-
-
@a-d-p said in Μονόλογοι ... (aka Sarantism topic)
:@sarantism said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ciuser
Ποιος είναι ο Ciuser? Ξάδελφος του Μαξ; ή πρώην της Ελένης;

Όχι ξάδερφός μου. Έγκλημα θες να κάνω;; Χρέωσέ τον στην Ελένη.
Γράφω γρήγορα. Ξέρω το βλέπω τα λάθη που κάνω αλλά βαριέμαι να τα διορθώνω.
Ο ciuser (ciu) δεν διορθώνεται ρε παιδί μου με τπτ.

-
Σαράντη ο άλλος γείτονας που έχουμε πως τον λένε ο Κρουαζιέρας, γκρινιάζει.
Εμφανίστηκε; Δεν είναι κρουζιέρα; Όχι με έπρηξε όσο έλειπες.
Ωχ μωρέ άστον να γκρινιάζει.
Θα κάνω ακόμη μια κορνίζα και θα βλέπει και αυτός τον Τερλέγκα και θα ηρεμίσει.
Λες; Ναι ρε. Ο Κρουαζιέρας ζηλεύει τον άλλον γείτονα που του έχω τον Τερλέγκα.
Άστον. Αν ξαναγκρινιάξει, βάλε Τερλέγκα να παίζει δυνατά.
Θα στανιάρει.
Καλά Σαραντούκο μου. -
Σαράντη θα βάλουν ανώτατο όριο τα 100; Έτσι λένε. Και αν θέλουμε να πάμε Αθήνα; Θα παίρνουμε κεφτεδάκια, σαρμαδάκια, νερό, ψωμάκι, ελίτσες και σε 2 μέρες θα είμαστε εκεί.
Αν είναι χειμώνας; Κοίτα. Θα παίρνουμε αεροπλάνο. Αμάν ρε Σαράντη αυτοί έχουν παλαβώσει. Δεν το ξέρουν Λένα.
Δλδ ο άλλος που πήρε 50.000 αυτοκίνητο θα πηγαίνει με 100; Και πολλά του είναι. Θα πει και ευχαριστώ που δεν τον πάνε ΄όπως τα φορτηγά με 80 Λένα.
Σαράντη με ποδήλατο. Μια χαρά. Θα το κάνουμε κάτι πατέντες θα βγάζει 140. Τι να πω μωρέ.
Μην αγχώνεσαι. Ότι κλειδώνει, ξεκλειδώνει.
Θα βρούμε λύση. -
Χρόνια Πολλά και να σκεπάζει όλους η Χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Η Ελλάδα γιορτάζει σήμερα την Μεγαλόχαρη που είναι Μητέρα όλων μας, φέροντες και μη το όνομά της. -
Σαράντη ο Τομ Κρούζερ απείλησε πως θα μπει στο σπίτι μας και θα τα κάνει εργοτάξιο.
Σοβαρά; Ναι. Τι ξέρει τι είναι το εργοτάξιο; Δεν ξέρει; Όχι βέβαια.
Νομίζει πως ξέρει. Τι θα κάνουμε; Θα φωνάξω τον γείτονα να τον αρπάξει. Δεν είναι για τα κυβικά μου. Σαν να τα βάζω με παιδάκι είναι. Ο γείτονας θα τον κεράσει καλά Λένα.
Εγώ τι να κάνω αν έρθει; Να βάλεις τα γέλια. Όταν τον δεις θα το κάνεις θες δε θες.
Γιατί Σαράντη; Έχει δει τον Ταμτάκο πως είναι ντυμένος; Ναι. Το ίδιο είναι και αυτός. Πρέπει να έχουν κάποια σχέση.
Να σε πάρω τηλ; Όχι ρε. Πάρε εκεί ένα παιδάκι της γειτονιάς και πες του να τον αρπάξει.
Τόσο μάπας είναι; Με περικεφαλαία.
Α εντάξει τότε. Αν είναι να τον αναλάβω εγώ Σαραντούκο.
