Dec 9, 2007, 4:24 PM

Φανάρι στη Γ. Αγγέλου στη Θεσ/νίκη. Στο ρεύμα προς Παπαναστασίου, αρχαίο διπλοπαρκαρισμένο. Το ρεύμα προς Αναξιμάνδρου είχε κινησούλα οπότε οι απέναντι περίμεναν να αδειάσει για να περάσουν γύρω από τη διπλοσειρά....

Εγώ ανέβαινα...και σταματάω στο 1ο κόκκινο. Ανάβει πράσινο και πρόλαβαν όλα και όλα δυο αυτοκίνητα, εγώ βλέπω το πορτοκαλί και μιας που ήμουν σταματημένος αποφασίζω να μην κάνω την ελληνική ερμηνεία του θερμού αυτού χρώματος. Τσουλάω λοιπόν λίγο για να σταματήσω πριν τη διάβαση και να περιμένω το επόμενο πράσινο.

Τύπος με μικρό κόκκινο παλαιό Fiat (Seicento/Cinquecento, κάτι απ' τα δυο) προσπερνάει από το αντίθετο ρεύμα και σταματάει μπροστά μου, πάνω στη διάβαση. Τον ακολουθεί, στο πλάι μου πλέον, ασημί Focus I. Καθώς προχωρούσα όμως μάλλον ξεμένει από χώρο και αποφασίζει να μπει πίσω μου. Μάλλον όμως ο άνθρωπος βιαζόταν υπερβολικά: βγαίνει στο αντίθετο ρεύμα, προσπερνάει και εμένα και το Fiat και τελικά περνάει με κόκκινο. Κι όλα αυτά για να φτάσει στην Αναξιμάνδρου 1 μήκος αυτοκινήτου νωρίτερα από εμάς...