-
με τη γυναικα μου κανουμε ελεύθερο καμπινγκ ταξιδεύουμαι πολύ σκοπεύουμαι να αποκτήσουμε μωρο και ειμαι άσχετος απο αυτοκινητα. Οδηγώ ενα clio του 93 οποτε οτι και αν πάρω θα μου φανεί μάλλον διαστημικό. Λόγω budget(γύρω στα 22 με 23 χιλιάρικα) είδαμε τα suzuki sx4, corolla verso 1,6, nissan qashqai, opel zafira. Μαλλόν μου άρεσε το νισσαν θα σας παρακαλούσα να προσφέρεται τα φώτα σας ή κάποια άλλη ίσως πρόταση ευχαριστώ (δεν θα ήθελα ξανά γαλλικό)
-
με τη γυναικα μου κανουμε ελεύθερο καμπινγκ ταξιδεύουμαι πολύ σκοπεύουμαι να αποκτήσουμε μωρο και ειμαι άσχετος απο αυτοκινητα. Οδηγώ ενα clio του 93 οποτε οτι και αν πάρω θα μου φανεί μάλλον διαστημικό. Λόγω budget(γύρω στα 22 με 23 χιλιάρικα) είδαμε τα suzuki sx4, corolla verso 1,6, nissan qashqai, opel zafira. Μαλλόν μου άρεσε το νισσαν θα σας παρακαλούσα να προσφέρεται τα φώτα σας ή κάποια άλλη ίσως πρόταση ευχαριστώ (δεν θα ήθελα ξανά γαλλικό)
-
-
Συμφωνώ για το Nissan Qashqai 1,6 . Κι εγώ αυτό σκέφτομαι να αγοράσω
-
Μια και σας αρέσει το camping αλλά θέλετε και χώρους για το μωρό θα έλεγα σε αυτά τα χρήματα Daihatsu Terios
-
ασχετο αλλα υπαρχει και η κλαση σπορτατζ...
-
Ο χρήστης elinabas έγραψε:
με τη γυναικα μου κανουμε ελεύθερο καμπινγκ ταξιδεύουμαι πολύ σκοπεύουμαι να αποκτήσουμε μωρο και ειμαι άσχετος απο αυτοκινητα. Οδηγώ ενα clio του 93 οποτε οτι και αν πάρω θα μου φανεί μάλλον διαστημικό. Λόγω budget(γύρω στα 22 με 23 χιλιάρικα) είδαμε τα suzuki sx4, corolla verso 1,6, nissan qashqai, opel zafira. Μαλλόν μου άρεσε το νισσαν θα σας παρακαλούσα να προσφέρεται τα φώτα σας ή κάποια άλλη ίσως πρόταση ευχαριστώ (δεν θα ήθελα ξανά γαλλικό)ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΗΥUNDAI TUCSON 2.0 LT H KIA SPORTAGE 2.0LTRME 10 KAI 7 ETH EΓΓΥΗΣΗ...ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ VALUE FOR MONEY ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΗΤΑΣ...
-
Από τα 4 που προτείνεις.
Το SX4 είναι το μόνο τετρακίνητο που επιτρέπει εξορμήσεις camping και σε εδάφη όπου τα δικίνητα σταματούν.
Το Qashqai στην έκδοση 1.6 είναι δικίνητο με ότι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά τη κίνηση σε χαλαρά εδάφη όπου η απλή τετρακίνηση θα βοηθούσε. Δηλαδή μην περιμένεις κίνηση σε άμμο. Με ένα ζευγάρι όμως ελαστικά 75% - 25% (δρόμος - χώμα) θα σε καλύψει στο 90% των περιπτώσεων.
Τα Verso & Zafira είναι πολυμορφικά αλλά παντελώς ακατάλληλα για κίνηση εκτός δρόμου λόγω βάρους.
Από τα 4 μονόδρομος ΙΜΗΟ το SX4 εκτός αν το ελεύθερο κάμπιγκ ανήκει στο 90% των περιπτώσεων οπότε να ακολουθήσεις το ένστικτο σου.
-
Και εγώ φίλε έψαχνα καιρό με τι να αντικαταστήσω το clio μου που το έχω από το 91 παρακαλώ... 17 ολόκληρα χρόνια.
Έβλεπα και μου άρεσαν τα sx4, qashqai όπως επίσης μου δόθηκε η ευκαιρία να αγοράσω από ένα γνωστό μου ένα opel zafira opc μοντέλο 2004.
Εγώ οικονομικά δεν ήθελα να διαθέσω πάνω από 18 χιλιάρικα.
Οπότε το qasqai απορίπτεται, το sx 4 το οδήγησα και φυσίκα δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό να οδηγήσω και το opc.
Εκτός από αυτά οδήγησα και διάφορα άλλα μοντέλα μικρομεσαία.
Το αποτέλεσμα όλων των δοκιμών ήταν ότι για να έχω την σβελτάδα και την αίσθηση που είχα με το clio 1.4, σε μεγαλύτερο αμάξωμα έπρεπε να επενδύσω πάρα πολλά χρήματα. Πράγμα που δεν ήταν δυνατόν και δεν ήθελα κιόλας να βγάλω πολλές χιλιάδες ευρώ στον δρόμο...
Αλλά ρε φίλε δεν μπορούσα να δεχτώ μετά από 17 χρόνια να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο και να μου φαίνεται πιο άργο και βαρύ από το γερασμένο μου clio.
