-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Πάντα σε ανοικτό δρόμο (ΕΘΝΙΚΗ) με λογικές ταχύτητες (δεν έχω φάει κλήση ποτέ για υπερβολική ταχ.)
Fiat TIPO 1.4 1992 το πιο οικονομικό 6.2 λτ/100χλμΤην πιο οικονομική διαδρομή με το Τιπο μου την έχει κάνει ο αδερφός μου, ο οποίος έχει πάει από Αθήνα -> Θεσσαλονίκη με 5,7 λίτρα/100 χλμ.
Προσωπικά ούτε κατά διάνοια δε μπορώ να προσεγγίσω τέτοια νούμερα, είναι γεγονός όμως ότι δε μπορώ να είμαι απόλυτα εγκρατής με το γκάζι με ΤΙΠΟΤΑ.
Από κει και πέρα ούτε και γω έχω φάει κλήση για ταχύτητα (για την ακρίβεια δεν έχω φάει ΚΑΜΙΑ κλήση), κινούμαι όμως συνήθως με ταχύτητες πάνω από το όριο. Προσέχω απλά στα επικίνδυνα σημεία και ίσως είμαι και τυχερός.
-
Στην εθνική ή εγνατία παίζει ανάλογα με την ταχύτητα, συνήθως γύρω στα 8,5-9l/100km (και λίγο πιο κάτω...) με 120km/h ενώ αν ανέβουν οι ρυθμοί πάει και 11-12l/100km! Μέσα στην πόλη 12l/100km και σε μποτιλιάρισμα ένα 14-15l/100km! Σε ενδιαφέρουσα στροφοδιαδρομή μπορεί να βρεθείς και με 13-14l/100km!
Στα 41.000km το OBC έχει γράψει 10,6l/100km
Η μέγιστη τιμή που έχω δει είναι 18l/100km ενώ η ελάχιστη είναι σε μια κατηφορική διαδρομή μισής ώρας όπου πιο πριν είχα μηδενίσει το μετρητή διαδρομής και κατάφερα να δώ 5.7l/100km!
CLK200 του 2006Γενικά ευχαριστημένος δεδομένου του μηχανικού συνόλου
-
Το Βιτάρα (2000κ.εκ.) σε ανοιχτό δρόμο με 110-120 καίει περίπου 11λιτρα (μερικές φορές πιάνω και 10,5 )
Το Wagon R γύρω στα 8 με 9 στην πόλη και περίπου τόσα και έξω αν παει πάνω απο 110-120
Παλιά που είχα το Saxo 1.4 είχα κάνει ταξίδι 750 χιλιομέτρων με κατανάλωση κάτω απο 5 λίτρα -
Ο χρήστης kasper έγραψε:
Τα λάντα καίνε πολύ (τουλαιχστον τα παλιά) αυτό σας λέω μόνο. Εντός πόλης έχω χάσει τον λογαριασμό μπορεί να προσπαθήσω να το μετρήσω αλλά είναι πάρα πολύ. Για 1200 κυβικά καίει πολυ βενζίνη εντός και εκτός πόλης.
Tα παλια εκαιγαν βενζινα (και οτι αλλο υγρο εκτος απο νερο) και εβγαζαν απο την εξατμηση ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ!
Μιλάμε για 9-10 λιτρα\100χιλ σίγουρα σε ταξίδι με ταχύτητες 80-90χιλ\ώρα εθνική και βουνά με αργές στροφές. Εντός πόλης άκόμα υψηλότερη κατανάλωση. Την επόμενη φορά που θα το γεμίσω θα προσπαθήσω να μετρήσω την εντός πόλης κατανάλωση. Οσο για ρύπους μετρησε 3% CO για το ρελαντί και εαν θυμάμαι καλά 2,72% CO όταν ανεβαινουν οι στροφές...2500-3000.
-
Με 250 στην εθνικη και την ΑΟ έχω δεί 32λτ/100χλμ
Σε κατηφορική διαδρομή 1λτ/100 (άτιμο fuel cut off) αλλά μόνο για όσο είχε κατηφόρα
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Με 250 στην εθνικη και την ΑΟ έχω δεί 22λτ/100χλμΣε κατηφορική διαδρομή 1λτ/100 (άτιμο fuel cut off) αλλά μόνο για όσο είχε κατηφόρα
Πολύ καλό το 22άρι με 250χλμ!