Ε πάρε το λάστιχο και βρεξ τον.
Αμάν ωραία. Θα τον περιμένω με χαρά!!
Αστέρι μου. Περιμένω νέα σου αν ξεμυτίσει.
Μην αγχώνεσαι πάντως. Για πρωινό τον έχεις. -
Σαράντη ο Τομ Κρούζερ με τον Τομ Κρουζ τι σχέση έχουν;
Του γιάλιζε ο Κρούζερ του Κρουζ τα παπούτσια στο αεροπλανοφόρο.
Μετά; Μετά σφουγγάριζε εκεί που προσγειώνονται τα αεροπλάνα.
Τον είχαν βγάλει η Σφουγγαρίστρα του Μήνα. -
Σαράντη στο Τop Gun πως ήταν στο αεροπλανοφόρο;
Μια χαρά. Μια φορά με μαλώσανε. Δεν πάνε καλά Λένα.
Είμασταν με τον Γκους εκεί στο αεροπλάνο και τσεκάραμε τα συστήματα πριν πετάξουμε.
Του λέω το εκτινασόμενο κάθισμά σου ξέρεις αν δουλεύει; Πρέπει να υπάρχει κίνδυνος για να το μάθουμε Μαβ.
Άσε ρε τις παπαριές τους. Εγώ που θέλω να δω αν δουλεύει ο αερόσακός μου θα περιμένω την ώρα της πτώσης;
Κάτσε ξέρω που είναι οι αισθητήρες. Εσένα θα σε εκτινάξω και εγώ θα ανοίξω για εμένα τον αερόσακο.
Κρατήσου Γκους. Αααα μια χαρά. Πήγες και ψηλά!! Για να δω τον αερόσακο. Ααα μια χαρά.
Ρε Μαβ τρελάθηκες; Τι έκανα ρε; Εκτίναξες τον Γκους χωρίς λόγο; Ήθελα να δω αν δουλεύει το κάθισμα. Να βάλετε Recaro. Είναι καλύτερα.
Ρε συ ενεργοποίησες και τον αερόσακό σου;; Ναι. Δουλεύει μια χαρά.
Ρε μια μέρα θα χρειαστούμε για να τα ξαναβάλουμε. Ρε η δουλειά σας είναι. Άντε. Γκους το φχαριστήθηκες; Μαβ με κουτσούλησε ένα γλάρος.
Α ρε κουφάλα. Γούρι είναι. Στην πτήση θα είσαι ο καλύτερος.
Έλα πάμε να την αράξουμε. Αύριο θα πετάξουμε τελικά.
Ε μάγκα. Θα σου βάλουν ένα κάθισμα, Recaro λέμε.
Σαράντη αυτό το κάθισμα ήταν που δε δούλεψε καλά και έγινε μακαρίτης ο Γκους;
Εγώ δεν ξέρω τπτ. Οι πυροτεχνουργοί δεν έκαναν καλή δουλειά Λένα μου.
Ρε Σαράντη όπου χώνεις τη μούρη σου, θάλασσα τα κάνεις.
Α ναι. Σωστά. Στη θάλασσα πέσαμε. Είδες που τα έκανα σωστά Λένα;;
Α να χαθείς Σαράντη. Καλά που σε διώξανε. Πήγα μετά από 30 χρόνια. Με παρακαλούσανε Λένα. Δεν παίζω εγώ. Διδάσκω. Καλά Σαράντη. Καλυνήχτα.
Εγώ φταίω που κάνω σωστά τη δουλειά μου.... -
Σαράντη να δούμε τον Τιτανικό; Δες τον Ελένη. Μαζί.
Άστο δε θέλω να συγχιστώ. Είναι ίδιος με τον αληθινό Τιτανικό διάβαζα. Να είναι.
Είναι συγκινιτική η ιστορία του. Λίγο έχω δει μπορεί και ολόκληρο μάλλον ολόκληρο. Ελένη 3 και ο κούκος παίζουν. Ο κακός πλούσιος, η κακομοίρα κοπέλα του, ο μπράβος του πλούσιου και Κάπριο και το κακό συναπάντημα.
