ειναι ιδιοκτητα τα μαγαζια στη γερμανια, πουλαει τα 10πλασια προιοντα ετησιως απο τα Ελληνικα ΙΚΕΑ, ειναι λογικο να αγοραζει πολυ φθηνοτερα. Επισης εχει να κανει με το που εινα ιοι αποθηκες και ποσο διαφερουν τα μεραφορικα. Στην γερμανια για παραδειγμα υπαρχουν αποθηκες της ΙΚΕΑ οπως και σε Ελβετια κλπ, οπως καταλαβαινεις το κοστος μεταφορας ειναι πολυ μικροτερο.
Πιστευω οτι με τα υπολοιπα μαγαζια ΙΚΕΑ που θα ανοιξουν στην Ελλαδα, και με την αυξηση των πωλησεων οι τιμες θα μειωθουν σε διαφορα προιοντα. Μην ξεχνας οτι η ΙΚΕΑ εχει καθε χρονο καποια προιοντα που ειναι πιο φθηνα απο περυσι.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο πάντως. Για αυτό σούπερ μάρκετ τύπου Lidl ξεπουλάνε.
Ενα άλλο που με εκνευρίζει είναι ότι οι πολυεθνικές μας κοροιδεύουν κ από πάνω εφόσον βλέπουν τι μπ@υρδελοκράτος είμαστε. Ενα απλό παράδειγμα...επειδή έχω ρίζες και με την Γερμανία λόγω της γερμανίδας μητέρας μου ...τα εκτός Ελλάδος ΙΚΕΑ είναι σε πολλά είδη στον κατάλογο τους σαφώς φτηνότερα από εδώ. Μιλάμε για ακριβώς ίδια πράγματα.
Μιας και εχω μια μυρωδια περι ΙΚΕΑ, οπως κατλααβαινεις η τιμες αγορας ενος προιοντος διαμορφωνουν και την τιμη πωλησης του, οταν ο επιχειρηματιας που εχει franchise το ΙΚΕΑ ή ακομα χειροτερα αν ειναι ιδιοκτητα τα μαγαζια στη γερμανια, πουλαει τα 10πλασια προιοντα ετησιως απο τα Ελληνικα ΙΚΕΑ, ειναι λογικο να αγοραζει πολυ φθηνοτερα. Επισης εχει να κανει με το που εινα ιοι αποθηκες και ποσο διαφερουν τα μεραφορικα. Στην γερμανια για παραδειγμα υπαρχουν αποθηκες της ΙΚΕΑ οπως και σε Ελβετια κλπ, οπως καταλαβαινεις το κοστος μεταφορας ειναι πολυ μικροτερο.
Πιστευω οτι με τα υπολοιπα μαγαζια ΙΚΕΑ που θα ανοιξουν στην Ελλαδα, και με την αυξηση των πωλησεων οι τιμες θα μειωθουν σε διαφορα προιοντα. Μην ξεχνας οτι η ΙΚΕΑ εχει καθε χρονο καποια προιοντα που ειναι πιο φθηνα απο περυσι.
Και εν πάσει περιπτώσει, η τιμή κάθε προιόντως καθορίζεται απο πολύ περισσότερες παραμέτρους απο τις διάφορες πηγές κόστους. Αν ως επιχειρηματίας μπορώ με σχετική ασφάλεια να εχω (με ίδιο κόστος) μεγαλύτερες τιμές σε μια αγορά επειδή οι συνθήκες της το επιτρέπουν, θα το κάνω και θα απολαύσω τη διαφορά ως καθαρό κέρδος.
That simple.... -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Από το 1996 μέχρι σήμερα ο συσσωρευμένος πληθωρισμός είναι ~47%. Άρα, ο πληθωρισμός ανταποκρίνεται στην αύξηση της τιμής του γάλακτος.
...η κοτα εκανε το αυγό ή το αυγο την κοτα ?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο πάντως. Για αυτό σούπερ μάρκετ τύπου Lidl ξεπουλάνε.
Ενα άλλο που με εκνευρίζει είναι ότι οι πολυεθνικές μας κοροιδεύουν κ από πάνω εφόσον βλέπουν τι μπ@υρδελοκράτος είμαστε. Ενα απλό παράδειγμα...επειδή έχω ρίζες και με την Γερμανία λόγω της γερμανίδας μητέρας μου ...τα εκτός Ελλάδος ΙΚΕΑ είναι σε πολλά είδη στον κατάλογο τους σαφώς φτηνότερα από εδώ. Μιλάμε για ακριβώς ίδια πράγματα.
...αν περιμένεις από τους Φουρλήδες να ανεβάσουν στροφές, σώθηκες.... Εδω και 1.5 χρόνο κλώθουν ένα κατάστημα....
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
...αν περιμένεις από τους Φουρλήδες να ανεβάσουν στροφές, σώθηκες.... Εδω και 1.5 χρόνο κλώθουν ένα κατάστημα....
Νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση (υπό κατασκευή κατάστημα Κηφισού) οι σημαντικές καθυστερήσεις οφείλονται σε εμπλοκή με την αρχαιολογική υπηρεσία εξαιτίας αρχαίων που ανευρέθηκαν κατά τις εκσκαφές στο εν λόγω οικόπεδο
Μηνιαίο εισόδημα: 2008