-
Δεν φταινε τα αυτοκινητα αλλα οι οδηγοι τους, και με ποδηλατο καποιος μπορει να σκοτωσει-σκοτωθει.
Στο χωριο μου λενε:Φταει το γαϊδουρι και βαραει το σαμαρι. -
Δεν είναι έτσι.
Υπάρχουν και επικίνδυνα αυτοκίνητα.Δεν μπορούμε να λέμε ότι το αυτοκίνητο αυτό είναι ακίνδυνο απλά δεν υπάρχει οδηγός να το οδηγήσει
Τότε γιατί λέμε ότι το αυτοκίνητο Χ έχει χάλια φρένα? Δεν φταίνε τα φρένα λοιπόν αλλά οι οδηγοί που δεν ξέρουν το αυτοκίνητο και ότι πρέπει να φρενάρουν 1 Km πιο πριν.
Να φτιάξουμε ένα μοτέρ με 300 άλογα και να το βάλουμε πάνω σε ένα Robin (αυτό με τις 3 ρόδες) και να λέμε ότι δεν είναι επικίνδυνο αλλά ο οδηγός δεν ξέρει να οδηγάει 3 ρόδες με 300 άλογα...
Αυτό δεν τελειώνει ποτέ λοιπόν.
Το θέμα είναι πότε θα είχαμε περισσότερα ατυχήματα σε μία πόλη που όλοι είχανε ποδήλατα ή όλοι γρήγορα αυτοκίνητα??
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Δεν είναι έτσι.
Να φτιάξουμε ένα μοτέρ με 300 άλογα και να το βάλουμε πάνω σε ένα Robin (αυτό με τις 3 ρόδες) και να λέμε ότι δεν είναι επικίνδυνο αλλά ο οδηγός δεν ξέρει να οδηγάει 3 ρόδες με 300 άλογα...Χμμμ... Dragster!!!
-
Καταθέτω την τελική λύση για το θέμα «Ασφάλεια στο δρόμο».
Να καταργηθούν όλα τα τροχοφόρα και να επιτραπεί η κίνηση μόνο στα συγκρουόμενα του λούνα πάρκ στους δρόμους.
Καλά πως δεν το είχαμε σκεφτεί τόσο καιρό? -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Καταθέτω την τελική λύση για το θέμα «Ασφάλεια στο δρόμο».
Να καταργηθούν όλα τα τροχοφόρα και να επιτραπεί η κίνηση μόνο στα συγκρουόμενα του λούνα πάρκ στους δρόμους.
Καλά πως δεν το είχαμε σκεφτεί τόσο καιρό?ΤΙ?!?!?!? Είσαι τρελός? Θέλεις να παθαίνουμε όλοι ηλεκτροπληξία? Απαπαπα...
(και να φανταστείς ότι το λες εσύ με τέτοια υπογραφή... )
-
Και έχουν βαλθεί όλοι να δείξουν την αλήθεια της υπογραφής μου. Σκέψου τι έγινε με τις τελευταίες διακοπές ρεύματος κυρίως σε Αγγλία και Ιταλία!!!8)
Τώρα με τα συγκρουόμενα θα βρούμε μια λύση βρε παιδί μου. Να τα κάνουμε ηλιακά ή αεροκίνητα.
Έλληνες είμαστε άριστοι στις πατέντες. -
Να σας πω ένα επικίνδυνο αυτοκίνητο χωρίς καμία διάθεση κατηγορίας/ρατσισμού?
Το Σκόντα Οκτάβια 1.8Τ. Το παίρνει ο κάθε ένας -ή σχεδόν- χωρίς να έχει καταλάβει ακριβώς τι είναι, το αμάξι μαζεύει φόρα και χιλιόμετρα πανεύκολα και ΔΕΝ τα καταλαβαίνεις. Υπάρχουν πολλά Οκτάβια με 220 ίππους που οι τύποι που τα οδηγούν δεν ξέρουν τι πάει να πει ζώνη ασφαλείας, παραχώρηση προτεραιτότητας και αντίδραση/αντιμετώπιση κινδύνου.