Τι να δω; Ένα σενάριο της πλάκας; Την αγάπησε, ντύθηκε σαν πλούσιος, θα τρελαθούμε τώρα;
Δε μπορώ. Ναι όμως την αγαπούσε πολύ. Να την χαίρεται. Α έχουμε και την Σελίν Ντιόν να τραγουδάει το κλαψιάρικο εκείνο τραγούδι και να κλαίει ο κόσμος για τον Κάπριο.
Ε όχι ρε Ελένη. Αυτό είναι για να πάω να πηδηχτώ από το παράθυρο.
Έχεις τπτ ηρεμιστικά, αντικαταθλιπτικά; Τι να τα κάνω Σαράντη; Για να μπορέσω να δω τον Τιτανικό.
Όχι δεν έχω. Να πάρεις για να τον δω. Αυτά θέλουν συνταγή γιατρού.
Πες τον γιατρό είναι για να δω με τον άντρα μου τον Τιτανικό. Θα σου δώσει αμέσως.
Σαράντη είσαι πεζός. Καλά τραγούδα. Τιτανικό χωρίς χαπάκωμα δε βλέπω.
Τι να δούμε; Τον Τομ Κρουζ που τα κάνει μαντάρα στο Τοπ Γκαν.
Δε βλέπω τπτ. -
Ελένη όλα είναι Μάρκετινγκ. Πλασάρισμα. Εκεί στο μάρκετινκ έχουν ψυχολόγους, αναλυτές συμπεριφοράς, στατιστικά δεδομένα, συμπεριφοριστές.
Στον Τιτανικό, πριν τον κυκλοφορήσουν έπρεπε να σου ανοίξουν την όρεξη να τον δεις.
Βάλανε κάποια πλάνα φανταχτερά, είπαν και για το δακρύβρεχτο σενάριο. Εξάψαν τη φαντασία του κόσμου.
Μίλησαν και για το μπάτζετ που ήταν πανάκριβο, τα κουστουμια, τα ξύλα, τό όλο σκηνικό.
Πήραν ηθοποιούς καλούς. Βάλανε πως θα τραγουδάει η Σελίν. Βάλανε και ένα πιασάρικο κλαψιάρικο τραγούδι.
Οπότε δημιούργησαν στον κόσμο την ψυχολογία να θέλει να το δει.
Πλύση εγκεφάλου ή όπως το λένε οι Αμερικάνοι, Manipulation. Χειραγώγηση. Οπότε ο κόσμος πήγαινε μπουλουκιδόν να το δει.
Πήγε είδε και εξήλθε, απήλθε. Πόσοι θα το έβλεπαν 2 και 3 φορές; Κανένας. Τσόφλι το έργο.
Ενώ το άφαντο από μάρκιτινκ Η Μέρα της Μαρμότας, μέχρι σήμερα συζητείται για το ψαγμένο και φιλοσοφημένο σενάριό του που το έργο αυτό στηρίχθηκε σε έναν εξαιρετικό για τέτοιο ρόλο δε θυμάμαι το όνομά του και σε 2 ακόμη ηθοποιούς με πολύ γνωστή την κοπέλα.
Την Ημέρα της Μαρμότας μέχρι σήμερα τη συζητούν και τη βλέπουν.
Το Τιτανικό. Αντίο.
Σαράντη σαν να έχεις δίκιο.
Άκου τα καλά έργα είναι τα διαχρονικά. Αντέχουν στο χρόνο.
Ο Τιτανικός βούλιαξε. Ήταν ένα ξέσπασμα και μετά αντίο.
Θα δούμε Σαραντούκο τη μέρα της Μαρμότας.
Αυτό ναι. Χαλαρά κούκλα μου. Όχι όμως τώρα.
Αργότερα. Ότι πες εσύ κολώνα του σπιτιού!!
Και τι κολώνα Λένα. Εεε Θηρίο!!