Τί αυτοκίνητο είναι? -
εκανα ενα μικρό edit (μόλις 10 λίτρα διόρθωση)
(μη γράφω και μ@λ@κίες)
-
Eυχαριστούμε για τη διόρθωση.
Πες όμως και πιο αυτοκίνητο είναι!
-
GTI V.
-
Mods, please!
Γιατί δεν συνενώνετε τα αυτό το τοπικ με αυτό?
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=17337
(είναι και αυτό το ΒεΤΖινη που βγάζει μάτι,
-
Για το δικό μου VW Polo
Κίνηση στην πόλη : 9-12λ/100χλμ
Κίνηση σε αυτοκινητόδρομο : 6.8-8.2λ/100χλμ
Μέσος όρος : 7.5-8.5λ/100χλμ -
Golf Gti
Την Δευτέρα που μας πέρασε Αθήνα-Χαλκίδα και επιστροφή, μέση κατανάλωση 9,2 και 9,6 αντίστοιχα (σε γενικές γραμμές με νορμάλ όδηγηση και όχι συνεχές μαστίγωμα στο γκάζι, χωρίς να σημαίνει πως πήγαινα αργά).
-
BMW E39 1997 520i 2000cc auto-steptronic
Συνήθως χωρίς πολύ φορτίο, ελαστικά 225/60-15
Πόλη 11 (δεκαπενταύγουστο)- >16 πολλή κίνηση Αθήνα με AC
Επαρχιακοί δρόμοι: δεν έχουν γίνει χιλιόμετρα αρκετά ώστε να δικαιολογούν γέμισμα ντεπόζιτου. Μάλλον όμως περισσότερα από ότι στην Εθνική (αυτόματο γαρ)
Σε εθνική, Εγνατία κλπ κλειδώνει ο μετατροπέας ροπής και έχουμε σχετική οικονομία:
120-140 γύρω στα 9,5, 140(ΠΑΘΕ)-160+(Εγνατία) γύρω στα 10,5Και μια και το **Excel **είναι φίλος μας.
Για τα τελευταία 24 γεμίσματα (όσο έχω το αυτοκίνητο). Βενζίνη 100άρα εκτός από τα 2 τελευταία γεμίσματα 95.
Έγιναν σε επτά μήνες 11731 χλμ , 49,7 χλμ/μέρα
Λίτρα ανά γέμισμα 61,53 (max 71,37)
Χλμ ανά γέμισμα 488,8 (max 675χλμ)
Συνολική μέση κατανάλωση μέχρι τώρα 12,56Η απόκλιση του μετρητή μέσης κατανάλωσης διαφέρει από τις δικές μου ως εξής.
Γενικά γύρω στο 0,2λτ/100χλμ αλλά πιο ειδικά έχω την εντύπωση ότι:
Δείχνει λίγο παρακάτω (0,2+) από την πραγματική συνήθως στην πόλη κλπ (ειδικά αν είσαι ακίνητος όπως πχ σε συνεργείο η διαφορά ήταν σημαντικά πιο μεγάλη προς τα κάτω)
Δείχνει λίγο παραπάνω (0,1+) από την πραγματική όταν πηγαίνεις χαλαρά, σε εθνική κλπ -
Ο χρήστης onyx έγραψε:
Η απόκλιση του μετρητή μέσης κατανάλωσης διαφέρει από τις δικές μου ως εξής.
Γενικά γύρω στο 0,2λτ/100χλμ αλλά πιο ειδικά έχω την εντύπωση ότι:
Δείχνει λίγο παρακάτω (0,2+) από την πραγματική συνήθως στην πόλη κλπ (ειδικά αν είσαι ακίνητος όπως πχ σε συνεργείο η διαφορά ήταν σημαντικά πιο μεγάλη προς τα κάτω)
Δείχνει λίγο παραπάνω (0,1+) από την πραγματική όταν πηγαίνεις χαλαρά, σε εθνική κλπΑπόκλιση του μετρητή ή απόκλιση της αντλίας?