Και είναι κρίμα γιατί είναι πολύ πολύ ωραίο αυτοκίνητο!!Ομοίως και το Ραλί στα χέρια ενός άπειρου είναι πολύ επικίνδυνο αλλά και το ποδήλατο στα χέρια της μητέρας μου.
Έχετε δει ποτέ κανένα βίντεο με επαγγελματίες οδηγούς να οδηγούν Πόρσε στο Νίρμπουργκρινγκ? Αυτές τις περίεργες 911 διαφόρων τύπων που στα χέρια του 90% των οδηγών που θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν γρήγορα είναι καταδικασμένες να διαλυθούν από έξοδο λόγω υποστροφής, ή στην καλύτερη, υπερστροφής, τουλάχιστον από όσα λέγονται για τα μέχρι μέσα δεκαετίας 1990 μοντέλα.ΑΡΑ, ο οδηγός είναι αυτός που θα κριθεί να αντιληφθεί τι έχει στα χέρια του και ανάλογα να πράξει. Υπό΄τέτοιες συνθήκες, ακόμη και το Μόρις Μαρίνα είναι ασφαλές!!
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Να σας πω ένα επικίνδυνο αυτοκίνητο χωρίς καμία διάθεση κατηγορίας/ρατσισμού?Το Σκόντα Οκτάβια 1.8Τ. Το παίρνει ο κάθε ένας -ή σχεδόν- χωρίς να έχει καταλάβει ακριβώς τι είναι, το αμάξι μαζεύει φόρα και χιλιόμετρα πανεύκολα και ΔΕΝ τα καταλαβαίνεις. Υπάρχουν πολλά Οκτάβια με 220 ίππους που οι τύποι που τα οδηγούν δεν ξέρουν τι πάει να πει ζώνη ασφαλείας, παραχώρηση προτεραιτότητας και αντίδραση/αντιμετώπιση κινδύνου.
Και είναι κρίμα γιατί είναι πολύ πολύ ωραίο αυτοκίνητο!!Ξέρω ακριβώς τι εννοείς... Έχω δει κι εγώ τέτοιους οδηγούς με τα Skoda. Για έναν περίεργο λόγο, τα περισσότερα είναι άσπρα με ένα μπλε φάρο στην οροφή...
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Ξέρω ακριβώς τι εννοείς... Έχω δει κι εγώ τέτοιους οδηγούς με τα Skoda. Για έναν περίεργο λόγο, τα περισσότερα είναι άσπρα με ένα μπλε φάρο στην οροφή...Πετυχα τις προαλλες ενα τετοιο σε επαρχιακο δρομο και μου εσπασε τα νευρα γιατι πηγαινε απελπιστικα ΑΡΓΑ!!! Το τι γκριματσες εκανα μπας και με δει και το 'πατησει' λιγο ή να με λυπηθει και να με αφησει να περασω δε λεγεται!
Τελικα μετα απο 6-8 χλμ εκανε δεξια και παρκαρε για να στησει μπλοκο!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ξέρω ακριβώς τι εννοείς... Έχω δει κι εγώ τέτοιους οδηγούς με τα Skoda. Για έναν περίεργο λόγο, τα περισσότερα είναι άσπρα με ένα μπλε φάρο στην οροφή...
Πετυχα τις προαλλες ενα τετοιο σε επαρχιακο δρομο και μου εσπασε τα νευρα γιατι πηγαινε απελπιστικα ΑΡΓΑ!!! Το τι γκριματσες εκανα μπας και με δει και το 'πατησει' λιγο ή να με λυπηθει και να με αφησει να περασω δε λεγεται!
Τελικα μετα απο 6-8 χλμ εκανε δεξια και παρκαρε για να στησει μπλοκο!
Για να μην του χυθεί ο καφές θα πήγαινε αργά... Άσε που έπρεπε να μιλήσει και στο τηλέφωνο, και πώς να κρατήσει τη μπουγάτσα με το άλλο χέρι... Μπέρδεμα σου λέω...
-
Και χωρίς μπλε΄φάρους
Παρόλα αυτά, μερικοί οδηγοί της Άμεσης Δράσης είναι ΠΑΡΑ πολύ καλοί!