Σαράντη πρόσεχε το ζάχαρο θηρίο μου.
Αμάν ρε Ελένη!!
Πλάκα σου κάνω Σαραντούκο μου!!!
Θα πάω να πηδήξω από το Deep και εγώ. Μη Σαράντη!!! Θα πάθω καρδιά!!
Καλά. Δε θα πάω. -
@jousis , μήπως υπάρχει διαθέσιμη καμιά φωτογραφία του @sarantism Tom criuser από το Top Gun???

-
@a-d-p said in Μονόλογοι ... (aka Sarantism topic)
:@jousis , μήπως υπάρχει διαθέσιμη καμιά φωτογραφία του @sarantism Tom criuser από το Top Gun???

Δύσκολα του βάζεις. Εδώ δε μπορώ εγώ να βρω!!
Τα κυκλώματα.... -
Σαράντη Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα πάρουμε; Ναι ψεύτικο. Να μην πάρουμε αληθινό; Το λυπάμαι. Ε μια φορά το χρόνο είναι
Το λυπάμαι είπα. Να το βλέπω να ξεραίνεται; Άσε με μωρέ Ελένη. Σαράντη εσύ πουλιά κυνηγούσες βάρβαρε.
Παλιά. Τώρα τα ταίζω.
Καλά θα πάω να πάρω Σαραντούκο και λέγε ότι θες. Τι σε έπιασε με το δέντρο; Πως και θες κανονικό; Μου κόλησε.
Ξεκόλα το. Άντε.
Σαράντη μια χάρη σου ζήτησα. Οκ. Οκ. Άστο πάνω μου.
Θα σου φέρω το καλύτερο. Όταν έρθω θα είναι δλδ εδώ;
Εγγύηση Λένα. Έφυγες. Φιλάκι Σαραντούκο μου.
Σαράντη ήρθα. Κλείσε τα μάτια σου.
Μου αρέσουν αυτά που κάνεις Σαράντη. Καλά. Προχώρα. Όπα. Μυρίζει ωραία; Λίγο περίεργα. Είναι φρέσκο για αυτό.
Α ωραία. Ναι μοσχοβολάει!!
Λοιπόν άνοιξε τα μάτια σου. Τι είναι αυτό;; Δέντρο. Μυρίζει και έβαλα και δώρα κάτω. Αν θες το παίρνεις και στην κρεβατοκάμαρα.
Σαράντη έχω ένα και στο αμάξι. Ωραία φέρε και εκείνο να τα κάνουμε δύο. Λαμπάκια δεν πήρα. Άσε μην πεδεύεσαι.
Ωραίο δεν είναι;
Σαράντη αντίο. Κάτσε εσύ με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα λέμε μετά τα Χριστούγεννα. Θα πάω στη μητέρα μου για να πονέσεις.
Θα πονέσω που θα γυρίσεις. Κάτσε μόνιμα να το ευχαριστηθώ. Άντε με τα αληθινά δέντρα.
Γαιδούρεψες. Καμιά φίλη σου σου φούσκωσε τα μυαλά.
Που το κατάλαβες;; Ρε Ελένη....Στα μάτια φαίνεται.....
Άντε στο καλό και αν θες να σου δώσω και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο να το κάνεις δώρο στη μαμάκα σου από εμένα.
Δεν πάω. Θα βάλουμε το δικό μας. Ευτυχώς προσγειώθηκες!!
-
Για τη Μπλε Σημαία που έχουν οι Αστυνομικοί στις ΗΠΑ
Division and Critique: While supporters view it as a respectful tribute to the daily sacrifices of police officers, critics and civil rights groups argue it has been co-opted by extremist groups or associated with counter-movements against racial justice protests (such as Blue Lives Matter).
Official Policies: Due to its polarizing political connotations, several municipal governments and police departments across the United States have restricted or banned the display of the flag on official uniforms and public property. -
Ποιος ρε γμτ έχει τέρμα τη μουσική. Εννιά το πρωί δε σέβονται τπτ το κέρατό μου.