Καλό το sx4 αλλά ακριβό και αντικειμενικά θα χρησιμοποιούσα τις όποιες off road δυνατότητες τρείς τέσσερις φορές τον χρόνο και όλον τον υπόλοιπο χρόνο θα είχα ένα βαρύ, αργό ζουμπουρλίδικο αμαξάκι.
Το opc ήταν άλλο πράγμα αλλά σκέφτηκα άντε τώρα να έχω μέσα στην πόλη ένα θηρίο που ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του έμεινε αρκετές φορές από βενζίνη γιατί νόμιζε ότι θα του φτάσει αλλά τελικά το opc είχε άλλη γνώμη.
Το qashqai για μένα αν κανείς το πάρει θα πρέπει να πάρει το 2000 4Χ4 αλλιώς θα έχεις ένα δήθεν αμάξι. Που φυσικά το 4Χ4 είναι πανάκριβο.
Οπότε τελικά επέλεξα να πάρω ένα μικρό, γρήγορο και ευκολοδήγητο αμαξάκι και όταν δεν με φτάνει το πορτ μπαγάζ θα βάλω καμιά μπαγαζιέρα... Γιατί λίγα sx4 έχεις δει με μπαγαζιέρα, αυτό έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών ;;;...
Και εδώ που τα λέμε στα 17 χρόνια με το clio μόνο κανα δυό φορές σταμάτησα και είπα όπα παρακάτω θέλουμε 4x4, παντού πήγα... -
Kia Sportage ή Ηyundai Tuscon (το ίδιο είναι...)
Suzuki SX4 ή Fiat Sedici (το ίδιο είναι...)
Νissan Quasqai (αν το 1.6 είχε τετρακίνηση,θα το έβαζα αυτόματα πρώτο στη λίστα,γιατί εχει καλύτερο πλαισιο από τα υπόλοιπα) -
Το Tuscon θα το χαρείς αφού σου αρέσει το camping. Αν δεν σε νοιάζει η τετρακίνηση και απλώς θες κάτι με χώρους, δες κάποιο station wagon αντί για πολυμορφικά τύπου Zafira κλπ Κάτι σαν αυτό θα σε κάλυπτε νομίζω αλλά βγαίνει ακριβό πολύ
http://www.skoda.gr/models/octavia_scout/intro/intro.php -
Τι λέτε γι'αυτό?
http://www.skoda.gr/models/roomster_sco ... /intro.php
-
To Terios δεν είναι φτηνό αλλά τα έχει όλα και τα κάνει όλα.
Με μόνο 1500 κυβικά είναι οικονομικό σε λειτουργία+εφορία, ιαπωνικά αξιόπιστο, με πολύ καλούς χώρους και όλα αυτά και σε συσκευασία μεγέθους που κινείται ωραιότατα στην πόλη ενώ είναι μακράν το καλύτερο από όλα τα προαναφερθέντα εκτός δρόμου.
Τα κορεάτικα με τις τιμές τους πλέον μπορούν να αποτελέσουν αντίπαλο αλλά με περισσότερη εφορία και βενζίνη...
Το SX4 αποτελεί μια θαυμάσια λύση μειωμένων εκτός δρόμου δυνατοτήτων.
Μικρά τετρακίνητα πχ Swift, Ignis, Sirion, Panda κλπ τα θεωρώ λίγα σε χώρους αλλά αν φτάνουν θα είναι πιο οικονομικά σε βανζίνη. -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Τι λέτε γι'αυτό?http://www.skoda.gr/models/roomster_sco ... /intro.php
Έχει αρχαίους κινητήρες. Ούτε καν FSI νομίζω (όχι ότι αξίζουν κι αυτοί).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τι λέτε γι'αυτό?
Correct. μου είχε διαφύγει......
-
εγω θα σου ελεγα να ριξεις μια ματια στα εξης..seat altea 1.8 tsi, nissan qasqai, toyota corolla verso ford focus c-max...αν εισαι εκτος πρωτευουσας και εχεις την δυνατοτητα για diesel kia sportage,huyndai tuscon...και fiat sedici-suzuki sx4
-
Κάμπινγκ και παιδί σημαίνει... Octavia 5 Scout (υπάρχει μόνο 2.0 FSI δυστυχώς), ή οποιαδήποτε Octavia 5 στέισον. 1.8Τ κατά προτίμηση.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τι λέτε γι'αυτό?
Ο 1,6 8ν mpi είναι πολύ καλύτερος και οικονομικότερος από τον FSI, απλούστατα γιατί έχει ροπή και κάνει πολύ λιγότερο θόρυβο...
-
Ναι, αλλά είναι παμπάλαιος πια. Πιο οικονομικός είναι με την έννοια ότι δεν έχει ανάγκη σούπερ αμόλυβδης.
Η ίδια η VW πάντως στη διαφήμιση των TSI δείχνει ότι οι παλιοί κινητήρες είναι κυριολεκτικά για τα σκουπίδια.
Όπως και να το κάνουμε, το να πάρεις ένα καινούριο μοντέλο με κινητήρα 2 γενιές παλιό δεν χτυπάει καλά. -
Αν η τετρακίνηση είναι απαραίτητη τότε Kia Sportage, αλλιώς Nissan Quashqai.
Αγοράζω αλλά ποιο;