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Για να μην του χυθεί ο καφές θα πήγαινε αργά... Άσε που έπρεπε να μιλήσει και στο τηλέφωνο, και πώς να κρατήσει τη μπουγάτσα με το άλλο χέρι... Μπέρδεμα σου λέω...Δε πρεπει να εχεις και πολυ αδικο διοτι αρχικα μπηκε μπροστα μου ξεπαρκαροντας απο καφενειο!!!
Τωρα θυμηθηκα οτι πριν 3-4 μηνες στο ΙΔΙΟ σημειο, ερχομουν απο το αλλο ρευμα και μας προσπερασε ενα uno turbo με ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ τροπο πανω σε τυφλη αριστερη ανηφορικη στροφη πατωντας στις 'ζεμπρες' που εχει εκει ο δρομος επειδη ειναι διασταυρωση. Το Σκοντα τον ειδε, ξαπαρκαρε του σκοτωμου απο το καφενειο και τον πηρε στο κυνηγι.
Περιττο να πω οτι μετα απο 2 χλμ(!!!!) τον ειχε προλαβει και τον σταματησε. Πραγματι ο τυπος με το uno ηταν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ!!! [/u]
-
Χεχεχε... Αυτό δεν είναι τίποτα... Άκου σκηνικό: Κυριακή βράδυ στην πλατεία Μαρκοπούλου, 03:00. BMW M5 και Audi RS2 είναι σταματημένα στη γωνία και γράφουν αβέρτα. Μάγκας περνάει με το Mitsu (αγροτικό, τι νομίζατε, Evo?) επιδεικνύοντας τις υπερστροφικές ικανότητες του 4χ4. H BMW λυσσάει, κόφτες, αλλαγές, σπιναρίσματα...
Μετά από 2 λεπτά και κάτι, τα 2 αυτοκίνητα επιστρέφουν... ο κύριος ξεμάγκεψε ξαφνικά...
Κωνσταντίνε, συμφωνώ ότι υπάρχουν παιδιά της Άμεσης Δράσης που οδηγούν πολύ καλά. Θα συνεχίσω όμως να παραπονιέμαι για το γεγονός ότι ΠΟΤΕ, μα ποτέ δεν έχω δει αστυνομικό ή ασφαλίτη με ζώνη...
Τέλος πάντων, το πήγα αλλού το θέμα... Με συγχωρείτε...
-
Θα συνεχίσω όμως να παραπονιέμαι για το γεγονός ότι ΠΟΤΕ, μα ποτέ δεν έχω δει αστυνομικό ή ασφαλίτη με ζώνη...
εξαιρουντε απο τον ΚΟΚ
-
Εξαιρείται επίσης και η απαγόρευση χρήσης κινητού ή πόσης αναψυκτικού κατά τη διάρκεια της οδήγησης για αυτά τα άτομα?
Πραγματικά, αν ο ΚΟΚ θεωρεί ότι οι εκπαιδευτές τους κάνουν τόσο καλή δουλειά, ώστε δεν υπάρχει περίπτωση, ποτέ, εις τους αιώνας των αιώνων, οι αστυνομικοί να προκαλέσουν ή έστω να εμπλακούν σε ατύχημα, τότε, μα τω Θεώ, θα πάω να γίνω αστυνομικός!!!
Καληνύχτα!
-
Ο χρήστης DimisGR έγραψε:
εξαιρουντε απο τον ΚΟΚΔηλαδή όλοι οι άλλοι φοράνε τις ζώνες μόνο επειδή μπορεί να φάνε κλήση? Ίσως....
Δεν είναι όμως δείγμα εκμετάλλευσης του νόμου είναι δείγμα ηλιθιότητας! -
Γενικά τα πράγματα δεν είναι απλά. Είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που διαμορφώνουν την αρνητική εικόνα στους δρόμους. Πρώτη και κυριότερη πιστεύω είναι το κόμπλεξ των οδηγών που κυκλοφορούν, είτε επειδή δεν καταδέχονται να τους προσπεράσει κάποιος, είτε επειδή θέλουν να αποδείξουν στον κόσμο ότι είναι οδηγάρες.