Λένα ποιος έχει βάλει τέρμα τη μουσική;
Μάλλον ο γιός του γείτονα. Και εμείς τι θα κάνουμε; Δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας Σαράντη.
Δεν πάει έτσι Λένα. Είναι και η ηχορύπανση. Καλά Σαράντη πάνε να του κάνεις μαθήματα ηχορύπανσης.
Πάω να κάνω ένα παγωμένο ντουζ και θα του εξηγήσω το όνειρο.
Σαράντη λίγος πολιτισμός δε βλάπτει. Εγώ να δείξω πολιτισμό στον απολίτιστο Λένα. Αυτός είναι γαιδούρι. Τι θέλει; Να μας δείξει πως έχει δυνατό ηχοσύνολο ή ποια τραγούδια του αρέσουν;
Μου χάλασε τον ύπνο Λένα. Εννιά το πρωτί Σαράντη.
Ε και; Μες το σπίτι σαν να παίζουν τα τραγούδια του είναι.
Καλά καλά. Κάτσε τώρα να μετανοιώσει για τους κουβάδες που αγόρασε.
Κάτσε να φτιάξω τη λίστα αναπαραγωγής. Λένα να του βάλω Χριστοδουλόπουλο; Πρωί πρωτί Σαράντη; Σωστά.
Λοιπόν: Βανδή, Κοκκίνου, Καρράς τα γρήγορά του, Πυξ Λαξ live έπαψες αγάπη να θυμίζεις, Αμαρρυλίς με τις ματάρες της.
Σαράντη βρε μωρό μου....Τι θα κάνεις δλδ κόντρα με τη μουσική; Όχι ρε Ελένη θα ακούω τις βλακίες του Τράπερ.
Θα τα κρύψω και θα τον κάνω να μην έχει να κρυφτεί τον βλάκα.
Θα τα κρύψω εδώ τα ηχεία μου. Σαράντη!!! Με τπτ. Γιατί ρε;; Σαράντη θα ρίξεις τη γειτονιά.
Ποια γειτονιά Λένα; Αυτήν που φοβάται να του πει να το χαμηλώσει;
Τα θέλει ο κώλος της γειτονιάς θα τα έχει.
Σαράντη. Έληξε Λένα. Φύγε γιατί τα αυτιά σου θα πονέσουν.
Δλδ Λένα νομίζεις πως τα πήρα για τη δύναμή τους και για καραόκε. Όχι κούκλα μου.
Τα έσκασα για τα καλά για αν κανείς πάει να κάνει τον έξυπνο όπως αυτό το μπασταρδάκι.
Σαράντη όχι και τα 4. Θα σπάσουν τα τζάμια μας. Λένα. Κόφτο. Έχουν σπάσει τα νεύρα μου.
Σαράντη ξέρεις πόσο είναι το καθένα; Χίλια διακόσια ευρώ. Πόσα watt Σαράντη. Α κοντά στα 1100w δλδ καθαρά 500RMS επί 4 σύνολο σε RMS 2000.
Σαράντη μην το κάνεις. Άσε με.
Δες τώρα πως ο έξυπνος θα πέσει στην παγίδα.
Το ανεβάζω και το δικό μου. Τσίμπησε Λένα ο βλάκας και δυναμώνει το δικό του.
Το ανεβάζω λίγο ακόμα. Τσιμπάει. Σωστός. Θα τον κεράσω μπόλικο πόνο. Το ανέβασε αλλά παραμορφώνει το δικό του Λένα.
Έπιασε κόκκινα ο κουβάς του. Κοίτα τώρα Λένα πως θα φύγει με τα αυτιά του πέτσινα.
Πάμε Λενάκι στο 60% ένταση. Ακούγεται αυτός καθόλου;;
Χάθηκε. Σαράντη τρίζουν όλα μες το σπίτι. Απενεργοποίησε τα 2. Όχι Λένα όλη η γειτονιά με 4 θηρία θα είναι για ένα μισάωρο για να μάθουν να είναι κότες.