-
Volvo S60 2.0 - BSR 225hp
Μετά απο 22,000
Στα ταξίδια μέση κατανάλωση 9 - 10 lt/100km αναλόγος τα κέφια μου
Στην πόλη αναλόγος κίνησης 12 με 12,5 lt/100. -
Ford Focus II SW 1.6 TiVCT 115 HP
Συνηθως 6-6,5 λτ/100 χλμ σε ανοικτο δρόμο με χαλαρη οδηγηση.
Συνολική καταναλωση εως τωρα 6,9 λτ/100 χλμ (1 χρονος καταγραφης) -
τι λάθος κάνω; Γιατί το 13άρι μου καίει τόσο πολύ; Το χαμηλότερό μου είναι 6++ στην εθνική οδό ενώ από τους υπολογισμούς μου (δεν έχω trip computer) μέσα στην πόλη καίω στα 8+
Δεν θα έλεγα ότι οδηγάω συχνά πάνω από τις 3000-3500στρ/λ
-
Sirion
Το ότι δεν σηκώνεις πολλές στροφές δε λέει τίποτα...Το θέμα είναι ο κινητήρας σου να πηγαίνει ξεκούραστα...
Αν πχ πατάς το γκάζι με 2.000rpm και βλέπεις ότι το αμάξι δεν επιταχύνει ή επιταχύνει πολύ αργά (κοινώς αγκομαχάει) αν πατήσεις λίγο (ή πολύ) το γκάζι, τότε πρέπει να κατεβάσεις.Για να μειώσεις την κατανάλωση ή να διατηρήσεις χαμηλή κατανάλωση, πρέπει να οδηγείς το αμάξι στην περιοχή των στροφών που βγάζει τη μέγιστη ροπή.
Επίσης έχει σημασία και σε τι 'κίνηση' πέφτεις.Όταν πήζει πχ το κέντρο και το '1η-νεκρά' είναι οι μόνες θέσεις που βάζεις το λεβγέ, τότε...
Α!Και για την Εθνική οδό.Με πόσα κινείσαι?Και πόσες στροφές?και που βγάζει μέγιστη ροπή η μηχανή σου?Αν πχ πας με 4.000rpm και 130-140km/h και η μέγιστη ροπή είναι στις 3.000rpm, τότε σίγουρα καις περισσότερο από ότι θα έπρεπε (θεωρητικά) λόγω κυβικών.Αν γενικότερα δεν κινείσαι με γνώμονα τα παραπάνω, λογικό είναι να έχεις σχετικά αυξημένη κατανάλωση για 1.300cc (αν κι εμένα το 6 και το 8 με βάση το δικό μου στυλ οδήγησης που είναι μέτριο, μου 'καλά νούμερα')
-
7lt / 100Km μεσο ορο το Puntο μου.
Οδηγηση παντου και οπως να'ναι: πολη, επαρχιακους, ταξιδακια κτλ με σχετικα νευρικη οδηγηση. -
Corrola 1.4G6 πλέον μέση κατνάλωση 10,2lt/100 με κίνηση 95% πόλη και μόλις 5% εθική ή αττική οδό! Όταν έκανε πιο πολλά χιλιόμετρα εθνική ήταν περίπου στα 9lt/100. Ένα καλοκαίρι που είχε μετρηθει μόνο εθνική-επαρχιακή με AC πάντα και σχετικά γρήγορα περίπου 7,8lt. Leon 1.8t μέση κατανάλωση του trip 10,2lt/100. Πόλη άνετα βλέπεις 13 και με πολύ προσπάθεια 11. Εθνική με ταχύτητες 130-160 και κλιμα περίπου 10,5. Μετά τα 200 απλά δεν βλέπεις το trip... Πάντως έχω δει και 7,6 σε εθνική βράδυ με παρέα κουβεντούλα και 80χλμ/ώρα με 6η στο κιβώτιο!
Πόση βενζίνη καταναλώνει το αμάξι σας!