Το κακό με τα Rallye κτλ είναι ότι πρόκειται για μικρά αυτοκίνητα με πολύ υψηλές επιδόσεις για το μεγεθός τους και για το μέγεθος της ωριμότητας των περισσότερων νέων (και μεγαλύτερων σπανιότερα) που τα αποκτούν.Κακά τα ψέματα οι κυκλοφοριακές συνθήκες τα τελευταία 5-8 χρόνια που θυμάμαι έχουν αλλάξει τραγικά. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για μαγκιές και οι πιθανότητες είναι πλέον εναντίων αυτού που θα πάρει τα ρίσκα.
Όσο παιρνούν τα χρόνια παρατηρώ ότι κινούμαι στο δρόμο όλο και αργότερα. Μπορείται να πείτε ότι μεγαλώνω αλλά...Έχω πατήσει πολλές φορές νερά ενώ πήγαινα τέρμα (πολύ άσχημη εμπειρία)
έχω βρεί ζώα στη μέση στροφής,αυτοκίνητα σταματημένα, μου έχουν πεταχτεί αυτοκίνητα από το πουθενά και πάντα βρίσκεται και κάτι νέο που δεν είχα φανταστεί. Και αυτό συμβαίνει διότι η ηλιθιότητα δεν έχει όρια και διότι ο δημόσιος δρόμος είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ και η κίνηση αυξάνεται συνέχεια και με τρελούς ρυθμούς. Δεν είναι πίστα.Κατάλαβα ότι όποιος έχει τα κότσια και θέλει να αποδείξει κάτι πάει σε μία πίστα και κάνει το κομμάτι του με έναν κορυφαίο χρόνο.
Στο δρόμο ότιδήποτε πάνω από τα 8-9/10 μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες. Δεν σχολιάζω τα 11/10 μερικών...
Γι΄αυτό ψυχραιμία...Εξ'άλλου χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει...
Και ο νοών νοείτο (Ας μην δοκιμάσω πληθυντικό 'Και οι νοώντες νοούσι' ????)
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
εξαιρουντε απο τον ΚΟΚ
Δηλαδή όλοι οι άλλοι φοράνε τις ζώνες μόνο επειδή μπορεί να φάνε κλήση? Ίσως....
Δεν είναι όμως δείγμα εκμετάλλευσης του νόμου είναι δείγμα ηλιθιότητας!καλημερα
την ζωνη την φορας για την προσωπικη σου ασφαλεια, για να σωθεις εσυ στην κακια στιγμη. Ουτε την φορας για να μην φας κληση ουτε για να μην σε σταματησει η τροχαια κτλ. Τωρα πολλοι το κανουν για την τροχαια και μονο, λενε 'ελα μωρε μεσα στην πολη θα ειμαστε σιγα'..... ε καταλαβαινεις πως σκεφτονται, μαλλον δεν καταλαβαινουν οτι και μεσα στην πολη και με 40-50 να πηγαινεις μπορεις να χτυπησεις παλι.
-
Ένα είναι σίγουρο... Πλέον για να κινηθείς στους δρόμους (και μιλάω απλά για μετακίνηση από το Α στο Β σημείο, πόσο μάλλον για γρήγορη οδήγηση) χρειάζεται πολλή φαντασία... Και πάλι, ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις όλες τις βλακείες που θα γίνουν μπροστά σου...
-
BMW M5 και Audi RS2 είναι σταματημένα στη γωνία και γράφουν αβέρτα...Συγγνώμη όταν λες γράφουν εννοείς κόβουν κλήσεις;Δηλαδή είναι αστυνομικά τα αυτοκίνητα;Δηλαδή η ελληνική αστυνομία έχει Μ5 και RS2;;;;;;;;
Πωπωωω καήκαμε...Ακόμα περισσότερη μαγκιά και από τα Octavia Turbo τώρα... Ποιος ξέρει θα κατεβαίνουν και λιμανάκια ίσως οι τροχαίοι...
Άλλωστε με αυτά που έχουμε δει από αυτούς μέχρι τώρα...
Το σίγουρο είναι ότι μόνο αυτοί δεν δικαιούνται να επιβάλλουν τον ΚΟΚ...Δεν πάνε στον αγύριστο γαϊδούρια...Αντίσταση μέχρι τελικής πτώσεως ρε!
Η σπορ οδήγηση θέλει λογική ! Αλλιώς κάτσε σπίτι σου !