Άκου την Βανδή πως κεντάει στα ηχεία. Σαράντη μέχρι τη θάλασσα θα ακούγεται. Α ωραία θα κάνουν και μπάνιο.
Λένα να τραγουδήσω κι όλας; Θα καούν τα ηχεία μην το κάνεις.
Κακιά.....
Σαράντη συγχατηρίτια έρχεται ο γείτονας. Κάτσε να το χαμηλώσω. Σαράντη δεν είναι δυνατά η μουσική; Του γιού σου δεν ήταν; Δεν το πρόσεξα. Ούτε εγώ γείτονα.
Θα μας σπάσεις τα τζάμια. Εσείς μου σπάσατε τα νεύρα.
Να το χαμηλώσεις γιατί θα καλέσω την αστυνομία.
Βάλτε ξανά δυνατά τη μουσική και θα σε κρεμάσω στο δέντρο να κάνει παρέα τον Τερλέγκα.
Άντε βλάκες. Άλλη γλώσσα δεν καταλαβαίνετε. Και τέρμα με τον κουβά που έχετε.
Πάρτε JBL να κάνουμε καλή κόντρα. Άντε τράβα τώρα μην φωνάξω εγώ τον Άγγελο πριν προλάβεις να φωνάξεις την αστυνομία.
Σαράντη δεν είσαι σωστός. Ναι ρε. Πρέπει να ακούω του γιού στου την τέρμα μουσική για να είμαι σωστός.
Άντε τράβα γιατί έχω και νεύρα.
Άντε είπα.
Σαράντη βάρβαρε. Άσε με ρε Λένα. Πάνε στου γείτονα να κάτσεις. Έξυπνη.
Σαράντη.....Αν σου αρέσω. Μη μιλάς έτσι με ανάβεις. Έλα να σε σβήσω. Έρχομαι Σαραντούκο μου!! -
Οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, οφείλουν να είναι κατηχημένοι.
Τι λένε οι Άγιοι Πατέρες μας για τους Εβραίους.Επισκόπηση AI
Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός (1714–1779) αναφέρθηκε στους Εβραίους στις Διδαχές του μέσα από τη θεολογική γραμμή της εποχής του.
Η στάση τους συνδέεται ιστορικά με το κήρυγμά του για την αργία της Κυριακής και τις συνθήκες γύρω από τη θανάτωσή του.Θεολογικές
Αναφορές στις Διδαχές
Θρησκευτική θέση: Στις ομιλίες του, ακολουθώντας την πατερική παράδοση, επέκρινε τους Εβραίους για την απόρριψη και τη σταύρωση του Ιησού Χριστού.
Ημέρα αργίας: Τόνισε τη σπουδαιότητα της Κυριακής ως ημέρας ανάστασης, αναφέροντας πως οι Εβραίοι ενοχλούνταν θεολογικά από τον εορτασμό της.
Οικονομική Διάσταση και Παζάρια
Αλλαγή ημέρας αγοράς: Ο Άγιος Κοσμάς ζήτησε να κλείνουν τα μαγαζιά και να μην γίνεται εμπόριο την Κυριακή, αλλά να μεταφερθεί το παζάρι/λαϊκή αγορά στο Σάββατο.
Οικονομική ζημία: Επειδή το Σάββατο ήταν η θρησκευτική αργία των Εβραίων εμπόρων της εποχής, η αλλαγή αυτή προκάλεσε σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο στις δραστηριότητές τους.
Η Σύνδεση με το Θάνατό του
Καταγγελίες και σύλληψη: Υπάρχουν ιστορικές μαρτυρίες και παραδόσεις σύμφωνα με τις οποίες Εβραίοι παράγοντες της περιοχής της Ηπείρου και του Βερατίου ενεπλάκησαν σε καταγγελίες εναντίον του στους Οθωμανούς (θεωρώντας τον επικίνδυνο ή πράκτορα).
Μονόλογοι ... (aka Sarantism topic)😁